|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Problem jest taki że Wisła już nie jest kierunkiem którzy wszyscy chcą wybierać w Polskiej lidzę bo płacę się wyrównały !!.... i jest kilka klubów też z aspiracjami !!! Do tego doszedł fakt że wysprzedano najlepszych a zastąpionych ich starcami wypalonymi lub słabymi zagranicznymi graczami . Różnymi językowo i kulturowo to też jest problem obecnej Wisły ! Myślę że trzeba to już powiedzieć odważnie SKOŃCZYŁA SIĘ ERA WIELKIEJ WISŁY W LIDZĘ POLSKIEJ NIE MAMY MONOPOLU NA 1-2 MIEJSCA !!!! BO TAKI PRZEZ 12 LAT PRAKTYCZNIE MIELIŚMY POZA JEDNYM SEZONEM !!! Myślę że musimy poczekać na nowych piłkarzy parę lat do tego mądrego budowniczego który tym pokieruje i dobrego trenera który ustawi drużynę zgodnie z jej predyspozycjami ... Na dzień dzisiejszy dla mnie sprawa wygląda tak: - drużyna źle zbudowana za duża zbieranina kultur i charakterów - piłkarze źle dobrani i większości przepłaceni w kontraktach - Trener dobry kolega z dobrymi manierami idealny dla mediów !!! próbujący rożnych rozwiązań które nic nie dają - Piłkarze w większości bez serca do walki !!! bo fakt są słabi ale w ani jednym meczu nie zagrali tak by powiedzieć dziś zostawili serce ducha walki dali z siebie wszystko nie nie !!! tak nie było ani razu w Polskiej lidze Podsumowując czekamy na innych ludzi będzie lepiej bo gorzej już być nie może |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Boukhari lepiej już niech nie gra w ogóle... kompromitacja, koleś niech już wraca do Turcji czy skąd on tam jest (Ajax
) Branco coś tam się starał , na ile umiejętności pozwoliły - tyle że tych umiejętności niema za wiele Guła dobrze pograł, na pewno był najlepszy wczoraj, Reszta drużyny słabiutko. Ciekawe ile nas Lechia zleje, myślę 3-4 zero pożniej Lech Legia i derby, zajebiście to wygląda, dobrze że parchy wczoraj przegrały i z tego dna długo nie wyjdą, jak patrze na ich terminarz to stwierdzam ze zdobędą max 3 pkt w tej rundzie jeszcze, czyli wygrają u siebie z Polonią B. i bęcki z Polonią W, Nami,w Łodzi, Białymstoku, z Bełchatowem. Pytanie ile my zdobędziemy? i tak runda w plecy, żeby chociaż zremisowali w Poznaniu i wygrali derby... peace |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kilka razy dzięki Gargule potrafili zagrać kilka szybkich podań. Ale nie było żadnej próby przejścia zwodem przeciwnika. Jest przeciwnik z przodu to od razu z dowolnego miejsca na boisku idzie dośrodkowanie w kierunku pola karnego przeciwnika. W ostatnich dwóch meczach ile było takich zagrań razem? 70? Kompletnie nic nie dały, nawet zagrożenia specjalnie by było po tym.
Także jeśli w następnym meczu wszystko co Wisła będzie próbowała to dalekie wrzutki w pole karne to powili zaczął bym myśleć nad nowym trenerem. Bukhara wysłać z przewodnikiem w tatry, niech zdobywa 5 szczytów na tydzień + siłownia + trening piłkarski, po takim miesiącu lżejszy tydzień i dopiero niech myśli o składzie Wisły. Branco? Czy on przechodził w ogóle na połowę przeciwnika? |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Dajcie czasu, jeszcze zobaczymy tą dawną Wisłę, ba - może nawet lepszą. Dajcie czasu trochę trenerowi, poukłada. Na razie szuka zawodników na daną pozycję i odpowiedniej taktyki, która pasowałaby do naszej Wisełki. Ja myślę, że lepiej Kirm by się nadawał za Małeckiego, a tego podwiesić pod Brożka. Rios ma dobre umiejętności jednak to nie jest typowy napastnik. Małecki lubi takie rajdy, to ta pozycja byłaby dla niego odpowiednia. To jest oczywiście moja teoria, nie musicie się z nią zgadzać.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
w tej chwili sklad, gra, na srodek tabeli, mysle, pomimo tego, ze od tego jest trener, trzeba wprowadzac mlodych z Mlodej Wisly, ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Skład nie jest na środek tabeli. Bo kadra jest niewątpliwie mocna. Chyba nikt nie odmówi umiejętności (jak na nasz poziom ligowy) Brożkom, Małeckiemu, Boguskiemu, czy nowym, typu Boukhari, czy też Rios i innym. Problem jest z formą. Wyraźnie widć błędy w przygotowaniem do sezonu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Myślę że problemem Wisły jest to ze mamy zawodników którzy w innych zespołach byliby podstawowymi graczami pierwszej drużyny ale niestety nie mamy drużyny.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Raczej kopacze mają coraz mniej czasu do końca rundy, żeby udowodnić, że się nadają do grania. Bo jak narazie to nawet nie wiedzą, że trzeba iść za akcją czy wejść w pole karne z 2 linii gdy piłka jest z boku boiska. Takich rzeczy trener nie tłumaczy bo to powinno być wyuczone od małolata.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Branco zagrał dobrze? Stał jak tyczka na połowie boiska i każda piłka która do niego szła to JEP do przodu dzide do Brożka. Żadnego rozegrania, żadnego podania po ziemi tylko balony byle jak najdalej. Moim zdaniem lepszy był Cikos. Wychodził do gry, na obieg, biegał od pola karnego do pola karnego. Fakt ze popełniał błędy, ale jest jeszcze młodym piłkarzem i moze się jeszcze sporo nauczyć
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Branco kopał cały mecz piłe na oślep, bił ile sił w nogach, jaki z tego pożytek? żaden... w obronie wiekszych błędów nie popełniał ale żeby chociaż 2 na 10 podań było celnych...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja nie rozumiem kto ma interes w tym żeby ściągać słabych piłkarzy, skoro masa takich biega po ME ? To jest jakis chory układ, który się chyba nigdy nie zmieni. Kulawik pokazał, ze można wstawić gościa z ME i nie różni on się niczym od tej bandy sprowadzonych z całego swiata odpadów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Interes to mają różnego rodzaju menago, ale z naszej strony kto ma w tym interes, doprawdy nie wiem. I jakoś mnie to nie interesuje,bo jest to sprawa pomiędzy właścicielem a proacownikami.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dwie rzeczy:
1. W tym zespole nie ma żadnej chemii. Żadnego ducha drużyny. A piłka to sport drużynowy Przede wszystkim. Jak każdy z nas by grał jak każde zagranie do kolegi jest komentowane machnięciem ręki bo akurat nie dałeś do pustaka na pół metra 2. Obecna drużyna to popłuczyny po DRUŻYNIE czasów Mirka Sz.,Franka, kosy itd. Po odejściu ostatniego (Arka) to już z tamtą Wisłą nie ma nic wspólnego. I Wisła , a właściwie jej właściciel przespał 10 lat. Gdzie wychowankowie? Gdzie tereny treningowe? Gdzie całe zaplecze profesjonalnego klubu. Gdzie kasa z transferów z Wisły |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jaki chłopaków? Z jakich lig? My olewamy Lewandowskiego bo nie ma kto ocenić chłopaka z 1 ligi to gdzie do szukania w 3 czy 4. Przypomnijcie sobie jak trafił do nas Kuba. A osobna sprawa to danie takiemu chłopakowi szansy. Krew mnie zalewa jak płacimy za kogoś choćby 100 k. i nie dajemu mu szans. Bo niby ślepy i ma astme (baretto) itd.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
1 - 0 ![]() 1 Połowa part 1 - http://www.fileserve.com/file/5BknG5U part 2 - http://www.fileserve.com/file/mbf5QUU 2 Połowa part 1 - http://www.fileserve.com/file/DprNePN part 2 - http://www.fileserve.com/file/jHbgr29 Jak ściągnąć pliki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne ![]() Bramka i skórt z meczu TUTAJ ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mając tylu piłkarskich nieudacznikow w składzie, a także zważając na słabą dyspozycję Brożka, Sobola i Małeckiego, należy postawić na walkę i zapieprzanie na maxa. Do tego potrzebni są Kirm i Wilk w pierwszym składzie. Mamy taką nędze w drużynie, że Garguła w pierwszym pełnym meczu po 1,5 rocznym rozbracie z piłką prezentował się najlepiej na boisku.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Co ciekawe z kregu u.m.(nie mam tego potwierdzone żadnymi artykułami itd), majchrowski chciał zrobić kompleks piłkarski dla cracovi i wisły dla rozwoju "piłkarskiego krakowa" z jakichs nieuzytkow należących do miasta, cos na wzor bvb(oni chyba ze starego lotniska cos takiego zrobili). Ale po stadionie z wisły, ostrego dopingu podczas meczow w kierunku majrchrowskiego powiedział ze wała. Wiem tylko ze po wycofaniu sie z "kogos" z hali wisly profesorek sie wstawił i wydaje mi sie ze tylko dlatego ze buduje sie tez hala cracovi
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy tylko mi wydawało się, że Sobolewski nie istniał na boisku ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Poza kilkoma minutami to faktycznie nie istnial.
Co do Branco. Tak mowicie ze sie myle ze zagral poprawnie. Byc moze i macie racje. Ale i tak uwazam na ten moment ze jest lepszy od Cikosa. To ze duzo sie nie wlanczal do ataku....a moze zalozenia taktyczne takie byly Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
cos tam walczył ,ale to juz nie ten Sobol trzeba powioli przestawiac sie na Wilka,oczywiscie Sobol pewnie jeszcze troche grac bedzie ale kazdy widzi ze to juz raczej chyli sie ku koncowi. martwi to ze Gornik nic nie gral ,a mysmy bezradnie klepali pike i tez nic. pod bramka zagrozenia zero,nie ma strzalow ,to nie ma goli proste jak drut jakby tak popatrzec z boku,to pilkarze nie potrafia zrobic akcjii na tyle zeby zakonczyc ja strzalem na bramke rywala..... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ale co mamy nie pierd....
Moge ile mi sie podoba... Jest tragedia i to ogromna ,zespol jest calkowicie rozwalony i jak ktos dostzrega pozytywy w tym meczu to naprawde go podziwiam... Wszystko jest tragiczne. Gornik ghra na poziomie 3 ligi i My tez... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
To chyba oglądamy inny mecz albo jesteś głupi. Mi gra Wisły się w miarę podoba, jest o niebo lepsza niż w poprzednich meczach i daje nadzieję na zwycięstwo dzisiaj.Nasi piłkarze biegają szybko i nie pozwalają na wiele Górnikowi . Oczywiście jeszcze nie wszystko jest idealne ale gra w pierwszej połowie na plus, szkoda tylko że nic nie strzeliliśmy ale myślę że w drugiej połowie się to zmieni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Za wolno graja pilka...narazie zadnego postepu nie widac. Brakuje Zurawskiego, ktory potrafi w miare rozegrac.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja tym składem w FM zdobywam Wisłą mistrzostwo więc nie piszcie, że grajki są słabe.. po prostu trener nie ma pomysłu na grę tej drużyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
||
A wiec drogi kosmito. Po pierwsze ocenianie potencjalu pilkarzy na podstawie ich statystyk w grze komputerowej - wszech czasow na tym forum. Przebiles nawet swoje zdjecia.Pozostale dwa teksty. Nie przychodz, nie ogladaj, nie komentuj, spedzaj soboty i niedziele w cieplym mieszkanku. Dziekuje, do nie zobaczenia. Odnosnie meczu. Taka refleksja patrzac na tabele. Jeszcze nie tak dawno widzialem tam druzyny ktore regularnie lalismy i takie z ktorymi bywalo roznie. Teraz widze druzyny z ktorych KAZDA ograla nas w przeciagu ostatnich dwoch-trzech sezonow, z czego niektore regularnie. Wyjatkem jest juz chyba tylko Polonia Bytom i Widzew bo go nie bylo w ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 17.10.2010 o godz. 18:20.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ale z was dzieci. Taki jest obecnie potencjał Wisły. Drużyna środka tabeli i tyle. Przyzwyczajcie się, a nie bijcie po którymś z kolei trenerze. Ze słabymi zawodnikami cudów nie będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Polowa zawodnikow to byli kadrowicze albo obecni reprezentacji Polski,Slowacji,Slowenii,Bosnii.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak można mówić o grze w piłkę jak w naszej drużynie nie ma nikogo kto strzela z dystansu, nie prób celnych strzałów z rzutów wolnych!! Jak się nie da strzelić z pola karnego to czasem trzeba umieć strzelić z dystansu. Nasza drużyna w tym momencie to banda wypalonych, mało ambitnych nieudaczników i nic tego nie zmienia i nic nie daje żadnego optymizmu na przyszłość. I ten żenujący Branco wg mnie nie jest na pewno lepszy od Cikosza. Dostajemy baty tym samy skreślamy się z jakiejkolwiek gry o top w tym sezonie. TOTALNA KOMPROMITACJA!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|