|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chodzi Ci o wersje z tymi najmocniejszymi benzyniakami 2.0 czy o 3-drzwiowe z pakietem Sport (ospojlerowanie itd), które najczęściej mają diesla 1.7? I dlaczego tej wersji nie polecasz?
![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Orientuje sie ktos ile mniej wiecej moga zawołać za zmierzenie kompresji silnika ?
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Citroen Xsara kombi, 2003r., 2,0 HDI - czy ktoś posiada, użytkuje takie autko i podzieli się opinią. Głównie chodzi o silnik.
![]()
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Widzieliście co się dzieje na stacjach benzynowych
Chyba zacznę jeździć Taxi do pracy bo taniej ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Panowie zastanawiam sie nad kupnem auta do 5k. Pb+LPG. Co byscie wybrali? Meganka 1.6, Brava1.6 czy Peugot 306 ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a myślałeś nad lanosem?bardzo dobrze znoszą gaz i części tanie.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Podobny wybór czekał mnie kilka miesięcy temu. Napisałeś tutaj o Bravie. Ja wahałem sie pomiędzy wlasnie Bravą , Bravo, Meganką i Polo. Wybrałem Bravo 1.6 PB+LPG. Ogólnie ciężko znaleźć w małopolsce coś sensownego pod tym względem. Po długich poszukiwaniach znalazłem coś ciekawego. Ogólnie jestem zadowolony. Kilka rzeczy do zrobienia wyszło, ale tego bardzie ciężko uniknąć przy samochodach z tych roczników. Plusem tanie części w porównaniu do Meganki. Przykładowo ja za tą samą cenę co znajomy w Renault wymienił sprzęgło zrobiłem dodatkowo rozrząd.
Powodzenia w zakupie ![]()
Ostatnio edytowane przez BieżanówStary : 18.03.2011 o godz. 10:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
a ja polecę Opla Astrę w rocznikach 95-2000
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
No własnie pytałem na forum motoryzacyjnym
i sporo osób własnie lanosa radzi. Zwłaszcza hatchback sie łądnie prezentuje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie kupuj z instalacją LPG, lepiej zakupić w benzynie i dopiero wrzucić gaz. Będziesz miał pewność że dobry, a nie jakieś chińskie gówno zakładane w stodole...
![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
dokładnie hatchback ładny, zgrabny ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Poszukuję VW Passata B5 1.9 TDI 110KM rocznik 1998-2000
SEDAN!!Jeśli ktoś takiego posiada do sprzedania to proszę o kontakt ![]()
Ostatnio edytowane przez *Michael* : 18.03.2011 o godz. 19:26.
![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ile może kosztować wymiana wachaczy górnych w przednim zawieszeniu oraz klocków hamulcowych w przednich kołach w Audi a4 B5 kombii ? Części swoje....
![]()
WISŁA SKAWINA
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja płaciłem 150 zeta za wymianę kompletu hampli - tarcze klocki w każdym kole - Vectra B - cześci własne.
Jak auto wisi na podnośniku to wymienić wahacz to 20 min dłużej. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie koniecznie bo część samochodów w tym moja astra może mieć sworznie wahacza przykręcane śrubami lub nitowane wtedy gdy się go wymienia jako komplet z wahaczem. W zależności od tego czy właśnie skręcany czy nitowany cena wynosi 50 lub 100 zł. Sama robota.
W Audicy stawiam, że będzie to ok. 100-150 zł. |
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ma ktoś u siebie w aucie tego rodzaju ustrojstwo - http://hadron.pl/sklep/product_info....oducts_id=1100 ?
Jak z jakością dźwięku i czy ogólnie polecacie coś takiego? ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Sam się nad tym zastanawiałem. Opinie ludzi są takie że działa i jest ok. Cena wysoka ale są samochody w których jest to jedno z niewielu wyjść aby mieć mp3. Gdy radio scalone z całą konsolą albo gdy radio sparowane z samochodem. Np na moim przykładzie obie te rzeczy :/ Nissan Primera P12
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wtrącając się do dyskusji o Alfie powiem tyle, że jak w przypadku każdego używanego auta i tu można trafić na minę. Jak już ktoś wspominał, problemy bywają z silnikami TwinSpark są dość drogie w naprawach i wymagają interwencji specjalistów. Problemy nastręczają też skrzynie Selespeed oraz dość nietrwałe zawieszenie, jak na nasze drogi. Jeśli zaś chodzi o diesle (common rail, to właśnie wynalazek Fiata), to są one bardzo dobre, zarówno jeśli chodzi o sam silnik, jak i osprzęt. Warto dodać, że silnik 1.9 JTD stosuje też Opel (CDTi) i SAAB (TiD) i pod względem bezawaryjności jest to jednostka o wiele lepsza niż ta 3.0 (V6 CDTi / TiD) opracowana przez Isuzu. Co do subiektywnych odczuć, to Alfy bardzo przyjemnie się prowadzą, a z zainstalowanym systemem Bose także świetnie grają, warto takiej poszukać.
![]()
|
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
gdzie w Krakowie lub jego obrębie zamontuje najtaniej instalacje gazową ? polecacie jakieś punkty ?
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ul. Beskidzka 7 na Woli Duchackiej. Przerabiałem u nich swoją instalcję z , którą żaden gazownik nie mógł sobie dać rady i od 4 lat śmiga jak złoto. Wysłałem tam także swoich dwóch kumpli zainteresowanych montażem gazu i wszyscy zadowoleni. Do tego ceny mają bardzo fajne i robią tylko to co potrzeba a nie naciągają laików na zbędne koszty.
|
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale czego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Volvo V40 1.9 TDI - coś ktoś ma ciekawego do powiedzenia na temat tego auta? Jak z częściami, awaryjność itd.
Ewentualnie coś w podobnych gabarytach i podobnej cenie do ok 15 - 17 tys możecie polecić? I podstawowe pytanie, opłaca się jeszcze kupować disle? Czy lepiej benzynę i zagazować ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Volvo V40 to osobiście bym go nie kupił z tego względu, że jest zbyt małe jak na kombi. Ilość miejsca na nogi z tyłu jest tak porażająca, że wchodzi tam chyba tylko dziecko na foteliku. Największą natomiast wadą według mnie jest silnik pochodzący z ... Renaulta. Najczęstsze kłopoty to padnięte turbo ( ok. 800 zł regeneracja) + bardzo wrażliwy na jakość paliwa, które potrafi uszkodzić wtryskiwacz. V40 z jakąś benzyną według mnie już było by lepszym wyborem jeśli ilość miejsca Ci nie przeszkadza. Ja osobiście śmigam na gazie w swojej Astrze już 5 rok, nakręciłem 80 tys km ( na gazie ) i raz wymieniłem tylko reduktor za 200 zł. Kabli ani świec nie zmieniam tak jak niektórzy "fachowcy" radzą. Mama do swojej poprzedniej fury czyli Xsara też zamontowała gaz. Zrobiła 50 tys i nic. Na bieżąco wymieniamy tylko filtry i olej i wszystko hula jak należy. Teraz kupiła Octavie, zrobiła 30 tys km w rok i też nic. Dobrze założona instalacja spowoduje, że nie odczujesz żadnej zmiany między PB a LPG poza kosztami tankowania. Tak, jestem zwolennikiem gazu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Połowę przebiegu zrobiłem poza miastem, więc mogę uznać, że jeśli chodzi o względy ekonomiczne to był dobry wybór. Średnie spalanie w trasie (powyżej 500 km) wychodziło między 5,2-5,5. Rekordowo 4,9 z Warszawy do Berlina. W mieście standardowo palił 6,5 ale z klimą i przy bardzo niekorzystnych warunkach palił powyżej 7. Rozrząd wymienia się co 100-120 tys. (w książce było 120tys./5 lat), ale ta przyjemność mnie ominęła. Diesla Reanult wspominam bardzo dobrze. Sprawował się bez najmniejszych problemów. Co do usterek to dostałem kamieniem w Austrii i poszła mi przednia szyba. Miałem też zimą awarię nawiewu, wydawało się, że padła nagrzewnica, ale skończyło się na wymianie termostatu i kilku czarach magika. Pod koniec użytkowania padła mi jeszcze maglownica (regeneracja + robocizna ok. 600 zł), ale później przez jakiś czas doskwierało mi stukanie przy niskich prędkościach i musiałem kupić jeszcze jedną używaną maglownicę. Wersję poliftingową po październiku 2000 (czyli wersje 2001) gorąco polecam.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 26.04.2011 o godz. 09:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
adam_09 dzięki wielkie. A mógłbyś polecić jakieś inne kombi? VW Passat ? Audi A4?
Co do gazu to mój tata od blisko 10 lat jeździ na gazie ( w dwóch samochodach) i też nigdy nie narzekał z tym że to auto dla szwagra który nie za bardzo ufa takim instalacjom A możesz coś powiedzieć na temat hyundaia coupe ? Nie ten najnowszy tylko ta starsza wersja ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do zawieszenia to jest ono wielowahaczowe. Na polskich drogach spisuje się średnio ponieważ liczne dziury szybko odbijają piętno na ich wytrzymałości. Nie mniej jednak części są łatwo dostepne i relatywnie tanie. Za komplet wahaczy powinieneś się zmieścić w 1,5 kPLN. Jak dodasz robotę to kompletny remont zawiechy powinien się zamknąć w kwocie 2 kPLN. Audi to to samo co Passat w kwestii zawieszenia i silnika. I to i to też kradną na potęgę a kupić zadbany egzemplarz jest bardzo ciężko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pytam się jako kierowca pierwszego autka w życiu.Jestem posiadaczem Opel Vectra B 1.6 V mój najlepszy kolega radzi mi abym lał Ukraińską benzynę, bo on też leje i nie ma problemów tyle,że on też posiada opla,lecz wersję A.A jeden kolega mówił, że mogą pójść wtryski.Jak to się ma?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|