|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ulgowe na C kosztuja 84 zl a nie 130.
Ceny beda wyzsze dopiero w dniu meczu
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.07.2026 o godz. 15:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
|
No fakt. Cena w PLN, a ile to piw w Żabce..
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Online |
||
Super wydarzenie pod względem kibicowskim jak i marketingowym. Virale z tego wydarzenia zrobiły doskonałą robotę wizerunkową. Bo to było szczere, autentyczne, bez cienia nadęcia i z klasą.
Co, nie sprawdziła się twa narracja, że będzie full, że kupujcie bilety na epokowe wydarzenie bo zaraz nie będzie? No trudno przyznać, że to były urojenia... Wiec weźmy pałkę i obrzućmy naszych kibiców, że się "obrazili", że se wycierają gębę Wiernością, że bojkotują ![]() Bo na tym meczu trzeba być jak na pochodzie pierwszomajowym. Kogo nie ma ten wróg! Tak tak, jakbym czytał Czuchnowskiego... Każdy normalny widzi, że problem jest gdzie indziej. Sprowadzono klub celebrycko-serialowy i taka decyzja ma określony odbiór. Czy my coś na tym ugramy to się okaże. Jakby nie było, zyczę jak największej frekwencji oraz aby marketingowo to choć w części przybliżyło się do wydarzenia z Rynku. |
||
|
|
Senior Member
Online |
||
Mija czerwiec i cisza. Wniosek - Królewski może sobie gadać co chce a Ty go zawsze usprawiedliwisz. Ok. Lubisz być traktowany przez niego jak rybka akwariowa, rozumiem, przyjmuję do wiadomości. Ale nie kpij z mojej inteligencji twierdząc, że wyjazd do Chin jest usprawiedliwieniem ![]()
Nie zastrzegł w stylu, że złożyliśmy wniosek i czekamy na odpowiedź. Tylko twardo- 3 miesiące. A ja tylko oczekuję konsekwencji i traktowania mnie, jako kibica, poważnie. Rozumiem, że Tobie to nie przeszkadza. Ok. Ale nie kpij z mojej inteligencji twierdząc, że Królewski może sobie gadać co chce, a ja, jako kibic, nie mam prawa rozliczać go z tego gadania |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|||
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Stary dziad co do bazy to ministerstwo zmieniło terminy. Ja to bym chciał się wreszcie dowiedzieć kto będzie nowym sponsorem naszego klubu. Mało osób idzie na wrexham bo to śmieszny rywal jak na jubileusz i ceny spore. Przecież sam Jaruś pisze, że jeśli przyjdzie 20k osób to będą największe przychody.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
||
Rozumiem, że powinien zostać spisany Akt Notarialny. Wtedy dopiero byłoby to wiążące. I jeszcze jedno, my nie roznawiamy o powiadomieniu akcjonariuszy ale o informacji dla zwykłego ( choć interesującego się sprawami) kibica. Wybacz ale dalsza dyskusja w stylu czy on to "ogłosił" czy też "zapowiedział" a może "wyznaczył" albo "zakomunikował" lub "obwieścił" a być może "oświadczył" itd, jest ponad moją cierpliwość. Po prostu, jak ktoś ogłasza strategiczne wydarzenie, a potem z jakichś przyczyn ono nie następuje, to ja oczekuję choćby parę słówek wyjaśnienia. Wystarczyłoby choćby na ulubionym przez Królewskiego tłiterku. I tyle.
Już po zakończeniu części głównej walnego zebrania padło jedno pytanie. To dotyczące ośrodka w Myślenicach i jego rozbudowy. Jak wiadomo, Wisła ma już środki, które przeznaczyło na ten cel Stowarzyszenie Socios Wisła Kraków. Teraz stara się o ministerialną dotację na realizację projektu z AGH i AKF. Jarosław Królewski tłumaczył jednak: - Nasz projekt jest tym, co powinno zostać niezależnie od tego, czy właścicielem, prezesem będzie Jarosław Królewski. Chcemy być liderem w rozwoju takich projektów, bo mamy do tego narzędzia. Zgłoszenie wniosku do ministerstwa jest pierwszą próbą w tej części Europy. Okres na rozstrzygnięcie tego konkursu to trzy miesiące, więc na taki czas się szykujemy. Nie oznacza to, że nie szukamy innych źródeł. Klub już teraz rozpoczął takie rozmowy z potencjalnymi inwestorami. Jeśli dostaniemy dofinansowanie, to wiele podmiotów będzie zainteresowanymi, żeby wejść w ten projekt. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyjaśnisz mi jakim to "strategicznym" wydarzeniem jest walne zgromadzenie zwoływane w celu wprowadzenia "technicznych korekt" w akcjonariacie? Bo może ja głupi jakiś jestem i powinienem na to czekać z ogromną niecierpliwością?
Cytat:
Z tego wynika jednoznacznie, że wniosek jest składany do programu na 2026, dla którego terminarz dostępny jest tu: https://www.gov.pl/web/sport/program...u--edycja-2026 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
||
Posłużmy się nagraniem z walnego z grudnia 2025, cytat z JK, przedział 6;21-6;50 : "Kolejne walne odbędzie się przed 30 czerwca... ... będziemy chcieli zrobić kilka zmian ISTOTNYCH dla spółki" Więcej tutaj:https://www.youtube.com/watch?v=5nCcmOISa-w Dla Ciebie słowo "ISTOTNE"= techniczne korekty... Hm... I dziękuję za "merytoryczne" wyjaśnienie dlaczego zapowiedziane WZA się nie odbyło
Gdzie tu jest napisane, że "będziemy składać"? Gdzie jest użyty czas przyszły? Czyli co, potwierdzasz, że to kolejne gołosłowie? Ja to odczytałem wprost. Złożyliśmy ( w 2025 roku) i teraz czekamy na rozstrzygnięcie. To powinno stać się w ciągu 3 miesięcy. Ja nie mam czasu na egzegezę słów Prezesa. Ani weryfikację tego na ministerialnych stronach. To Prezes powinien wskazywać co robimy, dokąd zmierzamy. Oczekuję prostego komunikatu co do działań strategicznych a potem rozliczania się z wypowiedzianych słów/składanych obietnic/ realizacji planów. Ale jak widać, oczekuję za dużo. Mam grzecznie słuchać co Pan Prezes mówi, tym się zachwycać, i broń Boże, nie rozliczać. Obowiązuje model 100 kuńkretów |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Rozliczaj, rozliczaj
.Gdyby Jaro słuchał takich mędrków jak Ty to bylibyśmy teraz tam gdzie Lechia. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
|
Cytat:
![]() Jakiekolwiek zmiany w strukturze akcjonariatu mogą być istotne dla spółki, ale dla nas niekoniecznie. Cytat:
Cytat:
Generalnie gdybyś napisał, że komunikacja leży, że jest zbyt wiele niejasności w tym co Królewski/klub komunikują, to nie przyczepiłbym się do niczego. Ale Ty od razu piszesz o oszukiwaniu kibiców, wpadając w istnie "hamletyczne" tony i robiąc notorycznie "z igły widły". Ja, z mojej strony, na tym kończę tę dyskusję. ![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Online |
||||
Podajesz w podpisie , że jesteś współwłaścicielem a jednocześnie zmiany w akcjonariacie są dla Ciebie nieistotne. A mówiąc poważnie- wyobraź sobie, że ja jako kibic interesuję się tym jak stoi mój klub i dokąd zmierza. I informacja o zmianie akcjonariatu była/ jest dla mnie istotna. Pozwól, że nie wygłoszę opinii, dlaczego ta zmiana akcjonariatu nie nastąpiła. ![]() Mimo zapewnień Prezesa. Spoko, odbędzie się. Najpóźniej w grudniu. Bo musi.
A nie traktować kibiców jako osoby, które powinny tylko kupować bilety, karnety, koszulki a nie rozliczać Prezesa ze złożonych zapewnień.
Ale tylko wtedy, jeśli przyjęlibyśmy założenie, że wynika to z jakiejś nieumiejętności, braku zdolności komunikacyjnych itp. Innymi słowy, gdyby to wynikało z przyczyn obiektywnych, niezawinionych. Niestety ale wielokrotnie czytam wypowiedzi Prezesa, w których jest konkretny aż do bólu. To dlaczego nie może być konkretnym zawsze? Problem jest w tym, że ta komunikacja wcale " nie leży", tylko tak jest prowadzona aby w niektórych przypadkach celowo rozmyć konkrety a uwypuklić jakąś tam narrację. I dlatego potem można się choćby bronić tym, że przecież wcale nie o to chodziło. Zresztą, najlepszym przykładem jest ta nasza dyskusja. ![]()
Ale dla mnie to brak transparentności i manipulacje., albo co najmniej ukrywanie czegoś. Pozostańmy przy swoich zdaniach. Dyskusja zakończona. |
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Dziękuję za trafną diagnozę.
Spróbuję odwdzięczyć się dobrą radą. Powinieneś zostać Rzecznikiem Prezesa. Wybitnym. Masz predyspozycje, jak ten mąż, ktory nakrył w sypialni żonę z obcym facetem. Ale potrafił sobie wytłumaczyć, że to omam. Tym bardziej, że żona zapewniała, że tu nikogo nie ma... ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To, że bawię się czasem w "adwokata diabła" nie znaczy, że jestem naiwny, czy że mogę robić za czyjegoś rzecznika. Jakoś od dawna już tak mam, że jak ktoś interpretuje wszystko w "jedyny słuszny sposób" nazywając swoje interpretacje "faktami", to staję w kontrze. Ale jak widzę, że ten ktoś zawsze "wie lepiej" i nic go nie przekona, że "czarne jest czarne, a białe jest białe" to odpuszczam dalszą dyskusję, bo to typowe "gadał dziad do obrazu".
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ten typ tak ma
![]() Od lat szuka pretekstu żeby biadolić i siać ferment. Mieliśmy zbankrutować, nie udało się. Miał wrażego Królewskiego wykupić aptekarz. Nie udało się. Dramat całkowity. Zaraz będzie afera bo koszulki na czas nie doszły . Przez Królewskiego.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Dobra chłopaki.
Przekonaliście mnie. Jest pięknie ! Ponieważ: - mamy fantastyczną sytuację ekonomiczno-finansową i góry kasy na kontach, dlatego nie mamy żadnych zaległości a wszystkich kontrahentów rozliczamy przed terminem, - ostatnie lata to pasmo sukcesów sportowych, jakich nigdy w historii tego klubu nie było, - komunikacja z kibicami prowadzona jest przejrzyście, transparentnie i bez jakichkolwiek dwuznaczności - Prezes nigdy nie rzuca słów na wiatr, - z ministerstw sypią się rzeki dotacji, - w sklepie są pryzmy koszulek do samego sufitu - pogoniliśmy aptekorza, - jest z nami Piter M., - last but not least, gramy dziś z Walijczykami , dlatego, wszyscy na trzy, cztery zaśpiewajmy ( lub zaćwierkajmy): Łubu dubu, łubu dubu, niech zyje nam Prezes naszego klubu! PS Jedyną rysą na szkle jest ten zabetonowany Jop. Ale to tylko kwestia czasu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gratuluję, masz u mnie ignora. Sugerowanie, że ktoś, kto nie zgadza się z Tobą w 100%, na pewno musi być kimś z gatunku "brawo prezes", tylko potwierdza moją wcześniejszą diagnozę. Zgodnie ze znanym powiedzeniem "lecz się na nogi".
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ok. Przyjmuję do wiadomości.
Z mojej strony dyskusje z kimś, kto wymyśla 'alternatywną" rzeczywistość są jednak trudne. A nogi mam zdrowe ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Na szczęście sezon coraz bliżej, oby wszystko w nim poszło zgodnie z naszymi najbardziej optymistycznymi oczekiwaniami, amen! Zajmiemy się wreszcie meczami, wynikami, grą, szansami itd. itp.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 12.07.2026 o godz. 06:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W przeciwieństwie do niektórych osobników, zamiast tworzyć niestworzone historie wolę pewne rzeczy sprawdzić u źródła. I mam już odpowiedzi:
Wniosek w sprawie "Sports Intelligence Hub" został złożony w programie na 2025 rok. Brak wymienienia go w dotychczasowych protokołach wynika z praktyki ministerstwa, że podają w nich jedynie informację o przyznaniu dotacji lub odrzuceniu wniosku. Ponieważ nasz wniosek jest nadal procesowany, to się tam dotąd nie pojawił. Czekamy na decyzję. Wg przekazanych informacji, ze względu na złożoność projektu, ministerstwo dało sobie dużo więcej czasu na jego ocenę. A, swoją drogą, łatwo sprawdzić, że wszystkie już opublikowane decyzje pochodzą z marca, czyli terminu w jakim Królewski miał nadzieję że rozstrzygnięty będzie również nasz wniosek. Odnośnie walnego w czerwcu, dowiedziałem się, że przede wszystkim planowano na czerwiec zmiany w radzie nadzorczej, a do ich zatwierdzenia zwołanie walnego jest wymagane: Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|||
A "szary kibic" tylko oczekuje aby jak Prezes mówi A, to żeby po jakimś czasie powiedział B. Skoro jednak Prezes nie raczy powiedzieć tego "B" to "szary kibic" będzie jednak dopytywał. Oczywiście zamiast po prostu wyjaśnić sprawę, to stosuje się metodę dyskredytacji. Nie idźcie tą drogą, Szuwarku ![]() Z drugiej strony cieszę się, że jest Rzecznik Szuwarek i wreszcie coś będziemy wiedzieć ![]() Niemniej taka rada, najlepiej chwalić się jak coś jest zrobione, wykonane a nie zapowiadać co to nie będziemy robić... No to przejdźmy do tych odpowiedzi:
Ok, przyjmuję do wiadomości. Życzę sukcesu w dalszym procedowaniu ( bez żadnej ironii). Z drugiej strony Szuwarek zarzucał mi, że podaję nieprawdę. Wystarczy posłuchać nagrania z walnego, od 1:11:00 do 1;13;20. Tam między innymi Prezes mówi, że wniosek złożony w listopadzie 2025 i po 3 miesiącach powinien być rozpatrzony. Czyli w marcu miała być jasność. Faktycznie to nie następuje, ale na moje pytanie co dalej, słyszę, że "sie czepiam". Szuwarku, wystarczy, że Prezes zastosuje się do oczekiwania wyartykułowanego powyżej (w drugim zdaniu tego posta)
A co do meritum. Owszem, prawdą jest, że miała być zmiana w RN, dotycząca Oskara Niezabitowskiego. Ale to była tylko dodatkowa przyczyna WZA. Główną przyczyną miały być zmiany właścicielsko-zarządcze... do których nie doszło. Wiec wytłumaczenie formale można przyjąć , natomiast merytorycznie to klasyczne zamydlanie. No dobra, pierwsze koty za płoty, potraktujmy debiut jako w miarę udany. Przy okazji jednak chciałbym zapytać Szuwarka o dwie nowe sprawy: -jaki jest wynik finansowy za sezon 2025/26? - mecz z Wrexham wygenerował wg Prezesa największy przychód. A moje pytanie jest następujące: jaki wynik finansowy, po uwzględnieniu wszelkich kosztów, ten event wygenerował? Uprzejmie proszę o odpowiedzi. |
|||
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Tym razem brawo dla Prezesa.
Tak odpalił niejakiemu Klichowi z corupcjovii: Zawsze lepiej zapłacić 1 mln za awans uzyskany w skorumpowany sposób / niż spłacać długi sprzed 23 lat. Dlatego Was nazywamy w Krakowie Korupkowia. Zamilcz więc. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2021
Offline |
|
Daj se spokoj z tym oszolomem. Wezwales go juz do leczenia na nogi. Podejrzewam, ze zdiagnozowana u niego paranoje uznales za nieuleczalna. Nie widzisz, ze to klasyczny troll. Nie karm go. .... Moim zdaniem walne zapowiadane w grudniu, mialo sie odbyc w zwiazku z kolejna szopka pt "wejscie kwietnia o Wisly"...Ktos tu wkleil cytat ze starej baby z broda i widze tam placz z powodu pogonienia kwietnia.....Jeszcze raz przyppmne, co juz kilka razy pisalem. Aptekorz (jak go tytuluje stara baba), nie zostal pogoniony ino kolejny raz sie sam pogonil!. Mial juz dawno wchodzic do Wisly, ale mu w audycie slupki nie graly i osral zbroje. Idol starej baby wymiekl, Krolewski sie podjal ratowania Wisly. Stary dziad ma pretensje, bo wg jego wizji ju dawno mielismy upasc, a w najlepszym wypadku po czwartoligowych dworach sie bujac...........Konkludujac; jebac stare baby i straych dziadow. Najlepsze wyjscie lista ignorowanych. Odetniecie trolla od karmy! Ogromna prosba, w polemice z tym chorym na nogi osobnikiem prosze nie wklejac cytatow z niego!! Z gory dziekuje!
Ostatnio edytowane przez WildDog : 13.07.2026 o godz. 15:06.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Liczy się w końcu Wisła a nie jakiś mniej czy bardziej udany jej prezes PS Szkoda, że usunąłeś pierwszą część wpisu. Nie zdążyłem się pochwalić, że cześć tych proponowanych rzeczy już zrobiłem Mam nadzieję, że nie stało się to pod wpływem skomleń dzikiego kundelka ![]()
Ostatnio edytowane przez stary dziad : 13.07.2026 o godz. 14:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Usunąłem górną część bo po wstawieniu na forum, przeczytałem ją jeszcze 2-3 razy i uznałem, że istnieje jakaś możliwość, że możesz uznać, że to obraźliwe czy w inny sposób nie ok wobec Ciebie, a oczywiście zupełnie nie taki miał być przekaz. Po drugie- stwierdziłem, że może w ogóle za bardzo się zagalopowałem na temat tego jak wydaje mi się, że jk widzi rolę normalnych kibiców. Liga zaczyna się (dla nas) już za 13 dni! |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Mało tego, potraktowałem to jako swoisty głos wsparcia dla mojej donkiszoterskiej walki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ale kilku kolegów wyraźnie realizuje na forum określone zadania więc z nimi rzeczowej dyskusji na tematy finansowo-organizacyjne nie ma i oczywiście nie będzie. Mnie się już nie chce na to nieustanne odwracanie kota ogonem reagować. Może w tematach meczowych będzie ciekawiej i bardziej merytorycznie. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|