|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Właśnie oglądam "poniedziałkowy program piłkarski" na nSport i gadali o naszym nowym trenerze.Gadali,że nie znany,ale co mnie najbardziej rozpieprzyło to jak ten Piotr Salak powiedział,że na konferencji Maaskant powiedział,że przeszedł tutaj bo Wisła ma ładną nazwe.Ja to zinterpretowałem tak,że on wiedział,że to jest dobry klub a nie,że podoba mu się nazwa.Typowy kanał Legijny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pisząc o Skorży porównywałem ich ulubiony styl gry - stąd wziąłem takie konotacje. Jaki dobry jest ten trener okaże się dopiero w walce o europejskie puchary, bo tak naprawdę, tylko Liga Europejska, czy Liga Mistrzów będą wymiernikiem jego pracy - to się dopiero okaże. A stwierdzenie, że Maaskant jest 100 razy lepszy nie przystoi pisać nawet na forum.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widziałem mecz bo Arsenal jest moim ulubiony zagranicznym klubem a to co po meczu sie działo nie interesowało mnie,ale wyobrażam sobie co mówili.Salak,Jagoda i Kalinowski są naprawde prze chu*e.Widać,że Legia Legia i Legia na n'ce.Oprócz meczów Ligi Mistrzów nie oglądam tego programu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Naprawdę nie warto rozpisywać się tutaj o tych, którzy dostają orgazmu bo jednemu legioniście wyszło dokładne podanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
O historycznym meczu z MTÜ SK FC Levadia Tallinn to już nie łaska było wspomnieć?
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie zapominaj o corocznym wp*****lu od Leszka, Legii i pierwszym od pol wieku przegranym meczu z Craxa u siebie w ekstraklasie... prawdziwy magik..
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie wiem jak wam ale mnie nasz nowy trener przypomina i to bardzo Bogusława Wołoszańskiego
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak krawiec kraje jak mu materii staje. Pierwszy sezon Skorży to była najładniej grająca drużyna od Kasperczaka I - gdyby skład został utrzymany, lub odpowiednio wzmocniony, pewnie bylibyśmy dziś w innym miejscu i nie musielibyśmy szukać zagranicznych trenerów. Mistrzostw nikt nam nie odbierze i za to szacunek dla Skorży.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Maaskant jakby zobaczył tą jego sygnaturkę to zapytałby, czy to reklama mopa i czy można kupić oddzielnie kij ? A potem dałby mu 2 zł. oceniając z kim ma do czynienia.Co do Ulatowskiego, to zorientował się już gdzie przyszedł, ale jak powiedział zamierza jeszcze jakiś czas naciągnąć na kasę tego durnia (jak się wyraził) a potem zrezygnować. Chociaż jak się wyraził trochę mu szkoda, bo dobrze czuje się w takich małych klubach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nowemu trenerowi wypada zyczyc mistrzostw Skorzy i gry w pucharach jak za Kasperczaka, albo Lenczyka z pierwszego podejscia w Wisle... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A ja osobiście życzę mu jednego: Żeby z jego pracy byli zadowoleni kibice Wisły!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
ps; no i jak sie okazalo ta Levadia to nie sa zadne ogorki.. ale tak sie przyjelo ze jak ktos nie zna danej ligi i zespolu tam grajacego to mysli ze to ogorki, jest liga Angielska, Hiszpanska, Francuska, i Niemiecka, nikogo wiecej
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 23.08.2010 o godz. 21:51.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Oglądałem teraz 2 materiały w oficjalnej z dzisiejszej konferencji i powiem sobie tak.
Trener nasz nowy to mi Mourinho zalatuje w gadce Taki elegancik, facet z klasą i wogóle, oby znający się na rzeczy.A nasz Stanisław dyrektor sportowy, to jak dla mnie pełen profesjonalista. Oby tylko mu nikt kłody pod nogi w pracy nie podrzucał to będzie z niego więcej radości niż z naszych wszystkich gwiazdek i nowego trenera razem wziętych. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
))) to nasi piłkarze się popłaczą ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jeśli mówisz poważnie z tym treningiem, to byłaby oznaka pierwszych zmian, oczywiście zmian na + !
Napawa to optymizmem i pozawala wierzyć ze będzie tylko lepiej... Z drugiej strony jestem ciekawy reakcji naszych gwiazdeczek jak ktos kaze im porządnie zapierdzielac 2 razy dziennie ;d |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
e tam popłaczą od razu. Zażądają podwyżki
Dwa razy więcej treningów to i pieniądze powinny być dwa razy większe. No i może jeszcze po meczu nie będą mieli dnia wolnego?![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wroce do tego o czym pisalem wczoraj czyli o roli i wplywie mediow na postrzeganie Wislay jako klubu. Tak jak wczesniej pisalem wiekszosc artykolow i wypowiedzi komentatorow dyskredytowal lub wrecz wysmiewala naszego nowego trenera. Tytuly z wczoraj kompilacja: Przystojny trenerz niskiej polki lubiacy gre w karty przyszedl do Wisly ze wzgledu na ladnie brzmiaca nazwe klubu. Wiekszosc forumowych "ekspertow" poplynela z nurtem i dochodzi do masowej histeri ktora mam nadzieje ze nieskonczy sie fala masowych samobojstw. Dzisaj doznalem ciezkiego szoku gdy zajrzalem na interie a tam tytul "ucieczka-polskiego-potentata-z-bloku-wschodniego", o tym samym a jakze inaczej. Zebym nie zostal zle zrozumiany nie mam zamiaru popadac w euforie, chcialbym tylko zeby wszyscy starali sie zdystansowac od tego co w mediach bo w tych zbyt dobrej prasy nie mamy. Zamiast tego kilku forumowych placzkow na forum w zgodzie z bredniami z gazet pisze jakt to "Syn Wołoszańskiego" jest nie lepszy niz Skorza o ile nie gorszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/blog/4
Andrzej Niedzielan na swoim blogu napisał trochę o realiach panujących w Holandii i swoich przemyśleniach odnośnie dalszego kierunku naszej polityki transferowej: "(...) nasza liga sportowo jeszcze nie stoi za wysoko, za to finansowo i organizacyjnie w bardzo szybkim tempie idzie w górę. Dziś ekstraklasa naprawdę staje się konkurencyjna dla średnich klubów z Holandii. Kiedyś nie do pomyślenia było sprowadzanie stamtąd zawodników, a teraz to się po prostu dzieje. NEC ma kłopoty finansowe, sponsor, który kiedyś opłacał między innymi mój kontrakt, już nie wspomaga klubu. Z tego względu klubu nie było już stać na utrzymywanie kontraktu Arka, sprzedaż Saidiego - który wykonywał ostatnio sporo dobrej roboty - też należała do konieczności. Cracovia - mająca dyrektora Tomasza Rząsę, znającego języki, komunikatywnego, inteligentnego człowieka - wykorzystała moment. Tak jak Wisła wykorzystała sytuację w Bredzie. Myślę, że to jest kierunek dla polskich klubów - szukać w Holandii piłkarzy ze średnią reputacją, którzy tam gwiazdami nie są, natomiast u nas i tak podniosą poziom sportowy. Bo my rzadko kiedy gramy w piłkę, częściej kopiemy się po kostkach - kto mocniej. Potrzebujemy tu, w Polsce, jakości piłkarskiej. Wszystko inne zorganizujemy sobie sami. Oczywiście, to oznacza, że będziemy musieli przepłacać. Ale to jedyna droga. Piłkarz, który w swojej ojczyźnie zarabia, dajmy na to, 150 tysięcy euro, do Polski przyjdzie za 300 tysięcy, a do Azerbejdżanu za pół miliona. Takie są prawa rynku. Im mniej atrakcyjna sportowo propozycja, tym większa musi stać za nią kasa. Jednak aby nakręcić tę koniukturę, musimy być na to gotowi. Holendrzy i piłkarze wyszkoleni w Holandii potrafią grać w piłkę i teraz tylko trzeba ich skusić odpowiednimi zarobkami. Nawet troszkę za dużymi. Myślę, że następny holenderski zaciąg zobaczymy w Krakowie, ale już przy Reymonta. Nie sądzę, by jeszcze w tym okienku transferowym klub zdążył kogoś mocnego pozyskać, ale zimą spodziewam się dwóch czy trzech piłkarzy z ligi holenderskiej. Może na przykład takiego Matthew Amoaha, którego nowy trener Wisły zna z Bredy? Bardzo dobry napastnik, umie strzelać gole. Jeśli zaczniemy sprowadzać piłkarzy tej klasy, to już będzie to naprawdę wielki skok..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
relacja filmowa z prezentacji nowego trenera:
http://kiks.tv/2010/08/holenderskie-porzadki/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No coz złotoustych uprawiajacych fach bajkopisarstwa w klubie juz doswiadczylismy ,wiec takie "show" to dla nas pikus ,pan pikus
![]() od dzis miejsmy nadzieje zapisuje sie nowy rozdzial w histori klubu ,gdzie konczymy z prowizorka a uczymy sie jak sie robi pilke na zachodzie, i choc to wszytsko za pozno i klub spotkaly 2 nokauty w postaci Levadii i Karabachu to jednak lepiej pozno niz wcale i mielsibysmy za rok odpasc z Mistrzem Malty. Daj im Bog przywrociic blask naszej ukochanej Wiśle. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
bla bla bla... co nas to obchodzi... powinieneś większośc posta przenieść do tematu "Turystyka - miejsca, ceny...." lepiej jakbyś napisał czy faktycznie Maaskant (nie wiem czy w twoim poście to literówka czy co...) jest uważany w swoim kraju za jednego z najlepszych szkoleniowców młodego pokolenia (tak jak w Polsce Skroża? Fornalik?) bo tak przeczytałem w jednym z artykułów na wp czy innym onecie... skoro byłeś na tylu wymianach.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 24.08.2010 o godz. 08:55.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
z jednej strony do dobrze ze siega sie pozachodnich trenerow ale z drugiej zle/ Szczegolnie w kontekscie budowania polskiej kadry na euro. To bardzo smutne ze w 40 milionowym kraju nie potrafi sie szkolic trenerow i pilkarzy tylko zadowala sie sredniakami, ktorzych kreuje sie na gwiazdy. Bo to nie jest tak ze mamy genetycznie zwalona mlodziez, mamy taka sama jak holendrzy, hiszpanie, brazylijczycy - problemem jest jak z tej mlodziezy wyciagnac maxa, nauczyc ich nowoczesnego futbolu. Jednak tego nie zrobi jeden czy dwoch trenerow, jeden czy 2 kluby... Caly system szkolenia musi sie zmiecic , zaplecze, rowne boiska na ktorch graja dzieciaki od najmlodszych lat pod okiem trenerow z prawdziwego zdarzenia - a to zaowocuje, ale czy tak naprawde ktos odpowiedzialny za to tego chce oprocz nas kibicow?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
ja tylko wiem kto tego nie chce - pzpn
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Mam nadzieje że wyłowisz tą moja ripostę i się do niej ustosunkujesz, bo na razie to uprawiasz skrajne czarnowidztwo, do tego z grubymi insynuacjami.Do tego NIE MUSISZ KRZYCZEĆ ![]() Sory ale czym że było to że Brzęczek przyprowadził Błaszcza do Wisły? - kolesiostwo jak sam s....ysyn.Nic tylko 997 i areszt dla obu. Co w tym złego że dyr. sportowy zatrudnia kolesia którego uważa za dobrego fachowca?Co z w tym złego że przychodzą do nas osoby mające rozeznanie w konkretnej lidze, które być może spowodują że zamiast totalnych niewiadomych, przyjdą tu osoby umiejące prosto kopać piłkę?- czy tak będzie - zobaczymy ale to wirtualny + a nie - że mamy w klubie w końcu ludzi kumających bazę.Nie postkomunistycznych samouków, będących od zawsze w tym bagnie, tyko ludzi których nazwisko, być może pozwoli tu zatrudnić graczy potrafiących prosto kopnąć piłkę. Ludzi którzy nawet nie pracując w topowych klubach w kraju(trener) - wiedzą bardzo dobrze jak wygląda w miarę profesjonalne podejście do tematu. A co do ligii to błagam - nie ośmieszaj się - akurat potwierdzasz to jak tam jest, tylko wysnuwasz jakieś żałosne wnioski.Pomijam że nie jesteś w temacie tylko wiesz to co ubiło się w świadomości kilka lat temu(a wszystko się zmienia). Tak - jest sporo klubów z dolnych rejonów , które walczyły by o mistrza u nas, bez gwarancji go zdobycia ale pierwsza 6 to z pacem w dupie by go zdobyła i to pokazuje wielkość tej ligi względem naszej a nie jest słabość.To jest Holandia(16 mln ludzi)a nie Anglia,Hiszpania,Włochy,Niemcy czy Francja - oni są zaraz po tej pierwszej piątce w łańcuchu pokarmowym jeśli chodzi o piłkę.Dają im najlepszych grajków ale też zabierają najlepszych grajków z lig słabszych , do tego sami mają 'swoich' znakomitych zawodników, a to już jeśli porównamy to z wielkościa kraju - to jest ewenement. My - liga Polska, jesteśmy praktycznie poza łańcuchem pokarmowym - nikogo nie dajemy i nikogo nie bierzemy - W pięciu największych ligach w Europie , z powodzeniem gra 2(dwóch) zawodników z Polski i to jest Jeleń i Błaszczu.To wszystko co nasz kraj może dać i to nie są wielkie kluby tylko średniaki..Ilu gra Holendrów ?Dla tego bez podniety ale też bez histerii którą uprawiasz.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 24.08.2010 o godz. 02:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Więcej luzu Panowie Mamy nowego trenera, trzeba się chyba cieszyć. adamd303,swoja wypowiedzią stworzył pewien kontekst. Mnie miło było poczytać, ponieważ takie spojrzenie daje nie tylko suchy przekaz o wyciągnięciu chłopa z jednego miejsca i wsadzenie go do innej ziemi, jak ziemniaka ale o tym, skąd on się tutaj wziął, jaki tam jest stosunek do Polaków (wiem, o niektórych miejscach w Niderlandach ale nie wiedziałem, że gen. Maczek wyzwalał Bredę). Ergo: jaki obraz Polski może mieć nasz nowy trener i jak będzie do nas być może również w zw. ze swą (nie) znajomością Polski "podchodził". |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
O tym że nas akurat szanują w Bredzie może potwierdzić fakt że kibice NAC z meczu z Polonią zrobili nawet oprawę w której dziękowali Polakom za wyzwolenie. Ot taka ciekawostka
![]() Co do trenera. Sama wieść o dwóch treningach pozwala wierzyć że faktycznie coś się zmienia, namacalnie i od razu. Gdy oglądam i słucham materiałow z konferencji to wierzę że tych trzech Gentlemanow zmieni na stałe obraz naszej Wisełki. I w 100% zgadzam się z Niedzielanem, może daleko nam do Rosji czy nawet Ukrainy jeśli chodzi o kasę, ale ostatnie kwoty wydawane (np. przez drużyny z Warszawy) pokazują że w naszą ligową piłkę więcej się inwestuje. Po kacu w pucharach, budzimy się już bez bólu głowy za to z nadzieją ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|