|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Nie wiem czy byłaby to dobra decyzja, z drugiej strony jeśli ma przyjść Smuda....to sam już nie wiem.
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Kula zostanie moim zdaniem. Jak klub będzie płacił wiosną najemnikom jak jest zapisane w umowach to można liczyć na grę na maksa w PP i.. strzelam - np. 5 miejsce w lidze. Jeśli nie to będzie byle co jak jesienią.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Smuda mówi że nie pcha się do Wisły skoro kibice go niechcą No to będzie taki Kulawik.. Mimo wszystko myślę że ten smuda(s) lepszy przynajmniej by nad nimi zapanował jak wywalił z kadry Boruca!! Najlepszego bramkarza.. i za słuszną żecz prawda ale nie jesteśmy drużyna która na takie rzeczy może sb pozwalać mimo iż na bramce ma nawet db zawodników..
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Smuda wypowiedział się bardzo dobrze. I za to szacun. Przykro, że ktoś na rynku potrafi tak go wyzywać...
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jeśli pogłoski o powrocie entuzjazmu właściciela do budowy wielkiej Wisły są prawdą proces zmian powinno się zacząć już zimą . Czyli zatrudnić nowego trenera i zacząć sprowadzać zawodników . Latem może być za mało czasu na tak gruntowną przebudowę jakiej potrzebuje nasz klub.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mówią o nim, matoł bez matury, mówią że nie potrafi się wysłowić, że jest dnem taktycznym, ale jednego nie można mu odmówić - pasji. Tak panowie, Smudzie nie można odmówić pasji i zaangażowania. Jeśli na czymś postawi, to tego się trzyma i u nas by się to na chwilę obecną sprawdziło. Taka jest prawda.
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Widzę że menadżer Smudy zaczął już działać na forum.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Smuda miałby jedną zaletę. Oznaczałoby to, że Bogusław wraca do inwestowania i będą nowi piłkarze. Jeśli Kulawik zostanie na stanowisku dalej będziemy grać ta samą lub węższą kadrą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
W zasadzie taka oznaka 'chęci' Cupiała to żadna zaleta Franka. Wolałbym w zamian jakiś inny prognostyk. Edit: Kulawik jak dla mnie może zostać - mamy sezon taki jakiego mamy trenera (i na odwrót). Zmiana Tomka sezonu nie uratuje.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.12.2012 o godz. 18:04.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
I Smuda nam wybuduje akademie oraz boiska treningowe...aha...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
u siebie w ogrodzie. Jak już swoją hawirę skończy:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kulawik łopate kupował.. chyba jest coś na rzeczy.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie...
Tylko będzie prognostykiem na przyszłość, że skończy się odcięcie od cyca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Coraz śmieszniej w tym temacie
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dla mnie to juz wszystko jedno byleby Wisla znowu była wielka a czy ze Smuda czy bez Smudy to nie jest wazne. Nie lubie go ale z braku laku dobry i On i te jego dobrze znane (czy aby na pewno?) kontakty z Cupiałem moze by jeszcze raz Wisle pomogły. Tylko prosze mnie nie najezdzac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wisła już nie będzie wielka jeśli jedynym pomysłem na poprawę sytuacji będzie napychanie kieszeni trenerom i kolejnym zaciągom słabych piłkarzy.
![]()
.
. |
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A ja bym wywalił cały 1-szy skład i budował drużynę z młodych 1,2,3 ligowców. Spadek i tak nam by nie groził, a miejsca 1-3 nie są w naszym zasięgu nawet teraz, więc jakie to ma znaczenie? A w przyszłości by zaprocentowało. Wolę mieć w pierwszej 11stce max 2 obcokrajowców, a trochę gorszy skład. Trener - z zagranicy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
hmm.... no dobra załóżmy dwie opcje o któych w tym momencie dyskutujemy
1) zostaje Kulawy 2) Kulawego zastępuje Smuda pytanie kolejne i chyba równie ważne jak to o zmiane trenera: czy tym składem personalnym drużyny jesteśmy w stanie ugrać cokolwiek przy jednym lub drugim wyżej wymienionym trenerze ? Osobiście śmiem wątpić, znów pojawia się pytanie czy problemem jest/będzie podejście trenera do zawodników, jego warsztat lub poprostu fakt że Ci zawodnicy są już wypaleni i więcej poprostu nie będą w stanie Wiśle dać ? ![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła musi być gruntownie przebudowana. Należy zostawić Chrapka, Czekaja, Bunozę, a reszty pasowałoby się pozbyć. Zmiana trenera obecnie nic nie da. Zmiana myślenia władz - zdecydowanie tak! Więc Pan Cupiał winien wymienić grono doradców, wyrzucić Bednarza, który psuje obecną sytuację w Wiśle, sprowadzić dyrektora sportowego z głową, który zorganizuje cały pion sportowy i przeprowadzi już zimą 2 solidne transfery - np. lewego obrońcę i defensywnego pomocnika.
Kulawik może nie jest jakimś najlepszym trenerem, ale na dzień dzisiejszy kadra, którą dysponuje jest wypalona, nic już przez to nie osiągnie. W Wiśle jest właśnie taki paradoks, a właściwie pokłosie działań władz - przez zbyt częste zmiany sprowadzono może i dobrych piłkarzy, ale nie pasują oni do siebie w dużej części i przez to wyniki nie są takie, jakbyśmy sobie zażyczyli. Potrzebny jest skauting, poszukiwanie młodych, zdolnych, Polskich piłkarzy i sprowadzanie relatywnie tanich zawodników, ale "przefiltrowanych" maksymalnie z zagranicy, przez fachowców, a nie Zdziska Kapkę czy Jacka Bednarza. ![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez piter116 : 29.12.2012 o godz. 15:56.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
JEST! Ja tam jestem zdania że lepszy mierny ale wierny Kulawik, jeśli go góra obdarzy PRAWDZIWYM zaufaniem i zawodnicy będą wiedzieli że on tu rządzi nie tylko dzisiaj, ale też jutro i pojutrze to osiągniemy lepsze rezultaty aniżeli z najlepszym nawet trenerem pracującym 'na walizkach'. Szczególnie że z Kulą może i gramy nędznie, ale jednak próbujemy piłką. Nie chcę znowu Probierzowego męczenia buły! IMO jeśli ktoś naprawdę uważa że potrzebujemy 3 zmiany trenera w tym sezonie to zwyczajnie nie zna się na piłce. Tyle. ![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Member
Od: 10.2012
Offline |
|
ja mam tylko jedno zdanie, potrzebny TRENER Z JAJAMI który pokaże im kto rządzi w szatni i na boisku im nie trzeba przyjaźni oni muszą zapierdalać ! ![]()
Wielu ludzi ma marzenia i ja też należe do nich
Chociaż różnią się od innych to ich zawsze będę bronił Bo są tylko moje i to ja jestem ich autorem Kreatorem wszystkich marzeń, które są tylko moje Zawsze będą, to wiem na pewno, że nie zniknął Że te myśli nigdy nie zamilknął Będą żywe w nas, będą lśnić przez cały czas
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Skorża miał jaja? Śmiem wątpić a MP zdobył. Tutaj masz żywy przykład tego kto jaja miał i nie podołał. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zawsze mnie to hasło śmieszy. Stanie z batem i poganianie to nie jest żadna trenerka. Jak piłkarz nie chce to nikt go nie zmusi, a jeżeli nie chcą to nie trener jest do wymiany tylko ci piłkarze. Nikt mi nie wmówi że nad Messim czy innym Casilliasem stoją jacyś 'trenerzy z jajami' i batują ich za każdą oznakę rozluźnienia. To jest takie proste (żeby nie powiedzieć prostackie) życzeniowe myślenie - będą poganiani to doznają nagłego olśnienia i nauczą się grać w piłkę. Dupa, tak to nie działa. Trener wystarczy żeby miał na tyle silną pozycję żeby mógł tych toksycznych odstawić. A nie jak u nas że jeden trener odstawia Małego to przychodzi następny i go przywraca i tak w kółko... ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Oj, dobrze to nie wróży.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html, tyle lat siedzicie na forum a jak te ryby za każdym razem łapiecie się na prasowe nagonki. Pożyjemy zobaczymy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ja nie wiem co Kulawik im w tym raporcie napisał że oni go tyle czasu analizuja?
Czy to jest baśn o smokach co walczą z krasonludami i Bednarz nie wiem po której stanąć stronie, czy to tez analiza wzrostu trawy na płycie głownej za kadencji trenera? Bo przeciez to że "brakło 2 punktów" to wie każdy, na .... tu raport? E: ja wiem że ten raport to pic na wodę, ale z chęcia bym zadał pytanie v-ce prezesowi co jest w tym raporcie skoro tak o nim .......i, zamiast otwarcie powiedziec ze czekaja na Smude a Kulawik bedzie jego asystentem ;]
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.12.2012 o godz. 17:53.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Zawsze dziwne jest kiedy to trener dzwoni do dziennikarza jak w tym przypadku Smuda do Zarzecznego i chwali mu się, że jest w samolocie do Niemiec. Po czym jest to zdementowane i Smuda twierdzi że nadał jest w Krakowie i daje sobie czas do końca roku. Gdyby coś było na rzeczy to zależałoby mu na dyskrecji.
Chciałem już otwierać szampana kiedy usłyszałem, że Smuda jest w samolocie do Niemiec teraz zaniepokoiło mnie to jeszcze bardziej. Teraz uważam że on chce wyciągnac od Cupiała jeszcze więcej lub przyspieszyć decyzje włodarzy.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.12.2012 o godz. 17:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Pytanie tylko czy Franz nie jest "za głupi" żeby takie coś wymyśleć? Chociaż cholera go wie, jeśli chodzi o kase to on jest dobry... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
Podobno Smuda jest jednym z 5 kandydatów, dlatego też wciąż może ważą się jego losy w Niemczech. Smuda wie doskonale, że Cupiał i tak by nie przebił oferte niemieckiej, więc tu nie chodzi o przebijanie. Wolisz Lenczyka? |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|