|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
no to juz jest troche kpina zeby jeszcze nie przyszedl. moze na nastepny mecz z Korona tez nie bedzie mogl zagrac? moglby sie w koncu ktos za to zabrac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ok jest słaby beznadziejny nie potrafi kopać ani nic jest dnem
Jesteś szcześliwszy? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ludzie , co z tego , że on jest na testach?
To nie znaczy , że juz podpisał kontrakt. Przecież rzadko , który testowany jest zatrudniany. Jak będzie dobry to go wezmą i tyle. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bo bym wolał żeby ogrywał się młody Rado,Chrapek,Czekaj a nie 30 latek z 2 ligi
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.09.2010 o godz. 15:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Rado gra na innej pozycji. Ja ufam ludziom którzy maja znaczenie w klubie, trener i dyr. sportowy i nie sadze zeby brali i podpisywali ludzi którzy sa chujowi slabi i w ogole. Młodzi wychowankowie MESY, za Kasperczaka byli przesłabi, i nagle cudowne ozdrowienie? myśle tez , ze gdyby na testy przyjechał Chavez jako wolny zawodnik to nie podpisalibyśmy go. A że przyjechał jako supertransfer, i 90% forum prawie sie z radości... no ale taki nasz kraj, bo przeciez taki Manu miał z Cabralem miażdzyć. I póki co miażdzą, ale orzechy w parku ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie wymyślaj głupot. Po pierwsze Branco miał miejsce w 1 lidze Greckiej więc w drugiej nie było mu potrzebne (chodzi mi o ostatni sezon ) i zagrał tam przyzwoitą ilość meczów . Po drugie odszedł z Levaidiakosu ponieważ skończył mu się tam kontrakt a po spadku zrobili tam rewolucję i mało kto został a może on nie chciał grać w drugiej lidze ( popatrz na oficjalną , tam pisze że Branco powiedział po treningu że interesuje go tylko gra w najwyższej klasie rozgrywkowej - może ściemniał ale tak powiedział). Po trzecie sprawdź dobrze kiedy rozegrał ostatni mecz w kilku źródłach a później napisz! Ja szczerze mówiąc nie mam zdania na temat tego piłkarza bo nie widziałem go w akcji więc nie będę się wypowiadał , ale po to są testy żeby sprawdzić go, jeśli przekona Maskanta to podpisze kontrakt a jeśli nie to mu podziękują. Myślę że teraz jest nam potrzebny doświadczony boczny obrońca nawet jeśli miałby podpisać z nami kontrakt tylko na tą rundę to warto byłoby z tego rozwiązania skorzystać oczywiście jeśli coś sobą reprezentuje. Teraz najważniejsze jest Mistrzostwo a My przez błędy w obronie i brak bocznych obrońców możemy stracić szanse na Mistrza już w tej rundzie więc zastanowiłbym się poważnie nad kandydaturą tego Kameruńczyka. Zabezbieczenie na wypadek kontuzji Cikosa czy Piotrka Brożka byłoby a i typowy boczny obrońca ma już pewne nawyki i wyuczone zachowania jak się w pewnych sytuacjach zachowywać i będzie lepiej się spisywał na swojej pozycji niż ,np. boczny pomocnik który pierwszy raz gra na tej pozycji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
fanfan jak już kogoś upominasz to sprawdziłbyć rzeczy które piszesz. Branco miał z Levadiakosem 3-letni kontrakt, który został w czerwcu 2010 rozwiazany. Tak więc nie odszedł stamtąd po wypełnieniu kontraktu.
Ostatnio edytowane przez K4millo : 13.09.2010 o godz. 21:36.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Branco może tak szybko zaczał siwiec jak Ravanelli ( wieku 18 lat), kto wie ? może jest równie utalentowany jak On.
Jestem jednak zdania że taki 30 latek będzie blokował miejsce Czekajowi,Chrapkowi czy Rado a oni muszą sie ogrywac
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.09.2010 o godz. 17:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zgodzę się z Tobą. Zresztą żaden z tych zawodników nie jest lewym obrońcom a nawet jakby był to i tak trener wolałby przesunąć na tą pozycję kogoś z pomocy. My walczymy o Mistrzostwo , musimy wystawiać najlepszych , nie jesteśmy drużyną do ogrywania młodych . Młodzi dostaną szansę gdy będzie plaga kontuzji i nie będzie innego wyjścia ,teraz przecież grają w Młodej Ekstraklasie , mogą później pójść na wypożyczenie , rozwijać się , nikt im nie blokuje miejsca, wszystko zależy od nich i od ich ciężkiej pracy. Po prostu w takiej drużynie jak Wisła kadra musi być kompletna , a na pozycji bocznego obrońcy mamy wakat więc i tak ktoś musi przyjść , nie ważne czy to będzie ten Branco czy ktoś inny , mniej ważne czy teraz przyjdzie czy w zimie ale ktoś musi wypełnić tą lukę i ta osoba chcąc nie chcąc będzie "blokowała" miejsce młodemu zawodnikowi , oczywiście ta osoba musi być wystarczająco dobra.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 13.09.2010 o godz. 17:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Powiem tak: na pewno jest znacznie większy sens zapraszać na testy zawodników typu Branco, niż takie wynalazki jak Pinto, czy Alemao, z którejś tam ligi chińskiej czy australijskiej....
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Powiem szczerze, że ten Branco może i dobry jako zapchajdziura. Ale liczylem ze u nas takim zostanie Cikos a zimą pozyskamy kogoś lepszego do pierwszego składu. Jak ten podpisze na rok to do czerwca będzie miejsce blokował. Niech chociaz za rundę mu tylko zapłacą , a nie dłuższy kontrakt...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wielkość Valcxa jak dla mnie zweryfikuje sprawa Łobodzinskiego i Garguły. Zobaczymy jak się potoczą ich losy, bo jeżeli będą dalej przesiadywać na trybunach to dobrze byłoby im znaleźć jakieś kluby w przerwie zimowej.
Garguła oczywiście ma moją sympatię, może zacznie grać tak jak Niedzielan też się wkońcu odnalazł po kontuzji. Ale Łobodziński to dla mnie priorytet Valcx zyskałby moją wielką sympatię jakby gdzieś go opchnął![]() Drugą sprawą jest kontrakt Piotra Brożka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
razem z bratem w pakiecie co do Guły. Już jeden mądry trenejro pozbył się Niedzielana, który po odejściu do Ruchu odzyskał formę, ochotę do gry i odbudował się że ho. Znowu mamy przerabiać ten scenariusz? Łobo? jego się nie da sprzedąć. Trza oddać gdziekolwiek za darmo. Ewentualnie za małą dopłatą. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Faktycznie, to co zrobił Skorża to duży błąd, myślę że jako trener powinien umieć ocenić potencjał zawodnika i powinien wiedzieć, że Niedzielan nawet wtedy byłby bardziej przydatny dla zespołu, aniżeli Beto.
Ja uważam, że Guła powinien dostać szansę gry w meczach, w których jakiś czas temu wystąpił spisywał się przyzwoicie.
Ostatnio edytowane przez Titto : 13.09.2010 o godz. 20:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Acapelo jak Staszek pchnie Łoba, to on nie będzie wielki, On będzie zwyczajnym cudotwórcą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje że ten Branco to będzie taki Diaz, może grać na boku obrony, na DM, niech Maaskant oceni czy się nadaje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jak go gdzieś odda za darmo, to już będzie miał się czym chwalić. Gość ma coraz dalej do osiemnastki nawet przy naszej obecnej kadrze, każdy kto ma kasę może ją wydać sto razy lepiej niż na niego.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
mam pytanko - gdzie sie powiedział ten certyfikat
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Nie sądze, żę jakikolwiek klub będzie mu chciał zaproponować nawet połowę wysokości kontraktu, który ma obecnie. Zatem czy nasz skrzydłowy zgodzi się na tak drastyczne obcięcie pensji? Nie sądze. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kurcze czemu Widzew testuje 23 letniego Kolumbijczyka, a my szrot z Kamerunu... ;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Właśnie o to mi chodzi, jakoś inne Polskie kluby testują młodszych zawodników a my jakieś niechciane odpady z Grecji i Anglii, rozumiem że jesteśmy w pilnej potrzebie ale na własne życzenie...lepiej postawić na kogoś z młodej ekstraklasy niż brać kolejne ogórki...ile to już takich graczy u nas było...Ci co myślą że ten Branco będzie zbawieniem to fajnie mają...problemu nie rozwiąże jeden gracz, u nas gra wygląda jakby nie było całej obrony...a za 3 miesiące zostaniemy z Kowalskim i Bunozą, niech lepiej szukają zastępców za Clebera...szkoda czasu na takie testy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skąd wiesz że z niego zrezygnowali? Może to on nie chciał grać w drugiej lidze? Tego nie wiemy ale nie można zakładać że to właśnie klub zrezygnował z niego.
A dlaczego uważasz że Kameruńczyk jest szrotem a tamten Kolumbijczyk to dobry piłkarz? Może jest odwrotnie? Co wiemy o tamtym Kolumbijczyku ? To że ma 23 lata i gra całą karierę w swojej lidze. Czyli nie wiemy nic. Kameruńczyk grał w mocniejszych ligach, ma bardzo ważne doświadczenie i europejska piłka nie jest mu obca. Oczywiście ja nie mówię że się sprawdzi ale dajmy Maskantowi ocenić jego przydatność do zespołu , jeśli przekona trenera to znaczy że coś potrafi i później w meczach będzie musiał przekonać nas kibiców. A teraz na razie nie ma sensu pisać jaki on słaby , że szrot i nie ma sensu go podpisywać.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 14.09.2010 o godz. 08:14.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kameruńczyk przez sam swój wygląd i nadwagę oraz wiek wygląda jak gracz wyeksploatowany...on nie będzie wzmocnieniem już, więc jaki sens go podpisywać? Skoro zarząd nikogo nie kupił to chyba oznacza że uznali damy radę? No chyba inaczej tego nie da się wyjaśnić. Bo jak myśleli że jest okazja sprzedać a i tak sprowadzi się darmowego to gratulacje. Branco pamiętam z gry w Eintrachcie, był to gracz wtedy nieobliczalny, wręcz szalony szokował fryzurą i zachowaniem. Potem loty obniżył, odnalazł się w MSV. Tam grał, ale powiedzmy sobie bardzo niepewnie w obronie, to nie jest typowy boczny obrońca, w ataku jeszcze coś gra, ale w obronie słabo, a tu leży nasz problem...
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 14.09.2010 o godz. 08:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
To na prawdę działa i ułatwia czytanie forum. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|