|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Paweł Brożek nie stracił magicznie formy, nie zapuścił się - odniósł kontuzję kolana. W dodatku była ona leczona zachowawczo, przez co ciągnęła się za nim przez dłuższy czas. Więc jeśli już, to - Paweł szczęśliwie wreszcie w pełni doszedł do siebie po kontuzji, w przeciwnym wypadku mielibyśmy obecnie zero napastników w składzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2010 o godz. 11:30.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Tydzień temu widziałem jak razem z Burligą jechali samochodem. Kowalski jako pasażer i Burliga jako kierowca, stali na światłach za mną. Skręcali z piastowskiej w Reymonta. Samochód jak na piłkarzy słabiutki, czerwony Citroen Xsara I.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Małecki...potrafi strzelać gole, ale to jednak nie ta półka i nie ta regularność co Paweł. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
FredzIo napisał(a):
![]() ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
przed kontuzją to jeden z najlepszych jak nie najlepszy pomocnik naszej ligi, talent na pewno ma, a ze nabawił sie takiej kontuzji... szkoda chłopa |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No naprawdę WYWIAD 4 (słownie cztery zdania) wypowiedziane niby przez Gułę w co ja bardzo wątpie bo to przedruk z Super Expresu
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_wolny_dzien/
nie poznaję ich, w dzień wolny pojawili się na treningu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Zna ktoś całą dziesiątke jaka pojawiła się dziś ?
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
cikos, kowalski, rado, rios, cleber, jovanic, boguski, pietia,łobo, kurto,pawełek, garguła
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
czytając artykul
to Jovanic,Kurto,Pawełek,Piotr Brozek,Boguski,Łobo,Rado,Rios,Cleber i 3 mialo indywidualny trening Kowalski,Cikos,Gargula ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie bardzo pozytywny news
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Z opisu wynika że ćwiczyła na pewno dziewiątka: Jovanic, Kurto, Pawełek, Łobo, Piotr Brożek, Cleber, Rios, Rado i Boguski.
Pozostaje 10ty, tajemniczy zawodnik... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A gdzie Patryk
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Rado, Boguski, Piotr Brożek, Cleber, Łobodzinski, trzech bramkarzy, Rios + trzech indywidualnie Cikos, Garguła, Kowalski
Jeszcze jednego brakuje... |
|
|
|
Guest
|
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez arti : 23.09.2010 o godz. 13:04.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
A gdzie Chavez, Sobolewski, Paljić, Jirsak, Kirm, Wilk, Boukhari czy Żurawski fanfan niech nam odpowie, on wszystko wie (Bunoza był, Pawła nie liczę z powodu córy)
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.09.2010 o godz. 13:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie wiem ale Mały sam takiego wywiadu udzielił i że będzie walczył o miejsce w 11 a podczas takich nieobowiązkowych treningu można tylko zyskać u trenera więc dziwi mnie dlaczego się nie pojawił . Tylko żeby po następnym meczu nie było płaczów że nie wie dlaczego nie gra .
|
|
|
|
Guest
|
|
Jest czas treningu i odpoczynku... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
ale oni dzisiaj odpoczywali.
to było raczej takie klepanie piłeczki, dryblingi, brazyliada i raczej zabawa niż trening. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wielu polskich piłkarzy za przyczynę słabej gry podaje przetrenowanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Strach pomyśleć co będzie od przyszłego tygodnia, gdy obcokrajowcy zaczną się uczyć języka polskiego. Już widzę ten wywiad pomeczowy:
Ja nie strzelić dziś bramka, bo Pani od polska języka dała za dużo do zadania. ![]() Dla równowagi powinni jeszcze dla Polaków dodać kurs "Jak odpowiadać sensownie i bez sztampy na pytania dziennikarzy". Tak, abyśmy nie musieli w co drugim meczu słuchać : EE, dziś był mecz walki i jakbyśmy strzelili to byśmy wygrali, ale się nie udało PS. Info o nauce języka obcego dla obcokrajowców za dzisiejszym Dziennikiem Polskim. Jeśli to prawda, to wiadomość jest również pozytywna.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 23.09.2010 o godz. 19:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() A co do nowych obcokrajowców to mam, że faktycznie wykażą się chęcią i opanują trochę tego naszego trudnego języka. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Wszyscy którzy nie potrafią się dogadać(niezależnie czy Polacy czy 'reszta świata') powinni się uczyć angielskiego. Po pierwsze z powodów czysto praktycznych - angielski jest jednym z prostszych a polski z najtrudniejszych języków na świecie. Po drugie - jak nasz nowy złotousty Basałaj stwierdził - w Wiśle mają grac kolesie dla których gra w Wiśle nie ma być szczytem możliwości - po kiego chuja zatem jest ich uczyć polskiego? Maaskant mądrze chce by zespół ze sobą gadał i nie tylko o piłce - jeśli on myśli że po pół roku ktokolwiek opanuje język polski w stopniu który to umożliwi to grubo się myli(co najwyżej będą tylko obiektem drwin) - natomiast pół roku nauki angielskiego by to umożliwiło. Oczywiście lepsze to niż nikt niczego by się miał nie uczyć ale zdecydowanie nie tędy droga ps oczywiście ktoś może mi zarzucić że pomijam aspekt że mieszkają w pl i grają w pl - że jest to dowartościowanie naszego kraju i języka itp - Dobrze ale ja patrze na to w sposób praktyczny i wiem dobrze że jedyna szansa na to by cały zespół mógł się w miarę ze sobą porozumieć to angielski - do tego jest to inwestycja która każdemu grajkowi, czy to naszemu czy obcokrajowcowi się spłaci.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.09.2010 o godz. 23:52.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Najbardziej praktycznym rozwiązaniem jest dopasowanie do większości kadry. Gdyby policzyć znajomość języków wśród piłkarzy to zapewne polski byłby najpopularniejszy bo większość kopaczy jest w stanie tylko w nim się porozumieć. Słowiańskim obcokrajowcom nie koniecznie musi być trudniej nauczyć się polskiego niż angielskiego (tym, którzy go jeszcze nie znają). Reszta też sobie poradzi bo żyjąc zagranicą szybciej "łapie się" miejscowy język niż tylko ucząc na kursach. Co więcej, wydaje mi się, że obcokrajowcy szybciej opanują polski na jakimś tam średnim poziomie niż Polacy angielski, bo piłkarze to nie są jednak mózgowcy, przez całe życie wymaga się od nich wysiłku fizycznego, a nie umysłowego. Kolejną sprawa jest możliwe zarzewie konfliktu. Gdyby Polacy dowiedzieli się, że mają się niejako dopasować do "przyjezdnych" (bo chyba większość z nich mówi po angielsku) to moglibyśmy mieć konflikt na miarę tego, który jest teraz w Legii. Warto przypomnieć wypowiedź Brożka po niedawnym przegranym meczu z Jagą: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,..._tlumacza.html
Ostatnio edytowane przez Raphael : 24.09.2010 o godz. 02:57.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|