|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ciekawe kto oprócz Pawełka nie spodziewał się, że Franek uderzy z karnego lekko, podcinką?
Ogólnie nie jest źle, postęp w grze wyraźny - gdyby zarząd nie roz.......ił obrony, było by całkiem nieźle. A tak mamy co mamy w tyłach. Poza tym - gdzie ta wielka, silna Jagiellonia, której przed meczem tak się niektórzy bali? Jak zwykle w meczach z Wisłą (nawet tak słabą jak teraz) wszystkich stać tylko na grę z kontry... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja nie mowie o obronie raczej o taktycę Dziura jest bo gramy za ofensywnie !!
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Szkoda ze nie mamy obrony bo pewnie wynik bylby teraz inny..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
A co z Chavezem czy to możliwe grac dzis gorzej od Clebera?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaga po tych wszystkich zapowiedziach nic nie gra, tylko kopie do przodu i liczy na błędy naszej obrony, ktore niestety sie zdarzają, i to non stop. No ale płacimy frycowe za przemiany, miejmy nadzieje ze warto..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Super !!!! Nowy trener nauczył "zawodowych piłkarzy"--------- ...........Uwaga: ------------ Utrzymywać się przy piłce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!---------- Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jest się z czego cieszyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Na boisku 4 obrońców, ale zaprzeczających dawnej obronie Wisły.
Na boisku 4 napastników Wisły i ich tradycyjna bezpłodność. Na boisku Grosicki z Frankowskim póki co 2:1 prowadzą z Wisłą.
Ostatnio edytowane przez kot : 10.09.2010 o godz. 20:14.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Mnie bardziej rażą błędy obrony niż Pawełka dziś, no ale taki urok tego forum, że co by nie było Maria i tak trzeba zbesztać... A prawda taka jest, że raz obrona zawali, to potem coś poprawi, raz Mario coś odwali to i też się zrehabilituje. Przypomnę, że bramki w dzisiejszym meczu to NIE wina Pawełka...
Mam nadzieję, że wejdzie Małecki za Boguskiego. A Rios niech też czasem poda, bo po minięciu 2 gości nie staje się jeszcze Messim i Rooneyem w jednym. Paweł Brożek widoczny tylko przy bramce, podobnie jak Żuraw. Palijć mnie zaskoczył na tej lewej obronie in plus. Ogólnie dobra gra, a mecz to mi się podobał przez jakieś... 10 minut. Potem jak to w naszej lidze bywa- przestój i jakaś tam kopanina [bardziej lub mniej składna]. No i jesteśmy (tfu! nasi kopacze są) frajerami można rzec, bo od razu stracić gola na 1-1... Panie i panowie: bez ku**a takich jaj! Aczkolwiek nasza bramka fantastyczna- super akcja. Tylko co po tym razie... Sędzia też trochę mnie wkurzył, ale co tam on. Trzeba zagrać lepiej, skuteczniej i dokładniej to można spokojnie wygrać ten mecz. Albo chociaż remis please. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O czym ty mówisz dwie indwidualne akcje ich napastników : Grosickiego prawie gol , Franek gol po karnym na nim .... oglądamy chyba inny mecz ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze, że Wisła gra zresztą każdy inny zespół ekstraklasy też, z Grosickim, Frankiem i może Kupiszem.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Widać progres techniczny i jest jakiś pomysł na grę. Ja już i tak ten sezon spisałem na budowanie drużyny dlatego wypada się cieszyć, że pierwsze efekty już widać. Mamy braki w obronie. To jest fakt niezaprzeczalny, ale zamiast wylewać żale może zaczniecie dostrzegać pozytywy bo takie się pojawiły w pierwszej połowie i jest to mała rewolucja. Ciągłe narzekanie robi się już nudne. Pozdrawiam wszystkich malkontentów i kibiców sukcesu.
![]()
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Żal komentować grę Clebera - dramat!
Próbujemy my dominować i narażamy się na kontry, a przy mizernej grze obrony z tyłu wygląda to strasznie żenująco. Postęp jest bo trochę świeżości wróciło. Poszaleliśmy 15minut a potem już Jaga grała.... Poza tym egoizm Riosa przeraża. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podbijam.
Czemu nie gra Chavez ![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Skorża i Kasperczak tego nie potrafili. Poza Smudą to chyba nikt nie potrafi im tego wpoić. Gdyby nie rozsprzedana obrona teraz pewnie bylibyśmy na 1 miejscu z bilansem 4-0-0 i 12 pkt na koncie. Teraz jednak można gdybać i przyznam, że nie spodziewałem się, aż takie poprawy w 2 tygodnie. Co prawda to dopiero pierwsza połowa, ale jest nadzieja, że na najważniejsze mecze będzie to wyglądało bardzo dobrze.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ludzie do jasnej cholery !
Czego wy w ogóle oczekujecie po trzech tygodniach pracy trenera ? Jak dla mnie Wisła gra bardzo poprawnie, jako zespół, niemniej jednak błędy indywidualne zadecydowały o tym, że Wisła teraz przegrywa. Cikos, Rios bardzo dzisiaj produktywni, jak i Paljic bardzo mi się podobają. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Niech Ci "na górze" zajmą się lepiej negocjowaniem odstępnego za Riosa...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A teraz zmiany i ciśniemy Jage.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Co z tego , że gra w ataku wygląda momentami jak nie z tej ligi , skoro filarami obrony są koleś który pierwszy raz gra na tej pozycji , zawodnik który wpadł do nas z perspektywą grania ogonów i przejścia w zimie na emeryturę , oraz żółtodziób z perspektywami , który miał się uczyć gry.
No , ale w końcu ekonomia najważniejsza :] Trzeba mieć nadzieję , że faktycznie wprowadzamy nową jakość do futbolu tzn taktykę hokejową i będzie 4-3 . Pół żartem , pół serio . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jednej rzeczy nie rozumiem: czemu Basałaj rozsprzedal nam defensywe i dzieki temu stary i wolny Cleber nie nadazyl za Frankiem i musial go scinac?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy 6 zawodników z zadaniami defensywnymi i 4 ofensywnych, którzy na połowie przeciwnika od razu doskakują do przeciwnika.
Życzyłbyś sobie ustawienie 1-10-0? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pokazują ok poczekamy do końca jak zremisują to będzie sukces ale jak porażka to proszę bez podniety bo niektórzy po 15 minutach już z trenera cudotwórce robią !!!
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Natomiast ty po 30 już zdążyłeś zwalić cała winę na trenera. Przyganiał kocioł... ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
jak oglądam mecz i widzę jak potrafią się utrzymać przy piłce i porównuje to do tego co grali np. z Polonią Bytom to dla mnie Maaskaant jest cudotwórcą.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Nawet jeśli przegramy, to i tak gra jest zdecydowanie lepsza. Wina leży po stronie zarządu i wyprzedaży całej obrony. Trudno wygrywać kiedy ma się podziurawioną obronę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Gamonie -.-
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|