The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2013, 13:21
"Tomasz Kulawik uważa, że jego eksperyment się powiódł"

Cytat:
"Szkoleniowiec opowiedział też o nowej roli Radosława Sobolewskiego, który wystąpił na pozycji stopera. - Występ Radka oceniam bardzo pozytywnie. Nie tylko potrafił przewidzieć ruchy przeciwnika, ale też bardzo dobrze rozpoczynał nasze akcje. To ważne, aby obrońca potrafił mocną piłką uruchomić któregoś z pomocników lub napastnika - dodał trener Wisły Kraków.
No niezłe jaja - zdaje się to już tak na stałe.
Czyli tak będzie wyglądać podstawowa jedenastka ?

Pareiko
Jaliens, Chavez, Sobolewski, Bunoza
Wilk
Małecki, Garguła , Chrapek, Szewczyk
Genkov
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 13.02.2013, 14:45
Sobolewski stanie sie najlepszym stoperem w Polskiej Lidze, zobaczycie...
Zawodnik szybki, sprawny fizycznie, zwinny, nic tylko pogratulować dobrego wyczucia talentu Radka

Ja .......e... Co za czasy
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.02.2013, 17:57
Im wcześniej ten człowiek przestanie być trenerem Wisły tym lepiej. Dla dobra klubu.
Szkoda jednak Kazia Moskala...
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.02.2013, 18:08
Odejdzie Kulawik i kto następny?
Poczekaj chwilę, po raz pierwszy przepracował dwa obozy i jeszcze przed rozpoczęciem ligi chcesz się go pozbyć? Gratuluję.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.02.2013, 20:33
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Odejdzie Kulawik i kto następny?
Poczekaj chwilę, po raz pierwszy przepracował dwa obozy i jeszcze przed rozpoczęciem ligi chcesz się go pozbyć? Gratuluję.
Przecież to tylko mit, zazwyczaj powielany przez kolejnych niespełnionych trenerów jako wymówka tragicznych wyników.
To samo się tyczy piłkarzy. Ze niby jak jeden z drugim przepracuje dwa obozy to co? Uaktywni się w nim talent piłkarski, przypomni sobie coś co do tej pory miał schowane, ale nie wiedział jak wykorzystać ? No proszę cię...

Trener gówniany to i wyniki jego pracy będą gówniane. Tak jak w życiu, jeśli jesteś w czymś dobry to odnosisz sukcesy. Kropka.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.02.2013 o godz. 01:26.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 13.02.2013, 21:56
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Trener gówniany to i wyniki jego pracy będą gówniane. Tak jak w życiu, jeśli jesteś w czymś dobry to odnosisz sukcesy. Kropka.
Przynajmniej nikt się nie marnuje. Jaki trener taka drużyna, jakie zarządzanie takie wyniki.
Akurat Kulawik już nie jest najsłabszym ogniwem w łańcuchu - reszta dorównała poziomem do niego.
Takie nastały czasy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.02.2013, 20:09
1. Sobolewski na pomocnika jest już za stary, bo nie ma siły tyle biegać.
2. Nasza obrona jesienią była gówniana.
Dlaczego nie spróbować?
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.02.2013, 20:21
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
1. Sobolewski na pomocnika jest już za stary, bo nie ma siły tyle biegać.
2. Nasza obrona jesienią była gówniana.
Dlaczego nie spróbować?
Wszystkiego można spróbować.
Tyle że tym sposobem mamy kolejnego tzw. obrońcę i 4 kolejnych na ławce (Burliga, Czekaj, Głowa, Jova), a dalej od swojej bramki mamy jedną opcję mniej.
Wolałbym spróbowanie Burligi albo Jovy w pomocy... to byłaby dla mnie jakaś próba wzmocnienia naszej nędznej siły ofensywnej.
Jak my będziemy stwarzali sytuacje i strzelali gole? Fuksem, przypadkiem i... co poza tym?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.02.2013, 20:33
arti napisał(a):Wyświetl post
Jak my będziemy stwarzali sytuacje i strzelali gole? Fuksem, przypadkiem i... co poza tym?
Poza tym po samobójach przeciwników i (choć tu może być różnie) po karnych.
No i - rzecz jasna dla ekspertów i koneserów - po indywidualnych akcjach Sikorskiego.

Sobolewski w ofensywie od dłuższego czasu niewiele nam dawał. Za rok walka o utrzymanie, ale tym razem raczej już na noże, bo bez dwóch czerwonych latarń ligi. Przydałaby się dobra obrona...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 13.02.2013, 22:56
arti napisał(a):Wyświetl post
Wszystkiego można spróbować.
Tyle że tym sposobem mamy kolejnego tzw. obrońcę i 4 kolejnych na ławce (Burliga, Czekaj, Głowa, Jova), a dalej od swojej bramki mamy jedną opcję mniej.
Wolałbym spróbowanie Burligi albo Jovy w pomocy... to byłaby dla mnie jakaś próba wzmocnienia naszej nędznej siły ofensywnej.
Z Burligą to jest taki problem, że nie wiadomo gdzie go dać przy jego parametrach.

Nominalnie to jest skrzydłowy. Sęk w tym, że właściwie nie ma dryblingu i bazuje na odejściu od zawodnika (kopnięcie w bok/przód i liczy, że będzie pierwszy przy piłce). To się sprawdza jak skrzydłowy jest podczepiony do linii i gra bardzo szeroko, a my od dłuższego czasu gramy raczej na obiegających obrońców, więc Burliga nie pasuje.

Taka charakterystyka powoduje, ze powinien sprawdzać się jako boczny obrońca, ale to półprawda. Z przodu jest nawet nieźle, ale z tyłu Burliga nie wraca i nie umie reagować, więc każdy poważniejszy rywal go wozi jak chce.

Próbowano go na stoperze, ale to już totalne nieporozumienie. Wysoki i silny, to dajmy na stopera - PMS at its best.

Jak dla mnie najlepszy byłby dla niego środek ataku, tylko nie wiem czy to nie za późno na taką przeprowadzkę. Jeszcze w ME Burliga miał nosa do dochodzenia do sytuacji i ich wykorzystywania. Ma parametry fizyczne jakich obecnie szuka się u środkowego napastnika, a jego skromny repertuar zwodów może sprawdzać się przy oddawaniu strzałów.

Co do Jovanovicia, to w jego wypadku w gre wchodzą dwie pozycje - stoper i def. pomocnik. Na bok się nie nadaje, bo w bocznych sektorach źle sobie radzi 1 na 1.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.02.2013, 23:10
Nie ma sensu kombinować z Sobolewskim na środku obrony. Przecież nie narzekamy na niedobór stoperów.
..
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 14.02.2013, 05:54
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nie ma sensu kombinować z Sobolewskim na środku obrony. Przecież nie narzekamy na niedobór stoperów.
Ale narzekamy na ich jakość. Jeżeli wybór brzmi słaby Sobolewski-pomocnik na ławce albo dobry Sobolewski-obrońca w składzie, to rozsądny wybór jest tylko jeden. Oczywiście pod warunkiem, że Sobolewski faktycznie prezentuje się lepiej od naszych obecnych stoperów.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 14.02.2013, 12:59
W takim przypadku lepiej po prostu sprzedać Chaveza lub Bunozę i poszukać na rynku lepszego stopera.
Przesuwanie na tak odpowiedzialną pozycję zapaśnika Sobolewskiego to szukanie problemów.
..
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2013, 13:01
tofik napisał(a):Wyświetl post
W takim przypadku lepiej po prostu sprzedać Chaveza lub Bunozę i poszukać na rynku lepszego stopera.
Przesuwanie na tak odpowiedzialną pozycję zapaśnika Sobolewskiego to szukanie problemów.
Przecież oni są na sprzedaż od kiedy zawitał Jacek! Tylko chętnych brak.

szprotson napisał(a):Wyświetl post
jak sprzedać Bunoze, przeciez to nasz jedyny lewy obronca
Taki sam z niego lewy obrońca, jak z Sikorskiego napastnik.
No ale grunt, że swojaków nie strzelają.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.02.2013 o godz. 13:11.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.02.2013, 13:00
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.02.2013, 14:13
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Jak to jedyny?
Mamy przecież jeszcze Burligę, a i Jova by sobie na pewno poradził... może jeszcze ktoś...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.02.2013, 13:21
Trener Tomasz Kulawik stawia na Bośniaka w roli lewego obrońcy. - Lepiej czuję się na środku defensywy, ale trener Kulawik widzi mnie na lewej obronie. Jestem ambitnym człowiekiem, który chce się rozwijać, dlatego robię to, co do mnie należy i daję z siebie wszystko.

W razie czego Małecki zagra, Dariook go uprosi na grilu.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.02.2013, 13:43
Nie chcę przesądzać co do gry Bunozy jako lewy obrońca ,ale jak dla mnie jest za mało zwrotny na tej pozycji i nawet przeciętny prawoskrzydłowy będzie go "wkręcał" w ziemię.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.02.2013, 14:16
Przecież jest jeszcze PPLO (prawy pomocnik lewy obrońca) Stolarski!
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 14.02.2013, 14:58
Właśnie moim zdaniem z Bunozą jest podobna historia jak z Sobolewskim. Prosimy się o kłopoty rzucając piłkarzy po pozycjach na które nie pasują. Ok, Bunoza jest ambitny, fajnie, tylko co ja widzę w praktycznie każdym skrócie ze sparingów? Przeciwnik atakuje naszą lewą stroną zupełnie bez przeszkód, skrzydłowy śmiga jak samochód pustą autostradą do samej linii końcowej.
Ostatnio edytowane przez tofik : 14.02.2013 o godz. 15:00.
..
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.02.2013, 16:27
Czy może ktoś napisać jakie "papiery trenerskie ma T. Kulawik i czy oprócz Wisły trenował jakikolwiek inny zespół żeby zdobyć chodź minimum doświadczenia?
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 14.02.2013, 16:32
Quorth napisał(a):Wyświetl post
Czy może ktoś napisać jakie "papiery trenerskie ma T. Kulawik i czy oprócz Wisły trenował jakikolwiek inny zespół żeby zdobyć chodź minimum doświadczenia?
Pieczołowicie zbierał doświadczenie trenując naszych chłopaków w Młodej Ekstraklasie.

Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.02.2013, 19:08
A jakie miał Guardiola przed przejęciem Barcy?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.02.2013, 21:07
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
A jakie miał Guardiola przed przejęciem Barcy?

No to już nawet nie są jaja!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.02.2013 o godz. 21:11.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 14.02.2013, 21:13
Dariook napisał(a):Wyświetl post

No to już nawet nie są jaja!
Ale co miał dużo większe ?
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 14.02.2013, 21:45
cfa napisał(a):Wyświetl post
Ale co miał dużo większe ?
Mniejsze, większe lub równe. Bez znaczenia.
Nawet, dla jaj, mogę przyjąć że Guardiola nie dorastał Kulawikowi doświadczeniem do pięt.

I teraz jest doskonała pozycja wyjściowa do dyskusji pt: wpływ doświadczenia trenera na postawę drużyny, czyli jak wyniki wygrywają z CV.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.02.2013, 21:42
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ncja_uefa_pro/
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.02.2013, 21:14
Zombie bez jaj, popatrz jaki materiał w Barcelonie miał Guardiola, a co obecnie ma Kulawik w Wiśle
Twoje pytanie było aż tak głupie, że naprawdę szkoda czasu na odpowiedź.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 15.02.2013, 11:48
Cytat:
Jarosław K. Kowal: Obóz wyjaśnił, kto zagra w wyjściowym składzie?

Tomasz Kulawik: Dał odpowiedzi na wiele pytań. Większość piłkarzy grała po 70 minut i miałem okazję przekonać się, że dają radę. Co do wyjściowego składu: meczów będzie dużo, dojdą kontuzje, kartki, więc trzeba mieć więcej niż 11 gotowych graczy.
O co mu chodzi? Bo ja go nie rozumiem.
Wnioskuje, że pozostaje się tylko cieszyć... Dzięki Bogu, sił starczy na 70 minut.
No cóż, szału nie ma ale progres powinien być widoczny. Tym bardziej że meczów będzie dużo! Całe 17 spotkań...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.02.2013 o godz. 11:55.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 15.02.2013, 11:56
W 70 minut ich rozbijamy w pył, a później tylko gramy piłka, biega przeciwnik.
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów