|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Wiem, że aktualnie jest wakat na stanowisku trenera i nie masz kogo gnoić ale wytrzymaj jeszcze te dwa tygodnie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Niech jeszcze zaproponują Flickowi, Mourihno, Kloppowi... okaże się, że tylko Brzęczek nie robi fochów
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tylko pytanie brzmi: czy gdyby była zagrożona obecność Wisły w Ekstraklasie, to czy Kuba dalej broniłby wujka czy pozwoliłby zatonąć, bo rodzina byłaby ważniejsza niż klub.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Wszyscy odmawiają, Niedługo wszyscy będą błagać o Brzeczka. I wtedy wjedzie on, cały na bialo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tylko że nie Brzęczek będzie trenerem.
A i Jagul o Fornaliku to .......iłem chyba ja a nie Ogryzek ale tak jak wy marzyliście że Hyballa będzie naszym zbawcą tak ja mogę marzyć o Fornaliku na stanowisku trenera Wisły |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
. Oczywiście, że możesz marzyć czy ja Ci zabraniam? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A ja mysle, ze nikt nie przyjdzie trenowac - zostanie nam KK i MJ - nasze Trio dziala bez zadnego planu - skoro chcieli zwolic Piotrusia, powinni miec kogos zaklepanego i teraz wszyscy zdziwieni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dlatego pisałem : Kuba grający trener
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Generalnie wszystko się zgadza. Była nadzieja, że ktoś z zewnątrz, najlepiej z zagranicy wprowadzi nas na nowy poziom itd Jak widać za wcześnie na to. Także teraz to aby stabilizacja, spokój w szatni, jak najmniej roszad i spłacanie długów, budowanie przez kolejne lata.
Z Brzęczkiem to jak najbardziej może wypalić ale... no własnie, jest jedno ale... Wuja mogą nie zwolnić w odpowiednim momencie, gdy druzyna np będzie w strefie spadkowej... I tym sposobem myk z Brzęczkiem może okazac się ostatnim gwoździem do trumny i spadku z ekstraklasy. Jeśli tego spadku byśmy unikali w kolejnych sezonach to rzeczywiście taki wujo może być dobrym elementem w tej ukladance, na przetrzymanie kolejnych lat i powolne wychodzenie z biedy. Bez kłótni, bez ciśnienia i presji na wyniki. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
https://youtu.be/5fWwB7i3Ba0
Polecam film odnośnie kilku niuansów taktycznych trenera Brzeczka. Ciekawe tylko czy piłkarze tego nie stosowali bo nie wiedzieli/nie chcieli/nie umieli czy nie dosłyszeli. Niemniej ciągle mam nadzieję że nie wylądujemy teraz z Brzęczkiem, a tropy Słowacki/Czeskie nie są przypadkowe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
tymczasem , jasne jest że od kilku lat to jest standard , ui albo sie tego polskie druzyny w koncu nauczą , albo nie mamy czego szukac w europie 4-4-2 to archaizm jak WM ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co innego presja na wyniki, a co innego wymaganie od kopaczy odpowiedniej postawy na boisku i rozwoju piłkarskiego . Bo oni nie grają w Wiśle charytatywnie tylko kasują co miesiąc niezłą bułę. I jeżeli warunkiem spokoju w szatni jest głaskanie się po fiutach to do niczego to nie doprowadzi. Potrzebny jest trener WYMAGAJĄCY. Niezależnie od poziomu piłkarzyków w szatni. Czy Brzęczek jest wymagający? Oby Kuba kazał mu takim być, a buntowników wypieprzał czym prędzej tym lepiej, a nie jak dotychczas...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Trzeba mieć graczy do 3-5-2 żeby tak grać. Kto u nas ma siłę i szybkość żeby zap.. cały mecz na wahadłach, przy tym wygrywać 1 na 1 i dobrze dośrodkowywać? Gdzie drugi napastnik?
W reprezentacji też moim zdaniem g.. z tego będzie bo Bereszyński czy Rybus na wahadle to żart. Wahadłowy to mógł być np. Błaszczykowski czy Piszczek jak mieli siły i zdrowie. Teraz nie widzę nikogo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
U nas wierze w Gruszkowskiego w tej roli, po drugiej stronie wakat, ale od tego jest letnie okno by kogoś tutaj wymyślić. O ile kiedyś sam nie kupowałem pomysłu z trójką z tyłu, tak ostatni sezon pokazał że ani to już nie jest nowość (11 ekip esa grało tym systemem, lub przynajmniej go testowało), a tym bardziej w Europie. Już nie mówiąc o tym że zmiana systemów gry w trakcie meczu stała się całkowitym standardem. Obrona Sadlok/Mehremic - Uryga - Frydrych. Ja to kupuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Sadlok/Mehremic
Kupujesz to? Jesteś złomiarzem że szrot zbierasz? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zachowując proporcje biznesu piłkarskiego, to polska liga to piłkarskie złomowisko, gdzie Wisła nie odbiega od reszty w tej materii.
Pomimo dość sporej liczby straconych bramek, to aż w 30% spotkań w poprzednim sezonie zachowaliśmy czyste konto. Problem widziałem tam bardziej taktyczny (za Hyballi hurra do przodu) lub fizyczny (braki za Skowronka). Poprzedni sezon zaczynaliśmy że stoperami Janicki- Klemenz- Sadlok- Mehremic Ten zaczynamy (na papierze, wiadomo kontuzja Urygi) Frydrych- Uryga- Sadlok- Mehremic Wygląda to lepiej. Przynajmniej na stan na dziś. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Koleżka z Łodzi powiedział że mamrot nie będzie trenerem ŁKS bo wraca do extraklasy. Były jakieś rozmowy z Nim z Naszej strony?
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Mamrot podobno wraca do Jagiellonii, takie info wczoraj puścił na Twitterze gość będący blisko klubu (Jagi).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Mamrot do Jagi , Zulu Gula do Nas
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
do usuniecia
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 03.06.2021 o godz. 09:14.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciężko w to wierzyć, mając na uwadze że jednak to zagraniczny trener który ma duży popyt na rynku.
Nawet z Hyballa wydawało się to bardziej prawdopodobne, bo siedział na bezrobociu jakieś 8 miesięcy. Gula to ledwo 3 tygodnie jest bez pracy i w ofertach może przebierać. Jego kandydatura mimo wszystko dalej mi się wydaje zbyt piękna by była prawdziwa. Sądzę że się to wysypie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na szczęście Smuda jest już zajęty
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już widzę Smudę, który każe Kubie rzygać w tuje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Smudzie do oceny piłkarza wystarczy zobaczyc jak schodzi po schodach,to jest/był fachmen pełną gębą.
Jestem ciekaw co z Gulą,brzmi to dobrze ale zawsze jest to "ale" ktore potem wszytsko sypie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 04.06.2021 o godz. 20:24.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie do wiary nie do wiary, że zatrudniamy trenera, który gdzieś wcześniej pracował. Niemożliwe, OMG OMG OMGOGOMGOMGOGMGOGMGO -.-.---.-.-.--.-.-
Przecież Hyballa to był szczyt marzeń ! Jak to możliwe, że ktoś chce u nas zamiast w Beitarze. Przecież u nas NIKT nie chce pracować !!!!!!!!oneonoenoeneoeenone -------------------------------------------------------- Kocham to czarnowidzowe znafstwo forumowe ;>>>> Możliwe, że się wysypie, możliwe, że nie. Ale nie ma co pieprzyć, że nikt normalny u nas by nie chciał trenować, bo to żalowe było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja nie bryndzluje. Nie wiem czy facet przyjdzie, a jesli przyjdzie to czy to bedzie dobry ruch. Zatrudnianie trenera piłkarskiego zawsze niesie za sobą ryzyko. Po prostu śmieszyło mnie to zakompleksione pierdzielenie, ze po Hyballi nikt tu powazny nie przyjdzie, bo sie bedzie bać cieszynek Kuby
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A na razie, mimo, że niby dogadany to potwierdzenia nie ma. Może rozważa czy warto iść w miejsce gdzie zamiast myśleć o piłce najpierw trzeba się ułożyć z "legendami"... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|