|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie będę walił w trio jak w bęben, bo wolę Wisłę z trio niż w IV lidze oraz jestem im wdzięczny za to, że tę Wisłę uratowali i utrzymują na powierzchni.
Ale też patrzę na ich zarządzanie klubem krytycznie. Nie podoba mi się też ich podejście do ludzi (Obidziński i wiele innych), sposób komunikacji (nawet nie chodzi o tę mityczną transparentność, bo tę można realizować w ramach ładu korporacyjnego, ale tę małostkową kampanię i pyskówkę o najstarszy klub, przekrzykiwanie się z ludźmi na tt itd.) i in. Też miałem takie wrażenie. Tak, masz rację! Pomyliły mi się teksty, które zresztą oba czytałem. Sorry, Miga. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jednocześnie panuje tutaj kult pewnych jednostek, których pod żadnym pozorem nie można krytykować. Zjawisko to jest zbliżone do tego co działo się są czasów TS (od razu zaznaczam, że chodzi mi o nastroje kibicowskie, bo zaraz mi jakiś geniusz zacznie wmawiać, że porównuje trio do duetu Sarapata-Dukat). I tak się bujamy już 2,5 roku. Dodatkowo panuje tutaj atmosfera gnojenia ludzi spoza środowiska trio. Dla przykładu: - Stolarczykowi nadano ksywkę 07 zgłoś się - Skowronka nazywano parodystą/wuefistą - Obidzińskiego wyśmiewano po „aferze” z Buk$ą nazywając żeglarzem - Hyballe aktualnie nazwywa się świrem i wariatem Jednocześnie nikt nie zauważa, że wszystkie te osoby działały na zlecenie nieskazitelnego tria. No ale jak wiadomo ich nie można skrytykować mimo że: - wuefista został zatrudniony przez nich. Dodatkowo został mu przedłużony kontrakt (też przez nich) - Obidziński działający w określonych ramach nie dogadał się ze Skowronkiem i Buksą za co został zgnojony. Interwencja Kuby polegająca na wejściu jednemu i drugiemu w dupe (poprzez finansowe aspekty). Doprowadziła do tego że na jesień Skowronka już w klubie nie było, a Buksa po prostu zrobił klub w chuja. - teraz nie wiem w jakim celu prowadzi się jakąś gównowojenke z Hyballą, wypominając mu wybuchowy charakter (mimo że przed jego zatrudnieniem nie była to żadna tajemnica). Na dodatek mając jak się okazuje w kontakcie prostą klauzule, która pozwala na rozwiązanie umowy, wykonuje się i wypisuje jakieś gesty (cieszynka Blaszczykowskiego, wpisy Królewskiego) zamiast po prostu owego trenera wy.......ić z klubu. Ale spoko nie martwcie się. Już niedługo nowy sezon. Przyjdzie nowy trener, dojdzie kilku nowych piłkarzy, zacznie się gadka o górnej ósemce, aż przyjdzie pierwszy kryzys (mentalny, fizyczny w zależności od tego co akurat jaśnie piłkarze ustalą) i będzie można gnoić następną osobę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jadczak od początku rządów trio zarzucał klubowi nepotyzm. Pamietam że wspominał o tym m.in. W Hejt Parku na KS.
Oczywiście nikt wtedy nie brał jego słów na poważnie, bo pracował wtedy w TVN (co doprowadziło do samozaorania). |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przecież od dawna wiadomo, że tzw. pseudodziennikarze krakowscy ściśle współpracowali z Sarapatą, chodzili na jej smyczy, grali jak ona z ekipą zagrali (chociażby te bajki o Stechercie). W Krakowie nie było i nie ma ani jednego dziennikarza życzącego dobrze Wiśle. Oni dalej mają swoje zadania do wykonania, co pokazuje atak Białońskiego z ostatnich dni (można wierzyć, że dokonał tego sam z siebie, ale chyba tylko naiwny tak sądzi lub osoba, która ma interes w bronieniu obecnej sytuacji, która jest coraz gorsza). Do krakowskich pseudodziennikarzy nie można mieć żadnego zaufania. Brali udział w licznych imprezach, bo mieli za co się bawić, bo przecież do dnia dzisiejszego nikt nie ustalił, gdzie była kasa za kilka transferów, itp.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 10.05.2021 o godz. 17:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ale ja odnosze wrażenie że nie przeczytales mojego posta , a tylko jego koncowke , przez to co piszesz jest bezzasadne
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
I tak i nie. Jeżeli oceniasz zasadność postów tylko pod względem tego, czy dokładnie odnoszą się do Twoich - to może rzeczywiście nie do końca. Natomiast bardziej chodziło mi o wyrażenie mojej generalnej opinii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Zarówno Wujek jak i Sobolewski to nie trenerzy na budowanie drużyny zarówno warsztatem ani osobowością do tego nie pasują.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jeśli mamy sie trzymać klucza "rodzinnego" (wiślackiego, nie błaszczykowskich) to idealny byłby Dariusz Marzec , no ale on sobie Kubie na łeb napewno wejść nie da , więc raczej bez szans
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
też by mi Marzec pasował. Kuba nie jest taki zły. Hyballa grał Medvedem czy innymi parodystami a on to cierpliwie znosił wiedząc, że grając o kulach byłby lepszy niż większość naszego składu. Niektórzy odbierają Kubie prawo do cieszenia się.po zdobytej bramce.
Ciekawe ile wytrzymałby każdy z Was takiego traktowania przez bądź co bądź podwładnego. Trzymanie Kuby na ławce nie miało żadnego uzasadnienia. Czysta złośliwość i krótkowzroczność trenera. ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Sobol nie pasuje do tego zestawienia. Lepszy wariant to. Kuba piłkarz/właściciel. Brzęczek dyrektor sportowy. Dawid trener/prezes
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Jak ma byc Brzeczek to juz lepiej by nikogo nie bylo |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czyli będzie zatrudniony figurant w postaci Radosława Sobolewskiego, bo nikt nie powinien mieć wątpliwości, że to nie on, a wujek będzie pełnić rolę faktycznego trenera.
Po zatrudnieniu Dawida i braku reakcji, po nominacji Sousy to była tylko kwestia czasu. Od kilku miesięcy o tym pisałem, więc nie jest to dla mnie żadne zaskoczenie. Zatrudnienie wujka może oznaczać początek końca Wisły w Ekstraklasie i to się odbędzie ku poparciu ,,elyt", które jak wiadomo są od lat głównym problemem Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Jak to już napisano: Jak ma być Brzęczek to jak najszybciej, żeby potem jak najszybciej go z hukiem wyp...olili
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po tej żenadzie z przeciekami,brakiem reakcji na wywiad Carlosa,cieszynką Kuby to niech już będzie Brzęczek. Jeden z lepszych trenerów w Polsce. Kuba też go szybko nie wywali.Nie trzeba będzie płacić kolejnemu trenerowi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Nie trzeba będzie płacić - ale że za darmo będzie to robił? Kuba go szybko nie wywali - oj tu się zgadzam i jeszcze bardziej jestem przerażony ))))))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 11.05.2021 o godz. 08:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja myślę, że dalej pójdziemy w opcję zagraniczną - ale oby ze znacznie lepszym rozeznaniem sprawy..
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ja pamiętam ze Magiera wymiatał w lidze czy to z Sosonowcem czy Legią. Poległ w puchara i dlatego go Legia zwolniła. Potem zajął się reprezentacjami młodzieżowymi chyba
2016 Zagłębie Sosnowiec 2016â2017Legia Warszawa ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam Jazdzynski w wywiadzie mówił że tą akcję sponsoruje z prywatnych srodkow
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ok, ok. Dzięki.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
skoro igrzysk nie moga nam dać piłkarze to da je własciciel, czego nie rozumiesz
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
A jeszcze co do zatrudnienia Hyballi: nie wiem skad ten mit, powatarzany w różnych watkach, że człowieka da się sprawdzić tylko w praniu, i że tak naprawde wcześniej to nie było szans nic a nic sie dowiedziec ponadto czy jest mrukiem czy gadułą.
W normlanym biznesie managerów nie zatrudnia sie, a potem w praniu sie sprawdza kim są. Ryzyko zatrudnienia człowieka który niszczy relacje jest zbyt duże by sprawdzać w praniu. Świat sobie z tym poradził: robi się testy, wprowadza sytuacje stresowe, i nie pozwala opowiadać jak rozwiazać problem tylko trzeba to zrobić. Wiadomo, że to nie ma 100% skuteczności ale wariatów odsiewa, jakim cudem my nie odsialiśmy wariata ? Grunt spod nóg Skowronka osuwał się długo, było miejsce i czas by zrobić właściwa rekrutację i nie zatrudnić kogoś z kim sie nie da pracować, jak wszyscy teraz mówią ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
W gwoli ścisłości pogonił nas 3-0. W Płocku zrewanżowaliśmy się z 3-1.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
marzy mi się trener Brosz. w Gliwicach i Zabrzu stworzył ciekawe zespoły z praktycznie niczego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Z miejskich pieniędzy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A to one mają jakąś większą wartość od tych z sektora prywatnego?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Tak, jest ich więcej, bo sektor prywatny racjonalniej liczy (swoje) pieniądze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Oczywiście, że racjonalnie liczył swoje pieniądze. Pieniądze na Wisłę traktował jako pieniądze na własną rozrywkę, nie inwestycję, a na dodatek... on ich wcale Wiśle nie dawał, tylko pożyczał. A na koniec jeszcze trochę się pobawił a conto wierzycieli klubu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|