|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
PS napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Bo do VAR-u trzeba miec jeszcze dobrych sedziow ale z tego co kojarze to kazda taka sytuacje sprawdzaja i glowny sedzia nie musi do nich podlatywac. Widocznie ten co siedzial przy komputerze tez stwierdzil, ze wolny i czerwona, nawet gdy nie bylo faulu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że poszło info z wozu, bo sporo czasu minęło od faulu do pokazania kartki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sędzie też powinien sam ocenić sytuację i jak nie jest pewny to korzysta z VAR
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
... czyli lepiej było puścić dudodupolosa i żeby Buchalik uciekł z bramki... Po golu byłby var i odgwizdany spalony...
Do czego ten var doprowadza... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Najśmieszniejsze jest to, że porównując faul Kucharczyka na Boguskim w polu karnym w meczu z Legią - anulowany po VAR, to dzisiejsza decyzja odnośnie"faulu" Arsenicia jest żałosna.....
Tam tłumaczyli się tym, żeBoguś owszem faulowany był, ale nie mógł dojść do piłki, tutaj ten popapranice czeka na jakikolwiek kontakt z Arseniciem i przewraca sie jakby go ktoś jebnął z całej pary w nogi. Za to padolino gnój powinien dostać 5 meczów kary .... sorry to nie Premiership gdzie cudaków i kombinatorów napiętnują..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Pełna zgoda z tym padolino. Wejście Arsenicia poprawne i skuteczne. Ten gnój upadł jeszcze szukając karnego, a nasze sędziowskie odpady na to: nie widziałem, nie słyszałem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
^^^ Czerwona kartka zmienia mecz z koroną.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może by się spróbować odwołać ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
I z odwołaniem będzie tak jak z żółtą kartką dla ,,Głowy" rok temu w wyjazdowym meczu z Łęczną.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Odwołanie zakończy się stwierdzeniem, że nie było rażącego błędu sędziego. Jak zwykle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie ma sensu się odwoływać, bo Arsenić położył na ułamek sekundy ręce na Padolinopoulusie. Ten to wykorzystał i żenująco upadł, ale kontakt był i to niedozwolony. Mimo, że bardzo delikatny, to sędzia wybroni się z takiej decyzji. Jeden by gwizdnął, drugi nie - ale nie był to jakiś rażący błąd. Wszystko zależy od interpretującego przepisy w tym wypadku i kolegium sędziów na pewno poprze decyzję kolegi po fachu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
znając jakość naszych sędzioów należy się cieszyć że nie podykotwali jedenstaki...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Położenie ręki to kontakt nie dozwolony? Takich położeń ręki jak Zorana w meczu jest podejrzewam kilka set... Dali dupy i tyle. Najgorsze jest to że to nic nie zmieni....
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Jednak Padolinopulos tak przyaktorzyl, że najgorszy aktor tego spotkania dał się nabrać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale tym położeniem ręki rzekomo wytrącił go z równowagi i zdobył lepszą pozycję wyprzedzając go. Gość położył się dokładnie wtedy kiedy trzeba było. Wcale mi się ta decyzja nie podoba, ale nie ma najmniejszych szans na przychylność komisji ligi w takiej sytuacji. Ani w Polsce, ani na Wyspach, jednym słowem nigdzie. Komisje anulują kartki tylko w sytuacjach oczywistych, zero jedynkowych (a i wtedy nie zawsze, np. Głowa ostatnio). Tutaj było mocno kontrowersyjnie, faul był z gatunku miękkich - których większość sędziów nie gwiżdże, ale jak już zagwiżdże to po ptakach. Dobrze, że nie skończyło się rzutem karnym.
Można psioczyć i słusznie, ale odwoływanie się nic nie przyniesie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.02.2018 o godz. 00:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła odwoła się od kartki i racja
Cytat:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
o ręce Czerwińskiego cisza?
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie wygłupiajcie się z ręka czerwinskiego.
Nic nie było. Buchalik nam już zorganizował 4punkty na wiosnę. Pan Buchalik. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
z tego co pamietam to nie bylo identyczne
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
łysy dostał w łokieć będący w obszarze ciała (patrząc z perspektywy piłki) , natomiast zoran został trafiony w wystawioną ręką dzięki czemu powierzchnia ciała była powiększona *
* zaznaczam że obłożyłem to zastrzeżeniem "o ile pamiętam" , nie mam czasu tego sprawdzać , jesli sie myle to bardoz Cie przepraszam ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Powiedzial pan Slawek w studiu, ze faul byl wiec odwolanie nic nie da bo to cale kolesiostwo trzyma sie razem i skoro jeden powiedzial, ze byl faul to inni sie do tego dostosowuja a nie wiem czy jeden za drugim nie wskoczylby w ogien zeby tylko miec to samo zdanie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I sie potwierdzilo to co napisalem no bo jak to tak kazdy by mowil co innego to by sie przeciez ludzie na nich rzucili
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego właśnie pisałem, że odwoływanie się nie ma najmniejszego sensu. To strata czasu. Trzeba zagryźć zęby i z Koroną inaczej zestawić obronę.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pytanie kiedy jest komisja i czy do środy jest szansa na cofnięcie
![]()
|