|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
"Jakiś czas temu" to dostaliśmy od Levadii, a tamto to prehistoria - to raz. NEC to nie był żaden średniak, nie w momencie gdy z nimi graliśmy ( a właściwie to nigdy ) - to dwa. Tak więc podtrzymuję to co napisałem - post Oldpary był bardzo głupi. Uważam, że pora wreszcie przejrzeć na oczy. Wy kompletnie nie widzicie chyba, jak wiele dzieli nas teraz od normalnych lig... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Sądzę że piłkarz przechodzący do nas z mocniejszej ligi od naszej, grający w swoim klubie jako podstawowy zawodnik, będzie solidnym wzmocnieniem. Cleber przechodził do nas z klubu na pewno nie lepszego niż Roda, a okazał się ogromnym wzmocnieniem. Tyle że przeglądając pewną stronę w ciągu 30min można wyszukać jakichś 15-20 zawodników którzy są warci jakieś 1,5mln euro i kończą im się kontrakty w czerwcu 2011r. Więc szanse na sprowadzenie akurat tego zawodnika oceniam na jakieś 5-10%.
Wolfy, fakt że na nasza liga jest okropnie słaba, jest niezaprzeczalny, pomimo ostatnich wyczynów Lecha. Ciekaw jestem jakie masz pomysły, aby ta liga była silniejsza ? Bo tylko dzięki temu Wisła będzie silna. Wolfy masz ciekawe podejście do różnych tematów więc liczę na coś ciekawego i konkretnego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|||
![]() |
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Porównywanie Garguły i Szymka jest trochę nie na miejscu.
Szymek w wieku 20 lat grał w LM, zdobył 6 mistrzostw, przez wiele lat grał w pucharach a Garguła ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlatego ja nie stawiam ich na równi - Szymkowiak to gość, który mógł grać na naprawdę dobrym europejskim poziomie. Czy grał? Może tylko chwilami... Garguła natomiast potencjał miał taki, by grać na poziomie porównywalnym do tego, co grał Szymkowiak. Wg mnie czasami do tego poziomu się zbliżał... Kiedy jednak porównamy potencjały obu tych zawodników, to rzeczywiście - w zasadzie nie ma co porównywać.
Zamotałem? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zamotałeś ale wiadomo o co chodzi
![]() Garguła miał szanse zaistnieć(trochę późno no ale to jego decyzje były by do 28 roku życia siedzieć w Bełchatowie)ale się rozleciał i chyba nie jest to przypadek że trener go nie widzi w składzie.Wiara w niego jest już na wyczerpaniu i wypadało by pomyśleć o pozbyciu się go bo koszty generuje nie małe. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Pamiętam jak dziś mecz przeciwko GKS B. jak nam zamknęli C, Garguła wykonuje rzut rożny i wszyscy "Ch** Ci w **pe pe**le " i temu podobne teksty. Teraz się mści. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|||
|
Liga holenderska przeżywa to samo co liga Polska. NEC to nie był średniak. NEC to była taka ekipa jak powiedzmy kiedyś u nas GKS Katowice albo Wisła Płock. Do pucharów się łapali, bo liga miała więcej miejsc niż dobrych drużyn. W tamtych czasach w Holandii były trzy WIELKIE firmy a za nimi jeszcze większa przepaść. Dzisiaj Ajaks pomału podnosi się z kolan, PSV jakoś tam biduje, ale trzyma fason, a Feyenoord praktycznie zniknął z europejskiej mapy futbolu. Zapytaj jakiegoś 10-latka co to jest Feyenoord? Za moich czasów wymieniłby pół składu, dzisiaj może powiedziałby, że Smolarek tam zaczynał. To, że teraz dzięki spadkowi poziomu czołwej trójki, w czołówkę tabeli wbiły się inne ekipy, w żaden sposób nie oznacza, że kiedyś (około 10 lat temu) liga holenderska była wyrównana lub, że drużyny zajmujące miejsca 4-6 prezentowały wysoki poziom. 1,2,3 to były kluby z Amsterdamu, Rotterdamu i Eindhoven, czasem przez przypadek ktoś się wmieszał, pozostałe miejsca pucharowe to była loteria. Taki Utrecht też zebrał cięgi od Legii, powiesz mi, że to też był średniak?
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wybacz wolfy, że Cie uraziłem swoją głupotą. Niestety nie mogę zapewnić, że to się nie powtórzy, bowiem jak wszyscy wiemy głupota to jedyna w swoim rodzaju choroba, która zupełnie nie przeszkadza choremu, natomiast przeszkadza innym. Twoja mądrość jest zapewne wielka, więc i dyskomfort z czytania moich postów pewnie duży.
Drobna sugestia = użycie przycisku "Ignoruj" przy moim nicku pozbawiłoby Cię na pewno uczucia dyskomfortu. Hmm... ale z drugiej strony, gdybyś zignorował wszystkich głupszych od siebie, to by Ci się forum zrobiło jakieś takie puste.... Cóż, nie zazdroszcze rozterki... A wracając do tematu: Nie twierdze, że zawodnik ze średniaka Eredivise nie może być wzmocnieniem. Oczywiście, że może, tak samo jak z naszej 1 Ligi. Jeśli jest dobry. Ufam Maskaantowi, ze jeśli go chce, to wie co robi i potrafi dobrze ocenić jego umiejętności. Ntibazonkiza z NEC w Cracovii prezentuje się całkiem dobrze. Natomiast oczywistym jest, że nie każdy zawodnik z tamtąd będzie wzmocnieniem, bo te drużyny są po prostu na podobnym lub niższym poziomie jak nasza czołówka. Świadczą o tym choćby słowa Maskaanta z ostatnich wywiadów, czy też wyniki pojedynków pucharowych pomiędzy drużynami Holenderskimi i Polskimi z ostatnich 10 lat - chyba jedyna porażka to Feyenoord -Wisła 3:1. Poza tym nasza czołówka raczej średniaków holenderskich tłukła : Wisła - Nec, Legia - Utrecht, czy całkiem niedawno Feyenoord - Lech. A Roda to zespół co najwyżej przeciętny w Holenderskiej lidze - jest mniej więcej na takim poziomie, jak wyszydzany przez Wolfiego NEC. Ostatnie miejsca NEC i Rody to: Sezon 2009/2010 Roda - 9 NEC - 13 Sezon 2008/2009 NEC - 11 Roda - 16 Sezon 2007/2008 NEC -8 Roda - 9 Sezon 2006/2007 Roda 6 NEC -10 Kończę więc temat pozostając w nadzieji, że nowy piłkarz wybarny przez Maskaanta okaże się wzmocnieniem, ale dlatego że nasz trener go zna, i wie na co go stać, a nie dlatego, że to piłkarz z niewaidomojakzajebistej Rody, niszczycielki Polskich drużyn i skarbnicy talentów.
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 10.10.2010 o godz. 23:22.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Dwumecz zresztą wygraliśmy dzięki jednemu zawodnikowi - Tomaszowi Frankowskiemu. Dziś nie ma nie tylko w Wiśle, ale w ogóle w lidze napastnika o zbliżonym choćby poziomie ( obecny Frankowski to już nie "to" ). To tyle w kwestii formalnej. Oglądałem trochę ligi holenderskiej ( w tym meczów Rody ) i wiem, jak duża różnica jest między ich kultura gry a naszą. Twierdzenie, że ich średniak jest na poziomie lub niżej naszej czołówki to niestety bzdura. No, ale żeby się o tym przekonać trzeba by obejrzeć parę meczy ligowych, a nie tworzyć jakieś dziwne teorie na podstawie mocno leciwych danych...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.10.2010 o godz. 00:31.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przecież to oczywiste, że chodzi o umiejetności i profil zawodnika, a nie o zespół z jakiego go będziemy sprowadzać. Myślałem, że to łatwe do zrozumienia. Chociaż trzeba przyznać, że grając w lidze holenderskiej musi być przygotowany na szybsze tempo i grę z bardziej wymagającymi i ogarniającymi przeciwnikaim.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Mógłbyś zastosować kilka ciekawszych zwrotów ukazujacych Twoją kulturę, szacunek dla adwersarza, i poprawiajacych jakość dyskusji. Np. "..zabieraj swoje zabawki z tej piaskownicy" albo "a świstak siedział i zawijał w te sreberka" Na pewno Cię stać!A co do wiedzy na temat ligii holenderskiej, cóż, przyznam, że ekspertem nie jestem i nie zamierzam być. No ale Ty naoglądałeś się meczy i zapewne jesteś już gotowy, aby sprowadzić na ziemie trenera Maskaanta, który wygaduje bzdury, i zapewne oglądnął mniej meczów niż Ty. Fajnie byłoby go zmieszać z błotem, prawda? Szkoda że na to forum nie zagląda i niestety wolfy nie będzie mógł mu zarzucić "pultania się" ![]() Na wszelki wypadek jednak polecam wywiad : http://www.sport.pl/pilka/1,65039,84...as=2&startsz=x Ja tam na razie wolę wersje Maskaanta, niż wolfiego. Musisz się bardziej postarać ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A chyba najważniejsze jest to że to były zupełnie inne czasy.Wisła była mocna, a liga holenderska poza 'wielką trójką' była słaba.Myśmy nie tylko ogrywali NEC ale wcześniej miażdżyli taki Trabzon, mieliśmy przegrane ale bardzo równe potyczki z Parmą czy Interem...nawet słabszą oczywiście ale jednak - Barcę postraszyliśmy u siebie, nie mówiąc już o słabiznach z którymi dziś dostajemy baty a wcześniej notorycznie wygrywaliśmy(Cypr,Irlandia PN,Słowenia,Chorwacja,Bośnia).Pomijam te nasze największe wygrane.
Teraz czasy się zmieniły.Oczywiście że w Holandii nadal zdarzają się mecze po 5, czy 6-0 ale jest duża klasa średnia a takie drużyny jak Utrecht,Alkmaar,Twente, są w stanie robić duże niespodzianki i zdobywać mistrza co kiedyś było nie do pomyślenia Ostatni sukces polskiej piłki nad holenderską(pomijając dzisiejszą wygraną Legii ), to Amica z Feye ale Feye tak jak i teraz, było na krawędzi.Na dziś to co u nich jest podłogą, u nas jest sufitem i być może Maaskant ma racje że mamy lepszy skład od Feyenoordu ale team z Roterdamu bardziej idzie w kierunku 2 ligi niż pucharów. Ogólnie nie ma się co spinać - gość co od lat grał w ekstraklasie holenderskiej, nawet w słabszym klubie, będzie dla nas wzmocnieniem.Sam pewnie gwiazdą nie zostanie bo jakby nią miał być to by grał nie w Rodzie a w Ajaksie ale kilku takich solidnych zawodników i wracamy do gry. ps i też się taka kwestia przewinęła -nie ma go co porównywać do Boukhariego -Boukhari nie dość że to był taki typowy last minute to nie grał cały rok co widać.Mam nadzieje że na wiosnę te tureckie kebaby,tukishe pizze i inne wynalazki z niego zejdą.Koleś z Rody gra non stop w pierwszym składzie od wielu lat.Pomijając jego to zatrudnianie tego typu zawodników, było by przełomem w naszej polityce transferowej a szczególnie jeśli chodzi o ostatnie okienko, bo jednak wyróżniający się koleś z Rody to nie jest rezerwowy z Cypru(Żuraw),Argentyny(Rios),2 ligi niemieckiej(Paijic), czy podstawowy ze spadkowicza słowackiego czy średniaka chorwackiego
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 11.10.2010 o godz. 02:58.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
PS. Co do inwestowania w młodzież, Cikos, Bunoza - 22lata - występują w rep. młodzieżowych swoich krajów, Rios 21 lat. 2 graczy pierwszego składu, jeden rezerwowy. Do tego dochodzi 22 letni Małecki, więc tworzymy pierwszą drużynę Wisły, czy może Wisły U-23 skoro niektórzy tak się domagają 'transferów młodych graczy'. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Uran - wyjaśnij mi proszę w takim razie - skoro NEC to nie średniak - jakiż to klub w Holandii spełania kryteria "średniactwa"? Bo doprawdy czytając Twój post odnosi się wrażenie, że w Holandii średniacy nie istnieją... Najlepiej gdybyś trzasnął z trzema nazwami klubów, które uważasz za holenderskie średniaki.
Co do Garguły, to chyba troszkę nie doczytałeś mojego posta. Ja nigdy w życiu nie twierdziłem, że z Garguły w Wiśle będziemy mieli pociechę. Podobnie jak Ty i Marszałek w momencie gdy Łukasz przychodził do Wisły uważałem, że klub robi błąd (chodzi o kontuzje przede wszystkim). Łukasz swoimi występami w Bełchatowie wielokrotnie zbliżał się do poziomu Szymka, jednak nigdy nie twierdziłem, że mu dorównywał. Nie mówiąc już o ocenie potencjału obu tych zawodników... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
jak z Niedzielanem ![]() nie ma to jak ściągać kogo bądź skądkolwiek tylko dlatego że trenował ich wielki mag futbolu niejaki Maaskant ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem co masz do Maaskanta. Jak na razie Garguła jest bez formy i dlatego nie gra. W każdym razie jeśli nie będzie wypadał co chwilę z treningu przez kontuzje, trochę się "zahartuje" to ma szansę formę odzyskać i grać.
Na pewno ma większą szansę to zrobić trenując ciężko niż trenując marnie czy lecząc się. ![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
a Garguła się ciągle rozgrzewa ,kolejny wiecznie kontuzjowany lub chory z "wielkich"
![]()
RALFO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Guła pójdzie do Zabrza i będzie miał sezon życia
Łobo wróci do Lubina i będzie miał 2 sezony życia Jirsak kierunek Wrocław i pierwszy plac przez najbliższe 4 lata Pawełek odejdzie na Cypr,Grecja i nie wróci do kraju Kirm jakiś średniak Bundesligi Cikos liga francuska ale ch**, niech idą w ....u ![]()
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
Czym może zaskoczyć skrzydłowy z wydolnością na pół godziny gry, bez strzału i z jednym zwodem. Co wielkiego może pokazać bramkarz z ogólnie znanym poziomem umiejętności i psyche? Garguła... może przed Nim droga Niedzielana, a może Gołego... kto wie na 100 Kirm... Cikos - liga francuska, ale która? 3? 4? Niżej? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do Guły i Łobo chodzi o to że jak będą sie czuli gwiazdami swoich teamów to mogą grać lepiej, bo tak jest w piłce. Cikos do pierwszej league1, tam lubią bocznych szalonych ![]()
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Co do Guły to chodzi mi wyłącznie o Jego zdrowie. Czy po takiej serii kontuzji i przerwie zdoła jeszcze grać w piłkę na poziomie (jak np. Niedzielan) czy da sobie spokój (jak Gołoś) albo co gorsza dla Wisły będzie wyłącznie figurantem.
Ł.. co On ma żeby zostać gwiazdą drużyny na poziomie Wisły albo wyżej? Bdb wydolność/siła fizyczna? Technika? Strzał? Psyche? Kiełbasa miał chociaż siłę - zdrowie, "nosa", strzał i nie myślał za dużo tylko po prostu grał jak potrafił |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Dokładnie ~arti. Trudno jest porównywać nasze "gwiazdki" z Piechną, bo chłopak miał po prostu ogromny talent, którego i tak nie wykorzystał za bardzo. A nasi zawodnicy wciąż próbują, ale nie potrafią.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taki poziom ligi, że hobbysta ze smykałką do piłki może zrobić taką samą albo lepszą karierę jak"gwiazda".
Ostatnio edytowane przez tofik : 11.10.2010 o godz. 17:14.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
I nie wiadomo, czy się z tego śmiać, czy płakać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Płakać.
Ale to prawda niestety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
poza tym że bardzo przywiązuje się do nazwisk i póki co wygląda na to że razem z Valcxem zamierzają ściągnąć tu szrotu w rodzaju Bukhariego i innego Branco za ciężką kasę oczywiście Bukhari czy jak mu tam może odpalić a może i nie ale jedno jest pewne jak wyleci Maaskant to wraz z nim w szybkim tempie wylecą jego przydupasy tak było z Petrescu, Liczką, Engelem i z innymi naszymi trenerami...
Ostatnio edytowane przez emjot : 11.10.2010 o godz. 17:44.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 11.10.2010 o godz. 17:41.
|
||
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|