The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2026, 15:11
Jedni się cieszą, że Hiszpan... nie wiadomo jaki to powód do radości.
Inni się cieszą, że wysoki i silny napastnik.. to już bardziej rozumiem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.01.2026, 15:20
Wysoki napastnik, grał w przeszłości kilkanaście meczów z Rodado w jednym zespole (Ibiza) i grał w Polsce. Kontrakt krótki, więc niewiele ryzykujemy.

Niestety, ostatni okres regularnego grania to 1,5roku temu w Widzewie. Oby był w wystarczająco dobrej formie, by pomóc nam w walce o awans.

Czekamy na przecieki z japońskich źródeł na temat tego, czemu grał tam tak mało.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.01.2026, 15:22
https://www.youtube.com/watch?v=hGx6ODBXbrs

Dobrze go chyba wspominają. Wygląda na bardzo poukładanego chłopa.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.01.2026, 15:40
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że Markusina widzi jedynie dwie drogi :
1) im więcej Hiszpanów tym lepiej
2) nie brać Hiszpanów bo to szrot
S1moniczku, tak się wydaje wyłącznie tobie - i tylko tobie. I oczywiście dalej możesz konsekwentnie udowadniać, jak mało rozumiesz z tego, co czytasz, dorabiając mi jakieś swoje alternatywne wersje poglądów, bo to akurat wychodzi ci najsprawniej.

Ja nigdzie nie twierdziłem, że "im więcej Hiszpanów, tym lepiej" ani że narodowość sama w sobie cokolwiek załatwia. Im więcej DOBRYCH piłkarzy w Wiśle, tym lepiej - obojętnie skąd, także z Hiszpanii, jeśli akurat tam klub ma dostęp do jakości, której na rynku krajowym zwyczajnie nie ma. To jest piłkarski elementarz, a nie ideologia, ale widzę, że dla ciebie to wciąż za wysoki poziom abstrakcji.

Nie wiem, czy akurat ten konkretny zawodnik okaże się strzałem w dziesiątkę - nie mam zamiaru tego dziś przesądzać - natomiast jest tym typem piłkarza, o którego zabiegał Jop. I akurat cieszy, że klub próbuje wyjść naprzeciw zapotrzebowaniu trenera, zamiast udawać, że "jakoś to będzie".

Wnioski, które Królewski wyciągnął przed tym sezonem, polegały na powrocie do ściągania jakościowych obcokrajowców, którzy w tej lidze robią różnicę i realnie podnoszą rywalizację na kluczowych pozycjach - oraz dorzuceniu do tego garści zdolnej i pracowitej młodzieży, która po latach posuchy wreszcie wniosła coś konkretnego i pozytywnego. To zadziałało. Fakty są na boisku, nie w twoich narracjach.

A ta twoja mityczna "równowaga"? Jedyna, która ma znaczenie, to przewaga sensownych i jakościowych graczy nad zawodnikami, którzy nie nadają się do niczego poważnego, jak choćby Sukiennicki. A nie liczenie, czy w kadrze jest czterech czy pięciu Hiszpanów lub Austriaków ani rozważania o temperaturze powietrza zimą, które kiedyś już próbowałeś sprzedawać jako pewien argument.
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.01.2026 o godz. 15:46.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 14.01.2026, 15:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jedni się cieszą, że Hiszpan... nie wiadomo jaki to powód do radości.
Inni się cieszą, że wysoki i silny napastnik.. to już bardziej rozumiem.
Ja sie ciesze, ze jest wysoki napastnik bo plakalem o takiego od spadku

Moze byc nawet z Vanuatu, mam to w dupie jaki ma paszport.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.01.2026, 15:54
As napisał(a):Wyświetl post

Dokładnie tak, ważne aby umiał grać w piłkę. Stosunkowo niedawno pokazywał, że umie i był przydatny w naszym kraju. Skoro podpisał kontrakt musiał zaliczyć testy medyczne i w klubie uważają, że nadal może grać na potrzebnym Wiśle poziomie
Ostatnio edytowane przez Markus : 14.01.2026 o godz. 16:18.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 14.01.2026, 16:48
As napisał(a):Wyświetl post

Ja w sumie to samo o to mędziłem wiele razy, co więcej uważam, że granie niemal całej rundy jesiennej (niemal, bo był Zwolak przez chwilę) jednym napastnikiem to było hazardową zagrywką, na szczęście nie wylosowała się kontuzja Rodado.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.01.2026, 16:49
Akurat dojdzie do formy na baraże xD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.01.2026, 16:50
Największe ryzyko leży w tym że wygląda na kolesia "do odbudowy", kiedy mamy 15 meczy do rozegrania.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.01.2026, 16:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No i jest wysoki napastnik. Nie jestem pewny czy to jakoś znacząco poprawia głębie naszego składu.
Miała być wieża i jest 190cm.
Co prawda w Japonii się nie sprawdził ale wcześniej w Polsce było OK.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
1. Utrzymać się ...
2. ... w listopadzie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.01.2026, 16:52
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Miała być wieża i jest 190cm.
Co prawda w Japonii się nie sprawdził ale wcześniej w Polsce było OK.
Bardziej chodzi o to jak długą miał przerwę w grze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.01.2026, 16:54
Nie można mieć wszystkiego.
Zaraz doleci do Turcji więc zobaczymy w sobotę.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
1. Utrzymać się ...
2. ... w listopadzie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.01.2026, 16:57
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Nie można mieć wszystkiego.
Zaraz doleci do Turcji więc zobaczymy w sobotę.
Wiadomo że z naszymi możliwościami finansowymi cudów nie będzie. Oby tylko był w dobrej formie fizycznej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 14.01.2026, 16:58
Największe ryzyko leży w tym że wygląda na kolesia "do odbudowy", kiedy mamy 15 meczy do rozegrania.
To prawda, ale wielki plus jest taki, że przepracuje cały okres przygotowawczy. Oby jak najszybciej dołączył do zespołu.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.01.2026, 17:21
Widać, że na jeszcze lepszych po prostu nie mieliśmy pieniędzy. Nic w tym dziwnego.

Jest jeszcze trochę czasu na to, by mógł dojść do jakiejś sensownej dyspozycji. Skoro zaliczył testy medyczne połamany nie jest.
(...)
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.01.2026, 17:25
Być może gość jest tylko na sztukę - żeby ktoś mógł od czasu do czasu odciążyć Rodado, lub zmusić rywali do trochę wyższej obrony.
W tym przypadku - przeciwnie do casusu Omraniego - nie mam wiedzy i podejrzewam, że nikt z nas nie ma wiedzy, czy coś poszło nie tak w Japonii.
Pożyjemy, zobaczymy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 14.01.2026, 17:26
Gość wygląda co najmniej przyzwoicie.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.01.2026, 17:41
Zgodnie z opiniami kibiców Widzewa - ogórek, a minęło już trochę czasu od tamtego okresu(więc pewnie jeszcze gorszy teraz). Potwierdzenie, jak tragiczna jest sytuacja finansowa klubu. W tym roku 32 lata, kontrakt na kilka miesięcy i tyle go widzieliśmy. Pewnie nikt nawet nie zapamięta tej twarzy . Można zestawiać z takim Colakiem, gdzie od początku było wiadomo, że nic nie da, oprócz tego, że pojawi się na chwilę na boisku, żeby liczba 11 się zgadzała.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.01.2026, 17:48
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Zgodnie z opiniami kibiców Widzewa - ogórek, a minęło już trochę czasu od tamtego okresu(więc pewnie jeszcze gorszy teraz). Potwierdzenie, jak tragiczna jest sytuacja finansowa klubu. W tym roku 32 lata, kontrakt na kilka miesięcy i tyle go widzieliśmy. Pewnie nikt nawet nie zapamięta tej twarzy . Można zestawiać z takim Colakiem, gdzie od początku było wiadomo, że nic nie da, oprócz tego, że pojawi się na chwilę na boisku, żeby liczba 11 się zgadzała.
Widzew jakby obecnie w innych realiach finansowych niż reszta drużyn w Polsce się obraca więc może mają zakrzywione spojrzenie w przeszłość.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 14.01.2026, 18:21
Nie interesowałem się Ekstraklasą po spadku Wisły i gościa słabo kojarzę, ale teraz poczytałem opinie Widzewiaków jak Sanchez odchodził i nie był wtedy ogórkiem. Oczywiście, teraz ich ego wystrzeliło w kosmos po napływie gotówki

https://x.com/RTS_Widzew_Lodz/status...23188876943601
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.01.2026, 18:41
Jop o nowym napastniku Wisły:

https://x.com/Meczykipl/status/2011464807560385000?s=20
(...)
"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.01.2026, 18:47
Omrani też test przeszedł tak,że to żaden argument
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.01.2026, 18:50
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Omrani też test przeszedł tak,że to żaden argument
Ostatnio nie przeszedł go Zimmerman, co pokazuje, że Wisła dziś testuje i sprawdza zawodników dokładniej niż niegdyś.
(...)
"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.01.2026, 18:53
Nie wybrzydzam.Sprawdzony w polskiej lidze,wysoki,silny.Niech mu dokręcają śrubę tak żeby nadrobił te kilka dni treningu.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.01.2026, 19:36
Markus podniecony bo przyszedł Hiszpan i dalej coś bredzi o hiszpańskim głębokim rynku xd Gościu zasłynął z tego, że zdobył w karierze jednego gola w La liga 2 i poradził sobie na słabym/średnim poziomie w Widzewie, 29 meczów i 6 goli, 31 meczów i 8 goli. Szału nie robi. Może w Wiśle jako wysoki napastnik się sprawdzi.
Niemniej męczące jest takie podgadywanie ojkofobów, dla których np Zwoliński to drewno i cienias a ten Jordi co do osiągnieć Zwolakowi to mógłby buty czyścić, bo ten to chociaż w jednym sezonie potrafił strzelić więcej niż 10 goli dwukrotnie w ekstraklasie i raz w lidze chorwackiej.
No i to jest własnie takie pieprzenie szmaciarzy, wmawianie jak idiotom, że Polak zły i cienki ale ogór z Hiszpanii fajny bo jest z Hiszpanii.

Z kolei patrząc na statystyki Sobczaka, który w ekstraklasie sobie nie radzi ale w 1 lidze coś tam dawał radę, to Jordiego bym umieścił trochę ponad Sobczakiem. Jeśli będzie w formie to tego się spodziewam po tym graczu. Jeśli formę zgubił to będzie dużo słabiej od Sobczaka.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.01.2026, 19:45
adfurle napisał(a):Wyświetl post
ale teraz poczytałem opinie Widzewiaków jak Sanchez odchodził i nie był wtedy ogórkiem. ]
Ja też, ale nie opieram swojej wypowiedzi na x'ie, bo to jest kuriozalne i ma niewiele wspólnego z rzeczywistością. Pomijam, że gość jest poza grą od 1,5 roku i że sam Królewski uważa tego gościa za ogórka proponując taki kontrakt. Co więcej, sam piłkarz ma o sobie takie zdanie, skoro akceptuje taki kontrakt (że już dzisiaj może z kimś innym podpisać od lata). Wszystko to daję mi 19-20 grajka do wyjścia na plac i rozegranie pewnie góra 200 minut na wiosnę(choć trzeba też dodać, że pewnie w jakimś meczu zacznie od pierwszej minuty, więc może 300). Uzupełnienie ławki, o którym nie należy wiele dyskutować.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 14.01.2026 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.01.2026, 19:52
Przyszedł zmiennik dla Rodado, a płaczki dalej płaczą. Zupełnie mnie to nie dziwi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.01.2026, 21:31
Brawo za ten transfer. Jaruś już zdążyl wylać zółć.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.01.2026, 21:37
Opinie o nim masz zupełnie inne, nie wiem gdzie czytales o ogórku?

Tyle płakaliśmy (przynajmniej ja) o napastnika i w koncu jest.

Co pokaze to inna sprawa, ale na papierze podpisuje sie pod tym wyborem. Oby szybko doszedł do formy fizycznej
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.01.2026, 21:56
Umówmy się, że od Nikaja i Kawały gorszy nie powinien być. Warunki fizyczne ma wymarzone pod naparzankę w polu karnym z autobusem. Niech się od niego 3-4 razy piłka dobrze odbije i będzie OK.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów