|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
I Trela, i Miga, i kto tam jeszcze już otwarcie piszą, że wypadałoby zacząć profesjonalizować klub i jasno określić kompetencje.
Moim zdaniem Błaszczykowski będzie temu bardzo niechętny. Trochę ponad tydzień temu pisałem o tym w temacie o Skowronku, a zostałem skrytykowany, że jak w ogóle ośmielam się snuć takie przypuszczenia, że Brzęczek przyjdzie tu na dyrektora sportowego/trenera. Jak widać nie jestem sam. Obawiam się, że na dłuższą metę będzie to męczące dla nas, z czasem dla Jażdżyńskiego, później ewentualnie Królewskiego. Zobaczymy. I nie zmienia to wszystko faktu, że Błaszczykowski wciąż jest wiślacką legendą i bohaterem, który uratował klub oraz lepsze męczenie się z jego rodzinnym zarządzaniem klubem niż kibolski syndykat albo zwykły niebyt. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Tak jak napisał kopaczoholik podpisuję się, że wybory jakich Trio dokonało odnośnie Macieja Stolarczyka i Artura Skowronka i momenty kiedy zostali zwolnieni się bronią. Stolarczyk był, trwał z klubem kiedy nie było wiadomo czy ten przetrwa najbliższe tygodnie. W następnym sezonie też przez plagę kontuzji i formułę, która się wyczerpała (głupie straty piłki przy wyprowadzeniu, duże odległości między zawodnikami, poza tym MS ciągle się uczy i popełnia błędy) należało dać zespołowi nowy, inny impuls i Trio podjęło tą decyzję w ostatnim możliwym momencie. Artur Skowronek na tamten moment był odpowiednią osobą na stanowisku bo jego zachowawcza, pragmatyczna taktyka przy naszym potencjale ludzkim w tamtym momencie pozwoliła nam nie tracić piłek w newralgicznych rejonach boiska i nie prokurować więcej "bramek samobójczych". Do tego świetna praca Dyji i pierwsze mecze na wiosnę przy odpowiednim przygotowaniu fizycznym taktyka Skowronka potrafiła przynosić zdobycze punktowe i ten okres defacto zapewnił nam utrzymanie w zeszłym sezonie. Bo AS się przeliczył zwalniając Dyję i po przerwie na koronawirusa oraz w obecnym już sezonie z czasem wyszły mankamenty pracy Skowronka i tego że pewna formuła się znowu wyczerpała. Ale w newralgicznych momentach, dwa lata temu i rok temu MS i AS byli odpowiednimi osobami w tamtych momentach dzięki czemu ta łajba o nazwie Wisła Kraków może dalej dryfować i można mieć pewne nadzieje, że będzie znowu lepiej. Jest nowy impuls czyli obiecujący trener Hyballa.
Jeśli chodzi o transfery i zawodników jakich sprowadziło Trio to przy ograniczonych możliwościach finansowych BJK sprowadzili wielu obiecujących graczy: Frydrych, Yeboah, Savic, Chuca, JCS, Turgeman, Żukow, Mehremić, Forbes, Hebert. Oczywiście są też niewypały jak Beqiraj, Janicki. Kuveljic póki co nie okazuje swojego potencjału. Ale to normalne że nie wszystkie transfery się obronią. Liczę, że z naszych obiecujących zawodników, mamy też kilku utalentowanych młodych Hyballa wydobędzie ukryty potencjał, pozwoli im wskoczyć na kolejny poziom co jest moim zdaniem możliwe tymbardziej jeśli pod okiem Leszka Dyji drużyna spowrotem będzie optymalnie przygotowana fizycznie po przerwie zimowej. Aha umknął mi fakt, że DB powiedział w jednym z wywiadów, że Leszek Dyja jednak nie wraca. Szkoda, ale można i trzeba mieć nadzieję, że Peter Hyballa, który pracował na różnych stanowiskach w klubach z lepszych lig sporo podpatrzył, skompletował swój sztab, który ogarnie na odpowiednim poziomie przygotowanie fizyczne do rundy wiosennej. Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 04.12.2020 o godz. 12:56.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To niech ktoś ogarnięty to wytłumaczy.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Wychodzi na to, że do ludzi z TS-u dotarło wreszcie, że sami tego nie ogarną.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
a jaka dokładnie odpowiedzialność za TS spada na SA?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dlatego też bardzo bym prosił osobę zorientowana (ktoś z Socios) która rozwinełaby na czym dokładnie ta współpraca ma polegać. Jeżęli to tylko kwestia wizerunkowa, gdzie korzyść dla obu stron jest oczywista. Jeżeli TSowi potrzeba wspracia na zasadzie consultingu od ciut mądrzejszych głów - również nie mam nic przeciwko.
A niestety śmierdzi to na odległość desperacją TSu, ponownych wojenek o kase z pamiatek etc, piłki nożnej jako jednej z "sekcji" Towarzystwa i ogarnięcia nieogaru jaki panuje w gabinetach. No ale przecież pan Wisłocki z panią Gburczyk to fantastycznie "manadżerowie", walczący o swoją autonomię i stawiąjący warunki wszystkim dookoła, tylko nie sobie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() Musi się już tam zajebiście palić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie chodzi o błędy Szota tylko o Jego podejście.Dostosował się niestety do gwiazdeczek pokroju Sadlok czy Janicki. Jest najmłodszy , chce się pokazać, więc powinien cały mecz zapierdal..ć ile wlezie , gryźć trawę, jeździć na dupie. a On Cały mecz praktycznie przetruchtany i jeszcze na koniec kabaret z wymuszeniem karnego. Nie takiego Szota znamy i nie takiego chcemy oglądać prawda?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
I widać ze cechy charakteru Kuby dzięki którym Wisła zostala uratowana niestety mogą być problematyczne przy dalszym zarzadzaniu Brak dyrektora sportowego i Wuja jako docelowy trener na lata nie brzmią jak przepis na pasmo sukcesów ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Przetruchtany?
Biegał po Abramowiczu najwięcej w drużynie, byłby ostatnią osobą o której można powiedzieć, że przetruchtała mecz... Z jakością gry było różnie, ale zarzucanie mu braku zaangażowanie to jakieś jaja... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Już dwukrotnie pisałem: widać wyraźnie, że Szot biega i znajduje się często na wolnej pozycji (właśnie dzięki bieganiu). Problem jest jeden: skrzydłowy po drugiej stronie (najczęściej Kuba), ani gracze środka pola "nie widzą jego starań" i nie posyłają wtedy do niego piłek.
Na miejscu Szota zacząłbym też mieć ich w d... No, ale kibice twierdzą, że Szot nic nie robi |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
To samo mialem odczucie co Konrad nawet nie znając cyfr, obu nie spobób odmowic zaangażowania. Pytanie, dlaczego trener wystawia ich tam, gdzie wystawia? Mniejsza o doświadczenie, bo to nabędą, ale brak im predyspozycji do gry na zadanych pozycjach (Abramowicz - technika, przegląd pola, Szot - dynamika, koordynacja).
Offtop, ale istotne, ktos najwyzej przeniesie/usunie. |
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
No, co jak co,ale zaangażowania Szotowi odmówić nie można,gorzej z efektywnością.Wynika to z prozaicznych powodów,brak doświadczenia i ustawianie na pozycji,do gry na której nie predystynują go, jego umiejętności/wrodzone cechy.
Chłopak nie ma przyspieszenia/startu do piłki i dobrego dośrodkowania,praktycznie całą karierę juniorską grał na środku obrony/pomocy. Moim skromnym zdaniem jest to chłopak,który największą karierę może zrobić jako środkowy obrońca tylko musi grać i mieć od kogo się uczyć. Wiadomo,że od Janickiego i Klemenza nic się nie nauczy więc powinien grać na ŚO w parze z Frydrychem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Szot przetruchtał mecz?!
Czas odpocząć od forum ... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Patrząc jak bardzo piłkarze grają bez ładu i składu ciężko mieć pretensje akurat do tych którzy dopiero co do tej weszli lub są na początku przygody z seniorska piłka. Można im odmawiać umiejętności, ale zaangazowania? Abramowicz, Szot, Yeboah, Savic są rozgrzeszeni za ostatnie spotkanie w moich oczach. Ciężko zaistnieć w drużynie w której nic nie gra i nic się nie zgadza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Jestem zdania, ze na Szota trzeba stawiać, ale nie jestem pewien czy to jest/będzie boczny obrońca. Bardziej widziałbym go jednak na środku obrony przy jakimś ogarniętym obrońcy. Wiadomo, że potrzeba mu jeszcze masy i jest to idealny moment aby nad tym pracować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Szot jest za niski na środkowego obrońcę. Pazdanem i tak nie będzie.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
@adfurle
Szot ma 184 cm, jak na środkowego obrońcę to nie jest mało. Byli w historii piłki obrońcy podobnego, a nawet niższego wzrostu, którzy sobie tam świetnie radzili. Wzrost nie ma tu nic do rzeczy, liczą się umiejętności, a mam nadzieję, że Szot się będzie dobrze rozwijał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Ty swoje, ja swoje. Nic z niego nie będzie. 184 chyba na wysokim obcasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Uporządkujmy jedną rzecz, ilu trenerów i kto został nam w końcu do spłacenia?
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 03.12.2020 o godz. 13:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ostatni wpis raczej wszystko wyjaśnia. Na liście płac będzie Skowronek + spłacony zostanie sztab Carrillo + Wdowczyk. Z Kiko i Stolarczykiem byli już rozliczeni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Według Migi Wdowczyk został spłacony w sierpniu
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli w/w trójka to musi być cały sztab Carillo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Nie może być cały sztab Carrillo, bo chodzi tylko o pierwszych trenerów. Trela dopytał specjalnie o to Prezesa:
![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 03.12.2020 o godz. 15:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jak za 3 miesiace pozostanie 4 ciekawe ilu jest teraz
1 hybala 2 skowron + x y z ż ? ź ? za 4 miesiace 1 hybala 2 skowron x? y? z? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czyli spłacamy jeszcze Smude i Pawłowskiego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
lub info o spłaceniiu coponiektórych były tak prawdziwe jak to o kontrakcie Buksy
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|