The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2017, 17:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wojtkowski w drugiej połowie nie istniał więc dobra decyzja. Brożek też nic nie pokazał, ale fakt pozostaje faktem.
Jeżeli dobrze Cię rozumiem, to uważasz, że Wojtkowski został zdjęty dla zasady, chociaż ta decyzja przypadkiem się broni, bo Wojtkowski nie miał już siły biegać? Jeżeli tak, to się zgadzam.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2017, 17:47
czaro napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli dobrze Cię rozumiem, to uważasz, że Wojtkowski został zdjęty dla zasady, chociaż ta decyzja przypadkiem się broni, bo Wojtkowski nie miał już siły biegać? Jeżeli tak, to się zgadzam.
Źle mnie rozumiesz. Wojtkowski zniknął, trzymanie go to byłby sabotaż. Nie wiem czemu ma służyć szukanie debilnych interpretacji prostego posta.

Perez, Imaz i Basha mają siły na 90 minut. Dopierdalanie się post factum że zmiennicy nic nie zmienili to po prostu łatwe odreagowywanie bandy sfrustrowanych panienek. Niedawno było halo czemu nie gra Bartkowski. Wszedł, nic nie pokazał.

Sam wielkim fanem Pereza nie byłem, nie uważam go też za złego piłkarza. To Kartherop wierzy że mamy skład minimum na puchary, ja od dawna zwracam uwagę źe budujeny za darmo z piłkarzy po przejściach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.12.2017, 17:53

Sam wielkim fanem Pereza nie byłem, nie uważam go też za złego piłkarza. To Kartherop wierzy że mamy skład minimum na puchary, ja od dawna zwracam uwagę źe budujeny za darmo z piłkarzy po przejściach.
Problem jest taki, człowieku, że my tu nic nie "budujemy", a już tym bardziej Ramirez. Słowo "budowanie" sugeruje kierunek przeciwny do chaosu, a my niestety nie zmierzamy w tamtą stronę. Nie jest to wina piłkarzy, tylko trenera, który nie posiada odpowiednich umiejętności, żeby przez ROK wprowadzić choćby JEDEN powtarzalny schemat gry.

P.S. Zamieniłbyś się na skład z takim Płockiem?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.12.2017, 17:57
Źle mnie rozumiesz. Wojtkowski zniknął, trzymanie go to byłby sabotaż. Nie wiem czemu ma służyć szukanie debilnych interpretacji prostego posta.

Perez, Imaz i Basha mają siły na 90 minut. Dopierdalanie się post factum że zmiennicy nic nie zmienili to po prostu łatwe odreagowywanie bandy sfrustrowanych panienek. Niedawno było halo czemu nie gra Bartkowski. Wszedł, nic nie pokazał.

Obawiam się wolfy, że niczego nie budujemy z tym 'trenerem". Raz się lepiej uda(wało) raz gorzej, ale zależało to w znacznej mierze od przypadku.
A dziś - wszyscy poruszali się w tempie ślimaka, bez ładu składu i sensu, Carlitos przestał robić coś z niczego=praktycznie żadne zagrożenie z przodu i mamy ogromne kłopoty z każdym + dziurawa obrona i każdy zaczyna nas lać.
Indywidualnie - wszyscy ch.ja grają, w dodatku dziś bez specjalnego zaangażowania, pokaż mi jednego grajka, który zrobił progres przy Kiko.
I tylko co do Wojtkowskiego się z Tobą zgadzam-on ma siłę na max 60 minut więc i tak by już dziś najprawdopodobniej nic nie zagrał... czyli tak jak cała reszta.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.12.2017, 18:16
Miało służyć rozmowie. W końcu to forum dyskusyjne.

Ja uważam, że Wojtkowski w 1. połowie był jednym z najlepszych na placu, a w drugiej zgasłby jak zawsze ze względu na to, że jest słaby fizycznie. Nie wiem, co w moim poście było debilnego, jak masz się tak rzucać, to więcej już rozmawiać nie będziemy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 10.12.2017, 17:34
Wojtkowski w drugiej połowie nie istniał więc dobra decyzja. Brożek też nic nie pokazał, ale fakt pozostaje faktem.
Jaja sobie robisz? Dobra decyzja? Perez istniał? Imaz istniał? Boguski istnial? Dobra decyzja!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.12.2017, 17:38
a Perez istnial? przegrywalismy juz
ma ktos instat? chcialbym naprawde statystyki Pereza z tego meczu zobaczyc, ilosc sprintow i % celnych podan
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.12.2017, 17:52
Przepraszam, faktycznie powinienem był rozwinąć. Trzeba być kompletnym debilem żeby domagać się zwolnienia trenera po słabym meczu. Rozumiem źe dla frajerów tutaj to sposób na odreagowanie, ale jestvto sposób toksyczny i żałosny.

Trener zostanie oceniony najwcześniej na koniec rundy, pewnie na koniec sezonu.

Co do sportowej złości, to nie w tym meczu, taczej frustrację.
Kibice po prostu wykazuja 'sportową złość' jak to lubisz nazywać.

I uważam, że to na dziś nie kibice są naszym największym problemem ale to co się wyprawia w drużynie i na ławce trenerskiej.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.12.2017, 17:29
Przykre... wspolczuje.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.12.2017, 17:33
Ciekawe czy nasz trener ma jaja i dziś zrezygnuje? Jeśli nie to we środę Cuesta Głowacki Wasilewski Sadlok Bartkowski Perez Basha Llonch Boguski Małecki Carlitos. Dalej laga do przodu i liczenie na fuksa. Tylko że, rywale przejrzeli nas szybciutko. Czwarty mecz w którym Carlitos jest dobrze pilnowany a trener nie ma KOMPLETNIE ŻADNEGO POMYSŁU jak to zmienić.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 10.12.2017, 17:43
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy nasz trener ma jaja i dziś zrezygnuje? Jeśli nie to we środę Cuesta Głowacki Wasilewski Sadlok Bartkowski Perez Basha Llonch Boguski Małecki Carlitos. Dalej laga do przodu i liczenie na fuksa. Tylko że, rywale przejrzeli nas szybciutko. Czwarty mecz w którym Carlitos jest dobrze pilnowany a trener nie ma KOMPLETNIE ŻADNEGO POMYSŁU jak to zmienić.
Musi być ktoś za Bartkowskiego (może Arsenic na po albo powrót Cywki) i może drugi napastnik do Carlitosa
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.12.2017, 19:47
arti napisał(a):Wyświetl post
Musi być ktoś za Bartkowskiego (może Arsenic na po albo powrót Cywki) i może drugi napastnik do Carlitosa
Tak musi. Ja napisałem wersję wg byłego juz trenera. Powystawiać defensywę i chuja grać. To było jego motto.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
bob85
Senior Member

Od: 10.2015

Stary 10.12.2017, 17:36
Oby jutro temat miał w nazwie 'byłym'
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.12.2017, 17:38
Dalsza dyskusja nad tym truchłem trenerskim faktycznie nie ma już sensu.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.12.2017, 17:39
pierwszy raz napisze to otwarcie, ale KIKO ODEJDŹ najłagodniej mówiąc.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 10.12.2017, 17:41
Miał rok, nie pokazał nic. Tragiczna gra w grupie mistrzowskiej, fatalne statystyki wyjazdowe, okropny styl gry, mało strzelanych bramek, bardzo dużo traconych. Widać, że drużyna stoi w miejscu, trzeba przewietrzyć szatnie. Mam nadzieję, że zarząd podejmie jedyną słuszną decyzję i już jutro pożegnamy sympatycznego szkoleniowca rodem z półwyspu Iberyjskiego.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 10.12.2017, 17:42
Ramirez żyje w jakimś swoim chorym świecie. Kiedyś wydawało mi się, że jest marnym trenerem, a on po prostu cierpi na urojenia. Jego się nie powinno zwalniać, tylko leczyć farmakologicznie. Jaki zdrowy, trzeźwo myślący człowiek popełnia te same błędy non stop, co tydzień, z premedytacją i nie wyciąga z nich żadnych wniosków? Jaki normalny, rozumny człowiek trzyma w takim meczu na boisku Pereza prawie do końca, ściąga najlepszego zawodnika, nie zmienia ustawienia i taktyki w obliczu KLĘSKI, nie podpowiada zawodnikom, nie koryguje pozycji, tylko stoi z tym beretem na łbie i obserwuje swój mistrzowski plan, który za chwilę będzie nas kosztował utratę górnej ósemki. Jak bardzo Ramirez musi jeszcze spierrdolić grę, zmiany, schematy, SFG, ustawienie i decyzje personalne żeby ludzie przestali go bronić?!

80 minuta - Brzęczek skacze przy linii, motywuje i ustawia zawodników, a Ramirez stoi i gapi się, jakby nie ogarniał czy jest na meczu, czy w sklepie mięsnym i nie może się zdecydować, które kabanosy wybrać. To już Tomek Kulawik miał więcej charyzmy.

Ramirez dostał masę czasu od zarządu i nawet mi nie wyjeżdżajcie ze standardowym "drużynę trzeba zbudować", bo nie tylko jemu biednemu zrobiono w drużynie transfery, tylko większości trenerów NA ŚWIECIE. Miało być Kiko-Atletico, a jest Paraolimpico, a to dopiero początek zjazdu.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 10.12.2017, 17:42
Wy.......ić na zbity ryj tego erasmusa !!!!
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 10.12.2017, 17:53
Z całym szacunkiem dla "zasług" Ramireza w dziele budowy nowej lepszej Wisły pragnę zauważyć na fakt ponadprzeciętnej ilości szrotu biegającego w koszulkach z białą gwiazdą. Mamy/mieliśmy od początku sezonu jednego słownie zawodnika w formie Carlitosa ale on sam w pojedynkę nie da nam grupy mistrzowskiej.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.12.2017, 17:54
Ja myśle, że dzisiejszy wynik i styl nie ma znaczenia. Najważniejsze że Kiko zaorał swoich przeciwników (w tym przede wszystkim mnie) w tym jakimś wywiadzie. Normalnie tam mi dzisiaj głupio że od pół roku krytykowałem go i jego wybory typu Perez i Imaz....
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 10.12.2017, 17:54
wolfy dalej o budowie. Tylko się domyślam, kim z zawodu jesteś i że kochasz swoją prace.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.12.2017, 17:57
Kiko i budowanie - dobre Ten gość nie zbudowałby nawet samochodu z klocków LEGO.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.12.2017, 18:07
Byłem przeciwnikiem zwalniania Ramireza, ale dziś zmieniłem zdanie. Albo zespół jest totalnie beznadziejny, za co przynajmniej częściową winę ponosi trener, albo grają przeciwko niemu. W obu przypadkach niestety mamy tylko jedno rozwiązanie - zwolnić.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.12.2017, 18:07
@wolfy

W zeszłym sezonie, na tym samym etapie po m.in 7 porażkach z rzędu mieliśmy tylko o 3 punkty mniej. Wymowne? tak, wymowne.

Ja wierzę, że mamy skład odpowiedni by powalczyć o puchary. Czy to się uda zależy od innych czynników. Kadrowo to jak najbardziej 3-6 ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 10.12.2017 o godz. 18:09.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 18:15
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@wolfy

na tym samym etapie po m.in 7 porażkach z rzędu mieliśmy tylko o 3 punkty mnie. Wymowne? tak, wymowne.

Ja wierzę, że mamy skład odpowiedni by powalczyć o puchary. Czy to się uda zależy od innych czynników.
Twoja wiara o niczym nie świadczy, może poza ślepą miłością/naiwnością. Łatwo jest zwalić wszystko na trenera i robić z niego ślepego i debila, ale który z naszych nabytków pokazał klasę? Carlitos. A poza nim? Są fani Wojtkowskiego, sa fani Halilovicia, nawet Kostal ma tutaj swoje groupies. Tak naprawdę jednak to wszystko są aktualnie bardzo przeciętni lub wręcz słabi piłkarze.
No dobra, Velez mi się podobał kiedy był zdrowy,
Najgorze, że nawet nie można mieć pretensji do Junco, po prostu jesteśmy biedni i mamy długi.

Trener jest łatwym celem, ale ja nie widzę niczego co kazałoby traktować nas inaczej niż ligowego średniaka. Ale wierz sobie w co tam chcesz...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.12.2017, 18:39
Carlitos. A poza nim? Są fani Wojtkowskiego, sa fani Halilovicia, nawet Kostal ma tutaj swoje groupies. Tak naprawdę jednak to wszystko są aktualnie bardzo przeciętni lub wręcz słabi piłkarze.
No dobra, Velez mi się podobał kiedy był zdrowy,
Z całym szacunkiem dla Płocka, tytanów takich jak Uryga czy Kiełpin, albo Kante lub Furman, ale mamy zdecydowanie lepszych piłkarzy. Lepszych technicznie, do gry kombinacyjnej, a nie na lagi do przodu, bo tak wyglądała dzisiaj nasza gra. Jeden wielki chaos i laga. Przegraliśmy ten mecz naszym brakiem pomysłu na grę w ofensywie, i zgodzę się z poprzednikami: trzymanie Pereza jako wolny defensywny elektron wokół Bashy to było taktyczne mistrzostwo świata. Kiko taktyką pozwolił ogórom z Płocka wywieź 3 pkt. Dzisiaj to był po prostu DRAMAT.

Po strzałach wychodzi na to, że graliśmy chyba z Barceloną.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 10.12.2017 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2017, 18:47
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem dla Płocka, tytanów takich jak Uryga czy Kiełpin, albo Kante lub Furman, ale mamy zdecydowanie lepszych piłkarzy. Lepszych technicznie, do gry kombinacyjnej, a nie na lagi do przodu, bo tak wyglądała dzisiaj nasza gra. Jeden wielki chaos i laga. Przegraliśmy ten mecz naszym brakiem pomysłu na grę w ofensywie, i zgodzę się z poprzednikami: trzymanie Pereza jako wolny defensywny elektron wokół Bashy to było taktyczne mistrzostwo świata. Kiko taktyką pozwolił ogórom z Płocka wywieź 3 pkt. Dzisiaj to był po prostu DRAMAT.

Po strzałach wychodzi na to, że graliśmy chyba z Barceloną.
Nie złapiesz mnie na twierdzeniu że graliśmy dobrze, ale chyba było widać braki umiejętności u naszych? Bartkowski i Arsenić nieustannie się obcinają, Wasyl dramatycznie wolny ze skrętem jak tankowiec, Basha i Perez zawalili masę piłek...
Zastanowiłem się na sokojnie i nie wiem cz Imaz jest lepszy niż Varela czy Kante.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.12.2017, 18:22
Kiko out, dosc juz tego
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Jak dobrze, ze nie moglem tego kabaretu ogladac generalnie wieksza przyjemnosc sprawia ogladanie Rakowa Czestochowa niz Wisly Krakow :((
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Ciekawe tylko czy dziś, czy jutro.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu