|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
Zniechęciło ? A może Ty bez pajacowania wrzucisz 1 mln zł albo 10 mln zł do klubu ? No pokaż bohaterze na co Cię stać Tylko nie pisz że nie bo to będą wymówki, wymówki, ciągłe wymówki ![]()
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 08.09.2020 o godz. 07:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Trochę nie rozumiem tego, co tu się dzieje na ostatnich stronach. Z rozmowy o Skowronku wynikła jakaś pogadanka wychowawcza o szacunku klubu do kibica i kibica do klubu.
Czy można krytykować pracę Skowronka w ostatnich miesiącach, nie negując jej dobrych aspektów, nie domagając się jego zwolnienia, rozumiejąc ograniczenia klubu? Czy można krytykować pomysł ewentualnego zatrudnienia Brzęczka jako trenera/dyra, nie negując zasług Błaszczykowskiego, ani jego prawa do zatrudniania kogo mu się podoba, nie podważając jego walorów osobistych i przy tym nie być "pokarkowym spadem"? Czy można rozmawiać inaczej ,niż przekrzykując się "tak-nie"/"zajebiste-dno" itp.? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Zapytam wprost, boli Cie ze juz nie masz posredniego wplywu na klub przez pacynke Marzene? ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zbyszek, przyznaj się, to twoja inicjatywa była z tym protestem-manifestem rozklejonym na trzech słupach miesiąc temu? Bo psychologiczny profil pasuje jak ulał i efekt też podobny: nic nie zmienia, a tylko wk....ia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Drozd, bohaterze moj. Lepiej bym tego nie napisal.
Wszyscy, ktorzy mowia ze nic sie nie dzieje i wszystko jest cacy. Drukowac i czytac przed paciorkiem. Moze dotrze. Ja jeszcze takie porownanie zrobie. To, ze ktos jest biedny, nie oznacza ze musi chodzic brudny i poobdzierany. Mimo ze jest biedny moze chodzic schludnie. I tego sie od Wisly oczekuje, zeby nie byla jak lachman. serek Cytat: A dobrą drużynę, która robi wyniki to się tworzy za pieniądze, których nie mamy - dalibyście sobie już spokój, bo jojczeniem przez kolejne tygodnie nie zmienimy rezultatu meczu z KSZO. Skompromitowali się piłkarze, co nie znaczy, że należy się na klub obrażać. Czy Atalanta ma pieniadze porownywalny z rywalami na poziomie ktorych gra?
Ostatnio edytowane przez skarabeus : 08.09.2020 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wtrącę się. A ile jest takich "Atalant" w fazie pucharowej LM? Twój argument miałby sens gdyby chociaż połowę stawki stanowiły kluby jak Atalanta z niskimi budżetami ale pomysłem na grę. Ale tak nie jest. Bergamo ma swoje 5 minut. Za 2 sezony nikt nie będzie o nich pamiętał.
A tak znowu będziemy się "męczyć" oglądając Reale, Barcelony, Liverpoole, MC, PSG, Bayrny itd Dziwnym trafem najbogatsze kluby? Z największymi budżetami? Tak Skarabeus - to nie jest przypadek. Statystycznie NIESTETY ale grają budżety. I żadne przebłyski takich Atalant tego nie zmienią. To są miłe rodzynki, ale i tak wygrywają STATYSTYCZNIE najbogatsi. Tak to jest Przyswój sobie to słowo - statystyka ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Czy Atalanta była w takim miejscu jak Wisła kilkanaście miesięcy temu? Czy może jest budowana z głową od lat? Przecież my na razie sklejamy "kropelką" rozwalony na kawałki klub, nie mając fundamentów, a w kadrze mamy po prostu słabych piłkarzy...
Królewski? Może i pajacuje, mnie również nie podoba się jego aktywność na tt, ale zrobił nieporównywalnie więcej od takiego jak Ty "Zbysia", który jedyne co potrafi, to klepać klawiaturę. |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ogryzek.
Jeden szczegol. Ja nie oczekuje wynikow. Nawet nie oczekuje pierwszej osemki. Ja po prostu oczekuje szacunku do kibica i zawodnikow do samych siebie. Chcialbym zeby Wisla grala cokolwiek swojego. A nie przez 75 minut przeszkadzala rywalowi a przez reszte udawala badz probowala cos strzelic. Zrozumcie, i dziwie sie, ze w klubie tego nie rozumieja, ze z takim ustawianiem zespolu mi nigdy nikogo nie sprzedamy. Jak Ci zawodnicy maja pokazac swoje mozliwosci i potencjal, skoro my nie chcemy grac w pilke tylko przeszkadzac rywalowi? Mamy kilku mlodych zdolnych chlopakow, ktorych mozna wytransferowac za chwile. Ale nikt nie kupi kota w worku, tj chlopaka ktory biega po boisku i tylko przeszkadza. A do tego jest zajechany fizycznie, wiec te bieganie tez pozostawia wiele do zyczenia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bierzcie poprawkę na to że tak jak byli na forum goście którzy korzystali na układach WSH , i oni tutaj bronili zarzadu za wszelka cene w poprzednim układzie , tak teraz naczalstwo socios będzie broniło obecnego zarządu z oczywistych względów
ja nikogo nie osądzam nie krytykuje, ja to rozumiem ale warto brać na to poprawkę w dyskusjach np nad trenerem ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Ile razy spotkałeś się z Zarządem klubu/właścicielami i przeprowadziłeś merytoryczną rozmowę na temat jego funkcjonowania ? ps. Jakie to oczywiście względy bo ja nie mam pojęcia ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Liczę jednak na to że uświadamiają mu o co w tej zabawie chodzi, że na obecną chwilę nie jest to wynik. Tylko rozwój budowanie charakteru zespołu gra atrakcyjna dla kibiców. Na dzisiaj lepiej przegrać 4:5 po atrakcyjnej grze niż wygrać 1:0 grając tak jak ostatnio. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dyskusja nad trenerem? Krytykuj jak chcesz, ja się wstrzymam jeszcze przynajmniej miesiąc. Jeśli w kolejnych 5-6 meczach sytuacja sportowa nie poprawi się, również będę krytykować. Wielkim entuzjastą trenera Skowronka nie jestem, ale też nie będę stawiał kategorycznych ocen po trzech meczach nowego sezonu. Wątek WSH pomijam, bo bzdur nie chce mi się komentować... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zero i co z tego wynika ? przecież napisałem że tego nie krytykuje
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Jeśli nie przedstawisz żadnych dowodów (albo chociaż poszlak) na to, że takie rozmowy są prowadzone. Jeśli nie ma dowodów, a ty coś takiego wymyślasz z powietrza to jest czyste sk...o. To tak jakbym napisał, że podobno czaro chciałby u nas Smudę, czy nie sądzicie, że facet zwariował? I tak byśmy ci cisnęli na jak głupi pomysł wpadłeś - bez żadnych podstaw. === A jeśli już chcesz się bawić w "teoretyzowanie" to na pewno nic nie zostało podpisane, ani ustalone. 1 - Brzęczek chce być trenerem kadry, wątpie żeby marzył o Wiśle. Skoro dostał ofertę z pzpnu nie mając żadnych wielkich wyników, to wystarczy trochę szczęścia na turnieju i mogą z nim przedłużyć... 2 - Jeśli zostanie wywalony to obstawiam, że będzie chciał sobie zrobić przerwę, zarobił w cholerę kasy w kadrze, nie będzie mu się spieszyło do trenerki... 3 - AS bym jeszcze nie skreślał - i na pewno nasze trio tego nie robi. Bo, niby co, facet zrobi wynik, drużyna zacznie efektownie grać, a Kuba go zwolni? Przypomnę tylko, że Błaszczykowski ma mniejszościowe udziały w klubie i bez zgody Królewskiego/Jażdżyńskiego nic nie może. 4 - mówienie bredni pt "a kto inny Brzęczkowi złoży ofertę" jest nie poważne. Facet miał oferty przed kadrą, nie był bezrobotny. Możemy się śmiać, ale jakby nie patrzeć grupe eliminacji wygrał i jego CV wygląda lepiej niż dwa lata temu. Na brak ofert nie narzekał żaden z byłych selekcjonerów... === ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A dyskusja, czy ten Brzęczek jest prawdopodobny, a jeśli nawet tak, to czy to dobry pomysł to normalna dyskusja na forum piłkarskim. Proponuję zluzować ze słowem "s....ysyństwo", bo ja tu nikogo nie obrażam i jeśli mamy sobie rozmawiać, to też nie chciałbym bym być obrażany. Co do reszty - dlatego moim zdaniem Brzęczek pójdzie w dyrektora sportowego. Zawsze będzie mógł ewakuować się z Wisły jak dostanie fajną propozycję, zawsze też to mniejsza odpowiedzialność niż trenera za wyniki. Brzęczek jak na razie niczego nie pokazał, ani w piłce klubowej, ani w kadrze. Być może poszczęści mu się na Euro i będziemy męczyć się z nim w kadrze jeszcze przez jakiś czas, ale to chyba mało prawdopodobne. Sam fakt trenowania kadry nie jest zaś taką trampoliną do kariery, by mógł być pewien fajnej oferty po wygaśnięciu kontraktu. Jak się trafi jakaś Jagiellonia, to zawsze będzie mógł z posady dyrektora sportowego Wisły odejść. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ciekawym jest, że po wpisie Czerepacha odezwały się wiadome osoby - te, które były symbolem tego forum w latach 16-18, te które przekonywały, że były zarząd jest święty i za niejakim pvd wmawiały, że istnieje spisek przeciwko byłej prezes i jej drużynie, a teraz są symbolami dobrej zmiany.
Uderz w stół, a nożyce się odezwą. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Dawid Błaszczykowski ma licencję trenera i był asystenem Brzęczka, gdy ratowali Raków przed upadkiem. Nie wiem zresztą czemu to mu zarzucasz - co z piłką wspólnego miał Obidziński? Cytat:
Cytat:
Gruuubo. I oczywiście pozostali dwaj właściciele to klepną. Cytat:
![]()
Ddf
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czerepachowi chodziło chyba o to, że Socios zaangażowało się w ratowanie Wisły jako organizacja kibicowska utrzymująca relacje z trio, więc naturalnie przyjmuje perspektywę zrozumienia dla wielu spraw. Ja to tak odbieram, raczej niczego nie zrównywał.
Odnoszę wrażenie, że z prowadzonej przez nas dyskusji na temat zatrudnienia w Wiśle Brzęczka niewiele wyniknie. Nic nie insynuuję i nic "guuuubego" nie napisałem. Ale ostatni już raz napiszę, co myślę i dlaczego tak myślę. Przyjście Brzęczka do Wisły, jakkolwiek nieprzesądzone, jest prawdopodobne, ponieważ Błaszczykowski otacza się ludźmi, których już zna albo po prostu ludźmi mu bliskimi. Obidziński może nie znał się na piłce, ale kiedy przychodził jego atutem miało być zarządzanie i poprawa kondycji finansowej. Dawid Błaszczykowski ma chyba raczej nikłe pojęcie i o piłce, i o zarządzaniu. Tak, Dawid Błaszczykowski był asystentem trenera w Rakowie (mogłeś też dodać, że przez chwilę też trenerem rezerw, a jako młody człowiek też w piłkę grał), ale w temacie kompetencji do zarządzania ekstraklasowym klubem niewiele to zmienia. Najwyraźniej Jakub Błaszczykowski wyżej ceni sobie to, że bratu ufa i umie się z nim dogadywać przy wspólnym prowadzeniu spraw niż kompetencje. Przy czym wcale nie mówię, że ten Dawid Błaszczykowski ma odejść. Klub ma akcjonariuszy, ma radę nadzorczą, trudno żeby kibice znów wtrącali się w zarządzanie klubem. Być może na tym etapie potrzebny jest ktoś, kto będzie prowadził klub tak, jak sobie tego życzy Jakub Błaszczykowski i ewentualnie pozostali akcjonariusze, a nie ktoś z własnym zdaniem (ale znów - Dawid Błaszczykowski może to zdanie miewać, a z punktu widzenia ładu korporacyjnego podział kompetencji zaczyna być naruszany). Na tej podstawie pozwalam sobie przypuszczać, że brak doświadczenia Brzęczka jako dyrektora sportowego nie byłby problemem w przypadku jego przyjścia do Wisły. Przy okazji zwracam uwagę, że asystentura Dawida Błaszczykowskiego miała miejsce w Rakowie, a więc w klubie prowadzonym przez znajomych Jakuba Błaszczykowskiego i Jerzego Brzęczka (swojego czasu również trenera w Rakowie). Oprócz tego Dawid Błaszczykowski był członkiem rady nadzorczej Wisły po wejściu do klubu Jakuba Błaszczykowskiego. Razem z Jerzym Brzęczkiem działał też w fundacji Jakuba Błaszczykowskiego. Jest też prokurentem w spółce Spectrum Jerzego Brzęczka i Jakuba Błaszczykowskiego (nota bene razem z p. Sitarczyk-Czajkowską, członkinią rady nadzorczej fundacji Jakuba Błaszczykowskiego). Wygląda więc na to, że Błaszczykowscy i Brzęczek swoje przedsięwzięcia prowadzą wspólnie, nieprawdaż? Na marginesie mógłbym jeszcze wspomnieć o panu, który przyszedł do Wisły z Rakowa organizować szkolenie młodzieży. Dodatkowo selekcjonerzy raczej nie robili wielkiej kariery po odejściu z kadry. Wyjątkiem jest Fornalik, który osiągnął sukces - ale znów z przeciętnym klubem, który wepchnął na poziom wyżej, a nie z dotychczasowymi pretendentami do tytułu. Funkcja dyrektora sportowego byłaby, jak pisałem, bardzo wygodna i nie narażała Brzęczka na ryzyko i nie zamykała mu żadnych drzwi. A do tego, jeśli dobrze rozumiem filozofię Błaszczykowskich, Brzęczek pomógłby Jakubowi i Dawidowi budować Wisłę. Nikt by nikogo nie wsadzał na minę, ufaliby sobie itd. Na tej podstawie pozwalam sobie przypuszczać, że bliskie relacje z Jerzym Brzęczkiem czynią prawdopodobnym jego przyjście - w dowolnym charakterze - do Wisły. Do przyjścia Brzęczka jestem zaś nastawiony sceptycznie, bo o ile kompetencje można z czasem podnieść, to relacje rodzinne nie będą sprzyjać profesjonalizacji struktur w klubie. Bliskich ciężko rozlicza się z wykonanych zadań, nie można ich ot tak pogonić w świat, jak nie przymierzając Obidzińskiego. Pół biedy, gdyby Brzęczek przyszedł tu na dyrektora sportowego, dużo gorzej gdyby był trenerem, bo z dyrektorem można porozmawiać, można go wspierać, można mu zatrudnić ludzi do pracy. Z trenerem jest inaczej. I ostatni raz uprzejmie proszę, jeżeli chcesz ze mną rozmawiać, to hamuj język.
Ostatnio edytowane przez czaro : 08.09.2020 o godz. 22:08.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
chyba jednak wartałoby zmniejszyć tę wartość a może po prostu takie odnoszę wrażenie, gdyż inteligentni raczej czytaja , a ci ciut mniej rozgarnięci produkują swój spam ? tak czy siak napewno Czaro jest jednym z nielicznych którzy umieją czytać ze zrozumieniem szkoda mi czasu na taką łopatologie czy jak napiszę Sermak =/= Dukat to będziecie zadowoleni ? (to powyżej to znak nierówności Eulera , dla tych mniej lotnych) albo jeszcze bardziej wprost: nie, nie sugeruje czerpanie jakichkolwiek korzyści materialnych w nieuczciwy sposób , analogicznie do czasów minionych ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ty dalej swoje i mimo że nasz trener ma kontrakt do czerwca, ty we wrześniu dywagujesz kto go zmieni...
Oczywiście że z tej dyskusji nic nie wyniknie, bo nikt normalny w piłce nie jest w stanie przewidzieć co będzie za 3 miesiące, ty zaś bawisz się w proroka przewidując : -wyniki Brzeczka -decyzję pzpn w sprawie jego kontraktu -wyniki Skowronka -decyzję Wisły w sprawie jego kontraktu. Dodatkowo "przemilczasz" mogę argumenty przeciw. Bo sugerujesz, że Kuba otacza się bliskimi osobami i dlatego zatrudni Brzeczka. Ponowie pytanie:to jedyny trener jakiego Błaszczykowscy znają? Fajna zrobiłeś wyliczankę: Dawid, szef szkółki, nie zapomniałeś o kimś? Mianowicie : o Skowronku? Chyba nie jest jakimś wielkim przyjacielem Kuby, a jednak udało mu się dostać robotę. To jak to w końcu jest? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odniosłem się. Nie umiem powiedzieć, skąd i dlaczego Błaszczykowscy wzięli wzięli Skowronka. Może ktoś im go polecił. W tym programie na yt jest mowa o poznawaniu przez Błaszczykowskiego tego trenera i o sondowaniu rynku trenerskiego przed zwolnieniem trenera Stolarczyka. Dla mnie ta rozmowa nie ma już sensu. Szkoda mojego czasu. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Żeby być szczerym - Skowronek robi(ł) na rynku trenerskim za nową falę, młodego, perspektywicznego i w ogóle gorące nazwisko.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
- czekać na innych lepszych zajętych aż rozwiążą kontrakt - szukać innych za granicą i liczyć że szybko załapią polskie realia - albo brać Skowronka żeby się jak najszybciej ratować przed IV ligą (co się udało) To tak żeby uściślić. btw Tak jak wtedy byłem chyba jako pierwszy zwolennikiem trenera Skowronka u nas na forum, tak dalej uważam/wierzę że projekt Skowronek w Wiśle się uda pomimo kilku niemiłych potknięć jak choćby KSZO.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.09.2020 o godz. 12:20.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
btw
Tak jak wtedy byłem chyba jako pierwszy zwolennikiem trenera Skowronka u nas na forum, tak dalej uważam/wierzę że projekt Skowronek w Wiśle się uda pomimo kilku niemiłych potknięć jak choćby KSZO.[/QUOTE] Ogryzek jesteś największym optymistą na forum.Pocieszę Cię, że też wierzę, że Wisła pod wodzą Skowronka zaśpiewa na najwyższych falach Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Szneka : 09.09.2020 o godz. 13:42.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
yyyyyyy ..... Idźmy dalej. Kto i ilu trenerów będzie w:
2021: 2022: 2023: 2024 2025:. Taka perspektywa średniookresowa. Możecie już planować |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|