|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
A mi te jednopoziomowe trybuny się bardzo podobają. Fajny efekt będzie przy pełnych trybunach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Skopje jest już od dawna jedna trybuna a ten projekt to tylko chęć zabudowania reszty w tym samym stylu, tak jak La Plata, tak więc nie są to nowo budowane stadiony. W Mainz obiekt nie jest ponad 40 tysięczny więc nie ma co porównywać. A we Wrocławiu zmienili projekt bo im sie na Euro spieszy więc to nie jest kwestia wizji projektanta
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to Arka ma mały problem. Chyba trzeba ich stadion przesunąć z kategorii "nowoczesny" do kategorii "tylko nowy".
http://www.sport.pl/pilka/1,70985,84..._to_bubel.html ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co zmienili we Wroclawiu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Miałem wczoraj okazję być na stadionie Cracovii... W prawdzie byłem po 19 i miły pan nie chciał mnie wpuścić, ale po informacji, że jestem z Warszawy i nie będę mógł podejść w innym dniu warunkowo mnie wpuścił.
No więc tak Panowie nie wiem ilu z Was było na tym stadionie, ale według mnie krytyka jest nieuzsadanona, ale po kolei: Elewacja - jak dla mnie świetna, nie jest to żaden "supermarket" jak niektórzy pisali, wysokiej jakości materiały, dobra iluminacja, w tym miejscu świetny, zrównoważony projekt, bardzo miło prezentuje się duży plac przed głównym wejściem, wysokiej jakości materiały, nie żadna zwczajna "kostka downa", ale płyty, trochę kostki, ale dekoracyjnej, dobre oświetlenie. Środek - trybuny są dosłownie kilka metrów od linii boiska - super sprawa, na tym stadionie będzie mozna stworzyć super atmosferę, kameralny, zamknięty. Jakośc wykończenia w środku nie powala (krzesełka, barierki itp.) ale też nie jest źle Największym minusem według mnie są trybuny każda innej wysokości. Podsumowując jak na możliwości Cracovii stadion idealny. ![]()
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak miał wyglądać pierwotnie ale zmienili na parterowy żeby było szybciej
![]()
![]() A co do atmosfery to jest ona uzalezniona od kibiców, których to tam nie ma (przynajmniej tych porzadnych) Dodatkowo zgodzę się że stadion idealny na I lige
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 24.09.2010 o godz. 08:56.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() Cracovia opanowuje telebimy nie tylko w Krakowie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
I kolejna teoria spiskowa gotowa. Na telebimach ciagle wygrywaja a w lidze ku..a ktos ich robi w ch..a i maja same porazki :(
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale widać że przygotowują sie już na I lige
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Warszawa, Chorzów (50k)
Wrocław, Poznań, Gdańsk (40k) Kraków, Warszawa (30k) Bydgoszcz, Białystok (20k) Kielce, Kraków, Gdynia, Lubin (15k) na dobrym poziomie jest też Bełchatów (5k) nowoczesny i zadbany kameralny stadionik. Na wiosnę mają ruszać w: Zabrzu (25k, w dalszej perspektywie 30k) Bielsku-Białej (15k, etapami jak u nas) Gliwice (10k, w dalszej perspektywie 15k) 17 stadionów, przy czym na jednym mecze klubów będą niezwykła rzadkością (Narodowy) a na innym będzie to jeden mecz, a prawdopodobnie wraz ze wzrostem "popularności" Ruchu poza meczami z Górnikiem to będą także mecze z klubem z wielkopolski, Wisłą czy Legią, czyli jakby na to nie patrzeć prawie jedna trzecia spotkać które Ruch rozegra u siebie w ogóle. Tymczasem nowoczesne stadiony we Włoszech to: Mediolan (80k) Bari (60k) Genua (40k) Turyn (buduje się, ale nawet nie pamiętam na ile, zdaje się 40k) i nie szykuje się tutaj rewolucja ![]() Tylko, że tam na jedną kolejkę, w trzech ligach, może przyjść milion ludzi ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a Widzew nie ma planow budowy nowego stadionu?
![]() EDIT Rzeczywiscie z tym Widzewem to sa jakies jaja. Ostatnio natknalem sie na jakies projekty, tylko oblukalem wizualizacje i dalej sie nie zaglebialem. A teraz patrze ze tam juz od kilku lat sie czaja na nowy stadion i nic z tego narazie konkretnego nie wynika. Niektorzy probuja budowac kilka lat a niektorzy buduja kilka lat, chyba z dwojga zlego to nasza sytuacja jest lepsza
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 23.09.2010 o godz. 21:17.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
dużo klubów ma plany
![]() chcieć a móc. czasem nawet nie wystarczy móc, patrz przykład Rzeszowa gdzie będą rozpisywać trzeci przetarg. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro umieszczasz Bełchatów to myślę, że Łęczna i Ostrowiec też powinny znaleźć się w tym zestawieniu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Katowice jeszcze.
Wkrótce rozpoczynają podobno budować obiekt na 17,5 tys ludzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napewno bedzie milo w Polsce byc na takich nowoczesnych, nawet nieduzych bo na 10-20 tys osob kamerlanych stadionach. Ale obawiam sie myslac na przyszlosc ze jesliw Polsce zrobilby sie bum na pilke (wiecie mniej propagandy antykibicowskiej, lepsze wyniki i gra pilkarzy) to takie ekipy jak Legia, Lech, Wisła to stadiony minimum na 55 tys a te mniejsze kluby powinny miec stadiony na 30 tys. Oczywiscie to wielkie wybieganie w przyszlosc i troche zgadywanie jak to sie wszystko potoczy ale gdyby poziom poszedl w gore to moim zdaniem moze sie okazac ze jak teraz sie cieszymy ze powstaja te kameralne obiekty czy stadiony na 30 tys w Krk i Wawie to za jakis czas bedzie zal ze sa nowe a takie male. Moze to wyglada jak szukanie dziury w calym albo jakies czepianie sie na sile ale nic w tym stylu, tylko z mojej strony to jest taka mala proba odgadywania co nas czeka w przyszlosc. A jesli chodzi o te wszystkie obiekty ktore powstaja i powstana to po prostu to jest poezja, po tylu latach nedzy w Polsce stadiony rosna jak grzyby po deszczu. Gdzie sie nie obejrzec to beda mniejsze, badz wieksze stadiony ale wszystkie schludne i na poziomie europejskim, ladnie powykanczane.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co to się na tym kurniku działo dzisiaj? Bo nie wiem czy doping z kasety puścili, czy co.. ale zero bluzgów na Wisłę
Było za to można się dowiedzieć, że "to miasto jest ich" i że "rządzą w Krakowie". Kabaret przyjechał? ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czym popierasz stadion Bari, bo to typowy wielki moloch bez zaplecza,w dodatku z bieżnią ( stadion z mistrzostw 1990). Poza pojemnością nic za nim nie przemawia.
![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Ale tak mniej więcej kabaret przyjechał ![]() Jest nawet fota ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz budujemy na miarę potrzeb i możliwości i to jest OK. Baza na to, żeby zrobić modę na piłkę, i żeby to pociągnąć do przodu będzie lepiej niż dobra. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mogą sie zdziwić, bo Podbeskidzie prawdopodobnie ich zastapi w Ekstraklasie
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Przez ostatnie 2 lata to się raczej zwija. 90 % ludności Polski ma dochody w I progu podatkowym czyli nędzne. Biedny kraj, chyba że bilety będą po 5 zł lub 10 jak u parchów to może wtedy będzie ten boom z frekwencją.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 24.09.2010 o godz. 11:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A pierwszy próg podatkowy to 85528. Co oznacza, że osoba zarabiająca 8300 brutto/mies. jest w nadal pierwszym progu podatkowym. Zaiste nędzne dochody ![]() No ale rozumiem, że dla niektórych "ekonomów" sytuacja w której pierwszy próg podatkowy wzrasta z 40 tys do 85 tys i obejmuje większość ludzi oznacza, że społeczeństwo zbiedniało bo znalazło się w pierwszym progu ![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Cracovia nocą
![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bardzo ladne, no ale jak ma sie kontrole nad wszystkim to mozna zbudowac cos fajnego.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|