|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dzieci TVN dalej będą bredzić ze sie nie da. Piloci Kaczyńskiego mieli inne( stare) dane lotniska niz piloci Tuska. To jest fakt. Dlaczego? Żeby nie zapytać PO CO? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1. Nadal nie rozumiem jak możesz uwazać że "grube ryby" są nie do ruszenia i jednocześnie być zdania "że sama koncepcja CBA, czy rozwiązania WSI były słuszne". Jeśli sądzisz że nie da się ruszyć obiektu operacji to po co powoływać instytucje które mają tę akcję przeprowadzić? 2. IPN oceniam na 4 ze wzgledu na to że udało im sie ruszyć pewne tematy tabu (np: Bolka). 3. Mam wrazenie że Twoja wiedza na temat akcji CBA opiera się na informacjach prasowych (agent Tomek, afera gruntowa, afera hazardowa) pisanych w okresie ostrej PR nagonki na Kamińskiego. Osobiście polecam sięgnąć do oficjalnego raportu który CBA ma obowiązek raz do roku przygotować dla Sejmu (operacje są tajne i podawane są tylko liczby operacji i kwoty odzyskane dla budżetu). Być może zmienisz zdanie. Moja ocena CBA 4. 4. Wydaje mi się że również przy ocenie likwidacji WSI i raportów opierasz się na publikacjach prasowych pracowicie przygotowywanych przez ludzi Dukaczewskiego. Informacja o harcerzach weryfikujących wytrawnych "asów wywiadu" jest tak żałosna że nie chce mi się jej nawet komentować. Osobiście mogę poradzić Ci abyś poszukał artykuł z Washingtom Timesa z tego okresu w którym opisano z jaką ulgą przyjeły służby sojusznicze informację o tym że dzieki weryfikacji służby polskie przestaną być nareszcie transparentne dla Rosji. Nie wiem skąd wziąłeś informacje o kilkumiesęcznym szkoleniu oficerów wywiadu ale jest to nieprawda. Jako punkt odniesienia można przyjąć Czechy które w 1990 przyjęły opcję zerową i odtworzenie służb zajęło im około dwóch lat. Mieliśmy służby które powoli przestawały być transparantne dla Rosji, opinia publiczna uzyskała pewna wstępną wiedzę na temat patologii w służbach a co najważniejsze uzyskana została wstępna wiedza na temat niektórych relacji zachodzących pomiedzy tzw: businessem a byłymi pracownikami służb. Moim zdaniem o tym jak bardzo niewygodny był ten raport dla ubekistanu dowodzi to jak bardzo walczyli oni (co częściowo im się zresztą udało) aby tego raportu nie publikować. Natomiast jeśli oczekiwałeś że jednym raportem zostanie ujawniona, zlikwidowana i ukarana cała patologia ubekistanu to wybacz ale jest to jak dla mnie pogląd bardzo naiwny. Moja ocena 3+
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.10.2010 o godz. 23:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trolla?
) hehe jak jasiu nie masz argumentów to siedź cicho. Albo powielaj TVNowska papkę. Mozesz też nazwać mnie oszołomem albo chorym psychicznie. Nic to jednak nie zmieni, bo takie teksty znane dobrze z poprzedniego ustroju utwierdzają tylko w przekonaniu, że merytorycznie drogi pysiu jesteś mniej niż 0. Nie martw się jednak bo twój poziom prezentuje duza grupa klakierów i są zadowoleni. Mam jednak pytanie. Skąd wiesz na co ja czekam? Hę? Przyśniło Ci się? Czy podpatrzyłeś kolegów z TVN którzy zawsze najlepiej wiedzą na co "tak na prawdę" Jarek czeka, co myśli, jak czuje, o co mu chodzi itd. Powiem Ci o co mi chodzi i na co czekam. Żebyś mi wytłumaczył RACJONALNIE dlaczego samolot rozbił się wykonując testowe podejście do lądowania? Inaczej dlaczego zamiast na wysokości 100 m nagle znalazł się na wysokości 8 m obok pasa. Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.10.2010 o godz. 08:27.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlaczego piloci Kaczyńskiego mieli inne dane lotniska niż piloci Tuska? Kto za to odpowiada? Dlaczego oddaliśmy jedyną naszą czarną skrzynkę? Dlaczego śledztwo nie jest wspólne mimo propozycji Rosji? Dlaczego szczątki samolotu nie są badane tylko niszczeją ? Dlaczego nie badano zdjęć satelitarnych? Dlaczego śledztwo jest tajne, czy ktoś mógłby mataczyć? Dlaczego notatka Rosjan o słabym przygotowaniu lotniska w Smoleńsku wysłana do naszego MSZ w połowie marca, do kancelarii Kaczyńskiego dotarła 12 IV ? Gdyby ruskim przyszło do głowy organizować zamach na naszego Prezydenta, mamy od tego ludzi zeby im się nie udało. Czy nie mamy? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
http://forsal.pl/artykuly/457091,pro...olski_pkb.html
A ja sądziłem że granice absurdu przekroczono już dawniej wliczając szarą strefę. Jak widać nie ma granic ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
A premier ma to w dupie bo ludzie go popierają bo się ładnie uśmiecha i ma niezłą bajerę. Cóż każdy ma to na co zasługuje. My mamy showmanów.Po katastrofie Białoruskiego MiG-a jego szczatki były tylko kilka tygodni w Polsce- a do śledztwa Polacy nie mogli się mieszać, to samo katastrofa niemieckiego helikoptera w Rumuni z ich posłami- Rumuni tylko z daleka mogli się przyglądac dopóki niemieckie służby nie dotrą.Tam się szanują . |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wajda nazywa Kaczyńskiego głupolem i mówi że powinien sie leczyc.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...b0b5&_ticrsn=3 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A nawet jeśli miałbyś rację to gdzie napisałem nieprawdę? Gdzie pisze o zamachu? Doczytałeś do końca mój post? Jak nie-spróbuj. Twoja alergia na J.K. jest widoczna ale pasuje czasem myśleć - to nie boli.Spróbuj naprawdę warto.. p.s.życie jest piękne ale TVN,GW,Palikot i smart szopy to nie wszystko ![]()
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 11.10.2010 o godz. 21:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
). Coś mało pochyła ta równia, już trzy lata zjeżdżają i nie mogą zjechać. A peplanie Wajdy i jemu podobnych, zwolenników Jarkowi nie odbiorą, a raczej przeciwnie. Tak jak skuteczność cudaka w wyjaśnianiu katastrofy. Popieranie PO już jest obciachem, w kręgach używających mózgu.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.10.2010 o godz. 01:21.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
Nie łap mnie ,jak to macie niektórzy w zwyczaju, za słówka,cytaty, żródła itd Czytam co piszesz i to komentuje, jak miałeś cośinnego na myśli to tosprostuj i mnie wyprowadź z błędu a nie udawaj polityka z programu telewizyjnego ,cwanego ,sprytnego itd. ![]() Alergia na J.K. widoczna nie tylko u mnie , pisalem o rankingach niepopularnosci w Polsce , wiesz kto wsrod politykow wygrywa ?Zreszta było juz o tym w tym topicu wczesniej.. TVN,GW,Palikot ? To jakies rebusy ? Kaczyński,Rydzyk,wstyd dla Polaków - oto mój rebus |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I myślisz że ględzenie Wajdy, bolka czy innych umoczonych do tego doprowadzi. To znaczy że tylko starsi ludzie myślą samodzielnie co mam nadzieje nie jest prawdą. Zbyszka czy Kurskiego te hieny zjadły by w tydzień, pamiętasz jak szczekali przy okazji doktora łapówkarza? Koleś bez smarowania palcem nie kiwnął, a dla młodych wykształconych stał się bohaterem. Ciemiężonym przez Zbyszka. Byłem dwa razy przejazdem pod krzyżem jak jeszcze stał i średnia wieku "obrońców" nie była taka wysoka. Spokojnie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie jest prześmiewcza ironia kolego.
Ci kibice Wisły to jacyś nienormalni wszystko czym lubią sie zajmować to gotowa trybuna na którą nie ma wejścia, odrapane ściany stadionu, brak parkingów i dwa kołowroty przed wejściem. Zamiast cieszyś sie z tego co pan Prezydent Majchrowski zrobił, to robią tylko z siebie ofiarę, zamiast podziękować i z wdzięcznościa zagłosować na pana Prezydenta. Pan Prezydent jest do współpracy zawsze gotowy i będzie dbał o kibiców Wisły jak do tej pory. Nie dziw se więc że Jarek takiemu ręki nie chce podać. A jezeli dziwisz się że chce upamietnienia brata i prawie stu ofiar smoleńska to żal mi Cię i tyle. Tym bardziej ze Lech nie leciał tam na narty tylko w służbie Polakom również takim jak Ty. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale tragedia z tym wypadkiem co 18 osób zgineło w busie, tak wyglada drapiezy kapitalizm w
Polsce że tyle osób pakuje sie do 8 osobowego samochodu .Mam nadzieje że rodziny tych nieszczęśników też dostaną po 40 tyś zł odszkodowania jak Ci ze Smoleńska.Zawsze mnie uczono od dziecka że wszyscy są równi.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.10.2010 o godz. 10:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie, tak wygląda życie w kraju, gdzie ludzi nie stać na normalny dojazd do pracy. Ja myślę, że ty zacznij sam myśleć trochę, a nie słuchać, czego cię od dziecka uczono, bo wszyscy są równi, wszyscy po równo itd. to się dosyć jednoznacznie kojarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
miałem na myśli równi wobec prawa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Też ci bzdur ktoś naopowiadał. Nigdy, nigdzie nic takiego nie istniało i istnieć nie będzie. Co do samego wypadku, to
oczywiście tragedia, trzeba współczuć rodzinom i bliskim, ale takie jest życie i takie wypadki mają prawo się zdarzać.Swoją drogą to bardzo ciekawe, czy cały wypadek nie miał miejsca, na skutek pośpieszania kierowcy przez pana Józka, który spieszył się do domu na spotkanie z żoną. Trzeba koniecznie zbadać billingi i zapisy rozmów, czy nie było nacisków, żeby naciskać na kierowcę.
Ostatnio edytowane przez carpenter : 12.10.2010 o godz. 11:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jarek Mąciwoda
jakby trafił w jakieś hermetyczne środowisko i robił cały czas takie świnstwa ,to albo by dostał po ryju ,albo na taczkach gnoju by go wywieźli.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Krzyż był postawiony po to(tabliczka): http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._harcerzy.html I ludzie honorowi bronią tej intencji nawet kiedy krzyża już nie ma. Tak ciężko to ogarnąć? Nie sądze tylko trzeba sie zastanowić komu tak strasznie ten krzyż, a w istocie pomnik nie leży i dlaczego. Kto nie chce upamietnienia prawdy o Katyniu? Komu wystarcza sarkofag na Wawelu? Kto chce jak najszybciej zapomnieć o caej sprawie? Dlaczego? Co tak uwiera? I nie jestem żadnym mistrzem, tak jak nie jestem oszołomem. Tylko staram się analizować rzeczywistość, a nie opis tej rzeczywistości. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie wiem w jakim Ty się środowisku obracasz, ale przy takim światoPOglądzie i sieczce jaką prezentujesz na forum miałbyś pewne jak w banku to co napisałeś wyżej. Prawdopodobnie jesteś tzw. elementem napływowym, rodzinnie od niedawna w Krakowie.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
z tego co wiem to twoj kumpel sambo jest z Kłaju ,ale na tym poziomie dyskutował nie bede ,bo to pzoiom tych taczek i gnoju..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ty mi na takiego przesiedleńca wyglądasz, ale pewnie się nie przyznasz skąd napłynąłeś . |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Urodzilem sie w Bronowicach , mieszkalem potem 16 lat na 1 osiedlu krakowskim , teraz mieszkam 6 na drugim wiec prosze cie juz nie pisz tych teorii...
Ostatnio edytowane przez AS82 : 12.10.2010 o godz. 14:27.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|