The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2013, 11:40
york09 napisał(a):Wyświetl post
BBudowniczy--z tego co wiem to świat śmieje się z teorii Macierewicza. Amerykanie go olali Unia olała, wręcz wyśmiała.Nawet ten nieudolny rząd jest traktowany poważnie. Nikt kartoflem ich nie nazwał.
Wychodzi na to że ty w innym urojonym świecie żyjesz.
Pokaż mi gdzie na świecie Antosia M.takiego miernoty traktują poważnie.
powiało argumentem.

Pokaż najpierw, kto nas traktował poważnie w trakcie Jałty? Koronny dowód wg twojej logiki, ze zniewolnenia sowieckiego nie było. Pocieszny z ciebie oponent.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.04.2013, 11:45
BBudowniczy--z tego co wiem to świat śmieje się z teorii Macierewicza. Amerykanie go olali Unia olała, wręcz wyśmiała.
Poproszę o argumentację. Może czegoś nie doczytałem/nie dosłyszałem.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.04.2013, 12:42
BBudowniczy--z tego co wiem to świat śmieje się z teorii Macierewicza. Amerykanie go olali Unia olała, wręcz wyśmiała.Nawet ten nieudolny rząd jest traktowany poważnie. Nikt kartoflem ich nie nazwał.
Wychodzi na to że ty w innym urojonym świecie żyjesz.
Pokaż mi gdzie na świecie Antosia M.takiego miernoty traktują poważnie.
Niestety, z tego co widzę, to już całe forum smieje się z Yorka. Z ciekawości zajrzałem co wypisujesz na forum pebu i tam też odrabiasz swoją dniówkę:

York09 napisał(a):
Prezydent się spóźnił na samolot i na chama chciał wylądować w Smoleńsku.
PS.

York09 napisał(a):
w zamach wierzą przede wszystkim:w/g CBOS
ludzie młodzi (18-24lata) - 38%
słabo wykształceni - 35%
mieszkający na wsi - 35%
mający niskie dochody - 47%
uczestniczący w prakykach religijnych kilka razy w tygodniu(40%)
głosujący na PiS (60%)
wyznawców Radia Maryja - 99%
ciemnota i zacofanych - 100%
Z taką manipulacją to aż prosisz się o bana. Powołujesz się na link z badaniami, ale te pogrubione wyniki to uroiły się chyba tylko w Twojej głowie
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.04.2013, 11:49
Dajcie spokój, przecież to typowy prowokator - posiadacz multikont, aż dziw bierze co on tu jeszcze robi. Może to kolejna odsłona pamiętnego charcerzyka? Dawniej by dostał bana po 1 dniu takiej multi-aktywności.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.04.2013, 12:09
Jak to co robi? Prezentuje niewzruszoną postawę ślepego na argumenty. Normalnego to śmieszy, ale dla resztek lemingów to niedościgniony wzór zachowania. Ma pokazywać jak nie dopuścić do uaktywnienia rozumu. Teksty o tym co robi świat to już chwytanie sie brzytwy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 17.04.2013, 12:21
Bóg Trybun (objawion)-- co ma Jałta ze Smoleńskiem wspólnego?
Co załatwił Macierewicz wespół z Fotygą w Stanach, wysłuchali i olali Bruksela potraktowała tak samo.
Napiszcie gdzie na świecie przyznali rację Antkowi.
Mecenas Rogalski o Macierewiczu: Cyniczny i szkodliwy
Frasyniuk o Macierewiczu: idiota krótko i na temat.
Kto jeszcze musi potwierdzić stan umysłu Macierewicza
Tak wygląda człowiek uczciwy albo barbarzyńca żądny krwi

Uważacie że mam multikonta to chyba Administrator śpi skoro prosiłem o sprawdzenie a nadal nie mam Bana.
Widocznie to też wasze urojenia

słabo wykształceni - 35%
mieszkający na wsi - 35%
głosujący na PiS (60%)
http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2012/K_085_12.PDF Otwiera się dok PDF
lub otwórz "http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2012/K_085_12.PDF"
Ostatnio edytowane przez york09 : 17.04.2013 o godz. 12:58.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.04.2013, 12:38
[...]
słabo wykształceni - 35%
mieszkający na wsi - 35%
głosujący na PiS (60%)
http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2012/K_085_12.PDF

Po pierwsze, może dopracuj umiejętność cytowania, bo Twój link prowadzi donikąd?

Po drugie, nawet mi się nie chce sprawdzać na stronach CBOS.

Gdybyś był socjologiem, ścigałbym Cię aż do skutecznego odszczekania tak zinterpretowanych i zaprezentowanych danych.

Rozumiem, że ktoś Ci każe uprawiać taką manipulację ale
czy Ty naprawdę uważasz, ze masz z debilami do czynienia?
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 17.04.2013, 12:29

Czasami zastanawiam się, czy ty to robisz dla jaj, czy jest to wszystko na serio. Poważnie.

Wydaje mi się, że to nie kwestia wiary- bo wierzyć, to można w Boga albo drugą osobę- tylko o pewne sklejanie wiadomości, zaufanie do komisji Millera czy MAK`u, a nie tak jak niektórzy próbują wmawiać- w ślepowierzenie Macierewiczowi czy tam Kaczyńskiemu, który "tańczy na grobach" czy "zbija kapitał polityczny po trupach".
Ja sam nie wiem co tam się stało, ale jak się interesują tą sprawą to zamiast coraz bardziej mieć wyklarowany pogląd na tą sprawę, jestem coraz bardziej przerażony tym wszystkim co się stało.
Niektórzy się dziwią, że część ludzi nie ma zaufania do komisji Millera czy prokuratury, ale jak można mieć, skoro już parę razy podważono ich profesjonalizm czy nawet pokazano w jaki sposób manipulują lub ukrywają niewygodne fakty alno rozbieżności w tak fundamentalnej dla Państwa Polskiego sprawie. Dla rozsądnie myślącego człowieka jest to wszystko nie pojęte.
Jedni bezgranicznie bezgranicznie ufają, drudzy zadają pytania, robią badania i wygłaszają odważne tezy kładąc na szali cały swój dorobek naukowy i autorytet, chcą rozmawiać i są chętni do dyskusji- szkoda tylko, że "eksperci rządowi" zasłaniają się "walką w kisielu".Tak ma wyglądać walka z podziałami w Polsce?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 17.04.2013 o godz. 12:41.

Odpowiedz cytując
york09
Banita

Stary 17.04.2013, 13:12
Wy naprawdę wierzycie w zamach albo sobie tak jaja na wszeliki wypadek robicie
Już w kręgach PIS są politycy którzy otwarcie negują zamach. (Giżyński, Piecha)
Cytat:
Zdaniem prof. Janion ci, którzy wyznają teorię zamachu na samolot prezydencki i oskarżają rząd o zdradę narodową, traktują Polskę jako wybranka Boga spośród narodów i twierdzą, że Polska wciąż jest w niewoli. "To ce..... swoisty popmesjanizm"
w religii smoleńskiej, muszę przyznać, że jest to rzecz zdecydowanie dziwaczna. Chociaż wiele osób chyba naprawdę doznaje głębokich wstrząsów emocjonalnych, religijnych"
http://natemat.pl/50129,maria-janion...a-popmesjanizm
Cytat:
Amerykanie obśmiali i spławili Macierewicza, Fotygę i cła te grupę... Jedynie jeden profesor raczej doktor ..Ekspert od katastrof lotniczych Macierewicz i godna współczucia była minister spraw zagranicznych Anna Fotyga polecieli do USA po prośbie, ale Amerykanie mieli i mają własne katastrofy, tylko że oni najpierw po.wołują ekipę specjalistów, a nie pro.kuratorów. To fachowcy określają bezpośrednią przyczynę zdarzenia. Jeśli urwał się statecznik pionowy, to określą powód złamania sworz.ni łączących statecznik z kadłubem
Napiszcie na jakim świecie teorie Macierewicza są poważnie brane pod uwagę

(BBudowniczy--ten jeden z pogrubionych wyników chyba ciebie dotyczy że cię tak to zabolało)
Ostatnio edytowane przez york09 : 17.04.2013 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2013, 13:17
Prof. Janion ja prdl toś dowalił autorytetem

pozdro

wpadłbyś dzisiaj na Śląska, pogadamy
wytłumaczę ci analogie między Jałtą a Smoleńskiem (opinia międzynarodowa - tak w skrócie)

chyba, ze niestety nie wpadniesz : ( to masz do pooglądania w zastępstwie nethoolsie donalda: http://www.youtube.com/watch?v=c0ZM9zkCCG0

Odpowiedz cytując
york09
Banita

Stary 17.04.2013, 13:34
St@chu Całkowicie się zgadzam. Wystarczy wyobraźnia a nie głupoty Macierewicza.
Cały czas piszę nic nie wskazuje na zamach tylko na urojenia Macierewicza. Chociaż wg. mnie to jest jakiś plan polityczny PISu.
Za chwilę napiszą że- "St@chu"- to kolejne moje multikonto
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 17.04.2013, 13:57
St@chu Całkowicie się zgadzam. Wystarczy wyobraźnia a nie głupoty Macierewicza.
Cały czas piszę nic nie wskazuje na zamach tylko na urojenia Macierewicza. Chociaż wg. mnie to jest jakiś plan polityczny PISu.
Za chwilę napiszą że- "St@chu"- to kolejne moje multikonto
a co na to romantyczna prof. "w 1949 wstąpiłam do PZPR" Janion?

albo"prof." "wjechałem do Auschwitz jednym transportem z Pileckim ale wyjechałem pierwszą klasą, bo się źle czułem" Bartoszewski?

i pytanie trzecie (ponawiam) - wpadasz dzisiaj na Śląska?

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 17.04.2013, 14:14
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
a co na to romantyczna prof. "w 1949 wstąpiłam do PZPR" Janion?

[...]

... już nie mówiąc o tym, że jako historyk romantyzmu jest na pewno bardzo biegła w sprawie katastrof lotniczych
oraz pracy tajnych służb.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.04.2013, 14:20
Gromosław Czempiński o możliwości wykrycia zamachu w Smoleńsku
http://wiadomosci.onet.pl/temat/kata...domosc.html%22

"- W dzisiejszym świecie nie dałoby się ukryć zamachu. Nie ma takiej możliwości, nie przy tego typu technice i zasobach, jakie posiadają służby NATO. Sama myśl oznaczałaby koniec możliwości funkcjonowania Rosji w świecie. Putin musiałby upaść - przekonywał w Radiu ZET gen. Gromosław Czempiński"
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.04.2013 o godz. 14:24.
Odpowiedz cytując
ZawszeSztywny
Senior Member

Od: 03.2013

Stary 17.04.2013, 14:56
prof. Wiesław Binienda - wywiad dla Discovery
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=itfGFKVPj78
Odpowiedz cytując
Kiqt
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 18.04.2013, 00:57
BBudowniczy ale jesteś fantastyczny. jesteś chyba najmądrzejszą osobą jaką znam. Piszesz jak brzytwa, cytatami kujesz jak szerszeń, riposta godna członka mensy. Zżera mnie zazdrość. Tylko jedno mnie zastanawia. Co się stanie gdy kiedyś ktoś będzie miał na tyle dużo czasu, chęci i najważniejsze cierpliwości aby punktować te twoje bzdury? Ja powróciłem ze stadionu dziś i tylko dlatego że jestem sfrustrowany (tak, zgadza się żeby wkroczyć w jakąkolwiek polemikę z Tobą musiałem doprowadzić się do stanu frustracji) chciałbym coś założyć.
Co się stanie gdy powstanie komisja, super komisja. Będą tam wszyscy. Największe szpece od wypadków lotniczych z całego świata. Członkami będą ludzie którzy na co dzień pracują w komisjach w danych krajach. Ogólnie pełen profesjonalizm. I nagle okaże się ze Miller miał rację. Czy wtedy staniesz rano przed lustrem poprawisz przedziałek i powiesz „....a ale jestem idiotą”? Pozwolę sam sobie odpowiedzieć na to pytanie. Nie. Tak się nie stanie. Nie przyznasz się do błędu. Taki człowiek jak ty nie zmieni zdania na ten temat. Dlaczego? Bo pomimo wysokiego ilorazu inteligencji jesteś głupi. Nagle zaczniesz węszyć, nie ważne gdzie ważne żeby coś odszukać. Zużywasz całe pokłady swojego intelektu by tylko czegoś się chwycić, szczególik, cokolwiek, a później jak zawsze samo poleci.
NP
Pewnego pięknego dnia człowiek o podobnych „zamiłowaniach” co ty czytając wywiad z członkiem spec-komisji zauważa COŚ! Przy wywiadzie dołączone jest zdjęcie z miejsca gdzie była przeprowadzona rozmowa. Okazuje się że jest to dom członka spec-komisji. A tu nad kominkiem na półce leży tadam matrioszka. I poszły konie po betonie. Zaczynają się pytania. Skąd członek ma matrioszkę? Kiedy członek był w Rosji? Od kogo dostał matrioszkę? Czy członek zna Anodinę? Ile razy członek widzial się z Putinem? Czy członek miał do czynienia kiedykolwiek w jakąkolwiek służbą wywiadowczą? Czy członek jest szpiegiem? Czy członek je małe dzieci? Gotowe! No jak można wierzyć komisji co jej członek je małe dzieci? Weto i szukamy dalej. Znajdziemy 10 takich „faktów” i zamach znów aktualny. Dopiąłeś swego. Tym razem do porannej toalety powróci ceremoniał poprawiania przedziałka z hasłem „jestem ....a najlepszy”.
Przepraszam że zapytam jeszcze o taką sprawę. Traktuję Cie trochę jak królika doświadczalnego czy myszkę w laboratorium bo powiem szczerze w swoim życiu nie spotkałem takiego osobnika jak Ty. To znaczy tak zaangażowanego w bronienie jedynej słusznej prawdy.
Powiedz mi proszę taką rzecz. O ile jestem w stanie zrozumieć polityków PIS. Ich cyniczną grę. Obrzydliwą i haniebną chęć wzmocnienia sobie elektoratu, zagarnięcia ludzi, którzy nie potrafią myśleć samodzielnie. Stwarzać w ich głowach ciągłą wątpliwość. Siać propagandę. Powtarzać ciągle kłamstwa do skutku, aż będą prawdą. To Ciebie nie rozumiem. Dlaczego to robisz?
Pozdrawiam

ps
Mam nadzieje że jesteś członkiem partii, albo interesujesz się teoriami spiskowymi, wierzysz w UFO, oglądasz strefe 51 i zaraz po Smoleńsku przesiądziesz się np. w morderstwo Kennedego.
Tylko świnie siedzą w kinie
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 18.04.2013, 07:45
Kiqt napisał(a):Wyświetl post
"ale to już było"
...

mur betonie nie pamięta co pisał wczoraj
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 18.04.2013, 07:07
A ja mam nadzieję, że pisałeś tego posta pod wpływem alkoholu a nie na trzeźwo.

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 18.04.2013, 08:48
1.2.3.4.5

Uff.

Chłopie, co on wkleja?Zdjęcia, linki cytaty? Może ty byś wkońcu zaczął argumentować swoje poglądy, bo póki co walisz jedynie inwektywami lub pustymi frazesami.

Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.04.2013, 09:06
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
1.2.3.4.5

Uff.

Chłopie, co on wkleja?Zdjęcia, linki cytaty? Może ty byś wkońcu zaczął argumentować swoje poglądy, bo póki co walisz jedynie inwektywami lub pustymi frazesami.
człowieku, ale co on wkleja? materiały z jedynie słusznej strony? kiqt dobrze to opisał. Znajduje gość "matrioszkę" i dorabia do tego niestworzone historie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.04.2013, 09:38
kiqut zaprezentował klasyczną postawę leminga, ani jednym zdaniem nie odniósł się do meritum. W pierwszej części usprawiedliwia się bo przecież żaden leming nie będzie sie wypowiadał w tak marginalnej sprawie jak śmierć elity Polski. W drugiej zadaje pytanie komuś po czym sam na nie odpowiada wyciągając ze swojej odpowiedzi wnioski co do pytanego prawdziwy kabaret, rzeczywisty dowód mądrości . W trzeciej tlumaczy dlaczego odpowiedź którą zamiast pytanego dał na własne pytanie jest jedyną możliwą. Robi to w tak osłabiający sposób że ręce opadają. Matrioszka matrioszką ale to może tylko symbol. Zakończył typowo komuszym niezrozumieniem podstawowych zasad. Zrozum kikucie, że prawda jest jedna, a nie jedyna natomiast jej słuszność zależy tylko od tego czy faktycznie jest prawdą czy nie. To logiczne rozumowanie na poziomie nauczania początkowego.

Reasumując kikut stworzył wpis symbol. Symbol walki lemingów o niedopuszczenie do siebie rzeczywistości. Stawiam flaszkę, że wszelkiej maści pancerniacy podpisują sie po nim rękami i nogami

Natomiast chciałbym pogratulować BB skuteczności, bo post który komentowałem to dowód, że argumentów merytorycznych tak strasznie brak .... a prawda czy nawet prawdy zarys zaczyna palić .

Chłopie, co on wkleja?Zdjęcia, linki cytaty? Może ty byś w końcu zaczął argumentować swoje poglądy, bo póki co walisz jedynie inwektywami lub pustymi frazesami.
Pablo ale jak argumentować bezrefleksyjną wiarę w dokumentnie skompromitowaną bajeczkę? Nie da się, dlatego "eksperci" millera boja się konfrontacji. Pozostaje jedynie twórczość z rodzaju tej kikuta, albo drwiny czy szydera itp. Problem pancerniaków taki, że z czasem drwiny przestają skutkować bo każdy w końcu zapyta o podstawy twierdzenia, a tam co ? Ano "jak walnęło to urwało". Z takich mądrości nawet drwić nie trzeba
Ostatnio edytowane przez Drozd : 18.04.2013 o godz. 09:49.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Stary 18.04.2013, 22:58
http://niezalezna.pl/40506-pogrzeb-p...omment-1486782
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 19.04.2013, 07:47
?http://www.youtube.com/watch?v=mj2_XEp0aYI

Do tego powyżej:

A kto kur** robi te nagłówki?Kto ma teraz "Rzepe" .Nie wiem jakim trzeba być pustakiem, by wyrabiać sobie zdanie na podstawie nagłówków portali internetowych- coś niesamowitego
Kabaret.

Idź się chłopie leczyć.Poważnie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.04.2013 o godz. 07:52.

Odpowiedz cytując
york09
Banita

Stary 19.04.2013, 17:40
?http://www.youtube.com/watch?v=mj2_XEp0aYI

Do tego powyżej:

A kto kur** robi te nagłówki?Kto ma teraz "Rzepe" .Nie wiem jakim trzeba być pustakiem, by wyrabiać sobie zdanie na podstawie nagłówków portali internetowych- coś niesamowitego
Kabaret.
Zbigniewem Girzyńskim (PiS) w "Rzeczpospolitej"
Cytat:
- Obserwując scenę polityczną i rosnącą pozycję polityczną Antoniego Macierewicza, budowaną na wyjaśnieniu katastrofy smoleńskiej, gołym okiem widać, że tylko Macierewicz mógłby dzisiaj zbudować nową partię polityczną, która mogłaby osiągnąć sukces - mówił Girzyński.
http://fakty.interia.pl/polska/news-...zyn,nId,958160
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.04.2013, 09:24
gdyby większość naszego społeczeństwa była tak przedsiębiorcza jak ten Pan zacytowany powyżej, to mielibyśmy 5% bezrobocia i średnia pensję 10k brutto. Smoleńsk to świetny temat do robienia łatwych pieniędzy. Gazeta Polska - otworzyła GPC, powstało kilka prawicowych tygodników, powstaje tv republika, napisano mnóstwo książek - sami specjaliści, Maciarenko sprzedaje swój raport itd itd.
Im większe bzdury wymyślają, tym większą kasę na tym zarabiają. Można rzec, że powstało nowe ramię naszej gospodarki.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.04.2013, 18:15
Przy okazji zapoznania się z wiadomością z wp (kropka) pl : "Na wraku: oktogen, heksogen, TNT - prokuratura wyjaśnia"

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

po kolejnym zerknięciu na "wypucowany" wrak

coś mnie tknęło i pogrzebałem
po sieci.
O oknach tuskoleta i tupolewa można poczytać poniżej:

http://www.bibula.com/?p=68086

Wpis z 18 kwietnia 2013 roku
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 23.04.2013, 03:23
Jasne wiemy ci sami "eksperci prokuratury" badali także kiełbasę, pastę do butów tudzież inne rzeczy w których stwierdzili TNT. Co więcej zdanie prokuratora Szeląga o nie stwierdzeniu trotylu na wraku, kilka dni później zrujnował prokurator Artymiak potwierdzając, że jednak przyrządy stwierdziły obecność trotylu. Co jedynie pokazuje (wraz z sytuacją gdzie prokurator generalny wbrew świadkom z mównicy sejmowej oczernia Rodzinę Anny Walentynowicz posądzając o błędne rozpoznanie), że ta prokuratura, gdy jest to dla niej wygodne łże jak bura suka.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 23.04.2013, 18:31
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Jasne wiemy ci sami "eksperci prokuratury" badali także kiełbasę, pastę do butów tudzież inne rzeczy w których stwierdzili TNT. Co więcej zdanie prokuratora Szeląga o nie stwierdzeniu trotylu na wraku, kilka dni później zrujnował prokurator Artymiak potwierdzając, że jednak przyrządy stwierdziły obecność trotylu. Co jedynie pokazuje (wraz z sytuacją gdzie prokurator generalny wbrew świadkom z mównicy sejmowej oczernia Rodzinę Anny Walentynowicz posądzając o błędne rozpoznanie), że ta prokuratura, gdy jest to dla niej wygodne łże jak bura suka.
Tak mi się jeszcze przypomniało:

Cytat:
we wszystkich sekcjach zwłok, także tej prezydenta Lecha Kaczyńskiego, brali udział polscy eksperci. Byli przedstawiciele Polski, uczestniczyli w tej czynności przedstawiciele prokuratury - powiedział pułkownik Zbigniew Rzepa.
http://www.rmf24.pl/raport-lech-kacz...ens,nId,274930

prokuratorSzeląg napisał(a):
Poinformowano nas, że część sekcji już się odbyła, część trwa w tej chwili, a część będzie wykonana w najbliższym czasie. I zapewniano nas, że będzie wykonana ze wszystkimi międzynarodowymi standardami, a dokumentacja niezwłocznie zostanie przekazana stronie polskiej.

Ja przepraszam, nie uczestniczyliśmy. Ubolewam, że być może państwo nie byli uczestnikami tamtych wydarzeń w Smoleńsku i nie byliście świadkami tego, co się działo, w jaki sposób pędziło to wszystko. Dzisiaj natomiast bardzo łatwo ferujecie określone oceny. Ale taka jest, przyznaję oczywiście i w żaden sposób nie mam powodu kwestionować, taka jest państwa rola, również do krytycznej oceny naszej pracy. Byle merytorycznej.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/36525...konuja-je-sami

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciekawy wywiad z Macierewiczem w Rzepie:

Cytat:
Kłamstwo smoleńskie zarzucił ekspertom pracującym z zespołem parlamentarnym wicenaczelny „Przeglądu Lotniczego”. Podważył ich argumenty dotyczące katastrofy, a także hipotezę o wybuchach w samolocie.

Niczego nie podważył i niczego nie udowodnił. Nawet nie potrafił podać wysokości brzozy. Nazywanie prawdy kłamstwem to znana metoda zwalczania przeciwników. Robiła to komisja Nikołaja Burdenki powołana po to, by wmówić ludziom, iż zbrodnię katyńską popełnili Niemcy w 1941 roku. Były już czasy, kiedy książki opisujące, jak strzałem w tył głowy mordowano polskich oficerów, nazywano propagandą kapitalistyczną, gen. Władysława Andersa oskarżano o to, iż był sojusznikiem gestapo, a za głoszenie prawdziwej historii wsadzano ludzi do więzienia. Obawiam się, że zmierzamy w tym samym kierunku, skoro ostatnio jedna z „prominentnych” dziennikarek zaapelowała o skuteczne wyeliminowanie mnie z polityki. Ale najbardziej istotne jest to, że propaganda kłamstwa ma zastąpić badanie faktów i rzetelną informację na temat przyczyn i przebiegu katastrofy smoleńskiej. A w tej sprawie fakty są najważniejsze...
http://www.rp.pl/artykul/1002688-Wyb...skiem.html?p=1
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
Kiqt
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.04.2013, 13:17
Drogi BBudowniczy
Dziękuje za krótką i jakże trafną charakterystykę mojej osoby. Niestety muszę Cie ponownie zmartwić. Po pierwsze nie należę do osób co pod wypływem % stają się odważniejsze. Po drugie nie przypisuj komuś strachu podczas gdy samemu ciągle się czegoś boisz. A to Rusa, a to Prusa, a to może Szweda. Strach przed kompromitacją kiedyś ktoś dużo mądrzejszy ode mnie powiedział: „unikaj pojedynku na kopniaki z koniem”. Ot mój strach przed kompromitacją.

Wracając do sprawy. Przykro mi ale nie trafia do mnie argument z PKP. Niestety jest to Twoje kolejne pseudo porównanie. Ale już skoro obróciłeś moje pytanie to odpowiem. Jeśli przez x czasu uparcie forsowałbym jakąś teorię na poszlakach, nie znając się na tym, stosując manipulację, urządzając sprytne gierki słowne. To w wypadku gdyby się okazało że się myliłem stanął bym przed lustrem i stwierdził że jestem idiotą. Nie jestem hipokrytą.

Skoro nie chcesz odpowiedzieć na pytanie co by było gdyby. To proszę odpowiedz mi na inne. Do czego zmierzasz? Co się musi stać abyś dopiął swego? Dochodzenie do prawdy to zacna cecha, ale muszę Cię zmartwić Ty tego nie robisz. Ty insynuujesz. Piszesz o swoich domysłach. Przeprowadzasz prywatne śledztwo w warunkach domowych. Jak dzieciak który dostał młodego chemika. Chłopie jeśli masz dowody na zamach pójdź do prokuratury. Przedstaw im swoje wywody. Wklej zdjecie jakiejś skrzynki „zabezpieczonej papierem i klejem”. Na pewno zmiażdżysz ich jak ludzi na forum. Tak, tak tam też będziesz brylował. Dlaczego tego nie zrobisz? Przecież każdy prokurator znając Twoje „twarde dowody” zaraz by się połakomił. Albo zainteresuj jakiegoś prawnika. Zrób coś dla naszego Kraju. Bo jak na razie bijesz pianę na forum o tematyce kibicowskim hahahahahaahah. W takim szeregu Cię stawiam – tego co bije pianę.

Ale znając Twój analityczny umysł mogę się domyślać dlaczego tego nie zrobisz. Proszę Cię popraw mnie jak się mylę. Czy powodem dla którego nie pójdziesz do prokuratury jest fakt że każdy z nich, powtarzam KAŻDY z nich ma matrioszkę nad kominkiem? I tu pojawia się beton. *Jeśli okazuje się że nie ufasz żadnej instytucji w tym Państwie to po raz kolejny muszę Cię zmartwić. Umrzesz z myślą i poczuciem zamachu.

PS
Jeśli poczułeś się urażony tym że nazwałem Cię głupcem to przepraszam. Możliwe źle ująłem swoją myśl.
PS2
*Drogi Drozdzie. Wiem znów odpowiedziałem sam na pytanie zadane komuś innemu. To jest taki zabieg. Czasami można nie czekając na odpowiedz wyrazić swoją opinie. Co nie zwalnia adresata z odpowiedzi na postawione pytanie.
PS3
Nie wiem dlaczego tak punktujecie moją „socjotechnikę”. Skwituje to tylko: „Dlaczego widzisz drzazgę w oku swego brata, a w swoim oku nie dostrzegasz belki?”
Tylko świnie siedzą w kinie
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 19.04.2013, 18:52
Kiqt napisał(a):Wyświetl post
....)
Drogi Kiqt

Ze sporym rozczarowaniem, ale też i zażenowaniem stwierdzam, że pomimo wytkniętych Ci poprzednio przykładów stosowania technik erystycznych i manipulacji, nadal z zamiłowaniem "nadużywasz" szkoły Schopenhauera w dyskusji. Mimo że temat dotyczy Katastrofy Smoleńskiej, główną Twoją argumentacją stało się zdeprecjonowanie przeciwnika poprzez przypisanie mu wyimaginowanych przymiotów takich jak:

- strachu ("ciągle się czegoś boisz. A to Rusa, a to Prusa, a to może Szweda.")
- obłędu polegającego na "prywatnym śledztwie" prowadzonym z amokiem w oczach w zaciszach "warunków domowych"(Szkoda że nie masz zdjęcia oponenta, wówczas mógłbyś nawet podkreślić skalę jego szaleństwa dorysowaniem ognistych oczu lub talibskiego turbana...)

- szukanie spisków, czyli powielony już z poprzedniej wypowiedzi argument o matrioszkach : "czy powodem dla którego nie pójdziesz do prokuratury jest fakt że każdy z nich, powtarzam KAŻDY z nich ma matrioszkę nad kominkiem? ".
- nieufności do każdego, a w szczególności do instytucji państwowych "Jeśli okazuje się że nie ufasz żadnej instytucji w tym Państwie to po raz kolejny muszę Cię zmartwić. Umrzesz z myślą i poczuciem zamachu."

Całość znów podlana gęstym sosem "argumentów" mniej istotnych, ale równie celnych takich jak: "ty insynuujesz", "W takim szeregu Cię stawiam – tego co bije pianę.".

I gdy wydaje Ci się, że wzniosłeś się już na wyżyny erystyki, okazuje się że popełniłeś błąd. Pędząc z iście ułańską fantazją do przodu, niesiony entuzjazmem, siekąc na lewo i na prawo szablą erystyki zapomniałeś o jednej, istotnej rzeczy - o metodyce.... Nawet Shopenhauer zalecał stosowanie chwytów erystyczych obok jakichś argumentów. Argumentów naciąganych, wyolbrzymionych, przeinaczonych, ale jednak argumentów. Tylko jako ostateczność (!), po nieskuteczności 30 wcześniejszych metod, zalecał stosowanie punktu 31 czyli
Cytat:
Widząc, że przeciwnik jest mocniejszy, atakować go osobiście, obrażać lub w jakikolwiek sposób porzucać prawdziwy przedmiot sporu. Rzucać inwektywami - używanie słów obraźliwych wobec przeciwnika, np:"Ty i całe Twoje stronnictwo jesteście przykładami chorej ambicji, przy maleńkich móżdżkach"
I mamy klops. Nie zawarłeś w swojej wypowiedzi ani jednego argumentu odnoszącego się merytorycznie do Smoleńska, ani jednego do którego mógłbym się odnieść. Za każdym razem waląc na odlew argumentem nr 31 przyznałeś, że "przeciwnik jest mocniejszy". Że nie masz nic merytorycznie do zaoferowania poza inwektywami.

Poprzez swoje próby obrzucania oponenta g.... i liczenie, że coś się jednak mu przylepi, sprawiłeś że obserwatorzy tej dyskusji zapewne potraktują Cię jako kolejnego członka elitarnej tzw "sekty gastrycznej", do której należy już ponoć kolega "bąki trzeba puszczać" Szpen.

Na tym pozwolę sobie zakończyć dyskusję z Tobą. Ponieważ temat nazywa się "Smoleńsk 2010", a nie "BBudowniczy 2013", na dalsze Twoje argumenty ad persona odpowiadać nie zamierzam.Jeżeli będziesz miał jakieś argumenty odnoszące się do Smoleńska, to (w miarę możliwości i chęci) dyskusję podejmę. Jeżeli masz jakieś dalsze uwagi osobiste to zapraszam na priv.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów