|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jak jest na forum zbymak, to chciałbym wyniki najbliższego dużego lotka na priv. Może być pięć pierwszych cyfr, ostatnią spróbuję zgadnąć. A tak BTW - tak źle to chyba jeszcze nie było. Goście mają radochę z tego, jakich to świetnych piłkarzy nie udało nam się zakontraktować. Sam nie wiem - śmiać się czy współczuć...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.08.2010 o godz. 16:02.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Po pierwsze, nie musze uciekac sie do Zbymaka by miec informacje.
Po dwa, wolfy, zaczynasz przeginac. Nie nie mamy radochy z tego kogo nam sie nie udalo zatrudnic. Wskazujemy tylko ze to nie jest pierwsze i ostatnie nazwisko ktore bedzie sie przewijalo w kontekscie Wisly. Tego rozmiaru nazwisko oczywiscie. Odnosnie samej transakcji. Wisla te sytuacje potraktowala jako promocje i BYLA sklonna w przyszlym roku wylozyc kwote ktora miala byc zapisana w kontrakcie bo Wlodarze wiedzieli ze gdyby u nas sie wypromowal to poszedlby za wielokrotnie wiecej w bardzo szybkim tempie. Niestety przxeszkoda na drodze tego transferu stanely wymagania zawodnika. Ehhh, chyba jednak faktycznie bedzie lepiej jesli czlowiek sie nic nie bedzie odzywal. Mam tylko nadzieje ze w maju bedziecie pamietali co wypisywaliscie odnosnie Wisly i wszystkiego co sie w tym klubie dzieje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Już dawno nie przeczytałem czegoś aż tak durnego. Jak możesz pisać o którymkolwiek z tych piłkarzy, że rokują źle/dobrze skoro kilku z nich widziałeś dopiero w dwóch meczach, a pozostała dwójka ( według Ciebie dobrze się zapowiadająca) jeszcze nawet nie wystąpiła! Ocieniać będziemy po zakończeniu rundy a nie teraz , kiedy wszystko jest w rozsypce. Twoje przewidywania można przyrównać do położnych na sali, które patrząc na imiona dzieci wróżą: o ten zostanie nowym Einsteinem, ten Hitlerem itd... nie zaczekają przynajmniej do 2- go roku życia, kiedy dzieci pokażą umiejętności bądź nie. Naśmiewając się ze Zbymaka naśmiewasz się sam z siebie, bo zabawiasz się we wróżkę oceniając naszych nowych piłkarzy (nie ściemniaj że widziałeś ich chociaż w kilku meczach bo to typowi no name) . |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Widac technika idzie do przodu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tylko po co?Skoro zaraz się zbierze forumowa loża szyderców, której nikt i nic nie pasuję.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No shit. A myślisz, że o jakich zerach pisałem?
Straszną masz radochę, bo nie stać nas było na zawodnika. Ale za to - z nazwiskiem. Boso, ale w ostrogach. Jest takie powiedzenie: "najpierw pracujesz na nazwisko, potem nazwisko pracuje na ciebie". Dlatego właśnie jak chce się wynająć zawodnika "z nazwiskiem" i osiągnięciami, to trzeba się liczyć z kosztami. Mam tylko nadzieję, że po tych negocjacjach w środowisku piłkarskim nie krążą kolejne anegdoty na temat Wisły... Mam w głębokim poważaniu jakie nazwiska "będą się przewijać", liczą się te które będą grały w Wiśle. Tak trudno zrozumieć, że to nie Kluivert stanowi obecnie o naszej sile ofensywnej, tylko Pajlić? A tak BTW - ten Ayew oficjalnie też okazał się chory psychicznie, czy może prostu umiał liczyć?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.08.2010 o godz. 17:42.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ale co ma pasować? Gruszki na wierzbie? Gwiazdki z nieba? Przecież te ploty to są dekoracje namalowane na płótnie, taka drużyna piłkarska marzeń-wycinanka w zeszycie włodarzy, którą chwalą się na całym świecie. Zobaczcie, jacy jesteśmy fajni, profesjonalni, wielcy - pytaliśmy o Ayewa. Niestety, nie chciał do nas przyjść, bo nie było nas na niego stać. O, a tu mamy kopię faksu, który wysłaliśmy Barcelonie. Mieliśmy fajny pomysł, bo chcieliśmy wypożyczyć Messiego na trzy lata z opcją pierwokupu za 100 mln. Euro, których oczywiście byśmy nie wydali, bo wtedy puścilibyśmy faks do Realu z podobnym wypożyczeniem C. Ronaldo. Nie odpowiedzieli, ale pomysł był, przyznacie, światowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak widzę zaczyna się nowy trend: jakość transferowej ofensywy, która póki co okazała się klapą, mają podkreślać, okraszać i ratować głośne nazwiska zawodników, których rzekomo nie udało się ściągnąć.
Jednak coś jest w powiedzeniu "tonący chwyta się brzytwy". ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jakie to ma znaczenie czy Ayew by/nie byl blisko Wisly skoro suma sumarum graczem Wisly nie zostal.
Blisko tez byl Milinkovic czy Makinwa ale w efekcie jest taki DRagan Pajlic. A Messiego czasem nie chcielismy ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polska mysl
Chociażby by to, jakiego poziomu zawodników staramy się ściągnąć . Może się uda, może nie.Być może nazwisko trenera nam w tym jakoś pomoże?Owszem, można tego typu newsy rozpartywać jako czcze gadanie albo szukanie gruszek na wierzbie.Ja w kazdym bądż razie mam całkowite zaufanie do ludzi w klubie, zarówno jeśli chodzi o trenera jak i o transferyDlaczego?Bo ci ludzie pracą w futbolu zarabiają na chleb, a nie piszą pseudoanalizy siedzać przy siedząc w pracy czy na urlopie, ewentualnie w czasie przerwy od podstawówki czy gimnazjum. Z oceną pracy zawodników,trenera czy Basałaja wstrzymam się przynajmniej do połowy rundy jesiennej, bo jak narazię ocena kogokolwiek to bardziej wróżenie z fusów.Zresztą uważam że jest to też trochę niesprawiedliwe. Tutaj niektórzy chcą dać kolejne szansę Jirsakowi czy Boguskiemu, a ile są w Wiśle.Skreśla się z kolei zawodników, którzy do zespołu przyszli w połowie okresu przygotowawczego a zagrali ze sobą raptem 2 razy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.08.2010 o godz. 18:26.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Zbymak nie przejmuj się bo ponoć kibice wisły uchodzą w Polsce za tych co najwięcej marudzą na wszystko co tylko się da no i jak widać po tych postach coś w tym jest, oczywiście nie wszystko mi się podoba co robi klub ale nie widze wszystkiego w czarnych kolorach. A co do Pana Cupiała to wstyd że niektórzy forumowicze nie mają kultury i potrafią zaglądać mu do kieszeni narzekając na jedno, drugie, trzecie . Jego wkład w Wisłe jest większy niż każdego z nas na tym forum . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz będą klnąć, a pózniej słuch o nich zaginie, ewentualnie będą udawać, że sprawy nie było.
Ale ja pamiętam nawet narzekania przy tranferze Marcelo, Sobolewskiego czy Clebera. Ludziki zaglądają Cupiałowi do kieszeni, wirtualnie wydają jego kasę a zapominają, że np przez ten czas co jest w klubie Wisła zdobyła prawie tyle mistrzostw, co Legia w swojej całej historii. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Problem polega na tym, że za te środki można było już dawno zbudować w pełni stabilny, profesjonalny klub, a nie zamki na lodzie, które co dwa lata się rozpieprza i buduje od nowa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To co było proponuję odzielić grubą kreską..Są ludze, którzy podjęli się budowy czegoś nowego, więc zamiast krytykowac na wstępie, nie lepiej poczekać z tym np do końca okienka transferowego, połowy rundy, roku czasu?Pewnych rzeczy nie da się od razu zbudować.
Pytam po raz kolejny wiecznych krytykantów.Macie odpowiednią wiedzę piłkarską, menadżerką czy jakąkolwiek inną by podjąć się krytyki osób, którzy na chleb zarabiają futbolem?Jeśli nie, ty nie uważacie, że po prostu nie wypada? Naprawdę uważasz, że Basałaj jest tu po to, by być kolejnym figurantem w klubie, szukają zagranicznego trenera, bo Cupiał ma taką zachciankę?Skoro wiecie wszystko lepiej to, przynajmniej pozwólcie im dokończyć to co zaczeli.Na krytykę będzie wystarczająca ilosć czasu
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.08.2010 o godz. 19:18.
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Jednak w spotkaniu z Arką zaprezentował się w miarę pozytywnie, a ufam że z każdym następnym meczem, gdy poczuje się pewnie w drużynie, będzie grał naprawdę dobrze. Drugi piłkarz na którego jest ostra nagonka to Paljić. Gość który dołączył późno. Po tych dwóch meczach nie należy go oceniać bo został wystawiony dwa razy do pierwszego składu od razu , z nowymi kolegami, z którymi nie rozumiał się dość dobrze. Jako kibice nie daliście mu jeszcze się wykazać. Co by było jakby wszyscy oceniali nowych piłkarzy po dwóch meczach? Myślę ze Paljić jeszcze zaskoczy, być może już w najblizszym meczu. Po drugie ja ufam Basałajowi .Widać ze to poważny człowiek, który chce wprowadzić tu pełen profesjonalizm. Nie wiem jak Wy ale ja wiem że z nim nie zginiemy. Czuję się pewniej gdy on piastuje to stanowisko niż gdy prezesem był Wilczek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Alez ten trend został juz u nas wprowadzony jakis czas temu pierwszy taki "trik" zastosowano chyba z tymi Rumunami Grigorie i jakis tam drugi ,ktorzy juz w samolotach siedzieli ![]() a dzis róznie wymyslają ,jeden juz byl nawet w okilcach stadionu,drugi na testach,trzeci tez miał doleciec ale ktos tu juz pisał ze co to za roznica ze kims sie interesowalismy czy bylismy blisko jego zakontraktowania ,tu licza sie suche fakty i nazwiska nowych pilkarzy w kadrze a co najwaznjsze ich umiejtnosci pilkarskie a u nas z tymi nowymi to raczej cienko.,a takie "perełki" jak Bunoza ktory to chyba wcisneli nam i jescze dopłacili.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 11.08.2010 o godz. 22:03.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Polityka dezinformacji trwa w najlepsze od czasów Pitbula, kiedy to po raz pierwszy zaczęto na dobre wyprzedaż - co okienko pojawia się informacja o co najmniej jednym graczu o mniej lub bardziej znanej renomie, którym interesują się nasi działacze. Niestety, wszyscy oni jak jeden mąż mają - za przeproszeniem - nasrane w głowach i zamiast z wdzięcznością pocałować wyciągniętą rękę aktualnego prezesa szukają sobie jakichś innych klubów. Całość ma przykryć medialnie dziadostwo i amatorkę panującą w klubie. Trzeba przyznać, że sprawdza się to całkiem nieźle od ładnych paru lat. "W Wiśle pieniądze są, tylko nasi dzielni działacze mają pecha". Dziwnym trafem pieniądze są, ale nigdy ostatecznie nie zostają wydane. To znaczy - kupujemy graczy, ale miernych i za grosze. Paradoks. zbymak, ja nie wiem jak głęboko siedzisz w tym biznesie i nie interesuje mnie to. Jeżeli robisz to nieświadomie, to wypada tylko współczuć. "Łaska pokemonów na pstrym pikaczu jeździ" - chciałoby się sparafrazować znane przysłowie. P.S. Można sparafrazować jeszcze inne ligowe porzekadło ( stara wersja i tak jest już dla młodych kibiców kompletnie niezrozumiała ): "Nikt Ci takich piłkarzy nie ściągnie, jak prezes Wisły obieca".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.08.2010 o godz. 01:33.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Macius dał sobie siana i Tobie też to radze - ponakręcaj pokemonów na privie czy gdzie tam piszesz ale daj sobie spokój z tym forum, jeśli chodzi o Twoje wieści dziwnej treści - są dziesiątki innych tematów w których możesz się wykazać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
to jakie twoje informacje sie już sprawdziły ?
a jak żadne to przestań pierd.... ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Z tego co mi się wydaje i co pamiętam to koyoot pierwszy napisał o Arabach, którzy przejmą Wisłę. Nawet wp dała się na to złapać i czerwoną czcionka zamieściła takiego newsa.
A co do transferów, to należy zauważyć, że mamy w obecnej sytuacji korzystny terminarz i najtrudniejsze mecze gramy pod koniec rundy, więc jest jakiś tam czas na to, aby zgrać Chaveza z mam nadzieję nowym stoperem. Powiem szczerze - w najczarniejszych snach nie spodziewałem się, że efektem tej ,,gigantycznej ofensywy transferowej" będzie możność oglądania Mateusza Kowalskiego jako podstawowego gracza ,,Białej Gwiazdy". |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Guest
|
|
Nazwiska... był już Kluivert, Diego Tristan, Appiah, Lehmann nazwiska nie gorsze niż Ayew, więc to już było grane. I co z tego? G.. Mam nadzieję, że faktycznie wybierzesz to co lepsze albo wreszcie dorośniesz.
Ostatnio edytowane przez arti : 12.08.2010 o godz. 09:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pozniej byl jeszcze tekst o transferze Garguly napisany w dodatku do jakiejs gazety, ktora koyoot jako jedyny w kraju czytal na wypadzie do babci
![]() Oskarzony o konfabulacje, obiecal umiescic na forum skan, na ktory czekam juz od ladnych paru lat |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pisałeś, że nie należy patrzyć się na przynależność klubową i dotychczasowe CV piłkarzy pokroju Bunozy, Cikosa, itp. Ich umiejętności dobitnie pokazały, że wciskałeś ludziom kit, że są to przemyślane transfery.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ooo, wiedzę że Ty już wiesz że Cikos i Bunoza to drewno... KOALIK na skauta!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
A może by tak zaczekać, aż się zgrają z drużyną? Zwłaszcza, że Cikos ma zadatki na lepszego piłkarza niż Alvarez. Co do Bunozy to czekam, aż się wkomponuje, potem może być lepiej.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|