|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wszędzie jest presja, co to za gadanie że ktoś się spala? To jest sport, presja powinna motywować. Tylko potrzeba kogoś kto oczekiwaniami, celami, motywacją musi umieć zarządzać. Trener nie jest od ustalania składu tylko od sprawienia, że jaki by skład nie wyszedł to będzie stanowił zespół. To jest fundament. Jak tego nie ma to każdy się stara, pozytywnie reaguje w szatni a wynik jest 0:3.
Na pewno byłby lepszy niż Skowronek. Ale Moskal byłby jeszcze lepszy... Zagraniczny trener z pojęciem do nas nie przyjdzie, a jeżeli to za grubą na nasze warunki kasę. Skoro celem jest utrzymanie i spłata długów to nie ma co wykosztowywać się na trenera. Kazek z sentymentu pewnie by przyszedł. I tak jak mówię przywrócił by wiarę w siebie i grę na którą można patrzeć bez obrzydzenia.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.09.2020 o godz. 22:25.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Żeby był jakiś pozytyw odnośnie meczu z Płockiem to bardzo podobał mi się znowu Yeboah. To jak potrafi dryblować, zastawiać piłkę, jego motoryka i gra na małej przestrzeni. Pomijając brak strzału z pola karnego w tym meczu kiedy się prosiło o próbę to można już powiedzieć, że gość jest strzałem w dziesiątkę. Ciekaw jeszcze jestem jakby on wyglądał na lewym skrzydle, bo to lewonożny zawodnik (możliwe, że przypomniałyby się czasy hasającego na lewym skrzydle Kamila Kosowskiego .Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 19.09.2020 o godz. 03:52.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
A moze by tak Verner Licka?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Tez jestem za zagraniczna opcja.
Do zwolnienia poczekajcie troche. Mamy 3 wlascicieli jeden z nich byl na boisku, zanim sie ogarnie, umyje, zje i wroci do domu to potrwa pare godzin. Musza sie jutro na swiezo zebrac we 4 (razem z bratem Kuby) i porozmawiaja o Skowronku |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Skoro nie ma kasy to trudno żeby na miejsce Skowronka mógł przyjść ktoś lepszy bo to niemozliwe. Kto odpowiada w klubie za transfery bo to okienko po prostu jest tragicznie wyłączając Czecha którego jeszcze nie oglądaliśmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nawet Wesołego Janka (Urbana) przywitałbym w obecnej sytuacji z otwartymi ramionami...
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Myśle, że piłkarze to czują, gdzies z tyłu głowy to siedzi i się po prostu spalają. nie usprawiedliwiam ich, szukam jedynie przyczyny. Po prostu większość z nich nie nadaje się do takiego klubu jak Wisła Kraków. A może się nadaje, a po prostu brakuje kilku osób z jajami, którzy pociągna ten klub, udźwigną presję i reszta przy nich zrzuci z siebie tę presję, odciążeni zostaną i będą grać lepiej. Dla mnie jest bez sensu ciągle mowić, że trener ble, że jeden czy drugi i 10 piłkarz ble, bo jak widac, od prawie dekady, .... z tego wychodzi. Także glówny problem tkwi gdzie indziej. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Weźże zdupcaj!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jeszcze ten parodysta/wuefista jest trenerem? Dymisji brak?
No cóż. Takie czasy. Gdzieżby zrezygnował, pewnie z pensyjki z 30-50 tysiakow miesiecznie dobrowolnie. A wynik? Niewazny. Kaska sie zgadza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
juz to slyszalem kilka razy, Wdowiec sie nie poddawal po swojej serii porazek, Stolar mowil to samo i teraz kolejny "kozak" Skowronek sie nie poddaje cudzym kosztem...
ile mozna przezywac to samo, to juz byl 8 mecz z rzedu bez wygranej, od meczu z KSZO gosc mowi to samo i jest coraz gorzej najbardziej zalosne, ze sie tlumaczy rodzina i ze RODZINIE nie zespolowi musi dac wsparcie... nawet Wdowiec sprzedawczyk mial wiecej godnosci i bral na siebie ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Co jesli idziemy ta sama droga co zydki?;d czyli szykuje sie 7 porazek z rzedu, dno tabeli, hejt na trenera po czym nastepuje walka o europejskie puchary i zdobycie pucharu Polski dzieki umiejetnoscia Skowronka xD i to w ciagu dwoch sezonow
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A gdzie ten mega trener zdobyl cokolwiek, ujawnił swój talent trenerski Wciąż ktoś wierzy, że Skowronek ma jakąkolwiek wizję na polepszenie gry? To mega optymizm. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Skowronek w wypowiedzi pomeczowej mowi, ze sie nie podda. No i przyspawany bedzie do stolka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ale trzeba przyznać, że był nieźle zdenerwowany. Głos mu się łamał, sam wie że siedzi na gorącym stołku i jutro może go już tutaj nie być.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Skowronek to dyzma szok że ktoś taki trafił do ekstraklasy ale z drugiej strony jak widzę jak klub jest zarządzany jakie przeprowadza transfery to to zdziwienie jest co raz mniejsz, bracia Blszczykowscy i spółka na ten moment nic w klubie nie poprawili gdzie nie spojrzeć amator jeden drugi trzeci, strategi i pomysłu brak.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
jutro rozbieganie, później gra w piłkę chińską a na końcu trening bramkarski w dwa ognie.... Skowronek wyyyyyyyyyypieeeeerrrrrrddddddddddaaaaaaaaalaj bo klasy podstawowe wróciły i możesz się realizować na lekcjach WF-u...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Najbardziej przykre jest to że ta drużyna wyglądała najlepiej jak w klubie był chaos i burdel I zarzadzala tym syfem Marzenka z Dukatem i szarakany.Matoly bez jakiejkolwiek wiedzy...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Najlepiej się wspomina hulankę i swawole ale latami się później dochodzi do siebie. Przy tej okazji chciałem przyznać rację wszystkim którzy już dawno chcieli zwolnić Skowronka. Mieliście rację. Pozdrawiam. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Dzisiaj uważam, że to już nie ma sensu. Pomijając już fakt, że sportowo jest coraz gorzej, a to, nad czym niby ostatnio pracował żeby "poprawić" dało efekt dokładnie odwrotny od zamierzonego, ewidentnie stracił szatnię. Po dzisiejszym meczu, zbluzgany przez kibiców, zapewne stracił też autorytet, oczywiście zakładając, że jeszcze jakiś miał. To już raczej nie ma szansy wypalić, a jeśli wypali, to raczej wbrew trenerowi niż dzięki niemu. Chciałbym się mylić... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Problemy zaczęly się w marcu 2020 gdy sezon został przerwany, a Skowronek zaczął wymieniać sztab szkoleniowy. Od tego czasu i przerwa przed tym sezonem pokazuje, że Skowronek źle przygotował zespół pod względem taktycznym i fizycznym. Według mnie piłkarze sami widzą co wyprawia Skowronek i już sami nie wierzą w jego wybory i pomysły i wygląda to jak wygląda.
Wnioski ? 1) Wiemy już, że Skowronek z własnej woli nie odejdzie. Tu zarząd musi stwierdzić czy stać ponownie klub na opłacanie dwóch trenerów bo Skowronek napewno nie zrezygnuje ze swojej pensji bo to nie ten typ człowieka. Doskonale wie, że nikt go nie weźmie do końca sezonu, więc broni się rękami i nogami przed dymisją. 2) Kazimierz Moskal ? Czy my musimy cały czas się kręcić wokół swoich byłych trenerów ? No chyba co jest pewnie plusem to mało by kasy wziął za trenerkę więc może budżet by wytrzymał. 3) Skorża, Nawałka ? Nie stać nas na pewno na ich pensje i dodatkowo ich ludzi do sztabu . No chyba, że znalazłby się jakiś tajemniczy sponsor który by ich opłacił. Ja mam wrażenie, że teraz trójca właścicielska i Kuba Błaszczykowski będą brnąć w ten wybór, bo przecież Kuba w wywiadach przekonywał, że to oni mieli rację w kwestii Skowronka, a nie Obidziński. I teraz Obidziński może powiedzieć : " a nie mówiłem ? ... " Brniemy w coraz większe bagno pod względem sportowym. Ktoś powie, że w lidze jest tylko jedne miejsce gwarantujące spadek. I wiecie co ? mamy większe szanse właśnie spaść przy tym jednym miejscu niż przy poprzednim sezonie. I tutaj raczej nikt nie wymaga pucharów i mistrzostwa tylko poprostu przyzwoitej gry. Rozumiem, że będą przegrywać bo taki sport, ale wczoraj na stadionie to miałem już ochotę wyjść po pierwszej połowie meczu bo już nerwowo nie wytrzymywałem . |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Pycha kroczy przed upadkiem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Skowronek do pożegnania, pytanie jak szybko i na jak długo szukamy trenera.
Ale posty nt. BJK niepoważne. Oni się uczą zarządzania, to było wiadomo, nawet gdyby się nie uczyli, to efekty ich pracy będzie widać w długim okresie, zwłaszcza przy klubie na takim dnie finansowym i organizacyjnym, wreszcie jedyni chętni na przejęcie klubu zajmują się obecnie albo budową obwoźnego cyrku w okręgówce, albo powtarzaniem zeznań w celi, więc nie bardzo jest komu ten klub przekazać. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
||
|
Drozd napisał(a):
Kac napisał(a):
czaro napisał(a):
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
U drużyny Skowronka tego nie widać. Wygląda na to że.efekt miotły zadziałał, ale trener ma dłuższą metę obrasta w piórka. Łagodnie mówiąc. Na miejscu włodarzy pogonilbym go z miejsca, przeprosił się z Dyja (zresztą pracuje dla Akademii) i dał tymczasowo ma strażaka Darka Marca lub Mariusza Jopa. Są pod ręką. Kazka Moskala z szacunku lepiej już nie ciagac. Do zimy zrobić porządne rozeznanie w trenerach i możliwie opcja zagraniczna. Ewentualnie Nawalka/Skorza o ile nie będą chcieli zarabiać kokosów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Przecież napisałem, że nas nie stać.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|