The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2026, 19:03
Nie, ja po prostu nie mam w sercu nienawiści do kobiet : )
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.12.2025, 01:10
M. Jop w magazynie TVP Sport
https://sport.tvp.pl/90313793/magazy...tream-15122025

od 14:30
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 16.12.2025 o godz. 01:21.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.12.2025, 09:38
Czy ktos wie dlaczego wczoraj nie bylo "Studio Reymonta" na YT?

Mial byc live o 14:00 ale koniec koncow sie nie pojawil, nie ma tez zadnej informacji na kanale.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.12.2025, 09:42
@StudioReymonta

Cytat:
Niestety z przyczyn losowych musimy odwołać dzisiejsze Studio Reymonta. Przepraszamy

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 19.12.2025, 21:02
J. Królewski w Polsat Sport:
https://www.polsatsport.pl/film/jaro...ani-na-moment/

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.12.2025, 15:53
M. Kuziemka u B. Karcza:
https://youtu.be/Vjz2fxjyN-w?si=izYMOgkKNzwo8lQh

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 26.12.2025, 20:47
Wszystkie bramki Wisły w tym sezonie w 8 minut:
https://x.com/WislaKrakowSA/status/2004598084035051614

Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.01.2026, 21:52
Alez ten klub to byl "Maksyk" 10 lat temu . Ja wiem, ze dzisiaj na forum walcza ze soba dwa "koscioly" ale to co sie wtedy dzialo to jakas absolutnie inna liga.

Przypominajka na kanale Weszlo jak klub przejal Meresinski. https://youtu.be/tIax2-tAuTw?si=eOSPPkLQRgKhbZPD
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.01.2026, 23:19
As napisał(a):Wyświetl post
Alez ten klub to byl "Maksyk" 10 lat temu . Ja wiem, ze dzisiaj na forum walcza ze soba dwa "koscioly" ale to co sie wtedy dzialo to jakas absolutnie inna liga.

Przypominajka na kanale Weszlo jak klub przejal Meresinski. https://youtu.be/tIax2-tAuTw?si=eOSPPkLQRgKhbZPD
jakby wierzyc plotkom- bardzo sie podobal corce Cupiala
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.01.2026, 12:14
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Meresinski mial/ma dar omamiania ludzi, w szczególności kobiet. Żona Żurawskiego, corka Cupiala czy Jabłczyńska wspomiana w materiale to tylko kilka z nich.

Swego czasu latało że przekręcił na kase agencje organizujaca Miss Polonia.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.06.2026, 12:06
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Klasyczny numer, pozował na milionera, drogie buty bez skarpetek, lambo w leasingu (którego nie spłacał), wynajęte helikoptery. Na liście ofiar miał jedną z polskich akto-celebrytek którą "zabrał" na egzotyczną wycieczkę na której "zapomniał" karty kredytowej. Miałem napisać że za darmo poruchał, a przecież on jeszcze na tym zarobił.

Co powinno być materiałem do przemyśleń na temat psychiki dużej ilości kobiet. Niektóre z nich były niby niegłupie, a jednak idiotki.

Ale odnośnie córki Cupiała, to akurat nie zgodzę się na stawianie jej w jednym rzędzie z ofiarami tego pajaca. Ona akurat na tym zyskała, bo pozbyła się wrzodu jakim dla niej (i TeleFoniki) była Wisła, co było zresztą od dłuższego czasu jej celem. Nie sądzę żeby Meresiński musiał robić cokolwiek poza deklaracją "biorę to" i zadbaniem o minimalne uwiarygodnienie siebie. Także nie doszukiwałbym się akurat u niej dodatkowych motywów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.06.2026 o godz. 12:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.01.2026, 21:56
To wszystko dzięki kibicom
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 06.06.2026, 20:36
Leśnodorski u Ćwiąkały. Dużo o Wiśle, Wieczystej i Królewskim.
https://youtu.be/QdGrqHRL9J8?si=boUZasUKDykMbzgj

Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.06.2026, 17:11
Wywiad z byłym Sharksem

Polecam rozmowę. Na forum raczej wypowiadają się sami normalni tzw. pikniki, ale może ktoś zna kogoś, komu może podesłać do oglądnięcia. Może komuś się otworzą oczy, nim będzie za późno, bo przecież nie jest to opowieść o czasie przeszłym. A wywiad w trzy dni zrobił już 600k wyświetleń, więc poniesie się po świecie.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 04.11.2009, 20:37
element napisał(a):Wyświetl post
to znaczy?
Chodzi mi o to, że zbyt mało stanowczo. Ja wiem że S K W K, wydało odpowiednie oświadczenie, gdzie zdecydowanie potępia zachowanie kibiców. Natomiast z wypowiedzi prezesa wynika, że nie ma zamiaru (nie da się zrobić) uniemożliwić w przyszłości podobnych zachowań. Sam przyznaję że SKWK jest w posiadaniu materiału wideo. Na jego podstawie i na podstawie listy wyjazdowej myślę że nie trudno jest zidentyfikować odpowiedzialne osoby za (moim zdaniem) głupie zachowanie "grupy" kibiców. i w jakiś sposób wyciągnąć konsekwencje.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 28.02.2014, 12:54
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
Nie podniecałbym się tak bardzo. Popatrzcie na rezultaty pracy - praktycznie same uniewinnienia albo umorzenia, na różnych zasadach - a to warunkowe umorzenie, a to amnestia, a to coś innego. Z siedmiu wskazanych spraw cztery miały ukręcony łeb, więc trzy trafiły do sądu. Z tych trzech tylko w jednej było skazanie, w zawiasach.[...]
Częściowo racja. Aczkolwiek przypomnij sobie sprawę jaka wybuchła po programie Sekielskiego, który ujawnił, iż poseł PiS-u Piotrowicz, jako prokurator prowadził sprawę przeciwko opozycjoniście Antoniemu Pikulowi. Oczywiście Sekielski pominął fakt, iż Piotrowicz został do sprawy oddelegowany już po aresztowaniu Antoniego Pikula i po sporządzeniu słabego aktu oskarżenia został od sprawy odsunięty.
To jednak była jedna sprawa, a nie jak w przypadku Kołtońskiego - siedem. Poza tym Kołtoński w jednej z tych spraw doprowadził do wyroku skazującego na Stanisława Siciarza (oczywiście dla uczciwości należy dodać, iż wyrok zapadł w zawieszeniu).
Dla mnie podpis tego prokuratora pod tym listem i ich hymny pochwalne na ichnim forum na cześć "kibiców-prawników" to kolejny pokaz hipokryzji z ich strony i dowód na to, że im nie przeszkadza przeszłość tego typa.

P.S. Coś masz zaskakująco zbieżne zdanie z niejakim pasiastym Zasrańcem, którego kalizm (nie tylko w tym przypadku) sięga Himalajów
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg pasżal.jpg (88,6 KB, 85 wyświetleń)
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 28.02.2014 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 28.02.2014, 13:22
Jedrek76 - jasne, każdy może fakty i statystyki interpretować po swojemu. Jednemu z założenia będzie przeszkadzał fakt pracy w prokuraturze za komuny (z którym to podejściem się osobiście nie zgadzam), inny będzie patrzył na wyniki pracy.

Dla mnie sam fakt prowadzenia śledztwa o niczym nie świadczy - w prokuraturze jak w sądzie, co wpadnie do roboty, to się robi - taka praca. Tak było za komuny, tak jest i teraz. Inna sprawa, jak się tę pracę wykonuje

A swoim postem chciałem tylko zwrócić uwagę na to, że nie ma co hurraoptymistycznie wypuszczać się na łatwy strzał i wrzucać informację o Wielkim i Złym Komunistycznym Prokuratorze wszędzie gdzie się da, jeżeli dane wskazują na to, że w rzeczywistości był prokuratorem z przymrużeniem oka.

Pozdro!

PS. Jak widzę, już się zaczęło. www.gazetakrakowska.pl/artykul/3348891,smierc-dziekana-radson-syn-bylego-komendanta-policji-aresztowany,id,t.html?cookie=1
Jaki .urwa "łatwy strzał"

Ja nigdzie nie zarzucam mu, że pracował w "komunistycznej prokuraturze", a to, że prowadził siedem spraw politycznych (gdzie w jednej doprowadził do skazania Gościa za "rozpowszechnianie ulotek nawołujących do podejmowania przez zakłady pracy strajków" na 10 m-cy więzienia w zawieszeniu na 2 lata). Nie jak Piotrowicz jedną (w której zresztą nie doszło do wyroku skazującego), więc to nie była przypadkowa delegacja.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 28.02.2014 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.02.2014, 13:34
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Jaki .urwa "łatwy strzał"

Ja nigdzie nie zarzucam mu, że pracował w "komunistycznej prokuraturze", a to, że prowadził siedem spraw politycznych. Nie jak Piotrowicz jedną, więc to nie była przypadkowa delegacja.
Przestrzeliłeś JEDREk76. Doprowadzenie przez prokuratora do umorzeń w procesach politycznych w tamtych czasach należy traktować w kategoriach powodów do dumy niż do wstydu... Wasserman tym samym się chwalił. Co nie zmienia faktu, że list przekomiczny.
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 28.02.2014, 14:08
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Przestrzeliłeś JEDREk76. Doprowadzenie przez prokuratora do umorzeń w procesach politycznych w tamtych czasach należy traktować w kategoriach powodów do dumy niż do wstydu... Wasserman tym samym się chwalił. Co nie zmienia faktu, że list przekomiczny.
Ja bym z niego nie robił bohatera. Umorzenia były następstwem ustawy o amnestii z lipca 83'
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 28.02.2014, 14:34
[...] Swoją drogą - Jedrek76, ależ masz pamięć do tematu politycznego - te moje całe siedem postów z 2010 roku aż tak mnie odsłoniło? ;p
Nie tylko politycznego rozmawialiśmy przecież co najmniej w kilku zarówno w historycznym, jak i politycznym. Macie lewackie poglądy stąd nic dziwnego, że bronicie swojego.

Różnimy się tym JEDREK, że moje poglądy dopuszczają inne poglądy. A twoje poglądy sa wg ciebie jedyne, słuszne i reszta jest be. Jesteś chodzącym przykładem, że konserwatyzm pochodzi od konserwy i ma taką samą cechę szczelności i nic nie przepuszcza.
Ale do rzeczy. Zaprezentowałeś pismactwo rodem z Gazety Polskiej. Napisać coś, wkleić coś na potwierdzenie swojej tezy, a potem niech się toczy.No to przestrzeliłeś. Te kilka spraw jakie wkleiłeś skończyły się UMORZENIEM, a w jednym przypadku na skazaniu na 10 mscy w ZAWIESZENIU. Z niego taki oskarżyciel-gnębiciel jak ty obrońca prawdy...
Wasze poglądy dopiero od 1989 r. dopuszczają poglądy innych (i to jeszcze warunkowo) wcześniej kończyło się co najmniej więzieniem, grzywną, sprawą karną, pobiciem.
Są wrzucone linki każdy może sprawdzić "krystaliczność" prokuratora Kołtońskiego.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 28.02.2014, 14:30
A merytorycznie?
merytocznie, czy bawimy sie w stopniowanie kto byl wiekszym mordercom Piotrowski czy Jaruzelski? Jeden ma krew kilku ofiar, drugi kilkuset. Jeden wydawal rozkazy drugi je wykonywal. Jesli go nie mierzila praca w komunistycznej prokuratorze i dobrze mu z tym to ma teraz dostac rozgrzeszenie bo mu sie tylko niektorych skazac "udalo"? W tamtych czasach niewazne bylo oskarzenie ale przykaz z politbiura jak sprawa ma byc zalatwiona. Tak samo jak teraz. Dlatego tacy ludzie z gumowymi kregoslupami po '89 powinni byc wyjebani na zbity pysk i dostac zakaz pelnienia funkcji publicznych. EOT
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 28.02.2014 o godz. 15:32.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 28.02.2014, 17:23
Chciałem pokazać, że nie ma co obrzucać faceta błotem, że ubek, skoro z zacytowanych przez nas informacji wynika, że ma odsetek 93% spraw z ukręconym łbem.

Był ubekiem i nie ma ŻADNEGO usprawiedliwienia dla ubeków, to nie Psy Pasikowskiego że ubek jest fajny i cool. Raz.
Już kilka osób pisało i podkreślało że wspieranie szmaty z drugiej strony Błoń jest zarówno nieetyczne jak niemile widziane. Dwa
93% ukręcił a 7% skazał i ci skazani mają zmarnowane życie do tej pory. Trzy

Poproszę o wklejenie zdjęcia nosa żeby ocenić.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.02.2014, 18:20

No to spylam stąd, bo nie ma co rozmawiać. Facet wpadł w szufladkę "stalinowski prokurator" i Święty Boże nie pomoże. Wszyscy wiedzą lepiej - bo Cyrankiewicz, bo gumowy kręgosłup i inne slogany. A fakty, którymi dysponujemy? Kogo one obchodzą. Kto by je analizował. Po co.
Facet jak piszesz, wpadł w szufladkę w chwili kiedy podpisał lojalkę i nie wylądował na zadupiu gdzie oskarżałby w procesach o zakłócanie wykopków tudzież o spalenie snopków siana. Rolą prokuratora nie jest wydawać wyrok tylko oskarżać więc nie wiem na ile przysłużył się tym sprawom umorzonym. Sprawy owszem były przydzielane odgórnie ale byle gdzie nie trafiały. W prokuraturach byli w zasadzie "sami swoi".
Smutne to w zasadzie, że w sumie nie minęło aż tak wiele czasu od komuny a historia już jest tak rozmyta że w zasadzie jej nie widać. Cóż, widocznie stary już jestem skoro pewne rzeczy są dla mnie jeszcze oczywiste.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 28.02.2014 o godz. 19:21.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.02.2014, 22:04
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie. Fakty jakie sa kazdy widzi, a ty sie bawisz w rozmywanie winy jak to "niewiele osob skazal". Nie czujesz jak to smiesznie brzmi?
Kwintesencja ignorancji i gazetopolstwa. Po pierwsze-Prokurator nie skazuje, bo od tego jest sąd. Po drugie facet był oskarżycielem publicznym i zamiast oskarżać umarzał postępowania-czytaj zamiatał sprawy pod dywan. No ale lepiej nazwać mnie lewakiem, spadkobiercą komuny i czymś tam jeszcze niż przyznac , że się bredzi.
Macierewicze z wislakrakow.com hahahhahaha
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Stary 28.02.2014, 22:44
Kwintesencja ignorancji i gazetopolstwa. Po pierwsze-Prokurator nie skazuje, bo od tego jest sąd. Po drugie facet był oskarżycielem publicznym i zamiast oskarżać umarzał postępowania-czytaj zamiatał sprawy pod dywan. No ale lepiej nazwać mnie lewakiem, spadkobiercą komuny i czymś tam jeszcze niż przyznac , że się bredzi.
Macierewicze z wislakrakow.com hahahhahaha
Chłopie weź się zamknij wreszcie! Facet pierwszą polityczną sprawę prowadził jeszcze w Prokuraturze Rejonowej w okresie IX 1982-I 1983 r., gdzie owszem zapadł wyrok uniewinniający, ale jak sam zwracasz uwagę -> wyrok wydaje sędzia, nie prokurator. Natomiast Kołtuński wówczas otrzymał awans na wiceprokuratora prokuratury wojewódzkiej. Jak wspomniał @cash_x ustawa o amnestii była 22 lipca 1983 r. a ten ciągnął jeszcze przynajmniej dwie sprawy do września 1983 r. Żyją Ludzie, których oskarżał wówczas Kołtuński (jak choćby z wpadki drukarni "Hutnika" na os. Kazimierzowskim w NH -> Jerzy Mielniczuk przetrzymywany w areszcie 1,5 m-ca w sprawie którą prowadził jedynie prokurator Kołtuński), więc chcesz to uderz do nich z pytaniem co sądzą o twoim idolu.
Wszędzie ci się wpier...la ten Macierewicz, tyle że właśnie tutaj wychodzi twoja hipokryzja lewaku. To Macierewicze wówczas byli Bohaterami, a tacy, jak Kołtuński byli czerwonymi gnidami.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 28.02.2014 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów