|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Mecz z kuchenkami => 64:40
Bramkarz poza polem bramkowym wskakuje na plecy Boguskiemu i .... faul dla kuchenek. Oczywiście wyniku to nie wypaczyło, ale dla porządku warto odnotować ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Wczoraj drukowanie jak za najlepszych lat Fryzjera - Nalepa faulował 8 razy, z czego dwa razy chamskie kopnięcia od tyłu, a tu nawet jednej kartki nie zobaczył. Co ciekawe, chyba w 25. minucie pajac z gwizdkiem mu pokazał, że następny faul to będzie kartka... Lipski podobnie, za wślizg od tyłu w nogi Plewki należała się żółta jak psu buda. I najlepsze - jakim cudem bramkarz nie zobaczył czerwonej kartki?! W żaden sposób nie był to atak na piłkę, tylko na zawodnika, co widać po efekcie tego starcia - Kolar będzie musiał być operowany...
Cała Lechia grała chamsko, kopanie po nogach, przytrzymywanie, a w drugą stronę ciągłe symulki, jakby każdy kontakt z Wiślakiem to było złamanie nogi. Faul Ondraszka to typowa pomarańczowa kartka - sędzia się wybroni, co nie zmienia faktu, że wejście było od początku walką o piłkę. Było trafienie w kolano, ale Zdenek już wtedy wyhamowywał, zgiął nogę, żeby osłabić impet. Niestety tajemnicą jest dla mnie, dlaczego podniósł nogę... ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
||
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ot taki szczególik na koniec posta ![]() otóż podniósł żeby ujebać Lipskiego , i czerwień 100% słuszna natomiast Alomerovica tez możnaby mocniej ukarać , Kolar załatwiony na dłużej :( ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Sędzia sam spowodował, że ten mecz był trudny - gdyby w porę utemperował zawodników, nie byłoby tylu kontrowersji.
Faul bramkarza nie był brutalny, ale w żadnym wypadku nie była to walka o piłkę, tylko wejście nastawione na zatrzymanie napastnika. Przepisy przewidują, żeby nie karać podwójnie, ale jedynie w przypadku walki o piłkę - tu wg mnie tego nie było. O Ondraszku wszystko już zostało powiedziane i czerwona kartka się wybroni - jedyny plus, że ta kartka nie przejdzie na ligę. ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
https://twitter.com/knuram/status/1044958402013745152 W zeszłym roku zrobili pozaregulaminowy precedens więc niewykluczone, że będą dalej brnąć w tą głupotę. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
del del del del del del
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pomijając fakt, że wolny z którego padła bramka dla Lechii był podyktowany za wejście barkiem Araka w Pietrzaka, i gdy atakujący Arak odbił się od klaty Pietrzak (też nie jest gladiatorem) sędzia gwiżdże wolnego z dupy
Spalony Imaza wychodzącego z kontrą z własnej połowy - też śmiech na sali - liniowemu grzywka spadła na oczy - ale gdyby Imaz dobiegł równolegle do piłki z bramkarzem = drugie żółtko i zejście Alomerovicia..... Co do reszty zgody - chociaż za faul od tyłu Lipskiego na petardzie w Plewkę wątpliwości sędziego Jakubika nie budził...... nie wzywał sędziego do VAR ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Stefańskiemu przydałby by się okulary skoro na powtórce nie widzi karnego wraz Gilem? Karny ewidentny
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Jestem ciekawy jak to sędzia uzasadni. Wydaje się, że karny był. Kopnięcie było ewidentne więc nie ma tu mowy, że sędzia nie widział. Na jakiejś podstawie podjął decyzję o braku karnego. Co nie zmienia faktu, że Wisła i tak tego gola strzeliła. Mało, zdobywcą był Błaszczykowski który pewnie by strzelał karnego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja wiem czym sędzia uzasadni, ale się nie zgadzam.
Moim zdaniem karny. Sędzia będzie się bronił, że Koroniarz chciał kopnąć piłkę a Drzazga wsadził nogę (razem z udem
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.03.2019 o godz. 20:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pewnie tak że Drzazga wepchnął się z premedytacją by został kopnięty, co nie zmienia faktu że Var jest aptekarski i karny powinien być.Zobaczcie sobie sytuacje z karnym dla żydów, też można dwojako interpretować ale był karny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Tydzień temu Marciniak, dziś Stefański. Przypadek? Nie sądzę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja bym nie gwizdnął , troche widzę tu analogie z potrąceniem pieszego
niby zawsze wina kierowcy , ale jednak jest roznica czy wjedziemy w czlowieka na pasach , czy z przyczajki nam jakis samobojca wskoczy pod maske cale szczescie ta sytuacja jest nieistotna w kontekscie wyniku ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Dobrze, że Drzazga później nastrzelał tych bramek, bo zapamiętałbym jego występ z wykłócania się z sędzią o tego karnego aż do rozpoczęcia 2. połowy (jakby to miało coś zmienić...). Pod tym względem wolałem podejście Brleka: wstajesz i grasz dalej, niezależnie od tego, czy decyzja słuszna czy nie. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Porównując do sytuacji paprykarzy u Nas z karnym...to jest kuerwa śmiech na sali.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Również nie rozumiem tej decyzji, ale jeśli ktokolwiek z kolegium sędziów w PZPNie mysli to powinien przeanalizować wszystkie sytuacje gdy var reagował i tłuc tym sędziów na szkoleniach do skutku aby byli konsekwentni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Haha wg Sławka nie ma karnego
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Wg Sławka to jeśli już był faul to Drzazga faulował.
No p o j e b a n y |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To już przestało być zabawne. Żenada.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wg PANA Sławka xD
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Już nasz Wiślacki Sławek ma więcej rozumu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Niech ktoś zrobi jakiegoś gifa, zestawi ten faul z najlepszymi cytatami z wywodu Pana Sławka, albo coś podobnego. Byle zostało zarchiwizowane dla potomnych, albo żeby można było przytaczać w różnych sytuacjach. Baszczu trafił zresztą w setkę - wyobraźcie sobie tę sytuację na środku boiska
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Identyczna sytuacja jak faulują Kownackiego i karny bez zastanowienia:
https://twitter.com/czesmich/status/1104838318691418114 Tu nie ma się nawet nad czym zastanawiać, to jest ....a kpina jak mogło nie być karnego ![]() A ten Sławek za takie .......enie głupot powinien być ostatni raz zaproszony do studia. Broniąc takiej decyzji sędziego obraża kibiców. On nie ma nic wspólnego z obiektywizmem. https://twitter.com/DariuszFaron/sta...52684430020610 Janekx też nie wytrzymał już tej propagandy: https://twitter.com/janekx89/status/1104853657147846657 A Boniek uważa, że decyzja prawidłowa https://twitter.com/BoniekZibi/statu...40038846734336Jednym słowem: KABARET!
Ostatnio edytowane przez heoij : 10.03.2019 o godz. 23:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Tzn, że Stefański na VAR nie sprawdzał czy karny, tylko sprawdzał czy czerwona dla Drzazgi?
Żałosny występ "pana sławka". |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Pan Sławek do swojej tezy o "dobrej decyzji sędziego" musiał dorobić jakieś uzasadnienie. Wybrał najbardziej idiotyczne - że Drzazga nie miał piłki w zasięgu. To co tam przelatywało? Bocian wracający z Afryki? To się nadawało do Monty Pythona.
Dawno nie wydziałem bardziej oczywistego karnego. Jak już uruchomili VAR to byłem pewien że będzie jedenastka. Cóż futbol jest ... ee.. nieprzewidywalny ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Pan Sławek próbuje nam wmówić, że nie było faulu, bo a. obrońca nie widział atakującego i nie chciał go kopnąć!!! oraz b. atakujący i tak nie miał szans na dojście do piłki!!! Przecież to są rzewne jaja.
Żeby byc ekspertem, nie wystarczy wiedza i doświadczenie. Trzeba jeszcze być bezstronnym i nieuwikłanym. Mnie najbardziej wku.wia cynizm, z jakim próbuje wmówić całemu światu, że białe jest w gruncie rzeczy czarne. Bo on nie jest tępy, on doskonale wie, że sędzia się ...ee... pomylił.
Ostatnio edytowane przez crux.a : 11.03.2019 o godz. 10:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czarna mafia ma się dobrze.
Ostatnio edytowane przez Piotr777 : 11.03.2019 o godz. 10:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tym oszustom nawet VAR niestraszny. Pomaga im realizować swoje cele. Komu trzeba zaszkodzić (czyli nam) VAR zaszkodzi. Komu trzeba pomóc (legła), VAR pomoże.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|