The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.09.2010, 14:56
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Gość zagrał w ponad 150 meczach w ligach lepszych niż nasza. Ponadto był reprezentantem Kamerunu. Ostatnio też wcale nie grał jakoś wybitnie mało. Może okazać się ciekawym uzupełnieniem składu.
Branco nie miał miejsca w 2 lidze Greckiej (Levaidikos) wiec chyba cudów po nim sie spodziewac nie można teraz.Ostatni mecz zagrał 9 stycznia w barwach Levaidikosu wchodząc z ławki na ostatnie 20 minut.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.09.2010 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 13.09.2010, 15:04
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
mam pytanko co z certyfikatem Bouhari'ego?czy klub nie moze przez UEFA wymóc na turkach zeby go wkoncu wysłali, on musi zagrac w nastepnym meczu!!!!!!!
no to juz jest troche kpina zeby jeszcze nie przyszedl. moze na nastepny mecz z Korona tez nie bedzie mogl zagrac? moglby sie w koncu ktos za to zabrac
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 13.09.2010, 15:16
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Branco nie miał miejsca w 2 lidze Greckiej (Levaidikos).
najpierw sprawdź zanim zaczniesz się wymądrzać... Levadiakos jest spadkowiczem z greckiej ekstraklasy (Super League Ellada)i w tym sezonie będzie grał w greckiej 2 lidze (OPAP Football League) ...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 13.09.2010, 15:19
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
najpierw sprawdź zanim zaczniesz się wymądrzać... Levadiakos jest spadkowiczem z greckiej ekstraklasy (Super League Ellada)i w tym sezonie będzie grał w greckiej 2 lidze (OPAP Football League) ...
ale gra obecnie w 2 lidze greckiej i z niego zrezygnowali
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.09.2010, 15:22
ok jest słaby beznadziejny nie potrafi kopać ani nic jest dnem
Jesteś szcześliwszy?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.09.2010, 15:24
Branco nie miał miejsca w 2 lidze Greckiej (Levaidikos) wiec chyba cudów po nim sie spodziewac nie można teraz.Ostatni mecz zagrał 9 stycznia w barwach Levaidikosu wchodząc z ławki na ostatnie 20 minut.
Nie wiem skąd masz te dane.Drużyna grała w ekstraklasie i spadła dosyć pechowo(6 zespół w lidze miał 5 punktów więcej) a Branco zagrał w jeszcze 2 meczach, 25 i 26 kolejce - co nie zmienia faktu że jego osiągnięcia z ostatnich lat zupełnie nie powalają.
Ale stąd za pewne testy a nie podpis.
Odpowiedz cytując
Niemogesiezarejestrowac
Member

Od: 09.2010

Stary 13.09.2010, 15:26
Ludzie , co z tego , że on jest na testach?
To nie znaczy , że juz podpisał kontrakt.
Przecież rzadko , który testowany jest zatrudniany.
Jak będzie dobry to go wezmą i tyle.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 13.09.2010, 15:31
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ok jest słaby beznadziejny nie potrafi kopać ani nic jest dnem
Jesteś szcześliwszy?
bo bym wolał żeby ogrywał się młody Rado,Chrapek,Czekaj a nie 30 latek z 2 ligi
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.09.2010 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.09.2010, 15:39
bo bym wolał żeby ogrywał się Rado albo młody wychowanek z MESY a nie 30 latek z 2 ligi
skoro Cikos z 2 ligi może to czemu mużin nie moze.

Rado gra na innej pozycji.

Ja ufam ludziom którzy maja znaczenie w klubie, trener i dyr. sportowy i nie sadze zeby brali i podpisywali ludzi którzy sa chujowi slabi i w ogole.
Młodzi wychowankowie MESY, za Kasperczaka byli przesłabi, i nagle cudowne ozdrowienie?

myśle tez , ze gdyby na testy przyjechał Chavez jako wolny zawodnik to nie podpisalibyśmy go. A że przyjechał jako supertransfer, i 90% forum prawie sie z radości...
no ale taki nasz kraj, bo przeciez taki Manu miał z Cabralem miażdzyć. I póki co miażdzą, ale orzechy w parku
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.09.2010, 15:50
Nie wymyślaj głupot. Po pierwsze Branco miał miejsce w 1 lidze Greckiej więc w drugiej nie było mu potrzebne (chodzi mi o ostatni sezon ) i zagrał tam przyzwoitą ilość meczów . Po drugie odszedł z Levaidiakosu ponieważ skończył mu się tam kontrakt a po spadku zrobili tam rewolucję i mało kto został a może on nie chciał grać w drugiej lidze ( popatrz na oficjalną , tam pisze że Branco powiedział po treningu że interesuje go tylko gra w najwyższej klasie rozgrywkowej - może ściemniał ale tak powiedział). Po trzecie sprawdź dobrze kiedy rozegrał ostatni mecz w kilku źródłach a później napisz! Ja szczerze mówiąc nie mam zdania na temat tego piłkarza bo nie widziałem go w akcji więc nie będę się wypowiadał , ale po to są testy żeby sprawdzić go, jeśli przekona Maskanta to podpisze kontrakt a jeśli nie to mu podziękują. Myślę że teraz jest nam potrzebny doświadczony boczny obrońca nawet jeśli miałby podpisać z nami kontrakt tylko na tą rundę to warto byłoby z tego rozwiązania skorzystać oczywiście jeśli coś sobą reprezentuje. Teraz najważniejsze jest Mistrzostwo a My przez błędy w obronie i brak bocznych obrońców możemy stracić szanse na Mistrza już w tej rundzie więc zastanowiłbym się poważnie nad kandydaturą tego Kameruńczyka. Zabezbieczenie na wypadek kontuzji Cikosa czy Piotrka Brożka byłoby a i typowy boczny obrońca ma już pewne nawyki i wyuczone zachowania jak się w pewnych sytuacjach zachowywać i będzie lepiej się spisywał na swojej pozycji niż ,np. boczny pomocnik który pierwszy raz gra na tej pozycji.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.09.2010, 15:56
fanfan jak już kogoś upominasz to sprawdziłbyć rzeczy które piszesz. Branco miał z Levadiakosem 3-letni kontrakt, który został w czerwcu 2010 rozwiazany. Tak więc nie odszedł stamtąd po wypełnieniu kontraktu.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 13.09.2010 o godz. 21:36.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.09.2010, 17:00
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Wy pewnie z tych co Etamane miał dla was 19 lat, a Traore 23.
Tyle, ze na Traore i Etamane byly porzadne dowody. Siwy (?!) zarost to chyba jakas kpina. 20-latkowie juz lysieja, zreszta on jest czarny to sie inaczej swiatlo odbija
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 13.09.2010, 17:09
Branco może tak szybko zaczał siwiec jak Ravanelli ( wieku 18 lat), kto wie ? może jest równie utalentowany jak On.
Jestem jednak zdania że taki 30 latek będzie blokował miejsce Czekajowi,Chrapkowi czy Rado a oni muszą sie ogrywac
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.09.2010 o godz. 17:11.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 13.09.2010, 17:55
Jestem jednak zdania że taki 30 latek będzie blokował miejsce Czekajowi,Chrapkowi czy Rado a oni muszą sie ogrywac
Nie zgodzę się z Tobą. Zresztą żaden z tych zawodników nie jest lewym obrońcom a nawet jakby był to i tak trener wolałby przesunąć na tą pozycję kogoś z pomocy. My walczymy o Mistrzostwo , musimy wystawiać najlepszych , nie jesteśmy drużyną do ogrywania młodych . Młodzi dostaną szansę gdy będzie plaga kontuzji i nie będzie innego wyjścia ,teraz przecież grają w Młodej Ekstraklasie , mogą później pójść na wypożyczenie , rozwijać się , nikt im nie blokuje miejsca, wszystko zależy od nich i od ich ciężkiej pracy. Po prostu w takiej drużynie jak Wisła kadra musi być kompletna , a na pozycji bocznego obrońcy mamy wakat więc i tak ktoś musi przyjść , nie ważne czy to będzie ten Branco czy ktoś inny , mniej ważne czy teraz przyjdzie czy w zimie ale ktoś musi wypełnić tą lukę i ta osoba chcąc nie chcąc będzie "blokowała" miejsce młodemu zawodnikowi , oczywiście ta osoba musi być wystarczająco dobra.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 13.09.2010 o godz. 17:59.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.09.2010, 18:04
Powiem tak: na pewno jest znacznie większy sens zapraszać na testy zawodników typu Branco, niż takie wynalazki jak Pinto, czy Alemao, z którejś tam ligi chińskiej czy australijskiej....
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.09.2010, 18:23
Powiem szczerze, że ten Branco może i dobry jako zapchajdziura. Ale liczylem ze u nas takim zostanie Cikos a zimą pozyskamy kogoś lepszego do pierwszego składu. Jak ten podpisze na rok to do czerwca będzie miejsce blokował. Niech chociaz za rundę mu tylko zapłacą , a nie dłuższy kontrakt...
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.09.2010, 18:59
Wielkość Valcxa jak dla mnie zweryfikuje sprawa Łobodzinskiego i Garguły. Zobaczymy jak się potoczą ich losy, bo jeżeli będą dalej przesiadywać na trybunach to dobrze byłoby im znaleźć jakieś kluby w przerwie zimowej.
Garguła oczywiście ma moją sympatię, może zacznie grać tak jak Niedzielan też się wkońcu odnalazł po kontuzji.
Ale Łobodziński to dla mnie priorytet Valcx zyskałby moją wielką sympatię jakby gdzieś go opchnął

Drugą sprawą jest kontrakt Piotra Brożka.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.09.2010, 19:58
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Wielkość Valcxa jak dla mnie zweryfikuje sprawa Łobodzinskiego i Garguły. Zobaczymy jak się potoczą ich losy, bo jeżeli będą dalej przesiadywać na trybunach to dobrze byłoby im znaleźć jakieś kluby w przerwie zimowej.
Garguła oczywiście ma moją sympatię, może zacznie grać tak jak Niedzielan też się wkońcu odnalazł po kontuzji.
Ale Łobodziński to dla mnie priorytet Valcx zyskałby moją wielką sympatię jakby gdzieś go opchnął

Drugą sprawą jest kontrakt Piotra Brożka.
chyba pchnięcie Brożka gdziekolwiek
razem z bratem w pakiecie

co do Guły. Już jeden mądry trenejro pozbył się Niedzielana, który po odejściu do Ruchu odzyskał formę, ochotę do gry i odbudował się że ho. Znowu mamy przerabiać ten scenariusz?
Łobo? jego się nie da sprzedąć. Trza oddać gdziekolwiek za darmo. Ewentualnie za małą dopłatą.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.09.2010, 20:07
Faktycznie, to co zrobił Skorża to duży błąd, myślę że jako trener powinien umieć ocenić potencjał zawodnika i powinien wiedzieć, że Niedzielan nawet wtedy byłby bardziej przydatny dla zespołu, aniżeli Beto.

Ja uważam, że Guła powinien dostać szansę gry w meczach, w których jakiś czas temu wystąpił spisywał się przyzwoicie.
Ostatnio edytowane przez Titto : 13.09.2010 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.09.2010, 20:20
Acapelo jak Staszek pchnie Łoba, to on nie będzie wielki, On będzie zwyczajnym cudotwórcą.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.09.2010, 21:55
Coś mi się wydaje że ten Branco to będzie taki Diaz, może grać na boku obrony, na DM, niech Maaskant oceni czy się nadaje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.09.2010, 23:45
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Acapelo jak Staszek pchnie Łoba, to on nie będzie wielki, On będzie zwyczajnym cudotwórcą.
Jak go gdzieś odda za darmo, to już będzie miał się czym chwalić. Gość ma coraz dalej do osiemnastki nawet przy naszej obecnej kadrze, każdy kto ma kasę może ją wydać sto razy lepiej niż na niego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.09.2010, 07:09
mam pytanko - gdzie sie powiedział ten certyfikatczyżby ktos pojechał samochodem po niego do turcji ilez mozna czekac na jeden dokument!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.09.2010, 07:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak go gdzieś odda za darmo, to już będzie miał się czym chwalić. Gość ma coraz dalej do osiemnastki nawet przy naszej obecnej kadrze, każdy kto ma kasę może ją wydać sto razy lepiej niż na niego.
Uważam, że sprzedaż Łoba jest niemożliwa, bo wymaga ona, oprócz zaangażowania Valcxsa, także dobrej woli po stronie Wojtka.
Nie sądze, żę jakikolwiek klub będzie mu chciał zaproponować nawet połowę wysokości kontraktu, który ma obecnie. Zatem czy nasz skrzydłowy zgodzi się na tak drastyczne obcięcie pensji? Nie sądze.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 14.09.2010, 07:40
kurcze czemu Widzew testuje 23 letniego Kolumbijczyka, a my szrot z Kamerunu... ;/
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.09.2010, 08:00
kurcze czemu Widzew testuje 23 letniego Kolumbijczyka, a my szrot z Kamerunu... ;/
Właśnie o to mi chodzi, jakoś inne Polskie kluby testują młodszych zawodników a my jakieś niechciane odpady z Grecji i Anglii, rozumiem że jesteśmy w pilnej potrzebie ale na własne życzenie...lepiej postawić na kogoś z młodej ekstraklasy niż brać kolejne ogórki...ile to już takich graczy u nas było...Ci co myślą że ten Branco będzie zbawieniem to fajnie mają...problemu nie rozwiąże jeden gracz, u nas gra wygląda jakby nie było całej obrony...a za 3 miesiące zostaniemy z Kowalskim i Bunozą, niech lepiej szukają zastępców za Clebera...szkoda czasu na takie testy
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 14.09.2010, 08:08
Skąd wiesz że z niego zrezygnowali? Może to on nie chciał grać w drugiej lidze? Tego nie wiemy ale nie można zakładać że to właśnie klub zrezygnował z niego.

A dlaczego uważasz że Kameruńczyk jest szrotem a tamten Kolumbijczyk to dobry piłkarz? Może jest odwrotnie? Co wiemy o tamtym Kolumbijczyku ? To że ma 23 lata i gra całą karierę w swojej lidze. Czyli nie wiemy nic. Kameruńczyk grał w mocniejszych ligach, ma bardzo ważne doświadczenie i europejska piłka nie jest mu obca. Oczywiście ja nie mówię że się sprawdzi ale dajmy Maskantowi ocenić jego przydatność do zespołu , jeśli przekona trenera to znaczy że coś potrafi i później w meczach będzie musiał przekonać nas kibiców. A teraz na razie nie ma sensu pisać jaki on słaby , że szrot i nie ma sensu go podpisywać.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 14.09.2010 o godz. 08:14.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 14.09.2010, 08:28
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz że z niego zrezygnowali? Może to on nie chciał grać w drugiej lidze? Tego nie wiemy ale nie można zakładać że to właśnie klub zrezygnował z niego.

A dlaczego uważasz że Kameruńczyk jest szrotem a tamten Kolumbijczyk to dobry piłkarz? Może jest odwrotnie? Co wiemy o tamtym Kolumbijczyku ? To że ma 23 lata i gra całą karierę w swojej lidze. Czyli nie wiemy nic. Kameruńczyk grał w mocniejszych ligach, ma bardzo ważne doświadczenie i europejska piłka nie jest mu obca. Oczywiście ja nie mówię że się sprawdzi ale dajmy Maskantowi ocenić jego przydatność do zespołu , jeśli przekona trenera to znaczy że coś potrafi i później w meczach będzie musiał przekonać nas kibiców. A teraz na razie nie ma sensu pisać jaki on słaby , że szrot i nie ma sensu go podpisywać.

Kameruńczyk przez sam swój wygląd i nadwagę oraz wiek wygląda jak gracz wyeksploatowany...on nie będzie wzmocnieniem już, więc jaki sens go podpisywać? Skoro zarząd nikogo nie kupił to chyba oznacza że uznali damy radę? No chyba inaczej tego nie da się wyjaśnić. Bo jak myśleli że jest okazja sprzedać a i tak sprowadzi się darmowego to gratulacje. Branco pamiętam z gry w Eintrachcie, był to gracz wtedy nieobliczalny, wręcz szalony szokował fryzurą i zachowaniem. Potem loty obniżył, odnalazł się w MSV. Tam grał, ale powiedzmy sobie bardzo niepewnie w obronie, to nie jest typowy boczny obrońca, w ataku jeszcze coś gra, ale w obronie słabo, a tu leży nasz problem...
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 14.09.2010 o godz. 08:30.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.09.2010, 08:34
fanfan napisał(a):Wyświetl post

Daj spokój. Płaczki będą płakać i nic na to nie poradzisz. Przecież oni wszystko wiedzą lepiej. Kto jest dobry, a kto słaby. Kogo podpisać. Dzisiaj przeczytałem, że nasza akcja bramkowa z Jagą była słaba, bo trwała, uwaga, za dlugo! Głupich nie sieją. Na szczęście jest taki przydatny przycisk - ignoruj.
To na prawdę działa i ułatwia czytanie forum.
..
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 14.09.2010, 08:46
tofik napisał(a):Wyświetl post
Daj spokój. Płaczki będą płakać i nic na to nie poradzisz. Przecież oni wszystko wiedzą lepiej. Kto jest dobry, a kto słaby. Kogo podpisać. Dzisiaj przeczytałem, że nasza akcja bramkowa z Jagą była słaba, bo trwała, uwaga, za dlugo! Głupich nie sieją. Na szczęście jest taki przydatny przycisk - ignoruj.
To na prawdę działa i ułatwia czytanie forum.
A Ty czasem widzisz co się w klubie dzieje? U nas leży wszystko, sprzedaż biletów, transfery, sponsor i powiedz mi co się poprawiło od przyjścia Basałaja? Jest gorzej niż było, zatrudnił Holendrów i to jedyny plus. Przegrywamy mecze z Ruchem, Jagiellonią co jeszcze 2 lata temu było nie do pomyślenia. Zobaczymy co Stan z Robertem zrobią w zimie. Więc nie pisz mi tu bo ja w przeciwieństwie np. do naszego trenera Branco w akcji widziałem wiele razy. Jak go zobaczyłem na zdjęciu teraz to go nie poznałem, nadwaga niesamowita. Już grając w MSV wyglądał jak byczek, potem się go pozbyli. Jego atutami była szybkość i przebojowość, bramkę jaką zasadził w Eintrachcie palce lizać. Gdyby miał 3 lata mniej brać w ciemno na skrzydło ale nie na obronę, on tu przychodzi bo wie że w Anglii takiego "miśka" nie zatrudnią. Tyle dobrze że na testy. Mogę się mylić ale nie tędy droga
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów