The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2010, 20:59
Cikos juz jest na poziomie Alvareza a na pewno jeszcze sie rozwinie. Na plus, Brozki, Jirsak, bezrobotni caly mecz Kowalski i Cleber. Reszta w miare dawala rade. Malecki widac ze cos slabiutko.
Wislak35
Member

Od: 07.2006

Stary 15.07.2010, 21:01
wiadomo z kim możemy zagrac w 3 rundzie? czy jeszcze nie podzielili na koszyki?
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.07.2010, 21:05
Wislak35 napisał(a):Wyświetl post
wiadomo z kim możemy zagrac w 3 rundzie? czy jeszcze nie podzielili na koszyki?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.07.2010, 21:10
Najbardziej obawiałbym się zespołów gruzińskich. Każdego jesteśmy wstanie pokonać.
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.07.2010, 21:01
ruszylo sie od razu po wejsciu Tomasa i Macka.. obaj dla mnie b.pozytywnie.. Cikos? nie wyroznial sie jak dla mnie.
Groundhopper
kamanwislak
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.07.2010, 21:02
Jak to się mówi . Pierwsze koty za płoty , wyjazdowa ( chociaż po dopingu można by pomyśleć że graliśmy u siebie ) wygrana 2-0 . W meczu mieliśmy jeszcze co najmniej 3 okazje do tego aby pokonać tego ich Rosyjskiego bramkarza no ale się nie udało.
Moje subiektywne oceny zawodników:
M.Jovanić 5 - zero interwencji , jedynie rozpoczynał akcje z "5"
E.Cikos 7 - nawet dobry debiut , dobra się z zespołem , poczuje pewniej i będzie git
Cleber 6 - nie miał dużo roboty
M.Kowalski 6 - tak samo ja wyżej
P.Małecki 3 - więcej strat niż celnych podań czy dobrych zagrań , tylko machanie rękami
Piotr Brożek 7 - według mnie obok Jirsaka najlepszy gracz meczu , dobre wrzutki z lewej strony + gol
Ł.Garguła 6 - dobry powrót po kontuzji
R.Sobolewski 6 - pewny w odbiorze + 2 zablokowane strzały
Paweł Brożek 4 - mimo bramki taka ocena bo mógł spokojnie ustrzelić hat-tricka
R.Boguski 4 - w ogóle się nie pokazywał , nic nie kreował
M.Żurawki 5 - jedna dobra indywidualna akcja
T.Jirsak 7 - można powiedzieć gracz meczu , miał udział przy obu bramkach
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.07.2010, 21:04
Gargulec na pluc
Jirsak tez
Cikos beda z niego ludie(wielkie)

Ale jedno co mi sie w oczy zucilo to to ze nie bylo machania rekami Brozkow i Maleckiego. Najwyrazniej Kasperczak tego nie toleruje.

Musze sie przyznac ze przez pierwsze kilka minut nie moglem sie oswoic z nowa Wisa, stroje i nowe twarze.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 15.07.2010 o godz. 21:06.
,
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.07.2010, 21:13
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale jedno co mi sie w oczy zucilo to to ze nie bylo machania rekami Brozkow i Maleckiego. Najwyrazniej Kasperczak tego nie toleruje.
To chyba inny mecz widzielismy po tym jak spieprzyl strzal Malecki zaczal machac lapami z pretensjami do innych

Cholera, moze jestem juz uczulony na jego gesty przez to cale jego zachowanie z obozu przygotowawczego.
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

zachwycacie się tym Cikosem a ja śmiem twierdzić, że lepiej by zagrał Singlar, przynajmniej bazując na tym, co pokazał w sparingach. Ale Kasper jest z zespołem na codzień, wiec pewnie miał powód, żeby wystawić Cikosa...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Seth
Member

Od: 07.2005

Ja bym dodał jeszcze, że w końcu nie trzeba było drżeć przy każdym podaniu do bramkarza... A to już coś.
sportnh
Senior Member

Stary 15.07.2010, 21:07
Z polowa tych druzyn, na ktore jutro mozemy trafic, Wisla z dzisiejszego meczu by sobie nie poradzila.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.07.2010, 21:13
Nasi zagrali nazbyt asekurancko ,chyba mieli gdzies ta Levadie w tyle glowy ,dlatego ciagle te wymiany pilek miedzy stoperami ,a jak przyspieszyli to zaraz sie cos dzialo , co nie zmienia faktu ze bylo i tak za duzo niedokladnosci. Mnie Cikos jakos nie olsnil ,zapamietam go z tylko z tego ze zamiast podawac spokojnie do Jovanica wybil pilke na rog ,z Kowalskim tez za daleko nie zajedziemy , tak wiec czekamy na te 2,3 transfery
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 15.07.2010, 22:09
Tak jak się spodziewałem. Pewne zwycięstwo i rozstrzygnięcie losów dwumeczu już teraz choć bez jakiś oszałamiających fajerwerków. Gdyby nie nonszalancja w ataku wynik mógł być nawet dwucyfrowy. Na plus Garguła, który mądrze klepał piłkę i Piotrek za drugą połowę. Jirsak też zrobił dobrą zmianę. Warto docenić dobry odbiór całego zespołu i pewny mecz środkowych obrońców czego się trochę bałem przed meczem. Litwini nie stworzyli nawet cienia okazji bramkowej i udowodnili, że są ciency jak tyłek węża.

Negatywy to tragiczna gra Małeckiego, który po każdym spieprzonym zagraniu opieprzał kumpli zamiast siebie. Szkoda, że nie wylądował w rezerwach. Cikos też dzisiaj nie błysnął. Chłopak był stremowany i debiut w meczu o punkty mu nie wyszedł.

Teraz możemy na luziku czekać na bardziej wymagającego rywala.

Tęcza w Polsce
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.07.2010, 22:16
Jesteście pewni tych potencjalnych drużyn, czy uefa to podała?

Jeśli tak , to chyba żeby iść na łatwizne dobrze by trafic na TPS lub POrtadown, a jeśli zabić duchy przeszłości to Dinamo Tblisi
Ostatnio edytowane przez BRTS39 : 15.07.2010 o godz. 22:21.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.07.2010, 23:02
wiec jak to sie ma do tego
http://wislaportal.pl/news.php?id=18106

kto tu wprowadza w blad?

xanti1906
no i co z tego? my wygralismy z Barcelona i gromilismy Beitar.. wiec powinnismy chociaz do polfinalu LM wejsc.. nie mozna oceniac sily danego zespolu poprzez pryzmat jednego czy dwoch meczow.. tak jak to niektorzy robia (patrz przykladowo wpadka z Levadia)
nie zwazajac na te wyniki to Kalmar i OFK Belgrad to mocne zespoly (tym bardziej na tle reszty) i nalezy na nich uwazac, bo MECZ MECZOWI NIEROWNY!

no tak, te dziwne klucze.. swoja droga Amika ma dosyc slabych rywali jak na awans do LM, wystarczy porownac to z zespolami na ktorych mozemy trafic w 4 rundzie
i niech Brodzicki nauczy sie poprawnie pisac nazwy druzyn = Jagiellonia..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 15.07.2010 o godz. 23:12.
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.07.2010, 23:10
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
wiec jak to sie ma do tego
http://wislaportal.pl/news.php?id=18106

kto tu wprowadza w blad?

xanti1906
no i co z tego? my wygralismy z Barcelona i gromilismy Beitar.. wiec powinnismy chociaz do polfinalu LM wejsc.. nie mozna oceniac sily danego zespolu poprzez pryzmat jednego czy dwoch meczow.. tak jak to niektorzy robia (patrz przykladowo wpadka z Levadia)
nie zwazajac na te wyniki to Kalmar i OFK Belgrad to mocne zespoly (tym bardziej na tle reszty) i nalezy na nich uwazac, bo MECZ MECZOWI NIEROWNY!
Nie atakuj, podałem tylko wyniki, które rzeczywiście są zaskoczeniem i może być różnie, bo te teoretycznie lepsze drużyny grają na wyjeździe.
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.07.2010, 00:11
Świetny wynik na ciężkim terenie. Brawo Panowie!
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.07.2010, 00:29
Jestem ABSOLUTNIE PEWNY, że gdyby w miejsce np. Kowalskiego, Diaza, Boguskiego wpuścić chłopaka grającego na poziomie pomiędzy A-klasą, a V ligą, to nie byłoby widać znaczących różnic w grze, o ile w ogóle byłoby takowe widać. Nad zmarnowanymi okazjami Małeckiego i Brożka z litości należy pochylić głowę i się nie odzywać, co by chłopaków nie speszyć.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.07.2010, 23:00
IFK Göteborg, Maccabi, OFK Belgrad, Dinamo Minsk, Kalmar FF, Slovan Bratislava, FK Jabloniec, Hajduk Split to nie sa ogory.. i znajac nasze szczescie trafimy na kogos z nich..
sportnh
Senior Member

Stary 15.07.2010, 23:01
IFK Göteborg, Maccabi, OFK Belgrad, Dinamo Minsk, Kalmar FF, Slovam Bratislava, FK Jabloniec, Hajduk Split to nie sa ogory.. i znajac nasze szczescie trafimy na kogos z nich..
chyba troche zaspales

http://brodzicki.blox.pl/html
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.07.2010, 23:02
IFK Göteborg, Maccabi, OFK Belgrad, Dinamo Minsk, Kalmar FF, Slovan Bratislava, FK Jabloniec, Hajduk Split to nie sa ogory.. i znajac nasze szczescie trafimy na kogos z nich..
OFK Belgrad 2-2 Torpedo Żodino

Półtora miesiąca temu w finale Pucharu Białorusi BATE rozgromiło 5-0 Torpedo.

Kalmar 0-0 Dacia Kiszyniów
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 15.07.2010, 21:08
Słabe to słabe tamto - ble ble ble - a czego się ****a spodziewaliście? 200 postów narzekań - ludzie ogarnijcie się - jesteśmy ( nie akurat Wisła - cała nasza liga) totalnym dnem Europy. Mistrz ledwo zmęczył dzikusów z Azerbejdżanu, trzecia drużyna remisuje z jakimiś kosmitami z Malty , reprezentacja jest na dnie - dostaje oklep jak reprezentacja niewidomych a wy czego oczekujecie - cudu? Nie twierdzę że mamy się z tego cieszyć ale jeszce raz mówie - zejdźcie na ziemię bo może być jeszce tak że będziemy o tych wynikach pisać jak o sukcesach!!!
chester2010
Member

Od: 09.2009

Stary 15.07.2010, 21:09
Najważniejsze że wygraliśmy ... jednak jak w next rundzie trafimy na kogoś bardziej mocnego to się pożegnamy w tym roku z LE taka prawda jaka gra .
sportnh
Senior Member

Stary 15.07.2010, 21:11
Kalmar 0 - 0 Dacia Chisinau

a to spora niespodzianka, ale lepiej ominac ich jutro szerokiem lukiem, tak samo jak IFK Goeteborg...
sportnh
Senior Member

Stary 15.07.2010, 21:14
druzyny ktorych MOCNO bym sie obawial to jest tak:

Kalmar, Luzern, Lozanna, IFK, Slovan, Maccabi Tel Aviv, Apollon, Hajduk (blagam, nie trafmy na nich), Dynamo Minsk
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 15.07.2010, 21:10
To o Levadi już zapominamy,never again,cieszy zwycięstwo ale spodziewałem się czegoś więcej.Czikos młody chłopak,jak nabierze pewności siebie to będzie dobrze,Małecki słabo,z taką grą to w podstawowym składzie siebie widzieć nie powinien,Diaz z Sobolewskim też jakoś nie bardzo,na plus najstarszy w drużynie Cleber,twardy chłop,przyda się
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.07.2010, 21:11
wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim? Gorszego przeciwnika w tym sezonie to juz raczej miec nie bedziemy chyba ze w PP
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 15.07.2010, 21:14
jako jedyni jesteśmy rozstawieni w III rundzie więc jest naprawdę szansa, oczywiście jak dobrze wylosujemy
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.07.2010, 21:15
Kowalski wcale nie odstawał - gorzej zagrał Diaz wg mnie (kilka razy ograny na swojej stronie + straty). Kowalski tak jak Cleber (w tym meczu) oczywiście, czyli przyzwoicie.

Co do Małeckiego, póżniej zaczął przygotowania to i ten tydzień gorzej dysponowany, a co do nawiedzonych (którzy już Małego konsają za byle co + "mędrzec" z adresem szkoły futbolowej) powiem tak:

Zbastujcie bo to już nawet śmieszne nie jest. Ani mądre, tylko żałosne. Oceniamy grę piłkarza a niektórzy są pamiętliwi jak porzucona "narzeczona" i ciągle będą przypominać grzechy Patryka. Dajmy mu szansę tak jak Kasperczak
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.07.2010, 21:16
Znani są już potencjalni rywale:

http://brodzicki.blox.pl/html

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów