The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2010, 18:09
Jaka forma na treningach........

U nas przez runde wiosenna ktora trwa az 3 miesiace przez 1 miesiac zespol sie rozgrywa ,potem w kwietniu niby szczyt formy a potem to juz byle dociagnac do konca rozgrywek bo pilkarze czują słynne "trudy" sezonu.

Nosz nosi ,mnie jak widze jak beznadzijeny jest system rozgrywek ktory robi pilkarzom de facto 5-6 miesiecy przerwy .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.02.2010, 01:16
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
U nas przez runde wiosenna ktora trwa az 3 miesiace przez 1 miesiac zespol sie rozgrywa ,potem w kwietniu niby szczyt formy a potem to juz byle dociagnac do konca rozgrywek bo pilkarze czują słynne "trudy" sezonu.
Nosz nosi ,mnie jak widze jak beznadzijeny jest system rozgrywek ktory robi pilkarzom de facto 5-6 miesiecy przerwy .
Zaproponuj aby PZPN zorganizował ligę na wzór ligi rosyjskiej.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.02.2010, 09:15
No proszę Cracovia nie spoczywa tylko stara sie pozyskać kolejnego zawodnika.
Tutaj news o tym http://www.sport.pl/pilka/1,65050,75..._Lenczyka.html
A tu jest na transfermarkt.de
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ungsdaten.html
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.02.2010, 14:25
Odra ściąga kolejnego Gruzina.
http://www.90minut.pl/news/116/news1...-Gruzinem.html
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.02.2010, 10:22
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html
Dong w Legii
Ostatnio edytowane przez Dean : 23.02.2010 o godz. 10:42.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 23.02.2010, 10:55
A według mnie sporym objawieniem ligi może być nowy napastnik Jagi Brazylijczyk Maycon , którego Jagiellonia pozyskała za mln zł z FK Gomel
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.02.2010, 12:16
Dong w Legii, Maycon w Jagiellonii, Krivec(?)w Amice, Ba u nas, Hiszpan w Polonii. Wszyscy mają ciekawą przeszłość,zobaczymy na ile przełoży się to na ich wkład w siłę zespołu,w którym grają. Tak czy siak transfery należy uznać w kontekście ligi za dość ciekawe. W każdym razie mogące wnieść coś ciekawego do ligi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 24.02.2010, 00:25
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dong w Legii, Maycon w Jagiellonii, Krivec(?)w Amice, Ba u nas, Hiszpan w Polonii. Wszyscy mają ciekawą przeszłość,zobaczymy na ile przełoży się to na ich wkład w siłę zespołu,w którym grają. Tak czy siak transfery należy uznać w kontekście ligi za dość ciekawe. W każdym razie mogące wnieść coś ciekawego do ligi.

No ale sam wiesz ze jaky ktos tak poatrzyl z zewnatrz i zobaczyl jakie my wydajemy sumy na trnasfery ,kogo szukamy ,i gdzie to raczej na powaznie by z nami nie rozmawial.

my tu sobie wlasnie tak ogladamy i sie ekstujemy się ta naszą "Esktraklasa" a Europa gra sobie jakby "obok" nas (albo raczej -Europa gra z pominięciem nas...)
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.02.2010, 12:19
Heh, i zupełnie przypadkiem wśród wzmocnień, teoretycznie czterech najsilniejszych polskich klubów (+Jaga) nie ma żadnego Polaka. I pewnie to się nie zmieni.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 23.02.2010, 23:45
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Heh, i zupełnie przypadkiem wśród wzmocnień, teoretycznie czterech najsilniejszych polskich klubów (+Jaga) nie ma żadnego Polaka. I pewnie to się nie zmieni.
heh, też o tym pomyślałem, w dobrych ligach jednak to reguła, że wybijające się postacie drużyn ze środka i końca stawki są podkupowane przez kluby z czołówki i to jest dla piłkarzy awans sportowy, pierwsze z nich zyskują kaskę, lepsze kluby wzmocnienia, prosty to niby mechanizm, a u nas.. Brzyski i Gancarczyk w Polonii ewentualnie dałoby się za takie coś od biedy uznać, ale Polonia przecież w ciemnej dupie

No ale jeśli te drużyny za graczy, którzy jeszcze nic nie osiągnęli i rozegrali jedną dobrą rundę tak naprawdę, a żądają za nich jakichś astronomicznych kwot, to czemu w końcu się dziwić..
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 23.02.2010, 13:32
Jaga także pozyskała Jarosława Latę z Polonii Warszawa
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.02.2010, 08:56
http://www.90minut.pl/news/116/news1...y-w-Odrze.html

Odra ściąga cały szrot ligowy, który może pochwalić się przynajmniej w minimalnym stopniu znanym nazwiskiem. Ciekawe jakie kontrakty im tam dają, żeby w przyszłym sezonie klub nie poleciał z powodu braku kasy, jeśli w tym się utrzymają.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.02.2010, 09:12
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/116/news1...y-w-Odrze.html

Odra ściąga cały szrot ligowy, który może pochwalić się przynajmniej w minimalnym stopniu znanym nazwiskiem. Ciekawe jakie kontrakty im tam dają, żeby w przyszłym sezonie klub nie poleciał z powodu braku kasy, jeśli w tym się utrzymają.
takie ratowanie to już za późno,rok temu Górnik też tak próbował nasciagac zawodników i skonczyło sie to wilką klapą.Nasi gracze nie potrafią grac pod presją chociaż ten ich nowy trener Brosz zrobił dobrą robote w Podbeskidziu.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 25.02.2010, 19:07
To co Urban mówi chyba na Łazienkowskiej nie ma wielkiego znaczenia, pokazali to po Dongu. Facet wydaje się ciekawy, tylko ileż to u nas w lidze podobnych gości grało?Też w swoich młodzieżówkach się kopali, też byli pierwszoplanowymi postaciami w swoich klubach. Z drugiej strony wyciągnąć gościa z tak mocnego klubu to jest coś. Pytanie tylko,czy on jest podstawowym zawodnikiem Dynama?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.02.2010, 20:24
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To co Urban mówi chyba na Łazienkowskiej nie ma wielkiego znaczenia, pokazali to po Dongu. Facet wydaje się ciekawy, tylko ileż to u nas w lidze podobnych gości grało?Też w swoich młodzieżówkach się kopali, też byli pierwszoplanowymi postaciami w swoich klubach. Z drugiej strony wyciągnąć gościa z tak mocnego klubu to jest coś. Pytanie tylko,czy on jest podstawowym zawodnikiem Dynama?
Ale z kolei Miklas to trochę wyższa półka...

wg strony klubu:
Cytat:
SEZONA 2009./10.
(HNL/KUP/UEFA)
GOLOVI (0/0/1) - bramki
NASTUPI (12/1/10) - mecze
MINUTE (778/90/855) - minuty na boisku
ŽUTI KARTONI (0/1/0) - żółte kartki
CRVENI KARTONI (0/0/0) - czerwone kartki
http://www.nk-dinamo.hr/igrac/prikaz...n/default.aspx

a te 12 ligowych meczy to na 15 możliwych więc jako takim podstawowym w drużynie lidera jest...
Ostatnio edytowane przez sq : 25.02.2010 o godz. 20:29.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 25.02.2010, 19:07
http://www.weszlo.com/news/4525

co ci kopacze w głowach mają to ja nie wiem.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.02.2010, 21:18
Z pewnoscią go kupią
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.02.2010, 21:28
daliście się nabrać pieskowi leszkowi i jego świcie. Gra pozorów. Oferują tyle (ponoć 800 tys euro), bo wiedzą, że Dinamo i tak chce ze dwa razy więcej
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 26.02.2010, 02:26
hehehe w sumie... ale obawiam sie ze zaczeliby mowic (juz na glos) jacy to kretyni zglaszaja zainteresowanie graczem majac na transfer max 500k EUR...
byloby glosno o EKSTRAklasie...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.02.2010, 10:56
sq napisał(a):Wyświetl post
hehehe w sumie... ale obawiam sie ze zaczeliby mowic (juz na glos) jacy to kretyni zglaszaja zainteresowanie graczem majac na transfer max 500k EUR...
byloby glosno o EKSTRAklasie...
Można więcej zaproponować. Przecież i za 20 nie zgodzą się sprzedać Rooneya albo Drogby. Kto by sprawdzal, czy tyle mają ?
A marketing jak już wspomnieliście ładny
..
Odpowiedz cytując
Mike+
Member

Od: 12.2003

Stary 27.02.2010, 14:37. transfery w Polsce
Wprawdzie do zakończenia okienka transferowego pozostało jeszcze ze 30 godzin, ale patrząc na zestawienia dotychczasowych transferów w Polsce tu:
http://ligapolska.info/pages/transfe...kstraklasa.php
lub tu:
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=75&runda=2
mam wrażenie, że liga wiosną się wzmocni. Właściwie żaden czołowy grajek Ekstraklasy nie opuścił Polski w okienku zimowym (jeśli nie liczyć Rengifo), a doszło kilku niezłych(?) zawodników, głównie zza granicy. Na tle innych klubów transfery Wisły moim zdaniem wyglądają przyzwoicie. Jeśli tylko zdrowie wszystkim dopisze, to naprawdę Skorża będzie miał z czego wybierać. A jak będzie w praktyce, to będziemy mogli wnioskować po kilku kolejkach wiosennych.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.02.2010, 21:35
Raczej pare lat doświadczeń. Legia = jedyny klub z ekstraklasy, który w ostatnich dwóch okienkach transferowych nie zrobił zadnego transferu gotówkowego.

Cytat:
Jak poinformował futbolnews.pl, Ivica Vdorljak nie zagra z "eLką" na piersi. Dynamo Zagrzeb odrzuciło ofertę klubu z Łazienkowskiej w wysokości 800 tysięcy euro. Oczekiwania Chorwatów to 2 miliony euro, co jest sumą zbyt wysoką dla warszawskiego klubu.
A łyżka na to: niemożliwe

Plus info z wczoraj:

Cytat:
Według chorwackich mediów, do tej pory nie doszło do transferu, bo Dinamo nie chce przystać na kwotę zaoferowaną przez Legię. Vrdoljak został dwa i pół roku temu kupiony "w pakiecie" z Mario Mandžukiciem, łącznie za 1,5 mln euro. Dinamo nie zamierza pozbywać się swojego pomocnika bez zysku. "Sportske Novosti" nazwały dwa dni temu ofertę Legii równą cenie "za popcorn w kinie".

We - ge -ta -cja
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 25.02.2010 o godz. 21:39.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 25.02.2010, 21:41
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Raczej pare lat doświadczeń. Legia = jedyny klub z ekstraklasy, który w ostatnich dwóch okienkach transferowych nie zrobił zadnego transferu gotówkowego.

A łyżka na to: niemożliwe

Plus info z wczoraj:
Cytat:
"Sportske Novosti" nazwały dwa dni temu ofertę Legii równą cenie "za popcorn w kinie".
hehhehehehhehehe - tekst z Novosti niezły
zawsze można złożyc ManU ofertę na zakup Rooneya za 100k EUR... i nagłośnić, ładnie zatytułować.. "XXX złożyło ofertę na Rooneya!!!"

A odnośnie transferów w Legii... fakt. A Legia cały czas w TOP 3 ..........
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 26.02.2010, 00:06
W sumie coś w tym jest. Niezły marketing, zadać pytanie ile za Anelkę,bo jesteśmy zainteresowani. Gazety by o tym trąbiły co nie miara. Zaczęto by mówić o naszej lidze w końcu
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.02.2010, 08:13
sq wiesz jak to jest, nieważne jak mówią. Ważne, że mówią
Ostatnio edytowane przez snyrting : 26.02.2010 o godz. 08:17.
Odpowiedz cytując
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 26.02.2010, 09:43
Ciekawie to się zrobi jak faktycznie wydadzą dużą bańkę na tego gościa. Nieraz słyszałem opinie że jak będzie stadion na Legii to zacznie się tam budowanie drużyny na poważnie
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.02.2010, 09:47
Transfer tego kolesia do Legii jest nieaktualny . Legia dawała 800 tyś a cena za niego wynosiła coś w granicach 2 mln euro. Zresztą Chorwaci wyśmiali ofertę mówiąc , że kwota jaką dawał Warszawki klub wydaje się w kinie na popcorn.
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.02.2010, 10:36
Mnie to nie dziwi dlaczego Dynamo się nie zgodziło chcą 2 miliony euro a Legia dawała tylko 800tyś euro .Według mnie te 2 miliony Euro to za dużo jak na Polskie kluby,więc nie zdziwię się jeśli do Legii nie trafi.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.02.2010, 10:42
Transfer na bank nie będzie zrealizowany . Rozbieżności wynoszą bagatela 1,2 mln euro w dodatku nie wiadomo jaki kontrakt krzyknie sobie zawodnik a przede wszystkim koniec okna transferowego w poniedziałek. Tylko żeby Warszawiacy nie połasili się na naszego murzynka z Lazio , bo ostatnio przyjęli taka taktykę.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 26.02.2010, 11:21
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Tylko żeby Warszawiacy nie połasili się na naszego murzynka z Lazio , bo ostatnio przyjęli taka taktykę.
Kogo niby nam podprowadzili?
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów