|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie chca mi się zdjęcia wklejac więc napiszę. Pierwsze 8 meczów Stolarczyka to Wisła na 1 miejscu w tabeli. Później przyszły porażki, po 11 kolejkach mieliśmy 5 miejsce ale punktów 20 więc punktowal lepiej niż Hyballa haha.
Pierwsze 8 meczów Skowronka i Wisla 3 w tabeli, 1 pkt straty do lidera. Pierwsze 11 meczow Skowornka to Wisła druga w tabeli z 20 pkt. Czyli co to pokazuje? Jaki Hyballa jest chujowy? Takich tabelek to sobie można tworzyć do woli. Prawda pokazuje jakich mamy zajebistych kopaczy, którzy spinają dupę jak jest nowy trener a później jest znowu kaszana. Prawda jest taka, że już gramy gorzej niż w pierwszych meczach. I prawda jest taka, że śmiać mi się z was chce jak Wy się najpierw tym podniecacie a później płaczecie, że jest źle, że trener ....a, że szmaciarz, ze won z Wisły bo to wszystko przez niego i nie umie panować nad szatnią. I ja wlasnie oceniam, że jesteśmy w tym momencie co za Skowronka i Stolarczyka i następuje S....IENIE materiału. Obym się mylił i obyśmy punktowali dalej ale wydaje mi się że początkowy efekt nowej miotły przestaje dzialać a i ambicji już mniej z meczu na mecz. I tu jest wlasnie całe clou, czy Pan Hyballa będzie umial zlapac ich za mordę, nie pozwolić im przegrywać, będzie umial ich zmobilizować i będzie umiał robić zmiany w kadrze na kolejne rundy, czy podzieli los kolegów, od których o zgrozo, punktuje obecnie słabiej i ma gorszy bilans bramek. Czy ktoś tego sie spodziewal? hahaha No śmieje się, śmieszne to jest jak ludzie sa krótkowzroczni i mają życzeniowe myślenie a nie widzą, że co rok/dwa tworza to samo blędne kolo. PS Oceniam chlopa jako lepszego fachowca od naszych dwóch poprzednich trenerów (których cięzko nazwać trenerami bo takie mieli CV slabe), a może po prostu lepsze wrażenie robi a też nic nie osiągnie. Ale dlatego napisałem, że trener jest tylko dopełnieniem, że zły trener może popsuć druzynę drastycznie a dobry raczej po prostu jest i nie przeszkadza, trochę pomaga ale nie jest żadnym rozwiązaniem wszystkich problemów i meczów nie wygrywa. Co pokazuje, że póki co, czy Hyballa czy nawet ten smieszny Skowronek, który tutaj byl sponiewierany, zrobili w polskiej ekstraklasie na tym etapie w sumie identyczne wyniki? Wniosek? Trener wiele nie zmienia, kopacze chca to grają, poźniej mają wyjebane i jest kryzys. Z Zaciekawieniem będę patrzył co dalej z tą naszą Wisełką. A chlopa ostatecznie oceni się po minimum jednym całym sezonie, najlepiej po dwóch bo wtedy już przypadku nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 24.03.2021 o godz. 00:53.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Porownaj amebo kadry jakimi dysponowali.
BTW, zweryfikuje kto ma racje koniec tego sezonu ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
jaroo, tylko weź pod uwagę, że z kadry Stolarczyka to zostali chyba tylko Lis i Sadlok
A Ty mówisz jakby piłkarze byli Ci sami i przy każdej zmianie trenera zachowywaliby się tak samo... przecież teraz to już są zupełnie inni ludzie i inne drużyny |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Widze ze niektorzy zamiast przyznac sie, bredza, ze chcieli prowokowac
Tabela odkad Hyballa jest trenere, Mecz Lech-Pogon 0:4 w ramach 5 kolejki zostal rozegrany 16 grudnie dlatego te druzyny maja po 12 spotkan Nieck kazdy wyrobi sobie opinie. Zamieszczam tabele bo poprzednia miala jeszcze inna ilosc meczy. ![]()
Ostatnio edytowane przez bódyń : 24.03.2021 o godz. 08:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
To jeszcze dodam, że te 3 nasze porażki to z 1, 3 i 5tą drużyną powyższej tabeli.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
to jeszcze dodam, że piłkarsko z 3 drużyną powinniśmy się zamienić miejscami, bo wiadomo - sędziowe. W meczu z pierwszą drużyną byliśmy lepsi, a w meczu z 5 drużyną graliśmy rezerwami. generalnie WISŁA GUROM
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Ja tam widzę "w porównaniu" na razie na pewno poprawę postawy nowego Trenera w obszarach:
- dobór składu - reagowanie na wydarzenia na boisku (zmiany) - "życie meczem" - seria niemieckich wulgaryzmów po każdej spieprzonej sytuacji ![]() - wprowadzanie młodych (podejście do nich) - brak (jak na razie!) jakichś mega-odlotów na konferencjach pomeczowych (realizowali założenia, gramy coraz lepiej, bla bla bla), może to być tez efekt bariery językowej ale poprzednik mnie MEGA irytował swoimi odlotami - okiem laika: poprawa gry ofensywnej (ile my tych sytuacji marnujemy to głowa mała, ale skoro MARNUJEMY to i KREUJEMY!), tak jest to wk....jące, ale przy lepszym napastniku/bramkostrzelnym pomocniku bylibyśmy z dużym pradopodobieństwem w czołówce ligi ... Może i nie za wiele, ale na pewno w dobrym kierunku ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
No i ten mecz z Piastem, który powinien być w naszą stronę, więc powinniśmy być na trzecim miejscu ich kosztem.
EDYTA: wpadł już ten sam komentarz. ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
I to wszystko bez wzmocnień, skład który wcześniej w każdym meczu wyglądał jak zbieranina przestraszonych dzieciaków teraz potrafi zdominować Śląsk czy Lechię. Zmianę w pewności siebie widać gołym okiem. Takie mecze jak ostatni czy ten w Płocku jeszcze bardziej nas zbudują i to przyniesie efekty choćby w poprawie skuteczności. Szukać teraz na siłę mankamentów, biadolić mogą tylko ci którzy nam źle życzą. Został wymieniony silnik i nasz pojazd jedzie wyraźnie szybciej teraz trzeba sukcesywnie wymieniać albo zregenerować inne podzespoły i dostosować je do możliwości silnika. To wymaga czasu, ale kiedy nastąpi wszyscy będą wąchać smród z naszej rury ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.03.2021 o godz. 12:28.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
I paradoksalnie więcej pozytywów w grze znalazłem w meczu wygranym ze Stalą 3:1 niż w tym za Skowronka - wygranym z rozbitym zespołem Stali 6:0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Paradoksalnie więcej pozytywów znalazłem po porażce z Lechią niż po wygranej z Płockiem.I właśnie to że po kaszance zapodanej w meczach z żabolami i nafciażami nastąpiła poprawa z lechią i teraz niezły mecz ze stalą daje nadzieję.umówmy się kto,stal to wcale nie takie ogórki jak pokazuje tabela.Oglądałem drugą połowę meczu z płockiem i tam wsadzili na karuzelę podopiecznych Sobolewskiego tak że ci nie mogli wyjść z własnego pola karnego.W niedzielę mimo utraty bramki byłem jakoś dziwnie spokojny że zaraz coś stali wciśniemy.Tylko dlaczego nie graliśmy tak od początku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Przy tych nielicznych transferach zimowych (Mavutor, Uros, Kone, Wachowiak, Medved) tak naprawdę wychodzimy na 0 względem jesieni (odejścia Klemenza, Janickiego, Niepsuja, Maka, Beqiraja, kontuzje Mehremicia, Bashy, Buksy). Cała zasługa sztabu trenerskiego, że tak odmienił naszą grę, a już na pewno samo przygotowanie do rundy. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
nie no wzmocnienia jakieś były - nie przesadzajmy znowy:
Radakovic, Mawutor, Kone, Medved, Wachowiak - przynajmniej dwóch pierwszych robi róznicę na + no, ale absolutnie nie umniejszam zasług Petera, bo zbudował on przez ten krótki czas więcej zawodników niż Skowronek przez cały pobyt. teraz tylko utrzymać poziom i nie zaliczyć fail startu w przyszłym sezonie i może będą nas czekać jakieś pozytywne emocje w końcu! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W zasadzie to byly transfery 1 za 1, a ze robia roznice? Czemu takich transferow nie bylo latem? hmm...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Yeboah, FBF, Mehremic,Frydrych czy Savic.Wiem że według niektórych dwaj ostatni to najgorsi gracze Wisły ale nie przesadzajmy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O czym ty krysztal piszesz? Kazdego z tych zawodnikow mial do dyspozycji paralityk.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najwieksza wada Skowronka podczas meczu byly zmiany ustalone przed meczem. Niewazne co sie dzieje o stalych minutach zmiany. Brak reagowanie na wydarzenai boiskowe. Teraz jest pod tym wzgledem calkowicie inaczej czyli lepiej. Chucka zmieniony w 30 min w Zabrzu np.
Pomijam juz inne rzeczy typu przygotowanie fizyczne bo to juz wszyscy napisali, stale fragmenty gry itd |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jedyne co się można przyczepić to do wykonywania SFG przez Maćka Sadloka. Próbuje Savić i Yeboah i wychodzi zdecydowanie lepiej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() a jeszcze a propos tabelki , to ja chciałem tylko nieśmiało zauważyć że podobny trend był w przypadku wszystkich naszych niedawnych trenerów od Kiko na Skrowronku skończywszy , a nawet chyba w tamtych to liderowaliśmy nie zmienia to faktu że jestem wielkim fanem naszego Juergena Kloppa na miare naszych możliwości , i też mam nadzieję że to "już teraz" jest ten nasz mityczny trener na lata ! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze do karnych przez FBF. Ale na szczęście już go nie dopuszczają.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
tomytom, widać, że jeśli chodzi o poziom gry to jesteśmy w czołówce. Niektórzy się śmieją z wyliczania naszych szans na puchary. A niby czemu? Raczej nie damy rady, ale gramy jak drużyna, która na to miejsce zasługuje, punktów też nie wiadomo ile nie brakuje.
Niezależnie od tego co nam się uda ugrać w tym sezonie (utrzymanie już pewne), ciekawy jestem okienka transferowego i, jeśli uda się kupić paru grajków do przodu, tego jak będziemy wyglądali w ataku wtedy. Jeden dobry zawodnik na skrzydło i na miejsce Savica/Medveda i mecze Wisły powinny być atrakcją ligi. ![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Online |
|
|
Nie mamy materiału ludzkiego na to, żeby wygrywać seriami - to jedyne z czym się z Jaroo moge zgodzić. Reszta to niestety pieprzenie dla pieprzenia - ale zawsze łatwiej być pesymistą
![]() Wystarczy spojrzeć na kulisy meczu ze stala na yt - z tak pozytywnym wariatem, który dodatkowo jest mega ambitny jak Hyballa kadra sama oczyści się od tych, którzy mają wyjebane. A kołcz skaczący po plecach Lisa w szatni - naprawdę fajny widok ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nastepny duzy plus Hyballi jest taki ze preferuje styl gry ktory pilkarze lubia najbardziej. Za gre do przodu pilkarzy nie karci, wrecz przeciwnie, namawia ich do ryzyka i jeszcze bardziej ofensywnej gry. Takie mecze jak ten z Plockiem czy Mielcem Skowronek by przegral albo zremisowal w najlepszym wypadku. Ten brak minimalizmu jest bardzo widoczny na tle polskich trenerow.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można to co preferują przedstawiciele PMS nazywać minimalizmem, ale ja bardziej bym to nazwał tchórzolenistwem. W myśl zasady "po co ryzykować, niech się przeciwnik męczy". Można zdzierżyć jedną może dwie drużyny tak grające w lidze, ale jeżeli to się staje modus operandi całej ligi to prędzej czy później wszyscy są coraz słabsi, bo męczą się tylko frajerzy, a oglądać można tylko jakiś klasyk raz na kilka kolejek bo od reszty "pojedynków" dostaje się mdłości. I zaczyna się tłumaczenie, że piłkarze słabi, że to dlatego, że piniendzy ni ma i nie ma co oczekiwać dobrej gry, czy gry co trzy dni od chłopów którzy zarabiają po 30 000 miesięcznie, bo to są przecież drobne. A w pucharach to nie ma po co grać, bo tam się może okazać ile kto jest warty. I bagienko się rozszerza. Dodając do tego fakt, że przecież w każdym meczu sędzia może się "pomylić"w jedną czy drugą stronę niwecząc resztki chęci do gry u tych u których one jeszcze pozostały i mamy napawający zgrozą obraz stajni Augiasza. Której, nie da się oczyścić.
Pozostaje mieć nadzieję, że naszemu wodzowi wkrótce będzie można nadać przydomek antycznego czyściciela. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Drozd
No nie wiem. Jeśli mówimy o trenerach którzy zamiast murować się chcieli iść za ciosem to z PMS prowadziło nas przynajmniej kilku, Kasperczak, Skorza, Wdowczyk, Stolarczyk. Za Smudy też nie było aż takiego murowania. Moskala oceniam neutralnie. Najgorsza do oglądania w ostatnich latach była Wisła Skowronka, Probierza, Kiko, Carrilo, mimo wszystko też Maaskanta, pomimo mistrzostwa było zaledwie kilka dobrych spotkań. Nie zwalalbym wszystkiego na PMS, bo i Hyballa choć mocno gegenpressing promuje, to nawet dla PMS nie jest to nic nowego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Drozd : 25.03.2021 o godz. 12:13.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle, że Hyballa oprócz samego promowania gegenpressingu ma po temu kompetencje i umiejętności.
![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ani trochę nie przeczę, po prostu nie róbmy z niego Boga, jakby wymyślił kontrpressing. Widać też że polskie klubu zaczynają się do tego też łatwo dostosowywać i choć wcześniej kilku trenerów tak tego nie nazywało to był on stosowany.
Liczę że po letnich zmianach w kadrze drużyna wskoczy na inny poziom, także mniej przewidywalny dla rywali. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie znam się na piłce wystarczająco, ale dla mnie jego największy plus to rozwój albo wskrzeszenie zawodników. Czy to jest skutek jasnych zadań, lepszej dyspozycji fizycznej, nowinek taktycznych, energii mentalnej i motywacji - pewnie wszystkiego po trochu. Fakt jest taki, że Żukow wszedł z powrotem na poziom jaki prezentował kiedy przychodził do nas, Sadlok zmartwychwstał, Starzyński czy Szot grają jak nigdy, etc.
Weźmy casus Forbesa - przychodził do nas jako rezerwowy napastnik Rakowa. Wcześniej w koronie kielce. W klubie z czołówki ekstraklasy się po prostu nie mieścił. Tymczasem w Wiśle, która punktuje jak TOP4, jest napastnikiem wokół którego ustala się skład. Przy całych jego wadach jest w tej chwili jednym z liderów drużyny.
Ostatnio edytowane przez Tantal : 25.03.2021 o godz. 12:14.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|