The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2010, 00:14
simone napisał(a):Wyświetl post
Postępy prac we Wrocku, ogromne są te jednopoziomowe trybuny.
Takie duże jednopiętrowe trybuny to w dzisiejszych czasach są już tak trochę przeżytkiem. Nie zebym się czepiał ale drugiego takiego nowo budowanego stadionu nie uświadczysz
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 23.09.2010, 00:52
http://kiks.tv/2010/09/kaluzy-welcome-to/

relacja z wizyty dziennikarzy na stadionie Cracovii
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.09.2010, 01:04
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Nie zebym się czepiał ale drugiego takiego nowo budowanego stadionu nie uświadczysz
Nie zebym sie czepial ale.... uswiadczysz:

Skopje

Mainz

La Plata

Nie jest to moze popularne, ale ma swoje zastosowania.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.09.2010, 08:04
A mi te jednopoziomowe trybuny się bardzo podobają. Fajny efekt będzie przy pełnych trybunach.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 23.09.2010, 10:05
northrop napisał(a):Wyświetl post
Nie zebym sie czepial ale.... uswiadczysz:

Nie jest to moze popularne, ale ma swoje zastosowania.
W Skopje jest już od dawna jedna trybuna a ten projekt to tylko chęć zabudowania reszty w tym samym stylu, tak jak La Plata, tak więc nie są to nowo budowane stadiony. W Mainz obiekt nie jest ponad 40 tysięczny więc nie ma co porównywać. A we Wrocławiu zmienili projekt bo im sie na Euro spieszy więc to nie jest kwestia wizji projektanta
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 23.09.2010, 11:46
No to Arka ma mały problem. Chyba trzeba ich stadion przesunąć z kategorii "nowoczesny" do kategorii "tylko nowy".
http://www.sport.pl/pilka/1,70985,84..._to_bubel.html
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 23.09.2010, 12:39
Co zmienili we Wroclawiu?
Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.09.2010, 13:25
Miałem wczoraj okazję być na stadionie Cracovii... W prawdzie byłem po 19 i miły pan nie chciał mnie wpuścić, ale po informacji, że jestem z Warszawy i nie będę mógł podejść w innym dniu warunkowo mnie wpuścił.
No więc tak Panowie nie wiem ilu z Was było na tym stadionie, ale według mnie krytyka jest nieuzsadanona, ale po kolei:
Elewacja - jak dla mnie świetna, nie jest to żaden "supermarket" jak niektórzy pisali, wysokiej jakości materiały, dobra iluminacja, w tym miejscu świetny, zrównoważony projekt, bardzo miło prezentuje się duży plac przed głównym wejściem, wysokiej jakości materiały, nie żadna zwczajna "kostka downa", ale płyty, trochę kostki, ale dekoracyjnej, dobre oświetlenie.
Środek - trybuny są dosłownie kilka metrów od linii boiska - super sprawa, na tym stadionie będzie mozna stworzyć super atmosferę, kameralny, zamknięty.
Jakośc wykończenia w środku nie powala (krzesełka, barierki itp.) ale też nie jest źle
Największym minusem według mnie są trybuny każda innej wysokości.
Podsumowując jak na możliwości Cracovii stadion idealny.
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 23.09.2010, 13:26
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Co zmienili we Wroclawiu?
Tak miał wyglądać pierwotnie ale zmienili na parterowy żeby było szybciej

Marcin(L) napisał(a):Wyświetl post
Miałem wczoraj okazję być na stadionie Cracovii... W prawdzie byłem po 19 i miły pan nie chciał mnie wpuścić, ale po informacji, że jestem z Warszawy i nie będę mógł podejść w innym dniu warunkowo mnie wpuścił.
No więc tak Panowie nie wiem ilu z Was było na tym stadionie, ale według mnie krytyka jest nieuzsadanona, ale po kolei:
Elewacja - jak dla mnie świetna, nie jest to żaden "supermarket" jak niektórzy pisali, wysokiej jakości materiały, dobra iluminacja, w tym miejscu świetny, zrównoważony projekt, bardzo miło prezentuje się duży plac przed głównym wejściem, wysokiej jakości materiały, nie żadna zwczajna "kostka downa", ale płyty, trochę kostki, ale dekoracyjnej, dobre oświetlenie.
Środek - trybuny są dosłownie kilka metrów od linii boiska - super sprawa, na tym stadionie będzie mozna stworzyć super atmosferę, kameralny, zamknięty.
Jakośc wykończenia w środku nie powala (krzesełka, barierki itp.) ale też nie jest źle
Największym minusem według mnie są trybuny każda innej wysokości.
Podsumowując jak na możliwości Cracovii stadion idealny.
Ludzie smieją się ża na Wisle każda trybuna jest inna mimo ze tak nie jest, a tak naprawdę to ta "perełka" na Kałuży ma każdą trybunę inną

A co do atmosfery to jest ona uzalezniona od kibiców, których to tam nie ma (przynajmniej tych porzadnych)

Dodatkowo zgodzę się że stadion idealny na I lige
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 24.09.2010 o godz. 08:56.
Odpowiedz cytując
damian3k
Member

Od: 12.2008

Stary 23.09.2010, 20:10
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=64051203
To ja już chyba wole nasz asfalt
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.09.2010, 20:25
damian3k napisał(a):Wyświetl post
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=64051203
To ja już chyba wole nasz asfalt
Pewnie od nową ułożą
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.09.2010, 20:42

Cracovia opanowuje telebimy nie tylko w Krakowie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.09.2010, 20:54
I kolejna teoria spiskowa gotowa. Na telebimach ciagle wygrywaja a w lidze ku..a ktos ich robi w ch..a i maja same porazki :(
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Stary 23.09.2010, 20:55
Ale widać że przygotowują sie już na I lige
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.09.2010, 21:04
Warszawa, Chorzów (50k)
Wrocław, Poznań, Gdańsk (40k)
Kraków, Warszawa (30k)
Bydgoszcz, Białystok (20k)
Kielce, Kraków, Gdynia, Lubin (15k)
na dobrym poziomie jest też Bełchatów (5k) nowoczesny i zadbany kameralny stadionik.

Na wiosnę mają ruszać w:
Zabrzu (25k, w dalszej perspektywie 30k)
Bielsku-Białej (15k, etapami jak u nas)
Gliwice (10k, w dalszej perspektywie 15k)

17 stadionów, przy czym na jednym mecze klubów będą niezwykła rzadkością (Narodowy) a na innym będzie to jeden mecz, a prawdopodobnie wraz ze wzrostem "popularności" Ruchu poza meczami z Górnikiem to będą także mecze z klubem z wielkopolski, Wisłą czy Legią, czyli jakby na to nie patrzeć prawie jedna trzecia spotkać które Ruch rozegra u siebie w ogóle.

Tymczasem nowoczesne stadiony we Włoszech to:
Mediolan (80k)
Bari (60k)
Genua (40k)
Turyn (buduje się, ale nawet nie pamiętam na ile, zdaje się 40k)

i nie szykuje się tutaj rewolucja
Tylko, że tam na jedną kolejkę, w trzech ligach, może przyjść milion ludzi
.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.09.2010, 21:09
a Widzew nie ma planow budowy nowego stadionu?

EDIT
Rzeczywiscie z tym Widzewem to sa jakies jaja. Ostatnio natknalem sie na jakies projekty, tylko oblukalem wizualizacje i dalej sie nie zaglebialem. A teraz patrze ze tam juz od kilku lat sie czaja na nowy stadion i nic z tego narazie konkretnego nie wynika. Niektorzy probuja budowac kilka lat a niektorzy buduja kilka lat, chyba z dwojga zlego to nasza sytuacja jest lepsza
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 23.09.2010 o godz. 21:17.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.09.2010, 21:12
dużo klubów ma plany

chcieć a móc.
czasem nawet nie wystarczy móc, patrz przykład Rzeszowa gdzie będą rozpisywać trzeci przetarg.
.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 23.09.2010, 21:16
Skoro umieszczasz Bełchatów to myślę, że Łęczna i Ostrowiec też powinny znaleźć się w tym zestawieniu
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 23.09.2010, 21:21
Katowice jeszcze.

Wkrótce rozpoczynają podobno budować obiekt na 17,5 tys ludzi.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 23.09.2010, 21:27
Napewno bedzie milo w Polsce byc na takich nowoczesnych, nawet nieduzych bo na 10-20 tys osob kamerlanych stadionach. Ale obawiam sie myslac na przyszlosc ze jesliw Polsce zrobilby sie bum na pilke (wiecie mniej propagandy antykibicowskiej, lepsze wyniki i gra pilkarzy) to takie ekipy jak Legia, Lech, Wisła to stadiony minimum na 55 tys a te mniejsze kluby powinny miec stadiony na 30 tys. Oczywiscie to wielkie wybieganie w przyszlosc i troche zgadywanie jak to sie wszystko potoczy ale gdyby poziom poszedl w gore to moim zdaniem moze sie okazac ze jak teraz sie cieszymy ze powstaja te kameralne obiekty czy stadiony na 30 tys w Krk i Wawie to za jakis czas bedzie zal ze sa nowe a takie male. Moze to wyglada jak szukanie dziury w calym albo jakies czepianie sie na sile ale nic w tym stylu, tylko z mojej strony to jest taka mala proba odgadywania co nas czeka w przyszlosc. A jesli chodzi o te wszystkie obiekty ktore powstaja i powstana to po prostu to jest poezja, po tylu latach nedzy w Polsce stadiony rosna jak grzyby po deszczu. Gdzie sie nie obejrzec to beda mniejsze, badz wieksze stadiony ale wszystkie schludne i na poziomie europejskim, ladnie powykanczane.
drozd:
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.09.2010, 21:51
Co to się na tym kurniku działo dzisiaj? Bo nie wiem czy doping z kasety puścili, czy co.. ale zero bluzgów na Wisłę Było za to można się dowiedzieć, że "to miasto jest ich" i że "rządzą w Krakowie".

Kabaret przyjechał?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 23.09.2010, 21:52
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Tymczasem nowoczesne stadiony we Włoszech to:
Mediolan (80k)
Bari (60k)
Genua (40k)
Turyn (buduje się, ale nawet nie pamiętam na ile, zdaje się 40k)
Nie wiem czym popierasz stadion Bari, bo to typowy wielki moloch bez zaplecza,w dodatku z bieżnią ( stadion z mistrzostw 1990). Poza pojemnością nic za nim nie przemawia.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 23.09.2010, 22:10
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czym popierasz stadion Bari, bo to typowy wielki moloch bez zaplecza,w dodatku z bieżnią ( stadion z mistrzostw 1990). Poza pojemnością nic za nim nie przemawia.
Zdecydowanie najlepszy jest dach
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.09.2010, 22:52
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Co to się na tym kurniku działo dzisiaj? Bo nie wiem czy doping z kasety puścili, czy co.. ale zero bluzgów na Wisłę Było za to można się dowiedzieć, że "to miasto jest ich" i że "rządzą w Krakowie".

Kabaret przyjechał?
Trening dopingu <lol100%>

Ale tak mniej więcej kabaret przyjechał

Jest nawet fota

jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 24.09.2010, 08:18
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ale obawiam sie myslac na przyszlosc ze jesliw Polsce zrobilby sie bum na pilke (wiecie mniej propagandy antykibicowskiej, lepsze wyniki i gra pilkarzy) to takie ekipy jak Legia, Lech, Wisła to stadiony minimum na 55 tys a te mniejsze kluby powinny miec stadiony na 30 tys. Oczywiscie to wielkie wybieganie w przyszlosc i troche zgadywanie jak to sie wszystko potoczy ale gdyby poziom poszedl w gore to moim zdaniem moze sie okazac ze jak teraz sie cieszymy ze powstaja te kameralne obiekty czy stadiony na 30 tys w Krk i Wawie to za jakis czas bedzie zal ze sa nowe a takie male.
Jak będzie boom na piłkę, i jak Polska będzie się tak rozwijać przez następne 10 lat, jak sie rozwijała przez ostatnie 10, to pieniądze na modernizacje się znajdą.
Teraz budujemy na miarę potrzeb i możliwości i to jest OK. Baza na to, żeby zrobić modę na piłkę, i żeby to pociągnąć do przodu będzie lepiej niż dobra.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 24.09.2010, 08:20
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale widać że przygotowują sie już na I lige
Mogą sie zdziwić, bo Podbeskidzie prawdopodobnie ich zastapi w Ekstraklasie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.09.2010, 11:50
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jak będzie boom na piłkę, i jak Polska będzie się tak rozwijać przez następne 10 lat, jak sie rozwijała przez ostatnie 10, to pieniądze na modernizacje się znajdą.
Przez ostatnie 2 lata to się raczej zwija. 90 % ludności Polski ma dochody w I progu podatkowym czyli nędzne. Biedny kraj, chyba że bilety będą po 5 zł lub 10 jak u parchów to może wtedy będzie ten boom z frekwencją.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 24.09.2010 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 24.09.2010, 20:31
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Przez ostatnie 2 lata to się raczej zwija. 90 % ludności Polski ma dochody w I progu podatkowym czyli nędzne.
No to oby się tak zwijała dalej.

A pierwszy próg podatkowy to 85528. Co oznacza, że osoba zarabiająca 8300 brutto/mies. jest w nadal pierwszym progu podatkowym. Zaiste nędzne dochody
No ale rozumiem, że dla niektórych "ekonomów" sytuacja w której pierwszy próg podatkowy wzrasta z 40 tys do 85 tys i obejmuje większość ludzi oznacza, że społeczeństwo zbiedniało bo znalazło się w pierwszym progu
Odpowiedz cytując
pluton
Junior Member

Od: 01.2004

Stary 25.09.2010, 07:48
Cracovia nocą

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 25.09.2010, 08:13
Bardzo ladne, no ale jak ma sie kontrole nad wszystkim to mozna zbudowac cos fajnego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów