|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ciekawą sprawą jest na pewno fakt, że Wisła rozegrała w tym sezonie już ponad 30 meczów, natomiast taki Inter bodaj niecałe 20. A to tam, a nie u nas podobno(no dobra, na pewno tam
) grają gladiatorzy mogący zasuwać cały mecz. Trzeba wziąć pod uwagę, że polskie zespoły będą grały co raz więcej spotkań i być może zainwestowac w bardzo dobry system odnowy, dietetyków, Wisła Lab ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Widać jak na dłoni, że niektórzy forumowicze nie rozumieją konwencji dyskursu. Sposób myślenia, który odbiega od tego prezentowanego przez SKWK, odbierany jest od razu jako atak. Żeby wymieniać poglądy, trzeba odrzucić uprzedzenia, wysłuchać co ktoś ma do powiedzenia, a przede wszystkim dorosnąć do tego, że nie istnieje tylko jedyna i słuszna linia poglądów. Szacunek dla stowarzyszenia za pracę wykonywaną na rzecz Wisły, tego nikt nie podważa. Nie sposób obok tego przejść obojętnie i trudno nie doceniać ! Skończmy natomiast z manierą traktowania SKWK jak wyroczni. Co to znaczy, że ktoś ma moralne prawo wypowiadać się, bądź takiego moralnego prawa nie ma ? Może bez tego typu frazesów. Moralne prawo wypowiadania się (jeśli już musimy używać tej nomenklatury) ma każdy, kto nosi Wisłę w sercu. Niezależnie od tego, czy jest "ultrasem" czy "piknikiem", czy ogląda mecz na stadionie czy przed telewizorem. Tutaj jest miejsce dla nas wszystkich i każdy ma prawo nakreślić swój punkt widzenia. Merytoryczna dyskusja nigdy nie jest atakiem na drugą stronę. Jest nią natomiast odbieranie komuś moralności, honoru czy przypisywanie do określonych opcji politycznych, tylko dlatego, że ktoś ma inny punkt widzenia. Wisła łączy nas wszystkich i od tego powinniśmy wyjść zanim zaczniemy skakać sobie do gardeł. Pozdrawiam !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ludzie, Wy naprawdę uważacie, że zmiana na ławce trenerskiej coś zmieniła? Że to dzięki temu wygraliśmy ze Śląskiem i awansowaliśmy do następnej rundy LE? Jeśli tak to bardzo naiwni jesteście. Bo wg mnie, czy na ławce byłby Maaskant, czy Moskal, to drużyna grałaby tak samo. Mamy problemy z drużynami słabymi, a nieco lepiej wypadamy z ekipami, które się nie murują. A gdyby na ławce był Maaskant to jego pozycja po awansie z LE byłaby jeszcze mocniejsza...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Zapomniałeś dodać w których minutach padłyby bramki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Sprawa wyboru trenera jest dla mnie jasna. Jakbyśmy mieli do wyboru Murinho i Kazka to bym się zastanowił. Ale zejdżmy na ziemię. Póki co Maaskant nie schodzi z pensji. Więc pewnie wyboru nie ma. A jak będzie to do nas przyjdzie tylko jakiś odrzut lub wyrób Maaskantopodobny, za ogromna kasę. Gdybyśmy byli bez trenera, to cóż trzeba by zaryzykować. Ale jak mam do wyboru ryzyko z Moskalem i ryzyko z jakimś innym trenerem na dorobku wybieram bez wiekszego zastanowienia Kazka. Nie mam większych zastrzeżeń do jego pracy w ostatnich tygodniach.
I jeszcze słówko. Ja to chyba inne oświadczenia czytam w sprawie Moskala. Gdzie w tym oświadczeniu wypowiadają się w imieniu wszystkich kibiców ? Gdzie jest narzucanie woli Zarządowi Wisły? Gdzie narzucanie woli innym kibicom ? Panowie więcej czytania ze zrozumieniem, a mniej uprzedzeń. Dobrze napisana petycja, z którą ja jako kibic niezrzeszony ( i mający dotychczas umiarkowanie chłodny stosunek do SKWK) mogę się w pełni identyfikować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Możecie mnie zjeść ale uważam że Moskal nie ma odpowiedniego doświadczenia i autorytetu do trenowania drużyny, która jest niezgraną bandą przypadkowych piłkarzy kilkunastu narodowości. To tak jak by wrzucić nauczyciela bez doświadczenia do patologicznej klasy. Wytrzyma może kilka lekcji. Jeszcze pare miesięcy temu wszyscy pod niebiosa wychwalaliście Maaskanta domagając się żeby był niczym Ferguson w Wiśle....zobaczymy za pół roku
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Oczywiście - jako 2-gi trener spędził ostatnie 10 lat na Karaibach i tylko oglądał w TV mecze swojej drużyny ... Ręce dosłownie opadają. Najlepszy trener to taki, który nie mówi po polsku ani słowa, jest bezrobotny ale ma super doświadczenie jako pierwszy trener ostatniej drużyny Bundesligi no i przede wszystkim dużo kosztuje. Pewna gwarancja sukcesu - a jak się nie uda to będzie wina Kazimierza Moskala i SKWK ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ja jestem ciekaw co bedzie sie dzialo jak Moskal zaliczy kilka wpadek
co wtedy bedzie sie dzialo? oczywiscie nie zycze mu tego ale u nas od bohatera do zera krotka droga, kilka wpadek i jestes zerem ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
Czyli jak Moskal zaliczy kilka wpadek to wszyscy mają na niego bluzgać i trzeba go wypieprzyć. A jak zagraniczny trener zaliczy kilka wpadek to znaczy że mamy słaby skład i trzeba kupić kilku zawodników ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
W każdym przedsiębiorstwie zatrudnia się najlepszych fachowców z możliwych, a nie takich, których sie lubi lub dlatego, że długo już w tym przedsiębiorstwie pracują. Nie wiadomo, czy zagraniczny trener będzie zaliczać wpadki. A jeśli nawet, czy zaliczy ich równie wiele jak Moskal. Bo to, że Kazek zalicza "wpadki" to już wiemy: mecze z Górnikiem i Polonią najlepszym dowodem. Miał obowiązek je wygrać. Nie wygrał. Valckx wcale nie musi mieć jako alternatywę akurat słabego, bezrobotnego trenera. Może mieć w zanadrzu takiego fachowca, jakim Moskal nigdy nie zostanie. A Wy chcecie go namawiać, by dla Kazka z niego rezygnował. Błąd. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maaskant miał obowiązek wygrać z Odense, nie wygrał. A Odense u nas było słabsze niż u siebie. Miał obowiązek wygrać z Cracovią, nie wygrał. Miał obowiązek wygrać z Polonią na zakończenie tamtego sezonu. Schrzanił fete. Mieliśmy trenera, co jak przegrał z Legią to mówił, że liga będzie ciekawsza. Mieliśmy trenera co przegrane na Reymonta uczynił normą. Trenerzy wybierani, przebierani bardzo sowicie opłacani. Czekam na tego : Cytat:
Jakby przyszedł rzeczywiscie ktoś dobry, można by dyskutować. Ale nie wierze w to, że ktos taki do Wisły nie przyjdzie. Przyjdzie co najwyżej młody podobno zdolny na dorobku. Czyli Moskal tylko zagraniczny. Albo wypruty na emeryturze. |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
||||
Cytat:
Problem jest w czymś zupełnie innym.Nikt nie kwestionuje tego czy SKWK miało prawo wydac takie oświadczenie (nie wchodząc w to czy jest słuszne czy nie) - odpowiedź jest jasna - tak.Pytanie jednak brzmi czy miało prawo wydac to oświadczenie w imieniu nie swoim a kibiców Wisły - i tu odpowiedź jest również jasna - nie.Nie każdy kibic Wisły co oczywiste jest członkiem SKWK i nie każdy musi się z tym oświadczeniem zgadzac.Ja uważam, że jeżeli mamy na oku prawdziwego fachowca to należy go zatrudnic.To jest jednak decyzja, którą powinien podjąc Stanisław... Kocur: Cytat:
Powiedzmy sobie jasno zwolenników zatrudnienia Smudy w Wiśle trudniej spotkac niż tych, którzy w wyborach głosowali na Polską Partię Pracy Sierpień 80 - to jest margines, polityczny plankton.Zresztą nie bójmy się słów cytując klasyka - Smuda nie jest trenerem a magikiem - to zasadnicza różnica. arti: Cytat:
![]() qchar90: Cytat:
![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nie ważne kto będzie trenerem i tak będzie zawsze źle
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
o maaskancie usłyszymy? to marny trener do pana Moskala to on się nie umywa, to co grała Wisła za maaskanta to był ból, poprostu ból, patrzeć się nie dało na to jak bez jajeczną drużynę zrobił, ustawił drużyne tak defensywnie, do tego z marną obroną, że często i tak traciliśmy gole, a nie strzelaliśmy nic. Na szczęscie aktualnie mamy dobrego trenera na stanowisku, który myśli, i zna tą drużynę bardzo dobrze, do tego ma ją w sercu. Efekty przyszły bardzo szybko, dużo lepiej wygląda gra Wisły, przedewszystkim gramy wkoncu jak na Wisłę przystało - ofensywnie. panie Moskal czekamy na więcej
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Rozumiem wiele, ale pisanie na forum po prochach? Rozumiem, że można ufac Moskalowi, albo nawet widziec w nim pewien potencjał trenerski, ale robienie z niego bożka kosztem Maaskanta (stop: maaskanta, zeby utrzymac się w Twojej retoryce) to przejaw skrajnie euforycznego i niczym nieuzasadnionego optymizmu przypominającego nawet nie nadmuchany balonk, ale nadmuchany kondom. Śmieszne i żałosne. Albo śmiesznie żałosne |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Z Kazkiem może być jak z każdym innym szkoleniowcem i nic tu nie dadzą przywiązania do barw, wystarczy, że nie daj Boże przegra LE ze Standardem i wtopi ligę i Cupiał pożegna się z nim bez żalu, więc i tak ma trudną sytuację, bo zarząd w razie ewentualnych wtop będzie miał silne argumenty przeciw Moskalowi, mimo sprzeciwu kibiców.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Savik apeluje do Ciebie!. Nie rób z Pepa Guardioli bożka kosztem maaskanta!
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Moskal nie zniechęcił mnie do siebie ani również w 100% nie przekonał. Zresztą jak sam twierdził żeby odcisnąć swojej piętno na tej drużynie potrzebuje więcej czasu. To trudna decyzja bo pod znakiem zapytania jest wiele kwestii, np co z licencją jeśli Moskal ewentualne by się sprawdził ? (zajął miejsce w pucharach). Przypominam że odstęp pomiędzy końcem sezonu a startem kwalifikacji do pucharów jest stosunkowo krótki. Dlatego ewentualna decyzja musi zostać podjęta najlepiej już teraz.
Dużo również zleży od tego jakich mamy kandydatów.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.12.2011 o godz. 10:31.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Na szczęście Wisła to nie kibice sukcesu i wyniki sportowe ale ponad 100 lat historii, w której główną rolę odgrywali ludzie tacy jak Kazimierz Moskal.
Jak Wam nie przeszkadza treneiro z rocznym doświadczeniem z 16 zespołu Primera Division oraz gość pijący wódkę z judaszami z Kałuży to sorry ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
W gw o tym nie piszą to nie wymagaj takiego patrzenia na sprawy.
Czekam na pierwszego z tekstem, sprzedajmy Małeckiego, kupmy ś........ :/ ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Obawiam sie że wezmą Michniewicza, który już nie jest trenerem Jagi ;/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
skąd Twe obawy się wzięły ?
czy oby nie z popularnej na forum...dupy ? Oczywiśćie za tym że jest 1% szansy na zatrudnienie Cześka przemawiają następujące argumenty: - doskonałe wyniki w poprzednim klubie tj. w Jagiellonii - czysta przeszłośc w sprawach korupcji pana CM711 Michniewicza Jeszcze mam wymieniać? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Michniewicza mało kto chce za długi język i zbyt dużą liczbę połończeń z fryzjerem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Nawet nie strasz...
![]()
TUSK TY MATOLE TWÓJ RZĄD ROZJEBIĄ KIBOLE !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
"Jeszcze dziś na oficjalnej stronie Wisły podamy nazwisko trenera, który poprowadzi pierwszą drużynę Białej Gwiazdy wiosną 2012 roku!"
z FB oficjalnej Czyli Kaziu zostaje
Ostatnio edytowane przez jcts : 22.12.2011 o godz. 18:11.
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Mi się wydaje, ze to Kaziu będzie, bo napisali że poznamy nazwisko trenera który poprowadzi klub WIOSNĄ 2012, czyli z tego można wywnioskować że Kazik zostanie do końca sezonu, bo gdyby było inaczej to by podali informacje, że poznamy nowego trenera Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jeśli jednak trenerem zostanie ktoś inny, to będę pod wielkim wrażeniem faktu, że klubowi udało się całkowicie zataić negocjacje.
edit: a jednak Kaziu
Ostatnio edytowane przez krowczax : 22.12.2011 o godz. 18:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wisku_trenera/
To było do przewidzenia. W tym momencie rozstaliśmy się z Majstrem - dziękuję, dobranoc. Btw. A śmiałem się z kandydatury Smudy po Euro...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 22.12.2011 o godz. 18:38.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przerzuć się na Lecha. Oni mają zagranicznego treneiro i pewnie sięgną po majstra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |