|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jest duża różnica na plus w porównaniu do ubiegłego sezonu, jeśli chodzi o poziom zmienników i głębię składu.
Teraz jeszcze konkretny zawodnik numer 6, który z marszu wskoczy do składu, najlepiej schodzimy z wysokiego kontraktu Omicia puszczając go na wypożyczenie do 1.ligi / poza Polskę i do końca okienka podpisujemy dwóch kozaków na jakąkolwiek pozycję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Trzeba pokazać wszystkim, że ten Excel jest diabła wart i wykazać to w terenie. 4 mecze powinny wystarczyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Youan pokazał się znakomicie. Przez te 45 minut gry wniósł więcej jakości na prawą stronę i skrzydło niż wnosili we wcześniejszych sparingach Kuziemka z Duarte.
Wygląda na bardzo konkretnego zawodnika i potencjalnie duże wzmocnienie. Nie dziwię się, że otwierał listę życzeń klubu. Mam nadzieję, że jak najszybciej dostanie możliwość potwierdzenia tego w pierwszym składzie w meczach ligowych. Jeśli tylko fizycznie da radę wytrzymać około godziny, nie bałbym się go wpuścić nawet już na mecz z Katowicami. To już dziś inna półka niż Kuziemka czy Duarte. Z młodych najbardziej podobali mi się Staszak oraz Kutwa. Ten pierwszy wreszcie pokazał coś interesującego i to pomimo, iż grał nie do końca na swojej pozycji, bo bardziej po lewej stronie w pierwszej połowie. Coś może być z niego w przyszłości, o ile będzie dobrze prowadzony i na przykład zostanie wypożyczony do jakiegoś sensownego klubu na kolejny sezon, aby grał i się rozwijał. Kutwa, którego lubi Drozd, też robi postępy. I to widać. Straszny jest kontrast w jego ruchach a ruchach Urygi na boisku na płaszczyźnie dynamiki, szybkości, zwrotności i lekkości. Alan pomimo strzelenia gola, momentami dalej rusza się po boisku jak emeryt. Jeśli poważnie dostanie miejsce w podstawowym składzie, można drżeć o jakość naszej gry obronnej i dynamikę reakcji w tyłach: nowy Francuz się nie rozdwoi i nie da rady nadrabiać wszystkich jego błędów i ociężałości. Uryga swoje lata też ma i szybszy oraz zwrotniejszy już raczej nie będzie. Jordi znów rozczarowujący. Oby nowy Szwajcar jak najszybciej był gotowy do gry. Krzyżanowski pomimo wpisania się na listę strzelców sporo błędów i niedokładnych zagrań, także w defensywie. Lelieveld ciągle jest moim zdaniem lepszą jakościowo opcją na lewą obronę od niego. "Dzik" na szóstkę nadal bardzo potrzebny. ![]() I mam nadzieję, że niektórzy przestaną robić z Dudy w tym momencie sensownego rozgrywającego, bo po raz kolejny pokazał, że dobrym kreatorem gry to on na razie jeszcze nie jest. Ma swoje atuty, ale od Zielińskiego na razie dzieli go przepaść.
Ostatnio edytowane przez Markus : 18.07.2026 o godz. 19:27.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Marcinku wszystko rozumiem, jesteś znawca i analitykiem futbolu wybitnym, ale żeby po 45 minutach stwierdzać, że to inna półka niż x czy y? Czy to aby na pewno obiektywne?
Nie twierdzę, że Youan nie będzie kotem - daj los, aby nawet był w stanie obstawić obydwa skrzydła i wygrywajmy w 10. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Youan faktycznie się wyróżniał. Można jedynie zastanawiać się czy to nie efekt świeżości, bo nasi pozostali gracze mają w tym momencie sporo ciężarów w nogach.
Oby potwierdziło się to, co pokazał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S. widzę wpisy "wypychające" Staszaka na kolejne wypożyczenie. Ale po tym co dzisiaj widziałem, to nie wiem, czy jednak nie zostanie walczyć o pierwszy skład.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 18.07.2026 o godz. 22:16.
![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Niestety w temacie Gimeno ponoć nawet dłużej. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Cele Wisły na sezon 2026/27 1. Utrzymać się ... 2. ... w lutym |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wierzę, że po kolejnym tygodniu czy dwóch treningów z drużyną nie będzie w stanie zagrać dobrze jakościowo przynajmniej 60 minut meczu. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Markusik już w sowim chorym łbie buduje podwaliny żeby paplać na Jopa. Już wynalazł super talent po 45 minutach meczu, już wie, że na bank będzie lepszy, że na bank powinien być gotowy na 60 minut meczu za pinć dni.
No a co się stanie jak nie wyjdzie w pierwszym składzie na Katowice, a Wisła przegra? Będzie .......enie idiotów jak markus czy drozd, że Jop ma lepszych zawodników na ławce ale z nich nie korzysta, bo liczy się hierarchia, betonowanie składu itd Dobre zjeby ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Lepszy z ławki Younan niż Baniowski. Jeżeli Jop oczywiście nauczy się przeprowadzać zmiany przed 85-tą minutą...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
M na trenera i dyrektora pionu sportowego, amen! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie chcę zapeszać ale ten nr 21 może być proroczy. W filmiku z treningu Jeremi delikatnym zamachem posadził bramkarza całkiem jak Franek.
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Youan w tym jednym sparingu pokazał więcej jakości niż Kuziemka i Duarte we wcześniejszych przed obecnym sezonem. To nie tylko moja opinia. Jak ktoś woli być ślepy, jego sprawa.
Czas pokaże, czy ja miałem rację, widząc w nim wartościowego i dużo potrafiącego zawodnika, czy wy, kłócąc się o to ze mną lub podważając te słowa. I żaden M nigdy nie pisał, że Wisła będzie mieć super snajpera za 2000 euro miesięcznie, jeśli tylko wykaże się cierpliwością. To kolejne kłamstwo i bezczelna manipulacja. Żaden M nigdy nie chciał porzucenia sprowadzania zawodników z hiszpańskiego rynku na rzecz kogoś takiego jak Omrani i nigdy nie pisał, że będzie to dobry ruch, który się w Wiśle sprawdzi. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Nawet bedac niewzywany do tablicy rozpoczynasz wojenki sam ze sobą. Wszędzie widzisz jakiś wrogów. Syndrom oblężonej twierdzy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Duarte w meczach sparingowych wygląda świetnie i miał m.in. sparing przeciwko Puszczy z 2 bramkami i asystą.
Więc mamy spory rozjazd mocnej podjarki Markusa z rzeczywistością. Cykl manipulacji Markusa tak wygląda, że za miesiąc w co drugim poście będzie pisał o tym, jak wyimaginowani inni wpychali Starzyńskiego/Sukiennickiego/Kuziemkę do składu kosztem Czarnej Perły, a on jako jedyny "już wtedy wiedział". Bez tworzenia wyimaginowanych innych, po tym jak już nie pisze długich analiz dla Kasperczaka ^^, pewnie nikt nie zwracałby uwagi na jego długie, słodkie pierdzenie, w którym musi udowadniać swą nieomylność i lepszość. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ciekawa statystyka, biorąc pod uwagę, że dosłownie przed chwilą Azorek pytał, czy moja ocena Youana jest "aby na pewno obiektywna", a Granat z Hejterkiem jak zwykle popłynęli z wyzwiskami czy swoimi fantazjami zamiast argumentów. Bo przecież nie można już teraz silić się na ocenianie występu tego piłkarza i na porównywanie go z innymi, gdyż ktoś potrafi to zrobić dopiero po kilku tygodniach. Więc albo to 99% nie do końca zgadza samo ze sobą, albo liczysz tak samo, jak przez lata liczyłeś potencjał swoich typów. Bo to zabawne, że akurat Ty pouczasz mnie o "wojenkach samych ze sobą" i byciu niewywoływanym do tablicy choć przez ostatnią stronę co chwilę ktoś nawiązuje do tego, co pisałem. Przypomnę: to nie ja rozpocząłem tę wymianę, tylko mały wysyp postów podważających moje słowa o Youanie - a gdy odpowiadam, nagle to ja mam "syndrom oblężonej twierdzy". Klasyka: najpierw grupka zaczyna się pluć, a potem winny jest ten, do kogo plują.I pytanie na koniec, całkiem serio: czy fakt, że przez całe życie jedyne, co miałeś do zaproponowania Wiśle, to budowanie zawodników pokroju Młyńskiego i wpychanie do kadry oraz składu rzekomo "solidnych ligowców", z czego kompletnie nic dobrego nie wyszło (a jedynie jak przy "solidnym ligowcu" Sapale Wisła wpadała w koszty i problemy) - tak na Ciebie działa? Czy to ta trauma sprawia, że wypisujesz podobne bzdury, zamiast po prostu odnieść się do tego, co napisałem o samym meczu?
Ostatnio edytowane przez Markus : Wczoraj o godz. 15:51.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() I naprawdę doceniam, że w swoim pseudo-błyskotliwym wtręcie projektującym sobie przyszłość tak jak Ci wygodnie zaliczyłeś do "wyimaginowanych innych" takich forumowych ludzi-widma jak Azorek, hejterek, Karherop, którzy nawet dosłownie przed chwilą atakowali moje słowa - albo jak niegdyś FraMat, S1monik i jeszcze paru wielokrotnie wciskali do składu swoich faworytów kosztem lepszych zawodników. Naprawdę mnie to rozbawiło. Nikt takich rzeczy w przeszłości nie robił, to tylko mój wymysł, by udowodnić swoją rzekomą nieomylność. Zatem tak, jak ktoś palnie ewidentną głupotę, dalej będę na to reagował, bez względu na to, czy dla Ciebie oznacza to udowadnianie swojej nieomylności i lepszości czy inną twoją fantazję. A tak zupełnie na marginesie - Kuziemkę, którego też raczyłeś przywołać, to akurat rzeczywiście chwaliłem i apelowałem, żeby zwrócić na niego uwagę w kontekście pierwszej drużyny jeszcze zanim stało się to modne. To też była ta błędna ocena rzeczywistych możliwości zawodnika i sensu stawiania na niego sprowadzająca się do chęci udowodnienia swojej rzekomej nieomylności, prawda? Jak to wspieranie Kuziemki współgra z twoją idiotyczną narracją i wizją w tej sprawie? Zastanowiałeś się nad tym? Nie chodzi o przypisywanie sobie nie swoich zasług czy ego. Chodzi o prostowanie waszej błazenady, co czasem jest wyjątkowo zabawne.
Ostatnio edytowane przez Markus : Wczoraj o godz. 15:15.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tylko zapytałem, czy 45 minut to nie za mała próba aby gościa oceniać, więc bardzo Cię proszę nie manipuluj wypowiedziami pod swoją tezę. Powiem Ci więcej - Youan pokazał się przez te 45 minut kozacko i wszystkim nam życzę, aby tak to wyglądało regularnie, niestety to tylko 45 minut. Więc może jednak rączki na kołderkę? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mamy tak szeroką kadrę, że jak zaczął teraz to będzie przed końcem okna wiadomo czy sobie poradził. Jak widać, na pozycjach gdzie jest tłoczno młodzi idą na wypożyczenia - patrz Baniowski. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Marku dalej w swoim świecie żyje. Nadal nie dopuścił do siebie, że Omraniego wychwalał, ba, no może nie wychwalał, po prostu pisał prawdę, że Omrani ma potencjał bo 20 lat temu zagrał pięć minut w ekstraklasie francuskiej i na pewno nie ma nadwagi
Teraz to samo, chwalenie piłkarza, a jakby nie wypalił to by pisał pokażta mi wpisy gdzie ja kogoś chwaliłem ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Swoje dewiacje zostaw dla siebie. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A jak zejdziesz na ziemię i zaczniesz kiedyś gadać o tym, co było naprawdę, to może wyjaśnisz nam, kiedy w końcu będzie to zapowiadane wielokrotnie przez Ciebie bankructwo Wisły pod ręką Królewskiego? Kiedy zaczynamy od tej czwartej ligi? Pogodziłeś się już z tym, że twoja czteroletnia wulgarna krucjata poniosła totalną klęskę? Dalej masz problem z odreagowaniem tego? Przeprosisz w końcu Rodado za nazywanie go totalnym szrotem i ogórem? To było naprawdę, a nie tylko w świecie twoich fantazji. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Online |
|
|
Te wojenki ad persona wskazują, że emocje na forum, w tym sezonie naszej buraczano-ziemniaczanej ekstraklasy osiągną wysoki poziom.
I ok. Jedna uwaga: zwroty typu "nonsensy, "idiotyczna narracja", "Jak ktoś woli być ślepy, jego sprawa." niewiele wnoszą merytorycznie a raczej pokazują rodzaj pogardy dla adwersarzy. Czego będziemy używać za parę miesięcy .... ? Inwektyw zabraknie.
Ostatnio edytowane przez Grantar : Wczoraj o godz. 19:39.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Niestety, albo masze młode nadzieje wezmą się do gry, albo grać nie będą, bo piłkarze, którzy teraz przyszli na pełnym luziku są o klasę lepsi, a jak zaczną się starać, a zaczną bo tak wygląda profesjonalna piłka to różnica będzie kolosalna,
Już w ostatnim sparingu pierwszy skład w porównaniu do drugiego wypadł bladziutko. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
pozwól, że zacytuje: "Mam nadzieję, że jak najszybciej dostanie możliwość potwierdzenia tego w pierwszym składzie w meczach ligowych. Jeśli tylko fizycznie da radę wytrzymać około godziny, nie bałbym się go wpuścić nawet już na mecz z Katowicami. To już dziś inna półka niż Kuziemka czy Duarte." A wycieczka o przyrodzeniu....jesteś jedyną osobą, która używa tego jakże "dewastującego" argumentu, tylko nie wiem po co ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Oczywiście, zawsze winny jest ktoś inny, że nie doskoczył, nie strzelił, nie wygrał główki po beznadziejnym stałym fragmencie, nasz z metra cięty Zieliński oczywiście albo utykał, albo dzień wcześniej miał rozwolnienie - jeszcze się nie zdarzyło żeby błąd popełnil. Można się tak bawić, ale wcześniej czy później ten albo inny trener pójdzie po rozum do głowy. Wszystko co umie Duda Igbekeme robi lepiej, ale Jop będzie rżnął głupa o rywalizacji i hierarchii. Jedyne ustępstwo wobec rzeczywistości na jakie nasz trener jest gotów to prawdopodobnie uznanie, że wyjście parą kurdupli w środku pola na Katowice to samobójstwo. Dobre i to, bo po wcześniejszych sparingach myślałem że będzie totalna odklejka, na zasadzie "gramy swoje i nie patrzymy na przeciwników". To że wyjdzie gorszy z pary, trudno... Nasz sprawdzian generalny to była męczarnia. Drużyna pozbawiona szybkiego rozegrania i stałych fragmentów, waląca głową w mur, licząca na indywidualne akcje Bozicia i Duarte. Jakieś standardy rozegrania, próby rozciągnięcia przeciwnika, szybkie wyjście do kontry - a po co to komu? Nie wiem czemu Jop upiera się przy tym żeby Duda był wykonawcą stałych fragmentów, od czterech lat widać że on nie ma o tym pojęcia. Serio nikt z jego żelaznej 90-minutówki nie umie tego zrobić lepiej? Bozić, Duarte, Krzyżanowski, Kuziemka to takie same drewniaki jak Kacper? Przecież stałe fragmenty to podstawa w tej lidze! Mam nadzieję że mamy rozpoznane potencjalne opcje nie tylko jeśli chodzi o zawodników - tyle wyniosłem po sparingach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : Dzisiaj o godz. 02:53.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Niechętnie, bo nie lubię Ciebie, a lubię Dudę, przyznam Ci rację. Duda jest za wolny na ekstraklasę. Albo zacznie grać szybciej, jak Igbekeme, albo ławka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Online |
|
|
Oczywiście trochę masz racji ale poczekaj kilka kolejek, pewnie też będą opcje gry bez Dudy i wtedy będzie można coś napisać tak definitywnego. Póki co zakładanie, że trener to bałwan i wstawia Dudę jest mało eleganckie , nie mówiąc już o elegancji w stosunku do Kacpra.
Jeśli nie chodzi tylko o zawodników to o co jeszcze ? jakie opcje ? Ustawienie ?.
Ostatnio edytowane przez Grantar : Dzisiaj o godz. 07:43.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|