The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2010, 21:15
tekst Brożka po meczu - zastanawiam sie jaka kara go za to czeka , rezerwy?
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 10.09.2010, 21:15
Paweł Brożek "Proszę pytać obcokrajowców, bo zawsze pytacie nas, a oto ostatnio gramy źle" Coś podobnego powiedział - pamięta ktoś dokładny cytat?

Bardzo nieładnie. Dużo pracy przed Maskaantem, żeby zbudować kolektyw z tej zbieraniny piłkarzy...
Odpowiedz cytując
cozymodo
Member

Od: 07.2004

Stary 10.09.2010, 21:16
Graliśmy coś do 20 minuty potem padaka = pomimo tego jest progres oby taj dalej = jednak z taką obroną to sukcesu nie wróżę - duży plus dla Filipa K. wszedł " z biegu" i zz robił swoje może warto dać mu sznase ?!
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Grają jak nigdy, przegrywają jak zawsze! Bardzo fajna gra jak na możliwości naszych piłkarzy! Szkoda tego słupka.
Pozytywy?
Gra z pierwszej piłki.
Dobra gra bez piłki.
Pawełek nie zagra w nastepnym meczu <trollface>
Negatywy?
Pawełek
Obrona
Seta Małeckiego
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Bez obrony grając to i tak nieźle nam poszło. Przegrana tylko jedną bramką. Nie sądziłem, że przez długie fragmenty będziemy dominować. A trzeba przypomnieć, że Jaga to w obecnej chwili chyba najlepiej grająca drużyna w lidze.
Nie ma się co załamywać. Trzeba sprowadzić jeszcze jednego obrońce i zdobywać punkty tam gdzie je możemy zdobyć.
Jestem optymistycznie nastawiony i mam nadzieję, że będziemy utrzymywać się w czołówce.
Ostatnio edytowane przez tofik : 10.09.2010 o godz. 21:18.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Tylko powiem że wielka szkoda, że środek obrony mamy taki kiepski. Wpadliśmy najgorzej jak się dało Jagiellona w dodatku w Białymstoku, chyba nawet Lech na wyjeździ w obecnej formie byłby lepszy.

A i tylu celnych podań na połowie przeciwnika w naszym wydaniu nie widziałem od lat.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

idealnie w tym meczu bylo widac jaka wspaniala jest wisly obrona. jak ogladaem poczatek meczu to bylem totalnie pozytywnie zaskoczony gra Wisly ale co z tego jak mozna dobrze grac 2 bledy w obronie i dziekuje.brawo za pozbycie sie calej obrony przed sezonem
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.09.2010, 21:17
Pawełek to sie nie nadaje do grania w ekstraklasie. Fakt faktem ze gra wygladała lepiej niż w ostatnich meczach ale bez obrony to my za daleko nie zajdziemy. Jaga nie pokazała nic poza kontrami.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.09.2010, 21:21
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Pawełek to sie nie nadaje do grania w ekstraklasie. Fakt faktem ze gra wygladała lepiej niż w ostatnich meczach ale bez obrony to my za daleko nie zajdziemy. Jaga nie pokazała nic poza kontrami.
Jak dobrze on gra... na treningach!
Chociaż nie winie go za dzisiejszy, ostateczny rezultat.
Milan Jovanić!

"Wisła Kraków za tydzień będzie miała szanse z Koroną Kielce na swoim nowym stadionie" mhm żebyś się nie przeliczył.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.09.2010, 21:24
Brożek niech lepiej dobrym ojcem zostanie bo tu ma jeszcze szanse. Mecz gdyby nie bramka i akcja z konca. To chłopa nie ma. A słowa że niech obcakrojawcy sie tlumacza to wyszla frustracja ze siedzial na ławie, za to kara powinna byc
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.09.2010, 21:18
Ogólnie wrażenia pozytywne. W zasadzie cały czas staraliśmy się grać piłką, a to wielki plus. Powstał schemat, system na którym można coś zbudować. Kasperczak nie potrafił tego zrobić przez parę miesięcy, a Maaskant zrobił to w 2 tygodnie. Nasza obrona zagrała bardzo słabo. Jednak wstrzymałbym się z oskarżeniami. Cleber w ostatnich spotkaniach dupę nam ratował, a teraz przyszedł słabszy mecz. Tak bywa... Chwała Pawełkowi. Dał nam szansę na remis i co więcej nie zagra w następnym meczu.
Brożek grał jak za dawnych lat. Szkoda tej sytuacji. Zabrakło szczęścia. Małecki wszedł i zawalił kluczową piłkę. Reasumując jeżeli nadal będziemy czynić takie postępy to jestem spokojny. Ja tylko przypominam, że w tamtym sezonie Lech nas dogonił, a miał chyba z 10pkt straty.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 10.09.2010, 21:22
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Małecki wszedł i zawalił kluczową piłkę.
Jak dla mnie to kluczową piłkę zawalił Żurawski na samym początku II połowy. Sytuacja była wymarzona na wbicie prostej bramki... Szkoda, że się nie udało wtedy.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.09.2010, 21:19
Pozdrawiam z tego miejsca człowieka który jest odpowiedzialny za sprzedaż Marcelo i Głowackiego.
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Od: 07.2009

Stary 10.09.2010, 21:19
obrona obrona, i jeszcze raz obrona...
tyle w tym temacie
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.09.2010, 21:20
a mi się podobała gra Kurto, pewne chwyty, niech chlopak gra
bo Mariusz to ma problemy z łapaniem pilki

cos mi sie wydaje ze jak Patryczek bedzie dalej sie tak zachowywal to Maaskant go wypieprzy do ME ;]

Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

btw Skąd te info o Brożku? Nie słyszałem nic takiego, a oglądałem transmisję :<
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Stary 10.09.2010, 21:24
vaazon napisał(a):Wyświetl post
btw Skąd te info o Brożku? Nie słyszałem nic takiego, a oglądałem transmisję :<
Reporter, który przeprowadzał wywiad z Paljiciem powiedział, że chciał pogadać z Brożkiem, na co ten mu odparł: "Niech pan zapyta obcokrajowców, bo zawsze rozmawiacie z Polakami i my musimy tłumaczyć się z porażek". Coś takiego mniej więcej.
Odpowiedz cytując
ABG21
Junior Member

Od: 08.2010

Ile my jeszcze będziemy mieć tego pecha w ostatnich minutach i tych słupków...? Remis byłby sprawiedliwy!
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.09.2010, 21:41
Ogolnie po pierwszych 3 minutach mialem wrazenie ze to nie Wisla, pykali sobie jak ziomeczki na osiedlu, duzo podan (nawet przed polem karnym Jagi) i szukanie jakiegos dobrego rozwiazania. Pozniej bylo jak bylo.
Kto mnie zaskoczyl?
Napewno Boguski (przed meczem moja reakcja na to ze to on wystapi od pierwszych minut a nie Mały byla raczej oczywista )
Napewno Brozio ( no chlopak chyba nam sie odnalazl wkoncu!)
Paljic- chyba bezbledny wystep jako lewy obronca.
Andy Rios- Widac ze chlopak kreatywny, nie wiem dlaczego Maaskant zdjąöł go za Kurto. Powinni jak najszybciej chlopaka kupowac, bo pozniej nam podyktuja taka cene sie wszyscy posramy.
Reszta tak jak zawsze, i mam wielki apel:
Z całym szacunkiem do wszystkich, ale wystawianie Małego do roznych to jest kaleczenie, Ledwo co wszedl, mial rzut rozny i wrzuta na wysokosc kolan...

Jednak mysle ze dzisiejszy mecz byl bardzo dobry ze strony naszej druzyny, jak wrocimy na R22 to chlopaki sie jeszcze bardziej zmobilizuja i pokaza na co ich stac. Beda gryzc ta trawe.

Widzimy sie na R22 za tydzien!
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.09.2010, 21:51
mc-money napisał(a):Wyświetl post
Andy Rios- Widac ze chlopak kreatywny, nie wiem dlaczego Maaskant zdjąöł go za Kurto. Powinni jak najszybciej chlopaka kupowac, bo pozniej nam podyktuja taka cene sie wszyscy posramy.
Kwota wykupu jest ustalona na 1,3 mln ojro, więc nie ma prawa wzrosnąć.
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Odpowiedz cytując
woocashx
Member

Od: 07.2006

Stary 10.09.2010, 21:57
Pierwsze co mi przyszło do głowy odnośnie tych gwizdów na Małeckiego to to, że jest wychowankiem Wigier Suwałki, więc może się Jaga z nimi regionalnie nie lubi Traktujcie to z przymrużeniem oka. A co do Pawełka, to ja momentami też mam ochotę do niego różnie krzyczeć.

Dygresja na temat studia C+ i komentarza. Towarzystwo czasami bardziej, czasami mniej subtelnie sympatyzowało z Jagą. I wydaje mi się, że wiele obiektywnych osób by to potwierdziło. Nie podoba mi się to
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Pomimo wyniku jestem zbudowany postawą piłkarzy. Przez cały mecz miałem w głowie tekst, że na treningach jest miła atmosfera i widać zalążki kolektywu. Niestety "cały misterny plan poszedł w p****" jak usłyszałem o tekście Brożka. Cóż, nie raz Paweł po meczach odstawiał cyrki. Gwiazda się znalazła.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.09.2010, 07:11
murray napisał(a):Wyświetl post
Pomimo wyniku jestem zbudowany postawą piłkarzy. Przez cały mecz miałem w głowie tekst, że na treningach jest miła atmosfera i widać zalążki kolektywu. Niestety "cały misterny plan poszedł w p****" jak usłyszałem o tekście Brożka. Cóż, nie raz Paweł po meczach odstawiał cyrki. Gwiazda się znalazła.
Gwiazda? Ja go rozumiem - dlaczego tylko On ma się tłumaczyć za porażki (polscy piłkarze) a zagraniczni spokojnie mogą czekać na oklaski kibiców którzy wszystko co złe ładują na Polaków? Dlaczego nie Paljić, Bunoza Cleber Cikos bardziej nie powinni się tłumaczyć z tej porażki? Bo obcokrajowcy? To niech dziennikarze rozmawiają z nimi po angielsku, portugalsku itd Ich problem. Dla mnie ma to niewiele wspólnego z gwiazdorzeniem ale z w....ieniem że kibice Wisły głównie obwiniają polskich piłkarzy za porażki, a obcokrajowcy są traktowani ulgowo.

A w tym meczy najsłabiej zagrała obrona i to obrońcy powinni się tłumaczyć z porażki (akurat sami obcokrajowcy).

PS
Pawełek podjął dobrą decyzję bo byłoby albo 3-1 i po meczu albo 2-1 i gra w 10 i szansa na remis.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.09.2010, 12:03
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Gwiazda? Ja go rozumiem - dlaczego tylko On ma się tłumaczyć za porażki (polscy piłkarze) a zagraniczni spokojnie mogą czekać na oklaski kibiców którzy wszystko co złe ładują na Polaków? Dlaczego nie Paljić, Bunoza Cleber Cikos bardziej nie powinni się tłumaczyć z tej porażki? Bo obcokrajowcy? To niech dziennikarze rozmawiają z nimi po angielsku, portugalsku itd Ich problem. Dla mnie ma to niewiele wspólnego z gwiazdorzeniem ale z w....ieniem że kibice Wisły głównie obwiniają polskich piłkarzy za porażki, a obcokrajowcy są traktowani ulgowo.

A w tym meczy najsłabiej zagrała obrona i to obrońcy powinni się tłumaczyć z porażki (akurat sami obcokrajowcy).
Tylko że to raczej nie winna obcokrajowców że nasi dziennikarze nie chcą z nimi rozmawiać bo po co się przemęczać. Oni jak już z którymś zagranicznym rozmawiają to tylko z tym który coś po polsku rozumie.
Co do obrony to się zgodzę ale też trzeba wziąć pod uwagę to że nie jest ona najmocniejsza. Dodatkowo w ostatnich dwóch tygodniach nie trenowała ze sobą bo Cikos i Bunoza byli na kadrze a Paljic zagrał pierwszy mecz na obronie. I efekt był jaki był, do tego kilka kontr poszło po stratach w środku boiska o ile się nie mylę przy drugiej bramce dla Jagi tak było. Strata w środku i od razu prostopadła do Franka który tylko na to czekał.

Ja cudów się nie spodziewałem i dalej nie oczekuję, trenera będę mógł oceniać co najwyżej wiosną a w składzie potrzeba kilka konkretnych wzmocnień.
A co do tych bezsensownej wymiany podań to najlepsze zespoły nie raz wymieniają tysiąc podań aby w odpowiednim momencie zaatakować. Naszym w kilku momentach brakło zawodnika który potrafiłby w odpowiednim momencie zagrać kluczową piłkę. Dodatkowo to póki co nasi dopiero uczą się tak grać.
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.09.2010, 13:53
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
A co do tych bezsensownej wymiany podań to najlepsze zespoły nie raz wymieniają tysiąc podań aby w odpowiednim momencie zaatakować. Naszym w kilku momentach brakło zawodnika który potrafiłby w odpowiednim momencie zagrać kluczową piłkę. Dodatkowo to póki co nasi dopiero uczą się tak grać.
Dokładnie. Nawet powstrzymałbym się z mówieniem, że to bezsensowna wymiana podań.
Pierwsze 25 minut meczu było bardzo ciekawe w moim odczuciu, niektóre podania ciekawe. Byłem nawet zaskoczony, że dość szybko potrafią kopać piłkę między sobą. Jestem pozytywnie nastawiony, jeśli tylko obronę będziemy mieli, bo na razie to jej brak.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
Forza
Senior Member

Stary 10.09.2010, 21:23
kto pisał że Boguski umie grać? Chyba kraulem jak leży. Może go Maaskant wyśle na siłkę na 2-3 tygodnie... bo co go ktoś tknął to leżął.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Diaz-Głowacki Cleber(Bunoza) - Baszczyński(Alvarez) trudno było mieć choć taką obronę ?
Pytam się trudno Basałaj !!!
Borinho
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

No panowie mowilem ze wygramy. Nie wierzyliście

Powiem, Wam ze macie dobrego trnera. Niech dobra pilkarzy i macie szanse

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Nie jest tak źle, co prawda przegraliśmy jednak gra jako tako wyglądała. Gdyby tak nasz chujowy zarząd z Basałajem na czele prowadzili rozsądną politykę transferową i zatrzymali choćby tylko Głowackiego... Niestety nasze "przemyślane" transfery obrońców to chyba kpina transferowa dekady - Cikos i Bunoza to straszne łajzy, do tego walczymy przez dwa miesiące o Chaveza a potem nie gra... Gdzie tu logika?

No i jak zawsze możemy liczyć na Pawełka - stara się nas rozweselić swoimi występami w tym ciężkim okresie
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Jak większość z Nas, mimo porażki jestem mile zaskoczony jakością Naszej gry. Jaga wygrała zasłużenie, ale przy takim postępie w grze Wisły w rewanżu im odpłacimy. Zastanawia mnie tylko zachowanie kibiców z Białegostoku. Dlaczego gwizdali naMałego i co miało znaczyć "wypier...j" do Pawełka, którego za tą czerwoną winić niema co, właściwie nie miał wyjścia.

Co do tekstu Brozia, to nie było na zasadzie: "niech inni się tłumaczą, bo mnie się nie chce", tylko było to w formie żartu "weźcie przepytajcie któregoś z obcokrajowców, bo przecież to też piłkarze Wisły" i tak to przedstawił reporter C+. Więc nie psioczcie na Brozia, bo chłopak nie zasużył.
Ostatnio edytowane przez libero : 10.09.2010 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów