|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Podziwiam próbę wyrobienia sobie zdania na temat gry Wisły po relacji tekstowej...Ja w ogóle nie rozumiem sensu oceniana drużyny na podstawie sparingów, dla mnie oni mogą się teraz kopać po głowie, byleby w lidze i w pucharach zagrali swoje, tylko to jest istotne. Dopiero na podstawie meczu pucharowego za tydzień będzie można wyciągnąć pierwsze wnioski, teraz jest na to za wcześnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Singlar może również grać na pozycji stopera. Kasperczak niestety zaskakuje mnie taktycznie in minus. Mając słabą obronę trzeba zagęścić środek pomocy grając na dwóch DM. Miał już nauczkę w meczu z Lechią w PP i nie wyciągnął żadnych wniosków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
89' Agustine drybluje w środku. Naprawdę ma duży potencjał...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jest dobrze - przecież nie od dziś wiadomo, że drużyna która rozpoczyna przygotowania do sezonu jest wypoczęta i przede wszystkim czuje piłkę. My natomiast kończymy przygotowania i straciliśmy już formę (a przecież ta w meczu z Garbarnią była wyśmienita!)... Do tego dołożyć zmęczenie i mamy przyczyny porażki. Zresztą - to tylko sparing...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To tylko relacja, ale Bunoza juz 3x sie fajnie wlaczal z tego co mozna wyczytac, teraz blisko zdobycia bramki po wolnym. Zrobil karnego no ale to inna sprawa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
TWSD napisał(a):
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Żeby nie było zawsze broniłem Heńka i jestem jego wielkim zwolennikiem. Niestety dostrzegam jego błędy. Skład Wisły w obecnej sytuacji powinien wyglądać tak: Jovanic, Czikos, Singlar, Cleber, Brożek, Boguski, Sobol, Agostine, Diaz, Jirsak, Brożek. Jak się ma słabą obronę trzeba grać w środku pola mądrze taktycznie i ganiać ze zdwojoną siłą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
2:4 Wynik lepszy jak gra. Na szybko podumowanie- brak defensywy-- lepiej grali rezerwowi niż Ci co wyszli w 1 składzie...Ogólnie bieda...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
4-2 dobra teraz puchary mieli trudny podobno okres przygotowawczy wiec trzeba na spokojnie to przyjąć...
mam nadzieje że tego środkowego wezmą do drużyny... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dokładnie, tłumaczcie te porażki (nawet sparingowe, ale przeciez to nie pierwsza porazka, przypominam Drezno) dalej. Hanover dopiero rozpoczął przygotowania (czytaj: ledwo wrocili z wakacji), a juz nas klepia jak chcą.
Ja naprawdę chcę wierzyć, że bedzie lepiej. EDIT: raindog, w meczu z Zagłębiem nie padła żadna bramka z wolnego. Tak jak mówią koledzy wyzej, ostatni gol z wolnego z Lechią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
2:4 Wynik lepszy jak gra. Na szybko podumowanie- brak defensywy-- lepiej grali rezerwowi niż Ci co wyszli w 1 składzie...Ogólnie bieda...
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Jaką metamorfozę może przejść drużyna Wisły w ciągu tygodnia? Gdyby to było na początku okresu, ok. Ale to był sprawdzian generalny przed szalenie istotnym meczem. Dalej uważasz, że wszystko jest ok? ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie chcę komentować większości waszych wypocin bo musiał bym obrażać kolegów po szalu...
tormenthor nie widział nawet minuty treningu drużyny w tym sezonie, ale on już lepiej wie kogo wystawić. Sędzia Zgred po relacji tekstowej wie, że wynik lepszy niż gra. Za chwilę będzie na jej podstawie wystawiał oceny poszczególnym zawodnikom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Paweł Brożek grał wogóle? :/
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Odpowiedź nasuwa się sama... Oczywiście braki w obronie(zgraniu obrony) są i będą widoczne ale nie można przeginać z tym upadkiem Wisły... Dajcie spokój i poczekajcie do pierwszego meczu, który obejrzycie w telewizji/na żywo, a nie w relacji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nie wiem dlazcego niektorzy ten mecz nazywaja sprawdzianem generalnym.
Skoro w tym meczu gra zaowdnik testowany a wyjsciowy sklad tak naprawde moze sie bardzo roznic od skladu ktory wyjdzie ne mecz z Szawle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A mam takie pytanie, czemu nie grał ten plażowiec ?
Juz kreska polozna na nim, czy sprawdzamy zawodnikow na treningach, nie dajac im okazji wykazac sie ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ten sparing odzwierciedla naszą moc, bo zarowno Hannover grał na pol gwizdka (Wislacy zapewnie tez).
Szkoda. Mam nadzieję, ze chociaz ten latający Holender przyjdzie i zapewne to będzie na tyle. 3 mln euro skasuje sobie Boss, bo 1 mln euro poszlo na transfery (tak strzelam) Według soccerstand.com bramkę zdobył Brożek.... ale Paweł he |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Jaki moderator?
Przecież oni sami robia największą siarę z Markusem na czele, kpiny szyderstwa i narzekanie A co to plan na budowanie silnej drużyny jest realizowany przez dwa tygodnie i ma odpalić z miejsca Nie wiem jakim cudem Markus może mieć poważanie u niektórych, dla mnie kompromituje się z każdym kolejnym postem, nawet emocji nie potrafi uchować w meczu o pietruchę! KOT przynajmniej wylewa żale po głębszej analizie, a Markus robi to pod wpływem chwili i danego momentu. ogarnijcie się goście bo wstyd robicie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Na poważnie...poprostu wiem co znaczy mieć skrajnie przemęczony organizm.
Wiem również, że na odzyskanie świeżości potrzeba troszkę czasu, wiadomą sprawą jest także fakt, że zawodnicy po wakacjach zagrają na świeżości, a jedyne czego będzie im brakować to...wytrzymałość kondycyjna co jak można zauważyć po drugiej połowie było u nich na niższym poziomie niż u nas. Z relacji wynika, że w drugiej połowie inicjatywę przejęła Wisła co mogło wynikać właśnie z braku kondycji Niemców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Coś nieprawdopodobnego. 10 stron pierdzielenia o treningu.
Pochłońcie jakieś leki uspokajające bo do meczu w pucharach połowa poczuje deski. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tak sobie czytam i stwierdzam że onet się tu robi powoli - niestety bo kiedyś to fajne forum było.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Słaby wynik z rywalem ktory dopiero ma za sobą parę treningów. Mam nadzieję, że Żurawski się obudzi i nie będzie to Żuraw z końca reprezentacyjnej kariery...No cóż, niektórzy nigdy nie zrozumieją, że w piłce jest coś takiego jak logika. Ile by się wyjaśniało. Jeśli dajmy na to Polonia Bytom przegrywa 6 spotkań z rzędu to można sobie wyrobić opinię, że to słaba drużyna. Jeśli Wisła kolejny raz gra kaszanę w sparingach, tak jak kilka rund wcześniej można wywnioskować że w tym sezonie gra będzie na podobnym poziomie jak w zeszłym (dla mnie poziom wysoce niesatysfakcjonujący). Tym bardziej, że obrona nie istnieje. Ale nie, tu znów widze teksty w stylu "dla mnie mogą przegrywać w sparingach"....Kur*a!! Uwierzcie mi że Kliczko nie przegrywa w sparingach ale zmiata rywali i dlatego jest NAJLEPSZY!!
Nie wiem, niektórzy to chyba po prostu dzieciaki co myślą przed każdym nowym sezonem, że Polak ma szansę na grę w Chelsea, albo że Wisła w tym roku wygra LM... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
"I nagle zapada taka niezręczna cisza..."
Wydaje mi się, że przyczyną takiego gwiazdorstwa polskich piłkarzy jest poprostu to, że są za dobrze opłacani i myślą, że są już na szczycie, a rzeczywistość okazuje się brutalna. Media kreują ich na "nowych Lubańskich" itd... Ktoś musiałby im parę rzeczy uświadomić. Przykład Sadloka, który zapowiadał się na wielką gwiazdę, a dziś daje dupy z Kazachami. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|