The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2011, 14:00
zizou napisał(a):Wyświetl post
Cóż, jako kibic zainteresowanego klubu zrobiłem mały research wiadomości na ten temat i sprawa z Traore wygląda chyba trochę inaczej:

1. Wg. mediów zawodnik poinformował zamiarze odejścia zarówno klub jak i trenera, oto wypowiedź samego Traore na ten temat (nie jego managera):
http://www.sport.pl/sport/1,65025,98...e_w_Legii.html
To dlaczego Kafarski też sie o tym dowiedział z mediów? Zobaczymy co będzie, dla mnie PS jest mało wiarygodny.
pirat ładny stadion to nie wszystko fakt, ale czasy początków ery Telefoniki się skończyły, a inne kluby doganiają Wisłe i Legie. Masz przykład choćby Amiki, co by o nich nie mówić to się szybko rozwinęli, to samo dzieje się powoli ze Śląskiem, Lechią i pewnie też niedługo z Widzewem
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 23.06.2011 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 23.06.2011, 15:11
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
To dlaczego Kafarski też sie o tym dowiedział z mediów? Zobaczymy co będzie, dla mnie PS jest mało wiarygodny.
pirat ładny stadion to nie wszystko fakt, ale czasy początków ery Telefoniki się skończyły, a inne kluby doganiają Wisłe i Legie. Masz przykład choćby Amiki, co by o nich nie mówić to się szybko rozwinęli, to samo dzieje się powoli ze Śląskiem, Lechią i pewnie też niedługo z Widzewem
Szukałem, szukałem (bez skojarzeń z językiem czeskim proszę), ale nigdzie nie znalazłem słów trenera Kafarskiego potwierdzających, że o zamiarach Traore dowiedział się z mediów - może nie byłem dość dokładny w poszukiwaniach. Jeżeli nawet tak powiedział - mamy słowo zawodnika przeciw słowu trenera

W tym co znalazłem widać jedynie - całkiem uzasadnioną - złość na zawodnika i jego managera. Cóż, żaden trener nie będzie szczęśliwy gdy zawodnik decydujący o sile ofensywnej jego zespołu mówi "nie chce mi się już dla was grać".
Nie wiem jaka pozycję ma Kafarski w Lechii, ale słowa "nie musimy nikogo sprzedawać" dla mnie świadczą o tym, że chce facet wejść w kompetencje zarządu klubu - niekoniecznie może mu to wyjść na zdrowie.

A sądząc po głosach z forum Lechii, sporo kibiców będzie zadowolonych gdy Traore odejdzie (niekoniecznie do Legii) - klimaty z okolic "Polska dla Polaków", "Jedna rasa - biała rasa" dość często się pojawiają we wpisach
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.06.2011, 15:14
zizou napisał(a):Wyświetl post
Szukałem, szukałem (bez skojarzeń z językiem czeskim proszę), ale nigdzie nie znalazłem słów trenera Kafarskiego potwierdzających, że o zamiarach Traore dowiedział się z mediów - może nie byłem dość dokładny w poszukiwaniach. Jeżeli nawet tak powiedział - mamy słowo zawodnika przeciw słowu trenera

W tym co znalazłem widać jedynie - całkiem uzasadnioną - złość na zawodnika i jego managera. Cóż, żaden trener nie będzie szczęśliwy gdy zawodnik decydujący o sile ofensywnej jego zespołu mówi "nie chce mi się już dla was grać".
Nie wiem jaka pozycję ma Kafarski w Lechii, ale słowa "nie musimy nikogo sprzedawać" dla mnie świadczą o tym, że chce facet wejść w kompetencje zarządu klubu - niekoniecznie może mu to wyjść na zdrowie.

A sądząc po głosach z forum Lechii, sporo kibiców będzie zadowolonych gdy Traore odejdzie (niekoniecznie do Legii) - klimaty z okolic "Polska dla Polaków", "Jedna rasa - biała rasa" dość często się pojawiają we wpisach
Jest jeszcze gwiazda Buval no i "najlepszy Prawy obrońca ligi" Deleu

Pamiętam jak na C+ zrobili reportaż z Buvalem jak udało mu sie fartem strzelic 3 bramki w 4 pierwszych meczach - i jak się zachwycali - jaki to wspaniały napastnik z Francji przyszedł do Lechii ; )
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 23.06.2011, 13:04
Tylko, że agent musiał dostać od kogoś przyzwolenie na to mieszanie - Traore nie wygląda mi na pierdołę co nie potrafi zadbać o siebie i swoje pieniądze. Dostał ofertę od Legii to się kłóci - najlepsze wyjście dla obu stron to renegocjacja kontraktu. Tylko wątpię, żeby piłkarz na to poszedł i skończy się to tym, że Lechia sprzeda go do jakiegoś Kebabsporu.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.06.2011, 13:14
Traore ma jeszcze poltora roku kontraktu,wiec jak chce to niech gra sobie w rezerwach tyzle czasu.

Niewiem czemu, ale Wy )tzn Wislacy, i Legionisci dalej sadzicie ze cala Polska pilka dalej sika ze strachu na brzmienie nazw Waszych klubow. Te czasy sie skonczyly.
W Lechii nikt glupi nie jest, nie oddadza Traore ktory ma 1,5 roku kontraktu za czapke sliwek. Tak jakbzscie Wy Meliksona mieli oddac za grosze gdzbz mial kontrakt na ˛1,5 roku hehe

OCZYWISCIE MOWIE O SPRZEDAZY NA TEN MOMENT BO NIEKTORZY TEGO NIE ZROZUMIELI
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.06.2011, 13:38
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Niewiem czemu, ale Wy )tzn Wislacy, i Legionisci dalej sadzicie ze cala Polska pilka dalej sika ze strachu na brzmienie nazw Waszych klubow. Te czasy sie skonczyly.
Te czasy powracają, Najdroższy.

Piękny stadion to nie wszystko.

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 23.06.2011, 15:10
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Traore ma jeszcze poltora roku kontraktu,wiec jak chce to niech gra sobie w rezerwach tyzle czasu.
W Lechii nikt glupi nie jest, nie oddadza Traore ktory ma 1,5 roku kontraktu za czapke sliwek. Tak jakbzscie Wy Meliksona mieli oddac za grosze gdzbz mial kontrakt na ˛1,5 roku hehe
OCZYWISCIE MOWIE O SPRZEDAZY NA TEN MOMENT BO NIEKTORZY TEGO NIE ZROZUMIELI
Zdaję sobie sprawę, że do żadnego polskiego klubu Lechia go nie sprzeda. Chodzi o to, że jak się z nim nie dogadacie teraz (bo zostało mu 1,5 roku kontraktu) to nie będziecie mieć już z niego pożytku. Najlepsze wyjście to renegocjować umowę - Lechia ma dzięki temu dłuższy kontrakt, być może wpisana zostanie cena odstępnego itp a Traore wyższe zarobki. Jak zawodnik się nie zgodzi to trzeba sprzedawać teraz za jak największą kasę (Turcja, Ruscy itp.)
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.06.2011, 13:15
Z niewolnika nie ma pracownika. Traore przejdzie do Legii, chyba, że się zgłosi jakiś ruski albo turecki klub. W każdym razie coś nie wierzę już żeby ten grajek na jesień grał w Lechii
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.06.2011, 13:46
widzieliscie powitanie Mierzejewskiego w Turcji?
Turcy wierza ze kupili swietnego gracza, spiewy na lotnisku

https://www.facebook.com/adrianmierz...app_2392950137 w zakladce filmy
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 23.06.2011 o godz. 14:08.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.06.2011, 14:12
qchar90 napisał(a):Wyświetl post

A dziwisz sie? Za takie pieniadze to sie przewaznie do Turcji swietnych pilkarzy sprowadzało - kibice go zjedza jak sie nie zwroci jego zakup.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 23.06.2011, 14:12
qchar90 napisał(a):Wyświetl post

Niezłe jaja !!

LOLOLOLOOOOOOL

heh nie wiem czy jakikolwiek polski piłakrz miał takie przyjęcie gdziekolwiek.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 23.06.2011, 14:16
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Niezłe jaja !!

LOLOLOLOOOOOOL

heh nie wiem czy jakikolwiek polski piłakrz miał takie przyjęcie gdziekolwiek.
Zróbmy takie powitanie Primelowi w Wiśle.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 23.06.2011, 14:11
Traore jak na warunki ekstraklasy zarabia mało. 10 tysięcy miesięcznie, podczas gdy ostatnio Labukas chciał 50 a Zahorski 70; średni Bonin ma co najmniej cztery-pięć razy wyższe zarobki niż Traore, jeden z najlepszych piłkarzy ligi. Nie dziwię się, że chce odejść
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2011, 14:15
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Traore jak na warunki ekstraklasy zarabia mało. 10 tysięcy miesięcznie, podczas gdy ostatnio Labukas chciał 50 a Zahorski 70; średni Bonin ma co najmniej cztery-pięć razy wyższe zarobki niż Traore, jeden z najlepszych piłkarzy ligi. Nie dziwię się, że chce odejść
10 tysięcy chyba euro..
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 23.06.2011, 14:17
wiertar napisał(a):Wyświetl post
10 tysięcy chyba euro..
Jasne, że euro, ale policz sobie: zarabia 120 tysiecy euro rocznie. Garguła ma 350 tysiecy
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.06.2011, 14:15
wysoko sobie poprzeczke zawiesił, 5 mln euro to kupa kasy, oczekiwania wielkie
tylko czy jego udzwignie
watpie ze bedzie dla nich drugim Szymkiem.

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 23.06.2011, 14:30
Z Turkami jest tak ze albo kochaja albo nienawidza.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 23.06.2011, 14:31
no to pisz logicznie, bo w jednym poscie piszesz ze Traore zarabia 10 tyś, a Zachorski chce zarabiać 70 tyś. domysliłem się że nie Euro bo to by było jakies 820 tyś euro na sezon...

żeby nie było jak na to co grał traore w tym sezonie w porównaniu do innych skórokopaczy to zarabia raczej średnio, by nie powiedzieć biednie. ale sam się na tyle zgodził i na miejscu działaczy Lechii nie sprzedawał bym go od kopa. choć kto wie czy taki sezon mu się jeszcze powtórzy.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 23.06.2011, 14:34
Jak dla mnie jak wyjmiesz Traore z Lechii to oni walczą o utrzymanie.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.06.2011, 18:01
Niezle jaja z Mierzejewskim, przywitalo go chyba wiecej kibicow, niz widzial na stadionie Polonii w dniu meczu . 5 mln euro, to trzeba miec oczekiwania, ze stanie sie absolutna gwiazda ligi , a jak bedzie naprawde...watpie zeby bylo tak dobrze .
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.06.2011, 14:38
Haha no to Mierzejewski lepiej żeby się spisał bo jak się nie sprawdzi to turasy mogą już nie chcieć naszych kopaczy a kto jak kto ale oni za naszych płacą solidnie

Tak swoją drogą co im w tej Turcji pokazywali że tak go witają,piłkarz niezły ale powitali go jak jakiegoś Beckhama

Aha i oni walczą o ligę mistrzów tymi transferami a my walczymy swoimi Ciekawe komu się uda
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 23.06.2011 o godz. 14:44.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.06.2011, 14:56
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Aha i oni walczą o ligę mistrzów tymi transferami a my walczymy swoimi Ciekawe komu się uda
Macie dużo prostszą drogę od Trabzonu, więc niestety obawiam się że może się Wam w tym roku wreszcie udać.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.06.2011, 15:07
Strąk w Zawiszy ?
http://www.gornik.zabrze.pl/page.php?id=18131&a=more
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.06.2011, 16:18
http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...Sayfa=Videolar

Na stronie Trabzonsporu jest świeży filmik z podpisania kontraktu w centrum miasta przy muzeum Hagia Sophia (na zewnątrz). Chyba pół miasta wyszło na ulice, a Mierzej przyszpanował tureckim ku uciesze tłumu
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.06.2011, 16:22
Acima napisał(a):Wyświetl post
http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...Sayfa=Videolar

Na stronie Trabzonsporu jest świeży filmik z podpisania kontraktu w centrum miasta przy muzeum Hagia Sophia (na zewnątrz). Chyba pół miasta wyszło na ulice, a Mierzej przyszpanował tureckim ku uciesze tłumu
Szczerze to mu współczuje. Oczekiwania są ogromne wobec niego - drugi Szymek, w końcu 5mln euro nie daje się za byle jakich piłkarzy. Niestety w Turcji od miłości do nienawiści jest bardzo bliska droga i obawiam się, że Mierzejewski ją przebędzie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2011, 16:30
Naprawdę jak się patrzy na stronę Trabzonu to strach pomyśleć, co stanie się z Adrianem, jeśli mu tam nie pójdzie. Szczerze, życzę mu powodzenia i mam nadzieję, że jego kariera będzie się rozwijać z pożytkiem dla polskiej kolonii w Trabzonie i oczywiście dla reprezentacji.
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Stary 23.06.2011, 16:45
Najlepsze jest to że taki Altintop który przychodzi razem z Mierzejewskim cieszy się znacznie mniejszym zainteresowaniem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.06.2011, 17:05
Niezle jaja z tym Mierzejewskim i niezle jaja z tymi Turasami- ciekawa mentalnosc maja.

Chyba mysla ze skoro kupili goscia za 5 mln Euro, skoro zdobyl on tytul najlepszego pilkarza Ekstraklasy to musi grac 100 razy lepiej od Glowy, Piotrka Brozka, ktory przeciez w Wisle to nawet sie do podstawowej 11 nie lapal i Pawla Brozka.
Do tego wiadomo kilka kompilacji z YT i mozna twierdzic ze Mierzejewski musi okazac sie zbawca dla Trabzonsporu.

Powitali go tak jakby zagral dla tego klubu 500 meczy i zdobyl 200 bramek, jakby byl zywa legenda albo nie wiem, grajacym fanatykiem Trabzonsporu.

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak sie patrzy na te filmiki to istnieje prawdopodobienstwo ze w przypadku jakby sie nie sprawdzil to moze wyladowac z kosa w zebrach - i to pisze calkiem serio a nie dla zartow
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.06.2011, 17:18
Żeby nie musiał na osiołku na lotnisko uciekać goniony przez tysiace Turków wywijających kindżałami. A na poważnie przeciez nikt chyba nie mysli, że Mierzejewski okrzykniety najlepszym (wg. speców sportowych) polskim piłkarzem, mógłby nie dac rady w tureckiej lidze .
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 23.06.2011, 17:24
Wygląda na to, że Cetnarski jednak wyląduje w Śląsku
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów