|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
No to pozbywamy się w tym momencie ostatniego gracza z obrony, z zeszłego sezonu xD Generalnie to Diaz wybitny nie był, ale w ciągu ostatnich dwóch lat był wyróżniającą się postacią. Szkoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ten Bonneto to on za młody nie jest , jakiegoś progersu bym sie u niego nie spodziewał... już wole młodych Cikosow czy Bunozów...Więc po cholere sprzedawali Głowe bo niby chcieli odmłodzić skład a teraz jakiś dziadków sprowadzaja ... jeden wielki szrot..
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bonnetto ma 31 wiosen tyle co Cleber czy Stolarczyk jak przychodzili do Wisły.Na pare sezonów może będzie spokój z lewą obroną bo z Pieti to bardziej pomocnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
1. Wielkim planem Basałaja było odmłodzenie drużyny. Właśnie dlatego zakontraktował Paljica, Chaveza i teraz pozyskuje Włocha. Młodość, młodość, młodość - do Cikosa i Bunozy przecież świat należy.
2. Mnie też urzekała Wisła złożona z najciekawszych, najlepszych Polaków + kilku dobrych graczy z poza kraju. Legia cudzoziemska mnie nie przekonuje, zwłaszcza, gdy my nie budujemy dream teamu Ligi Mistrzów, a naszą starą, dobrą Wisełkę. Polaków, którzy wywalczyliby mistrzostwo i coś urwali w pucharach da się znaleźć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Ale pewnie jest za darmo. A to najważniejsze dla naszego klubu. Diaza sprzedadzą za 1 mln euro a będzie kopacz za darmo. Przecież tak działa Wisła od lat. Sprzedać za kasę a za darmo sprowadzić następcę.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Nie ma sensu wałkować tego samego tematu w kółko ! Podsumowaniem tego tematu są "występy" pucharowe oraz reprezentacja Polski. Czas na zmiany. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
No właśnie. Znajdź mi takich nie widzę w Polsce na chwilę obecną młodych graczy pokroju Kosy, Szymka, Głowy czy Żurawia,. A ci, którzy w jakikolwiek sposób zbliżają się umiejętnościami do powyższych, kosztują makabryczne pieniądze.Czasy się zmieniły, oj zmieniły... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
To trzeba te pieniadze zainwestowac. Polonia celuje w najlepszych Polakow i na razie wyglada to bardzo dobrze.
Kupujmy najlepszych z naszej ligi, nie wszyscy kosztuja fortune, przyklad? Bruno. Pozatym jestem pewien, ze Tosik czy Pietrasiak, czyli zawodnicy prezentujacy solidny poziom byliby bardziej przydatni niz Bunoza i Cikos. Na zagranicznym szrocie daleko nie zajedziemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Taa,na polskim z pewnością....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz racje na razie sciagnelismy tez polski szrot - Wilka.
Ja nie o takich polskich pilkarazch mowie, polecam przeczytac caly post ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie przesadzaj, Chavez ma 26, Paljic 27. Bonetto narazie nie jest nasz. Nie da sie stworzyc druzyny o sredniej wieku 21 lat. To nie wypali, bardziej doswiadczeni zawodnicy tez sa potrzebni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Problem w tym,że nie ma dobrych piłkarzy,cały czas pikujemy w dół.Kiedys było ich kilkunastu,może więcej,teraz jeden-dwóch,a reszta jest lansowana przez TV(za których pieniądze są nie adekwatne).Ostatnich jakich znałem to Kuba i Lewandowski.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
W pewnym momencie gdzieś około roku 2005-2006 Ci najlepsi z najlepszych tej ligi, zamiast do Wisły zaczęli trafiać za granicę. Przykład - Ireneusz Jeleń, który powinien przyjść do Wisły najpóźniej dzień, dwa po odejściu Żurawskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A co wy sie tak uparliscie, ze pilkarze maja byc mlodzi? Czy my startujemy w konkusie Najmladsza Druzyne? Druzna ma byc dobra a nie mloda. I tyle. I ze sprowadzamy kolesia co ma 30 lat?. A co mowili wszyscy jak przychodizl Cleber? Po co stary dziad.I nagle sie okazuje ze Bonetti bedzie gorszy od Diaza. Ciekawe skad to wiecie?
Sprzedanie za 1 mln E DIaza to super kasa jak na takiego pilkarza |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
skad takie dane? ;o
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
przed oknem transferowym wyliczali w jednej z gazet ile na Polonie wydał dotychczas Wojciechowski - wyliczyli z tego co pamiętam jakieś +- 55mln złotych - za karty nowych graczy (nie były liczone płace zawodników) , wypłaty za zerwane przez klub kontrakty - z trenerami/zawodnikami , opłaty za doradztwo (Tony Slot , Listkiewicz , za wykup licencji Groclinu i wykup kart zawodniczych z Groclinu. I to było jeszcze przed tym okienkiem transferowym kiedy przyszedł Sobiech Smolarek itd. To myślisz ,że ile on wydał w sumie na klub po tym okienku gdzie szastał pieniędzmi? Pewnie już w sumie koło 90mln (licząc gaże zawodników za wolne karty , menadżerów itd itd) a Polonia nie ma podstaw biznesowych ,żeby jej się te pieniądze kiedykolwiek zwróciły - no chyba ,że wygra ligę , zbuduje stadion dostanie się do LM i jeszcze dobrze sprzeda paru grajków a to bardzo wątpliwe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
No to okazuje się że taki dług jeszcze rok dwa lata temu miała Wisła do pana Cupiała... Wtedy to kiedy padły dwa newsy 1) o arabach, 2) o Waldemarze Kicie.
Tylko teraz pytanie - co za różnica jak sprzedadzą Diaza, a i tak przyjdzie nowy trener? Nowy trener, dyrektor sportowy, szef scoutingu, prezes - oni wszyscy mają polecenie stworzenia nowej Wisły od podstaw. Co więc za różnica jak nowy trener będzie zgrywał 4 nowych obrońców zamiast 3? Żadna, bo nowy trener nie będzie znał zadnego z piłkarzy a przydatność do zespołu oceni dopiero po pewnym okresie czasu. Toteż ja bym nie płakał po Diazie (zwłaszcza po tej kaszanie którą odstawiał pod koniec tamtego sezonu oraz mega kaszanie którą zaprezentował w ostatnim meczu z Ruchem). Może nawet lepiej jak przyszedłby ktoś nowy bo będzie taka sama sytuacja jak z trenerem - jest wielka szansa, że znajdą wspólny język dzięki temu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Widzę, że nastroje marsowe, szczególnie po meczu z Ruchem, ale ja bym się wstrzymał przed forowaniem wyroków do zimy. Po Karabachu niektórzy pisali, że Cikosz to będzie wzmocnienie, teraz nie wyszedł mu jeden mecz i już jest zaliczany do klasowych ogórków. Rios zagrał nieźle z Ruchem, był bardzo bliski strzelenia gola. Pewnie jakby to wpadło to by na forum już były głosy, że wreszcie mamy klasowego napastnika. Zobaczymy jak zagramy z Widzewem już z Chavezem i mam nadzieję Cleberem w środku i jak będą wyglądać kolejne mecze.
Gołym okiem widać, że drużyna jest w przebudowie, nie wiem czemu niektórzy od razu spodziewali się cudów. Basałaj wyraźnie mówił, że transfery letnie są doraźne a nie dokładnie sprawdzone, a zimą będą większe wzmocnienia. Na razie nie dał mi powodów, żeby mu nie wierzyć, ale uważam (mimo naszej słabej gry jak narazie), że robi się bardzo ciekawie. Rozumiem, że żal Głowy i Marcela, ale szczerze powiedziawszy - Głowa zasłużył na wyjazd i chciał jechać, a Marcyś to była jednak za wysoka półka jak na nasz klub. Pozostaje tylko czekać, przyjdzie nowy trener i trzeba będzie mu dać czas na budowę zespołu. Transfery ocenimy zimą / na koniec sezonu. Z tymże, nie oszukujmy się, ten sezon będzie dla nas bardzo ciężki i na pewno trzeba się liczyć z możliwością zajęcia miejsca poza pierwszą trójką (co mam nadzieję się nie stanie). Markus, po raz kolejny proszę Cię o nie forowanie tak zdecydowanych wyroków. Wisła jest obecnie bez trzonu drużyny i ten trzon musi się wykrystalizować. Wtedy jak to się stanie, wystarczy parę wzmocnień ( i mówię o wzmocnieniach przez W) na kluczowych pozycjach i nagle z drużyny grającej średnio i chimerycznie możemy zacząć grać jak z nut. Wystarczy popatrzyć na Polonię, która trzon drużyny już miała, ale czegoś brakowało i grała grubo poniżej oczekiwań, sprowadziła 2-3 gwiazdy i grają teraz najładniejszy futbol w Polsce. Na wszystko trzeba czasu - Legia niby kupiła zawodników lepszych od nas na papierze, takich jak to Ty zwykłeś mawiać kolego - co GWARANTUJĄ wysoki poziom sportowy, a gdyby nie sędzia to po pierwszych 2 kolejkach wypadliby jeszcze mierniej od nas. Czas pokażę na co nas stać, ja widzę zmiany i jestem z ich kierunku zadowolony, bo dają one jakieś nadzieję na to, że Pan Bogusław chce coś zmienić na lepsze. Osobiście trzymam kciuki. Na wszystko trzeba czasu. Nie tygodnia, nie dwóch, nie miesiąca, ale o wiele wiele dłużej. Apeluję o cierpliwość i pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.08.2010 o godz. 01:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cóż... realnie - okienko zaczyna się za 3,5 miesiąca ;-) Szefa scoutingu nie ma... a 3,5 miesiąca to mało jak na obserwacje.
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Tylko niech to zgra jakiś porzadny trener. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Droga frakcjo forumowych "optymistów" - obóz "maruderów" nie krytykuje samego odejścia Głowackiego i Marcelo. Wszystkich natomiast wpienia to, że nie zapewniono odpowiednich zastępców drużynie w przeddzień ważnych spotkań. To jest właśnie jedna z cech dobrego menedżmentu - umiejętność szybkiej reakcji i dostosowania się do kryzysowej sytuacji. Należało natychmiast po sprzedaży kupić jakiegoś sprawdzonego zawodnika np. Sadloka czy innego reprezentanta - oczywiście trzebaby na pewno przepłacić, ale po pierwsze sytuacja tego wymagała, a po drugie przeznaczonoby na to i tak tylko część zarobku z transferów M. i G. Tymczasem zrobiono to samo co rok temu - niekompletny zespół wysłano na europejskie boiska z założeniem, że przejdziemy "ogórków". No i skończyło się jak rok temu - dodatkowo ta klęska przyniosła ze sobą kolejne problemy (dymisja trenera) i zawieruchy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ze Smolarkiem w składzie, Sobiechem, Mierzejewskim - z tymi etatowymi reprezentantami Polski Polonia jest naprawdę bardzo groźna. Cóż w Wiśle było trzęsienie ziemi po wielkich zmianach, ale trzeba się otrząsnąć i iść dalej. Mam nadzieję, że Wisła jednak pomyśli o europejskich pucharach i wzmocni swoją siłę rażenia zimą, a nie dopiero latem, kiedy trzeba będzie szybko przygotować się do sezonu. Wisła musi kupić 3 mocnych piłkarzy - bezpośrednio do pierwszej jedenastki, by móc budować jakąś realną alternatywę dla drużyn naszego europejskiego regionu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
No i super podobno Bonnetto wypozyczony do Wisly to teraz jeszcze sprzedac diaza za dobra kase i mamy jakies fundusze zeby Valckx mogl poszalec, a to ze ma rozeznanie i kontakty to nie watpie. Bedzie ciekawie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To teraz warto sie przyjrzec kto jest do wyciagniecia z NAC Breda - to moga byc jakies tropy transferowe.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ricardo Bonetto z Lazio wypożyczony do krakowskiej Wisły!
Źródło:La Gazetta Dello Sport Oglądam od rana Orange Sport Info.Informacja z paska na tej stronie,jako źródło podaje La Gazetta dello Sport.Obok info o trenerze,to kolejna informacja o krakowskiej Wiśle.Leci do tej pory więc proponuje włączyc.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 21.08.2010 o godz. 13:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Blagam Basalaj wyj... Lobodzinskiego i Jirsaka
i Kowalskiego |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Ja u Włochów na stronie Lazio znalazłem tylko info, że Bonetti "coraz bliżej". Jednak wiadomo, jak w naszych warunkach te 99 % wygląda. Być może czekają na zaopiniowanie tego gracza przez nowego trenera - ja tam nie wiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|