The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2022, 20:33
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Z góry chujowe założenia bo Obi te słowa kierował z tego co kojarzę bezpośrednio do Jażdżyńskiego a nie Błaszczykowskiego
może miał na myśli Kube ?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 28.11.2022, 21:04
Ale przecież Błaszczykowski i prezes Socios byli w SKWK.

To nie jest powód do dumy, wręcz do wstydu.

Ale to wiedza powszechnie znana, stąd nie wiem w czym rzecz.

Błaszczykowski jak jeszcze grał w Wiśle utożsamiał się z środowiskiem kibicowskim. Potem to robił Małecki.

Małeckiemu to wielokrotnie wypominano, a Błaszczykowskiemu nie za bardzo.

Czemu?

Bo miał ogromne sukcesy w BVB? A Małecki bardzo szybko skończył się jako piłkarz Ekstraklasy?

Ostatnie miesiące wskazują najdobitniej, że z Błaszczykowskiego zrobiono za bardzo świętego, przekonano kibiców, że Kuba może podejmować tylko właściwe decyzje, nie popełnia błędów.

Wiadomo jak to się skończyło.

Wiadomo też, że środowiska kibicowskie (szeroko rozumiane) zrobiły bardzo dużo złego Wiśle i mimo iż mija prawie cztery lata te sprawy nie zostały wyjaśnione.

Wiadomo też, że od wiosny 2019 r. zaprzepaszczano proces ratowania klubu, co spowodowało spadek i obecne problemy w pierwszej lidze.

Często w bronienie Sarapaty (za sprawy sportowe uwzględniając straty finansowe - jak się później okazało robione z premedytacją i nie były to przypadkowe błędy) i teraz w odnowicieli po 2019 r. były zaangażowane te same osoby, co budzi podejrzenia, biorąc pod uwagę kompromitację w postaci spadku + poważne problemy finansowe wskutek zatrudnienia osób po układach rodzinnych i znajomych (wujek, brat, itp.).

Za pierwszym i drugim razem nie reagowano, mimo iż chociażby na tym forum wypowiadają się osoby, które mają wpływ na sytuację Wisły.

Od samego początku tzw. ratowania za bardzo nie chciano zajmować się przeszłością, co było zastanawiające, ale daje też do myślenia w sprawie szeroko rozumianego bronienia wujka i brata oraz doprowadzenia Wisły do spadku.

Dopiero może po słabych wynikach w pierwszej lidze niektórzy zaczęli się budzić, że jednak stworzono bardzo negatywną sytuację - rodzina na swoim w wersji znacznie rozszerzonej, która skutkuje poważnymi stratami wynikającymi ze spadku.

Zresztą pierwszy post wieśniaka też daje do myślenia z 2018 r.:

https://wislakrakow.com/forum/showpo...96&postcount=1

To nie były błędy za czasów Sarapaty.

Dlatego nieudane 6,5 roku rodzi uzasadnioną krytykę. Miał być plan, miało być super, mieli być inwestorzy zapowiadani przez Sarapatę - z budżetem o kilkanaście razy większym i potem przez Królewskiego, itp.

Zresztą to już wiele razy pisałem.

Moja krytyka socios tyczy się tylko spraw sportowych i wszystkiego co z tym związane.

Choć w Wiśle jest tyle układów, powiązań, zależności mniej lub bardziej oficjalnych i to wszystko zakończyło się spadkiem przy głównej winie Błaszczykowskiego, który jest największym rozczarowaniem, ale to też wynika z braku rozliczenia lat 16-18.

O kościele czy o polityce już tu nie będę pisał, ale to jest podobna metoda.

Skoro miało być transparentnie, to czemu nie reagowano na rozwijający się układ rodzinno-przyjacielski skupiony wokół Jakuba? Te osoby doprowadziły Wisłę do spadku, narażając na ogromne straty finansowe.

Nikt nie mówi, że teraz ktoś wyprowadzał pieniądze czy handlował narkotykami jak to miało miejsce w latach 16-18, ale popełniono tak jak wtedy mnóstwo błędów i nie reagowano.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 28.11.2022 o godz. 21:34.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.11.2022, 21:19
SKWK akurat robilo na Wisle duzo dobrego wiec samo bycie w stowarzyszeniu nie jest zadnym powodem do wstydu. Problem w tym kto przejal w nim wladze i nim kierowal, jak to sie potoczylo, podobnie zreszta jak w samym klubie.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 28.11.2022, 21:49
No dobrze, ale Leśkiewicz był w SKWK co najmniej do roku 2016. Myslisz, że nie wiedział ile kasy było przez nich pożerane? Że on to tylko w Prokocimiu dzieciom prezenty przynosił?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2022, 21:56
Z Miskiem i reszta na akcje nie latal wiec gowno wiedzial, a wiadomo, ze to oni nad tym trzymali piecze, zreszta przeciez przez to rozlecialo sie czy zaprzestalo dzialalnosci wiele innych grup, WG, WP, FC itp
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2022, 22:12
Ja tam nie wiem z kim latał, ale skoro nadal trzyma się z takimi tuzami jak łukasz Kwaśniewski, to raczej święty nie był. I nadal uważam że będąc w SKWK w 2016 doskonale wiedział m.in o tym że Wisła SA płaci de facto haracz w postaci 2zl od sprzedanego biletu
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2022, 22:16
Wiele osob, w tym jak przypuszczam Ty, nie bedac w SKWK tez wiedzialo i co w zwiazku z tym?

Za rzadow rekinow w Wisle podobno wiele osob tez wiedzialo, ba, niektorzy niby ostrzegali, pisali o zlodziejach na forum itp i co w zwiazku z tym?
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2022, 22:37
No teraz to mnie zaskoczyłeś. Nie miałem pojęcia o tym i myślałem że większość niekumatych o tym nie wiedziało. Myślałem że skwk rozpaldo się pod koniec 2018, gdy wyszła na jaw kwestia tego haraczu.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2022, 22:45
Nie problem w tym kto wiedzial i co tylko kto mogl cos zrobic, a rzecz w tym, ze nikt nie mogl zrobic nic, bo albo sie bal, ze skonczy z ucieta konczyna, na dnie na Zakrzowku itp
Przeciez jakby ci troglodyci byli troche madrzejsi i mniej zachlanni na kase to mozliwe, ze dalej by rzadzili klubem.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.11.2022, 22:49
Naprawdę niektórzy są bardzo naiwni jak myślą, że w światku kibicowskim WSH rozumiane jako miśki, zielaki, bakstery i spółka to zostali pogonieni, bo kasę z klubu wynosili

Oni zostali pogonieni, bo się rozjebali, stali się "sześćdziesiątkami". Tylko tyle i aż tyle, ot zmiana warty.

A resztę to już chyba samemu sobie można dopowiedzieć, stare kontakty przecież nie umarły, życie nie znosi próżni
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2022, 22:54
No, tak w skrocie, ale tak samo nie ma co wrzucac wszystkich do jednego wora, bo ktos tam znal kogos.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.11.2022, 22:56
Widzę że Socios niektorych bardzo gryzie, oj bardzo.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2022, 23:08
@ Delgado nie pisałem o WSH, tylko o Skwk
@ sandomingo - no dokładnie. Mnie na pewno. Dlatego jestem nieprzerwanie od samego początku (październik 2018)
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.11.2022, 23:12
No przecież póki Misiek się nie rozjebał to było git. Było Misiek PDW. A jak się rozjebał to dopiero weszło "Najpierw klub swój okradałeś...". Takie sa chuligany w Wiśle, złodzieje bez honoru.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Stary 28.11.2022, 23:20
Gwoli ścisłości, ja w moim wpisie w ogóle nie odnosiłem się do Socios, bardziej zerkałem w stronę Truskolasów
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.11.2022, 13:47
sposórd tych wszystkich niewiadomocyh, pewne jest jedno- zuepłna kompromitacja Nowaka- nic z gadania nei wyszło a zmył sie bez słowa.

Czy on w ogóle zostanie w Wiśle, bo jeśli mielismy z niego jakiś wymierny pożytek to jako sponsora
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Stary 29.11.2022, 18:26
Co rozumiesz przez "zostanie"? Przestał być pracownikiem, udziałowcem nadal jest (on i jego wspólnik), przynajmniej nic nie słyszałem by ktoś od niego odkupił udziały (tym bardziej, że oni ich za "złotówkę" z pewnością nie odstąpią).
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.12.2022, 09:14
Chodzi mi o sponsoring 1wszej drużyny.

Nie wiem jak wygladają umowy sponsorskie - zakładam że logo na koszulce to kwestia jednej umowy, powiedzmy na rok, płaconej w ratach czy całosci, obojętne.

Kiedy ta umowa sie skońcy (w styczniu, lipcu?) to czy Nowak bedze chciał dalej dokładac do Wisły reklamując mosty i wiadukty
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Stary 02.12.2022, 12:34
Tego nie wiem, ale nawet jeśli firma przestanie być sponsorem, to on i jego wspólnik nie przestaną być naszymi udziałowcami (dopóki nikt od nich nie odkupi akcji).
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.12.2022, 18:17
Pierwsza znaczącą decyzja Królewskiego:

https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...12977598734337

Ciężko ocenić ten ruch, bo Kiko Ramirez nigdy nie był dyrektorem sportowym.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.12.2022, 18:19
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Pierwsza znaczącą decyzja Królewskiego:

https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...12977598734337

Ciężko ocenić ten ruch, bo Kiko Ramirez nigdy nie był dyrektorem sportowym.
Tu bardziej chodzi o znajomosc nizszych lig w hiszpani i tanich zawodnikow
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.12.2022, 18:20
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Tu bardziej chodzi o znajomosc nizszych lig w hiszpani i tanich zawodnikow

Trzymam za słowo.

PS. Skoro Arek Głowacki był dyrektorem sportowym, to tym bardziej może nim zostać Kiko Ramirez.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 05.12.2022 o godz. 18:23.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.12.2022, 18:53
Zaczął działać bardzo zdecydowanie. Kuba na bocznicy, Dyja poza klubem teraz nadzieja w Kiko. Widać jakieś wnioski rzeczywiście wyciągnął i jakiś plan jest.

Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 05.12.2022, 19:03
Raczej desperacja Poczytał forum dowiedział się że byl taki Kiko co naściagał hiszpanów co wypalili i myśli że znowu sie uda
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.12.2022, 19:12
Czy on w ogóle gdzieś przez ostatnie 5 lat pracował? Nie wierzę, że to wypali.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.12.2022, 19:21
Na pewno nie była to decyzja powodowana desperacją, rozmawiano też z innym kandydatem. Czy to wypali? Nie wiem, na pewno oko do zawodników Kiko ma. Gdyby miał tu przyjść jako trener, byłbym na nie. Jak dyrektor sportowy, człowiek który ma nam "na już" ściągnąć zawodników będących wzmocnieniem naszej kadry? Chyba, mimo braku doświadczenia na takim stanowisku, byłbym na tak.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.12.2022, 20:04
Podobno doradzał w Rakowie, nie orientuje się jakich zawodników podsyłał czy opiniował ale w ostatnim czasie transfery Rakowa raczej robią wrażenie

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 05.12.2022, 20:23
Zawsze trzeba mieć rezerwę, jeśli ktoś faktycznie nie wykonywał danej fuchy, ale w przypadku Kiko na pewno nie jest to osoba całkowicie zielona w branży i wygląda to na ruch w dobrym kierunku. Reszta wyjdzie w praniu.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.12.2022, 20:26
Nic nie ryzykujemy , umowa narazoe tylko na pol roku , nic nieryzykujemy a gorzej juz byc nie moze , niech zalatwi paru dobrych hiszpanow z nizszych lig i tanich , taki Carlitos byl w Hiszpani noł nejmem a w Polsce zostal gwiazda ligi
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.12.2022, 20:27
Na tzw. papierze wygląda to nieźle ale wytłumaczcie mi, o co chodzi z umową na pół roku? Co on ma zrobić w tym okresie?
Bo może to wyglądać jako forma prowizji za podesłanie nam jakichś zawodników w zimowym okienku.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów