|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Możecie narzekać na Riosa ale w porównaniu do reszty ofensywy prezentuje technikę o niebo lepszą (2 połowa). Podobało mi się jedno stwierdzenie komentatorów "Niektórzy zawodnicy prezentują się lepiej bez piłki". Jirsak- człowiek widmo jak ktoś wspomniał. Boguski tragedia sama w sobie. Żuraw - fartowny gol, katastrofalne zagrania, brak formy. Może w końcu nowy trener wbije im do głów żeby się ogarnęli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Rzeczywiście nie da się już oglądać tych meczów na Suchych Stawach!!Jak to dobrze że już to był chyba ostatni mecz tam.Wierzę że po powrocie na R22 drużyna zacznie grać inaczej.Bo wciąż czegoś brakuje niestety...Wymęczyliśmy znów zwycięstwo ale to jest też ważne.Wierzę że w końcu nadejdą lepsze dni.Oby!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wilk dał bardzo dobrą zmianę, uwielbiam patrzeć na jego grę. Mam nadzieję, że w najbliższym meczu zastąpi Jirsaka, a już koniecznie na ławce musi wylądować Żurawski, sporo strat. Pawła Brożka za niego, w sumie zbyt wielkiego wyboru nie ma. Paljić też plus, dobry bilans ma, 2 mecze od pierwszej minuty, gol, asysta, raczej celnie podaje, jak już ma piłkę przy nodze, także dobrze jest. W bramce będzie problem, Pawełek dzisiaj parę razy fajnie interweniował (strzał Radzewicza, czy tam podanie tegoż rudzielca, w każdym razie nie padł gol), ale wiemy jak to z nim jest...
Gra do poprawki, wiadomo, pod tym względem nie olśniewamy. To dopiero pierwszy tydzień zmian, więc cudów nie wymagałam, ino dobry wynik się liczy, a takowy jest. No i w końcu strzelamy więcej niż jednego gola ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Pozbyć się w zimie: Sobolewski, Jirsak, Łobodziński, Pawełek, ew. Cikos jeśli dalej będzie grał jak dziś Jednak na mój gust to obecnie do gry w Wiśle to nadaję się: Jovanić, Bunoza, Rios, Małecki, Wilk, Pajlić. Na gorącym gruncie powinni stać: obaj Brożkowie, Kirm, Cikos, Boguski Reszta niech sobie szuka nowych klubów. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie było szału, ale jak pisałem wcześniej są 3 punkty. Bunoza potwierdził, że jest solidnym obrońcą, Pawełek jak zwykle podkręcał ciśnienie, a Boguski i Żurawski są cieniami własnych cienii.
Dobrze, że przerwa na repre. jest. W następnym meczu widział bym taki skład: Jovanic-Cikos, Cleber, Bunoza, Diaz(?)-Małecki, Wilk, Paljic, Pi Brożek/Kirm- Pa Brożek, Rios |
|
|
|
Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się że jednak główny problem to przygotowanie fizyczne i z tego biorą się straty ( m.in. żurawia), brak przyjęcia, brak pokazania się do gry i straty. Ocenianie piłkarzy nie ma sensu bo każdemu można coś przypiąć. Jeżeli piłkarze mieli realizować to co trener mówił w wywiadach ( utrzymanie się przy piłce ) to pamiętali o tym przez pierwsze 15 min. meczu. W Białymstoku musi być dużo lepiej bo popłyniemy.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
tofik: jesteś kolejną osobą, która ocenia zawodników po wkładzie jaki wnoszą w konkretną akcję, konstruowanie akcji, czy sytuacji bramkowych. Zobacz proszę jednak jak taki zawodnik się zachowuje, gdy trzeba rozegrać piłkę, powalczyć o nią, zastawić się, czy też wykonać drybling. Wg mnie obok Riosa i Małeckiego to ostatni piłkarz Wisły, który wykonuje to na pełnej szybkości(nie jak Żurawski) a jego akcja przynosi zespołowi korzyść, a także wnosi ogólny spokój - nie jak w przypadku, gdy piłkę ma np. Boguski. Na pewno Paljić mógłby wnieść więcej do gry, jasne - tylko pozostaje pytanie, z kim ma grać? Skoro w środku mamy Jirsaka, który jest po prostu słaby. Np taki Cezary Wilk zagrał z kontrataku piłkę do Żurawia, o której Jirsak może pomarzyć tylko! Nie ma co się oszukiwać Jirsak nie jest to gość do środka pomocy na miarę drużyny Mistrza Polski.
Wg mnie kolejny mecz powinniśmy zacząć: Jovanić - prawy_obrońca ![]()
Na zawsze Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Paljic > Kirm
Wilk> Sobol Singlar>Cikos Jovanic>Pawełek (mimo że nie miał duzo pracy dzisiaj 3 razy beznadziejnie wybijał piłkę- podanie do przeciwnika albo aut, do tego te "wyplucie" łatwej piłki na początku, i strzał w drugiej połowie gdzie stracił panowanie nad piłka, a ta zatrzymała mu się między nogmi a dokladnie między piętami )Ogólnie gra po wejściu Wilka wyglądała duużo lepiej |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Cóż... Pawełek zagrał poprawnie, nie miał w sumie okazji by się wykazać, Diaz nie rzucał się w oczy, jakoś nie spostrzegłem żeby włączał się w akcje po skrzydle, Cleber i Bunoza poprawnie, z tym że Bunoza chyba zawalił bramkę. Cikosza było dużo, ale nic z tego nie wyszło. Druga linia - mały zagrał tak jak ostatnio, wszędzie go było pełno, Sobol solidnie w defensywie, widać że już wraca do właściwej mu formy. Paljic zagrał ciekawie, chwała mu za asystę, Jirsaka nie pamiętam. Żurawski grał tragicznie, z manierą juniora marnował piłki... Trzymał się na boisku chyba tylko z racji znajomości angielskiego. Trzeba mu jednak oddać tą bramkę, bez której bylibyśmy w ciemnej d... Rios przyjemnie zaskoczył, ale dopiero od akcji poprzedzającej zdobycie drugiej bramki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
I ani bramka strzelona Widzewowi, ani przypadkowa asysta dzisiaj (przecież on nawet nie popatrzył gdzie podaje) tego nie zmienia. W momentach gdy ma troche miejsca na skrzydle i powinien próbować dryblować to tego nie robi a zaraz potem idzie sam na pięciu. Bunoza pokazał w jednej akcji w pierwszej połowie (jak minął zwodami trzech zawodników) jak bardzo jest drewniany i jakie ma problemy z kordynacją ruchową Fakt przy bramce troche pogubił krycie bo nie krył nikogo a Matawu niekryty strzelił gola więc trudno nie zwalić tego po części na niego.Boguski? Tego już nawet człowiek nie ma siły komentować, jest dramatyczny, nie wiem czy to kwestia psychiki ale wpuszczenie go na boisko to danie sobie czerwonej kartki bo w obu przypadkach zaczynamy grać w 10. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Diaz świetnie wrzucił piłkę Żurawskiemu na piąty metr, z obrońców obok Clebera najlepszy występ.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...nia-21-bramki/ - bramki z meczu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Rios zdecydowanie na plus dzisiaj, dobry mecz, szczególnie druga połowa kiedy przeciwnik siadł. Gra Wisły pozostawia wiele do życzenia, ale ważne są dzisiaj trzy punkty. Ogólnie dużo chaosu na boisku.
Brożek by nie przeżył jakby kogoś nie zrugał - podanie Brożka do Riosa, ten nie odgrywa do niego, lecz podaje do tyłu bodaj do Czarka Wilka, Pietia wielkie pretensje do Argentyńczyka. Irytowała mnie również gra Boguskiego, który za przeproszeniem jebał każdą piłkę...Jak widziałem te wybicia piłki przez Pawełka, to autentycznie chwytałem się za głowę, praktycznie każde wybicie było fatalne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
2. stracona bramka to nie wina Bunozy(zobacz sobie na powtórce, że kryje innego wchodzącego w pole karne), nie wina Clebera(który przepuścił piłkę, ale kryty przez niego gracz też jej nie dostał), a środkowych pomocników którzy się nie wrócili zostawiając niekrytego zawodnika w polu karnym |
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Słaby mecz cieszy tylko zwycięstwo z żenująco słabą Polonią.
Oceny na szybko: Pawełek - berobotny, wybicia i wychodzenie do piłki na stałym słabym poziomie. Cikosz - słaby/ przeciętny w obronie. W atak lepiej czasami stać niż głupio biegać jak mawia Iwan. Cleber - stały dobry poziom jak brakuje szybkości to przynajmniej sfauluje tak, że nie ma zagrożenia pod swoją bramką. Bunoza - źle ustawiony przy bramce dla Poloni, musi poprawić ustawienie na boisku, nieźle wychodzi z piłką z obrony. Diaz - niezły występ nie wiem tylko czemu puszcza dośrodkowania w pole karne zamiast podchodzić do zawodnika. Małecki - jeden z lepszych aktorów tego "widowiska" zaraz po Riosie bramka,robił trochę wiatru i dołożył firmowe zagranie - machanie łapami. Sobolewski - słabo wiek robi swoje. Jirsak - bezbarwnie, niewidoczny, mało zagrań do przodu. Pajić- asysta i w zasadzie to tyle, coś tam próbował ale mało zdecydowanie. Zurawski- słabo/bardzo słabo mimo bramki. Jak schodził na rozegranie to podawał w większości niecelnie. Rios - najlepszy na boisku, potrafi strzelać obiema nogami, szkoda tej sytuacji z końcówki bramka się mu należała. Pownien dawać lekcje przyjęcia piłki kolegom z drużny. Wilk - rodzi się nam następca Sobola. Twardy, ambitny, skuteczny w odbiorze zawodnik. Boguski - karnie do ME po naukę przyjęcia piłki. Jak tak mozna kaleczyć futbol. Piotr Brożek -cięzko ocenić mało grał. Teraz trochę przerwy, liczę na małą poprawę stylu gry bo jak przyjdzie się mierzyć z Polonią W, Jagą czy Lechem to 2-3 akcje na mecz mogą nie wystarczyć na dobry wynik. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez pozowski : 28.08.2010 o godz. 16:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W pierwszej połowie dramat, w drugiej ożywienie i więcej gry piłką. Ale też nic dziwnego bo od ok 50 min Polonia osłabła i nie trzymała tak blisko poszczególnych formacji.
Na plus: 1) Małecki - kolejny raz najaktywniejszy na boisku, tworzył grę za Jirsaka, który to już raz.. sporo strat ale też sporo akcji na plus 2) Rios - w drugiej połowie bardzo się rozkręcił, świetnie klei piłkę, umie grać tyłem do bramki, szkoda że zmarnował pod koniec setkę którą sobie wypracował 3) Wilk - niezła zmiana |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ogólnie poziom 3 lub 4 ligowy, strasznie się to oglądało...
Ja bym wyróżnił tylko Diaza, Clebera i Riosa, reszta kiepsko. Ogólnie to jedyne co było widać na boisku to jeden wielki brak zrozumienia. Odnośnie Żurawia, to grał słabo ale jechanie po nim jest trochę nie fair bo nie był jedynym, a tak naprawdę pomimo słabej gry wiedział co zrobić w odpowiednich momentach i dzięki temu mamy 3 pkt, więc opanujcie się z lekka! ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
nie mamy w przodzie napastnika .. wszyscy grają w pomocy
ja bym Małego przesunął do ataku za Żurawskiego, za Małego na skrzydło Kirma i może Riosa do pomocy za Jirsaka |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jak czytam te komentarze to zastanawiam się co jest wyższe poziom meczu czy tych komentarzy.
Ludzie czy Wy nie widzicie że zmienianie kogokolwiek na kogokolwiek nic nie da ...... Nie ma przygotowania kondycyjnego ............... a jeśli tego nie ma nie ma nic, wychodzenia na pozycję, wybiegania, dokładnego przyjęcia, dokładnego podania, strzałów, NIC nie ma. Jedyne co jest to nadzieja że dwa tygodnie coś się uda naprawić ........ |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
myślałem,że jak przyjdzie nowy trener, na dodatek z zagranicyto może pękną układy, ale jak zobaczyłem Pawełka znowu to mi opadły ręce, k...a kiedy on W KOŃCU odejdzie z Wisełki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Po tym meczu widać, że Paweł Brożek i Kirm muszą sobie najpierw wszystko poukładać w głowie...
Natomiast Garguła to piłkarz-widmo. Nie było go ani na boisku, ani na ławce, ani na liście kontuzjowanych. Dawidowski v2.0 |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Moja ocena "na gorąco":
Pawełek - zapewne na treningach prezentował się lepiej niż Jovanić. Mam nadzieję, że nowy trener szybko załapie, kto jest dobry na treningu a kto w meczu. Kilka razy sprowokował groźne sytuacje. Cikos - technika jego mocną stroną nie jest, wolałbym widzieć na tej pozycji solidnego Singrlara, bądź kogoś nowego. Dużo pracy przed nim. Cleber - solidnie jak zwykle, wykopy w aut jak zwykle ![]() Bunoza - dziś nawet ok, głupia żółta kartka, jak powiedział Maaskant: to materiał na przyszłość. Dlaczego więc nie gra Chavez? Diaz - w porządku nie tylkjo dziś ale ogólnie w tym sezonie, fajnie, że odnalazł się w końcu w Wiśle na lewej obronie Małecki - gol i jak zwykle serce do walki, bez głupich komentarzy/machania rękami tym razem Paljic - niby jeździec bez głowy a w drugim z rzędu meczu udział w golu. Jeśli chcemy grać w LM/LE potrzebujemy lepszych zawodników, na ekstraklasę ok. Sobolewski - jak zwykle przyzwolicie Jirsak - dla mnie mało widoczny, ale pewnie swoją czarnąrobotę wykonał Żurawski - ktoś tu kiedys napisal, ze z wiekiem zatracił swoje największe walory: siłę, strzał i szybkość i w pełni się pod tym podpisuję. Problem tylko, że skoro wygrywa rywalizację z Brożkiem to w jakiej Paweł jest formie? RIos - jestem pod wielkim wrażeniem. Widząc jego zdjęcia przed transferem spodziewałem się, że trafi się nam typowy bawidamek/pedałek z Argentyny tymczasem Rios zadziwia walecznością i poświęceniem. W dodatku technika użytkowa na poziomie o stopień wyższym niz reszta naszych grajków. Super transfer i perspektywy na przyszłość. Należała mu sie dzis bramka. Boguski.... - temu panu chyba trzeba psychologa, żeby się obudzil, koszmarne straty Wilk - spokojnie ale ok Brozek - gral b. krutko Mecz porywajacy nie byl. Zastanawiam się, czy to w meczach z nami ci słabi graja mecz sezony czy to my juz jestesmy tymi slabymi? pozdrawiam ![]()
"...kto z paskami spodnie nosi, hahahaczyk na bluzie, robi często smutne oczy i smutną ma buzię. O czym myśli tajemniczo smutnooka młodzież, czy z paskami ma ubranie i z haczykiem odzież?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Na razie Dragan w 3 meczach ma 1 gola i 1 asystę. Więc o czym Ty w ogóle mówisz. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No właśnie... Dragan jak do tej pory na boisku nie błyszczy, ale skrzętnie punkty do klasyfikacji kanadyjskiej ciuła... zdecydowanie wolę niewyróżniających się grą, ale zdobywających bramki/asysty graczy, niż takich, co non stop są widoczni, ale nic z tego nie wychodzi ('ala Czikosz).
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Żądasz wywalenia Jirsaka, a dajesz szansę Bogusiowi i Cikosowi. gdzie tu konsekwencja?! Skoro Jirsak gra lepiej niż wspomniani przeze mnie Boguski i Cikos?! I jeszcze chcesz się Sobola pozbyć? 3/4 drużyny jest do wymiany w zimie. i tak powinno się stać! ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Brawa dla Riosa . Widać, że chłopak się rozkręca .
![]()
Od kołyski ,aż po grób w sercu tylko jeden klub WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Liczy się tylko i wyłącznie wynik. Ale:
Żuraw - katastrofa, ani jednego dobrego zagrania, zero dynamiki, jedyny plus to fartowny gol Jirsak - to on grał w ogóle? Jedyny ofensywny pozytyw to Rios. Chłopak ma potencjał. Wszystkie groźne akcje to jego zasługa. Nie traci głupio piłek potrafi obrócić się, uderzyć, kiwnąć. Jedyny minus to chyba skuteczność W defensywie para Bunoza - Cleber coraz pewniejsza. Gdzie są ci wszyscy krytycy, którzy postawili na nim krzyżyk po meczu z Azerami... Mario - jak zwykle więcej szczęścia niż umiejętności ale cóż... tym razem się udało Wilk - podobał mi się, parę odbiorów. To była jedyna zmiana, która była udana. Ogólnie kopanina. Oby trener coś zmienił. Ma teraz 2 tygodnie czasu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
zgoda ale kto za nich ? Wątpie że Cupiał da 3 mln € na transfery konkretnych zawodników a za darmoche czy za 400 tyś € to raczej lepszych od tych co są sie nie znajdzie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.08.2010 o godz. 16:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|

|