|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
I jeszcze chcialbym dodac ze ja sie nie godze na to ze wybieramy zyrandol. Takie sa realia. Taka jest Konstytucja. Ja tez jestem za tym aby byl sytem prezydencki (jak w USA naprzyklad) ale poki co mowimy o Polsce i ramy urzedow i wladzy wyznacza Konstytucja RP. Kaczynski ja znal, albo powinien ja znac. Tak czy siak, powinen ja respektowac.
Ostatnio edytowane przez RAF : 26.04.2011 o godz. 17:07.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Saakaszwili jechał przez pięć krajów żeby zdążyć i biegł Grodzką na Wawel. Dlatego masz racje ze jakby ktoś chciał to by dał radę. Ale nie wszyscy tyle zawdzięczali Lechowi Kaczyńskiemu co Gruzja i obecność na pogrzebie nie była dla nich sprawą honorową. Sam fakt wyrażenia chęci obecności dowodzi poważania, które miał na świecie Kaczyński. Czy pył wulkaniczny miał wpływ na problemy z komunikacją to się spytaj na lotniskach pasażerskich. Czy się wyswobodził z więzów to oczywiście powie TVN . Podaj przykład partyjnej decyzji Lecha Kaczyńskiego.Trybunał nie jest nieomylny, moim zdaniem sprawy polityki zagranicznej zwłaszcza teraz kiedy podpisujemy umowy które respektować będą musiały przyszłe pokolenia Polaków powinny być uzgadniane jak najszerzej, a o konsultacji u Prezydenta to już nie ma co mówić. Dlatego czynienie zarzutu z chęci pilnowania spraw Polaków mimo niewystarczających umocowań prawnych to tak jakby czynić zarzut kapitanowi który wypatruje gór lodowych mimo, że ktoś zabrał mu lornetkę. Twierdząc że tylko zajmuje miejsce na mostku i przeszkadza, a pierwszy oficer jest absolutnie pewny, że żadnych gór nie będzie. Odpowiedziałeś sobie dlaczego Jarek nie chodzi na posiedzenia RBN. Właśnie dlatego żeby za kilkanaście lat nikt mu nie imputował że ma z decyzjami przez RBN podjętymi cokolwiek wspólnego. A przez to jest odpowiedzialny za ich konsekwencje.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.04.2011 o godz. 18:53.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwolanie Rady Gabinetowej w dniu 14 stycznia 2008 jak i sam jej przebieg. Zaraz pewnie powiesz ze byla ona wynikiem (samo zwolanie Rady jak i jej przebieg) obaw L. Kaczynskiego o stan sluzby zdrowia. Wiec pytam od razu, jaka byla reakcja Palacu Prezydenckiego podczas strajkow sluzby zdrowia za rzadow Prawa i Sprawiedliwosci?
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Strajkach czyli białym miasteczku na które politycy PO przynosili kanapki? Mimo że w słuzbie zdrowia były od razu podwyżki. Co miał Kaczyński jako prezydent zrobić? Radzić czy kanapki z dżemem czy z serem? Skoro widać było od razu, że ten strajk to polityczna zadyma.
Tobie się nigdy nie udało bo mnie przekonują tylko racjonalne argumenty, TVNowskie frazesy nie wystarczą.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.04.2011 o godz. 19:46.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Prosze, nie mow mi ze Ty tez w to wierzysz. Odmowa uczeszczania na posiedzenia RBN jest czescia antysystemowej gry Kaczynskiego i PiS-u. Gdyby poszedl wytracilby ze swojej reki argumument ze obecna wladza nie ma racji bytu. Gdyby poszedl nie moglby stawiac siebie ponad wladza, nie moglby mowic "ja i oni". A to jest czescia jego ofensywy politycznej i kampanii wyborczej. To tylko gra. Tak samo jak apelowanie o "prawde o Smolensku" tez jest gra. Im nie chodzi o "prawde", oni "prawde" juz znaja. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
tak, ze mozesz sobie smialo darowac jakakolwiek polemike z tym osobnikiem. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
I Wawel to konsekwencja czego? Na pewno wypadku, bo chyba nie wymawiania jego imienia z szacunkiem. A może tego atutu wg. Ciebie, czyli nie przestrzegania konstytucji? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie ze wierzę, na radzie by go przegłosowali tak jak przy okrągłym stole, a później ktoś by pisał to co ty kilka postów wyżej.
"Sekunda, moment. Czy przypadkiem Kaczynscy nie byli czescia ruchu ktory popieral gruba kreske (RBN)"? Czy nie byli obecni przy Okraglym Stole(RBN)? Widzisz, bo teraz to wyglada tak ze oni stali z boku, ostrzegali przed tym wszystkim a teraz maja prawo do tego aby negowac i oskarzac... " No więc tym razem Jarek stanął z boku od początku i bardzo dobrze Na jakiej podstawie twierdzisz to co twierdzisz, co ty Kaczyński jesteś że wiesz co on myśli ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
RAF.
To że kiedy w rządzie był PiS i nie było rady, a później jak się rząd zmienił to zaraz była rada można wytłumaczyć racjonalnie w bardzo prosty sposób. Za Jarka stawiano białe miasteczka, bo chciano podwyżek więc nie było sensu debatować nad, jak sam stwierdziłeś, sposobem polewania wodą wieloryba. Tym bardziej że Lech mógł zadzwonić do Jarosława i dowiedzieć się wszystkiego bez obawy że usłyszy ściemę. Po dojściu do władzy rudego w 2007 zaczęły sie obawy o byt niektórych szpitali. Patrz Sawicka. Dlatego Prezydent chciał posłuchać co ma na ten temat do powiedzenia nowa władza. Dlaczego uważasz ze możliwość publicznego wytłumaczenia swoich działań jest nie na rękę rządzącym? Może tak być tylko w sytuacji kiedy rządzący zamiast robić coś pożytecznego, bumelują przez co potem muszą to bumelowanie opisywać, albo ściemniać. Kiedy ktoś o cokolwiek zapyta. Zarzucasz że to partyjna gra, ale takim epitetem można nazwać każde działanie, niepowołanie rady również. sambo. Kropla drąży skałę, jak się nie spotyka poglądu innego niż swój można odnieść mylne wrażenie ze wszystko wie się najlepiej. Rośnie wieża z kart sprawiająca wrażenie stabilnej. Przypominając o oczywistościach wyjmujemy karty u podstawy, dając nadzieję że prowizoryczna konstrukcja spojona propagandą rozsypie się dając miejsce na wzniesienie trwalszej budowli zespojonej prawdą. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
może rozpylono Hel ?
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/hel-m...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Rozpylono hel.... BUAHAHAHAHA czytałem parę stron ostatnich i wolałem się nie włączać do dyskusji bo wiem jakie prawa tu panują, ale to mnie rozbiło.... rozpylono hel BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA i później opadł na ziemie....... no nie moge.... normalnie leże....
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
To nie wstawaj, bo wygląda na to, że znalazłeś swoje miejsce na tej ziemi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
RAF miales napisac o tym czemu zla byla prezydentura poza tym ze Kaczynski byl drazliwy i sie obrazal. Podales dwa przyklady na to jak Kaczynski sie... obrazil i zrobil jakies nic nie znaczace gesty. Innych wad tej 'zlej prezydentury" nie znasz? A propos prezydentow ponadpartyjnych. Domyslam sie ze za takiego masz Kwasniewskiego ktory uwalil reforme podatkow CIT bo ta moglaby niebezpiecznie duzo korzysci przyniesc rzadom AWS i Buzka, ktory chcial ja wprowadzic. No i Kwach przeszkadzajac polskim przedsiebiorcom dzialal tez zapewne w interesie kraju i obywateli. Poza tym masz pretensje do Kaczynskiego ze na RBN nie chodzi i oskarzasz go o "antysystemowa gre" (jakbym to gdzies czytal wczesniej). Jezeli nie zgadza sie on z wizja III RP i zapraszaniem do RBN Jaruzelskiego to trudno oczekiwac ze sam bedzie uczestniczyl w czyms takim. Tutaj akurat ma plusa u wszystkich wyborcow PISu i przypuszczam ze w duzej ilosci ludzi na PIS nie glosujacych, wiec nie rozumiem kompletnie co to za zarzut do niego. I jeszcze do jednego zdania sie odniose: Cytat:
Ale moze tak, moze i rzeczywiscie dla Ciebie jest to zla cecha. Bylaby to juz trzecia ciekawa definicja po inteligencji mierzonej dostosowywaniem sie do innych i sytuacji oraz po tym ze polityk ktory kieruje sie ideami jest zlym. Teraz dochodzi wada pod tytulem wiara w przekonanie i szerzenie wlasnej wizji swiata. Naprawde ciekawa wizje politykow XXI wieku nam tu serwujesz. Najlepszy to konformista bez wyrazu bez pogladow i w zasadzie najlepiej zeby nic nie robil bo jeszcze cos spieprzy. ![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak nie widzisz jaką retorykę stosują panowie z PISu to naprawde musisz byc slepy... Możesz mi pisać takie teksty mnie to nie rusza. Ale pomyśl, równie dobrze móglby powiedzić:
"Na pokładzie samolotu był zamachowiec, tropy wskazują na Rosję" a w treści "Nie twierdzę ze to prawda, ale obecność zamachowca na pokładzie nie jest niemożliwa". A wiele osób przeczyta lub usłyszy tylko tytuł. Wszystko po to żeby jechać z tematem póki się da. Prponuję nową zabawę w wymyślanie przyczyn zamachu: "UFO zestrzeliło samolot, tropy wskazują na marsjan" a w treści ""Nie twierdzę ze to prawda, ale istnienie UFO nie jest niemoliwe" "Jeden z pasażerów oszalał i zabił pilotów, tropy wskazują na Karpiniuka" a w treści ""Nie twierdzę ze to prawda, ale fakt że Karpiniuk oszalał nie jest niemożliwy bo jest z PO" hahaha |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
"pijany generał zmusił pilotów do lądowania"
"Za sterami siedział pijany generał" "Prezydent szantażował pilotów" "winni są piloci, bo lądowali w złych warunkach" Hm. Kojarzysz takie nagłówki? "A wiele osób przeczyta lub usłyszy tylko tytuł." Sedno. Wniosek? Po co robić eksperymenty na drugim samolocie, skoro wiadomo, że po pijaku można samolotem w drzewo przywalić? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@Orzeu Co do teorii spiskowych to jak sama nazwa wskazuje są to teorie. Najczęściej wymyślane przez jakiś zapaleńców którzy traktują to jako hobby. Większość ich argumentów jest najczęściej równana z błotem, ale wtedy pojawia się nowe zdjęcie i ciągna dalej i dalej tak dla sportu. Kiedyś interesowałem się akurat zamachem na WTC i przez jakiś czas nawet wierzyłem że to nie był zamach tylko celowe działanie rządu. Niestety jak się okazało byłem własnie omamiony przez takich hobbystów od teorii spiskowych. Polecam ciekawą debatę do przeczytania na ten temat: http://www.paranormalne.pl/topic/121...errorystyczny/ Teraz podchodzę już do takich tematów bardzo bardzo sceptycznie, dlatego poki ktos mi nie pokaze dowodów to wszelkie rozpylanie helu i inne badziewia beda dla mnie jak ty to nazwales "kurewsko zabawne". Na niejednym zdjęciu z WTC juz zjadlem zeby i rzeczywiscie widzialem co mi wmawiano... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chcialem tylko pokazac ze o teorii spiskowej 11 wrzesnia mozna sobie spokojnie pogadac. Ale gdy w gre wchodzi Kaczynski kurdupel, ziemniak i gnom to jakos juz nie jest trendy nawet zwracac uwage na niescislosci. I co wiecej, nawet u jednego i tego samego czlowieka jest to jak najbardziej mozliwe i nie widzi on w tym zadnej sprzecznosci. Tam mozna watpic bo czemu nie? Tu mozna sie tylko posmiac jesli ktos nie wierzy w oficjalna wersje wydarzen. A ze zawiera bledy i przeklamania, to pozostaje tylko jakis "dowcip" o Marsjanach bo inaczej niz w calkowity absurd sie uciec od watpliwosci nie da.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 27.04.2011 o godz. 15:40.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=o7H5G...layer_embedded
Jeśli te wyliczenia są prawdziwe... to robi się ciekawie. Choć i tak zapewne zamiecie się pod dywan. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Niech ktoś kumaty wyjaśni, jaki wpływ na nagłe przyspieszenie spadania samolotu ma wprowadzenie do atmosfery helu. Bo mi przychodzą do głowy dwie możliwości:
- spadek gęstości powietrza i, co za tym idzie, spadek siły nośnej - nierealne, bo trzeba by tam rozpylić nieprawdopodobne ilości gazu, by tego dokonać, biorąc pod uwagę jeszcze dyfuzję i po prostu wiatr, które sprawiłyby że stężenie helu raz dwa by się wyrównała w objętości wielu kilometrów sześciennych i stałoby się pomijalnie małe. - wyparcie z powietrza tlenu, który jest niezbędny do pracy silnika (nie trzeba chyba wyjaśniać nikomu o co chodzi?) - też nierealne moim zdaniem, z tych samych powodów - ilość rozpylonego helu musiałaby być niewyobrażalna! Jak dla mnie bez sensu zupełnie... Niech ktoś mi wytknie błąd, jak czegoś nie uwzględniłem.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 27.04.2011 o godz. 14:43.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Nie jest czym innym jeśli czepiasz się chwytliwych nagłówków bez wgłębiania się w szczegóły.
Wiesz dlaczego i skąd kto miał pomysł na hel? Bo z tego co kojarzę, to ktoś po prostu zastanawiał się, jak to się stało, że samolot zaczął tracić siłę nośną, silniki nie miały mocy itd. Stwierdził że to możliwe, więc szuka potwierdzenia, tak? W jaki sposób ktoś miał by Ci pokazać dowody na obecność helu w płucach bez dostępu do ciał? Poza redakcją paranormalne.pl chyba nikt. Może spróbuj wyważyć poglądy, bo od łykania teorii o WTC przeszedłeś do wyśmiewania wszystkiego czego nie widziałeś z tego co widzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ale legol on ma rację... wprowadzony do atmosfery hel nigdy nie spadnie na ziemię. Inaczej wszystkie balony i sterowce na hel nigdy by się nie wzbiły w przestworza.
Może coś faktycznie rozpylono w powietrzu. Stenogramy z kabiny Tupolewa odnotowują zapis rozmowy w tle (najprawdopodobniej Ił-a): "zrzut zakończono".... coś, co może wywoływać mgłę. Warto zapytać chemików czy w ogóle jest taka możliwość i czy to moze byc hel |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
a ty wejdziesz z Drozdem i powiecie ,że przeczytałem to w GW albo TVN ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Bo przeczytałeś, a nie?
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gibraltaru nie udało sie wyjaśnic po tylu latach to i pewnie Smoleńska nigdy nie wyjaśnimy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Słynne śledztwo Baliszewskiego, które zaowocowało paradokumentalnym filmem "Generał" czy ostatnie pozycje wydawnictwa Rebis (autorstwa Tadeusza Kisielewskiego) wnoszą sporo nowych faktów: http://www.empik.com/gibraltar-i-kat...0060,ksiazka-p Gdy uwzględnimy jeszcze odtajnienie dokumentów angielskich planowane za kilkanaście lat, jest spora szansa, że jeszcze za naszego życia będzie można wyciągnąć odpowiedni wniosek, poparty dowodami. ================================================== ========= O ile w przypadku Sikorskiego można wierzyć w rozwikłanie zagadki, tak w przypadku Smoleńska jestem raczej sceptycznie nastawiony. Biorąc pod uwagę ilość znaków zapytania, dezinformację o której pisze Orzeu, raczej ciężko spodziewać się przełomu. Koncert w wykonaniu osób publicznych, które możemy obserwować w mediach (np. ignorowanie konieczności odzyskania "czarnych skrzynek") raczej nie wróży dobrze. Wierzyć się nie chce, że ktoś odważył się na podważenie tego faktu, gdy zginęli najważniejsi ludzie w państwie i armii. ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/t...37-1--1-d.html Długie - ale warto przeczytać całość. Dotychczas tylko wzmianki na ten temat były w tym temacie zamieszczane ( chyba, że coś mi umknęło ). |
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|