|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A czy to nie Borek podawał, ze Naszym trenerem bedzie Smuda? Bo cos mi sie wydaje, ze to włąsnie on
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Jeśli przepowiednia MB się spełni, to można być o tyle spokojnym, że BC nie porzuci klubu, czy nie sprzeda golasowi jak Król. W dzisiejszych czasach i polskich realiach to i tak dobrze lub bardzo dobrze.
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.02.2013 o godz. 11:36.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Coś ten Borek ma dobre dojścia - następny news z nim w roli głównej.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Guest
|
|
|
Strzał w kolano takie info w tym momencie. Kopacze jeszcze bardziej będą się śmiali Kuli w twarz. Kula też... co by nie zrobił to kop w tyłek... miła perspektywa.
|
|
|
|
Guest
|
|
Jak napisałeś, szkoda, że to wypływa teraz. Ale moim zdaniem Kulawik raczej wiedział i nawet takie info nie będzie zaskoczeniem dla niego.( jeśli ma świadomość to jest to zachowanie fair w stosunku do niego bo nie zrobiono tego za plecami) Analogia treningów Wisły i Górnika (bieganie o 7 rano) wskazywała na to że przyzwyczają się piłkarzy do metod Adama Nawałki. Wiadomo że takie sytuacje lubią ciszę, nie wiadomo jak to wpłynie na piłkarzy np Górnika choć Nawałka raczej potrafi trzymać zespół w ryzach. Teraz pewnie będzie zmuszony do udzielania odpowiedzi na niezręczne dla niego pytania. Mimo wszystko jeśli to stanie się faktem to jest bardzo zadowolony z dokonanego wyboru. I myślę że może to też wpłynąć pozytywnie na piłkarzy Wisły, choć wiadomo że oficjalnego potwierdzenia raczej nie będzie. edit: To na jakim levelu grają piłkarze Górnika i jak działaja metody trenerskie Nawałki widać najlepiej po upadkach Jeża, Sikorskiego czy Bonina którzy opuścili Górnik i nie potrafili grać tak jak w Zabrzu. Przydałby się jeszcze gość który współpracuje z Nawałką w kwestii przygotowania fizycznego.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.02.2013 o godz. 09:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
A w takiej sytuacji? Połowa składu ma niepewna przyszłość, więc raczej wątpie by akurat ktoś podskakiwał do Kulawika. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Strzał w drugie kolano. Pierwszy był jak Kulawik od Smudy dowiedział się, że ten może przejąć zespół w przerwie zimowej. Od Smudy.. Teraz od Borka (jeżeli informacja jest prawdziwa), że Nawałka będzie nowym trenerem od czerwca. Ja wiem, że Kulawik ma kontrakt do końca sezonu.. Ale jeżeli 5 miesięcy przed końcem umowy dowiaduje się, że i tak Wisła zakończy z nim współpracę bez względu na wynik, to ja bym się podał do dymisji. Zarządzenie klubem jest po prostu na najwyższym poziomie.. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Hmm...a może Borek puścił pierda żeby zasiać ferment, a ty od razu pretensje do zarządania klubem. Klub rzeczywiście mógłby być zarządany lepiej, ale akurat plotki Borka o tym nie świadczą. Poza tym jak ma się czuć Jupp Heynckes z walczącego o mistrzostwo Bayernu, który już wie, że po sezonie zostaje zwolniony za Guardiole. I co...? Dobre jest zarządzanie w Bayernie, czy słabe? Jak Kulawik wygra 15 meczów i awansuje do pucharów tym składem co ma, to żaden Nawałka go nie zmieni. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Co do Nawałki, nie przekonuje mnie. Górnik wcale dobrze nie wygląda, może na tle beznadziejnej ligi. Teraz będzie miał fatalną rundę. Tak przeczuwam. Zobaczymy, ale to i tak nie trener nie jest naszym problemem. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wystarczyło skrytykować ich ulubieńca Probierza i już stał się celem numer 1 do niszczenia. Ja tam wierzę, że Kulawik kiedyś będzie dobrym trenerem - nie od razu Kraków zbudowano. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
I co dalej? Prawda jest taka, że Kula swojego trenerskiego nazwiska nie firmuje żadnym konkretnym osiągnięciem i po takiej dymisji nie ma co liczyć na zatrudnienie w żadnym konkretnym klubie, co najwyżej max zespoły zagrożone spadkiem z I ligi go zatrudnią. A tak to dogra ten sezon może uda mu się parę fajnych wyników zmontować to i zespoły bardziej konkretne z I ligi niż sami outsiderzy mogą być nim zainteresowane.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kulawik raz już obronił stanowisko to może i drugi. W pół roku wszystko może się zmienić. Nie od dziś wiadomo że jego posada zależy głównie od kasy jaką wyda na klub Cupiał. Piłkarze w większości i tak od nas odejdą. Nie ma co drzeć szat. Może i moment fatalny natomiast informacja nie wnosi nic nowego - Kulawik dostał w spadku gorący stołek, na którym co chwila prasa umieszcza Smudę czy Nawałkę.
Ważne że są jakieś konkretniejsze spekulacje a nie bryndza. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Kulawik o wpisie Mateusza Borka na twitterze:Musimy wyciągnąć wnioski
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
W kwestii przyjścia Nawałki do nas to jeszcze nic pewnego.
Nie wiadomo czy Adidas ma bezrękawniki zimowe i przejściowe letnio-jesienne. ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nawałka? Świetny trener, szkoda że nie na Wisłę. On musi mieć czas, a tego w Wiśle nie dostanie, więc może dla własnego dobra niech nie bierze tej ryzykownej i niepewnej posady.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Głupio, że takie informacje tak łatwo wyciekają.
Fajnie, że Nawałka przychodzi - zanosi się, że od przyszłego sezonu będziemy dysponowali kadrą wyrobników i półamatorów, ten trener pasuje do takich zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
troche niefortunnie ta informacja wypłynęła, ciekaw jestem jak Nawałka potraktuje mecz Wisła-Górnik, a co byłoby jakby ten mecz decydował np o tym kto zagra w pucharach ? wystawiłby juniorów w górniku ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słyszałem z dobrego źródła, że Nawałka miał już dogadany kontrakt w Wiśle w zeszłym roku, ale.....Odense wyrównało w 90 min z Fulham i stwierdzono że nie czas na zmiany.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A czy Nawałka nie był już trenerem Wisły
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Oldpara: Pierd nie pierd, ale to jest druga taka sytuacja w przeciągu dwóch miesięcy, kiedy Kulawik dostaje cios.. Nie powiesz mi, że to jest komfortowa sytuacja.
Znając życie jedną propozycją jaką Kulawik dostanie to trenowanie ME.. Sorry ale nie widzę go w żadnym klubie. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Taaa.. od razu dymisja Kulawika... Chyba jeszcze co do niektorych nie dotarło, że mamy inne czasy... Wiec gramy w tym sezonie... uwaga uwaga o... UTRZYMANIE. Wiele nam punktow nie potrzeba wiec druzyne moze prowadzic nawet pani sprzataczka jesli jest fajna i ma takie ambicje. Kulawikowi sie nalezy ta runda... Poznal druzyne zagral kilka meczow, przepracowal pelny okres przygotowawczy wiec niech teraz pokaze czy sie nadaje na jakiego trenera czy nie... Mamy jakis zapas punktow i niewiele trzeba zdobyc by sie utrzymac wiec to najlepszy okres dla niego! Innej szansy juz takiej nie bedzie mial!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Wiem,ze czasy sa jakie sa i nic na to nie poradzimy,ale nie wmawijmy sobie ,ze deszcz pada jak ktoś pluje,bo nie ma sensu na siłe szukac pozytywów w czymś co jest ich pozbawione.Nie ma też sensu narzekac,ale jest sens jakos działac,zeby przyszłosc była lepsza. A wiara w to, że Boss odrodzi Wisłe....to zostawiam no coment. Wpierw zobaczmy pierwsze mecze.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 20.02.2013 o godz. 21:34.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|