The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2010, 17:41
no to Kulawik zaszalał, a kto to jest ten Rado?
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.08.2010, 17:42
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Te pierwsze 2 bramki no nie wiem czy tak ladnie wyciagnal, jak sien awet nie ruszyl... Pawelek da rade
Obys miał rację.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.08.2010, 17:43
Pawełek w bramce ? Grał w niej spokojnie ( lub mniej spokojnie ) 3 lata więc i ten mecz zdzierżę . Szkoda jednak Jovanica.

Rado w pierwszej 11 ? świetne posunięcie , bardzo mi się podoba i za to trzeba pochwalić Kulawika . Mam nadzieje że w dzisiejszym meczu nasz 'junior' pokaże na co go stać .
Gdyby Rios wczoraj nie wrócił z Argentyny to pewnie grałby w pierwszym składzie , to było zresztą do przewidzenia że usiądzie na ławce .

Skład zaskakujący , ale czym ryzykujemy ? odp . Niczym
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.08.2010, 17:43
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Marsjanin!

Przyleciał zwiedzać planetę Ziemia i padło na Suche Stawy

Litości....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.08.2010, 17:44
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/...sa/kamil_rado/

Nie róbcie afery ;>
Lech w meczu el LM wystawił absolutnego debiutanta - Drygasa i świat się nie zawalił.
A my na Arkę wychodzimy z Kamilem Rado. Będzie grał kiepsko to zejdzie po 45 minutach.
Jak zagra nie tyle dobrze, co poprawnie, a my wygramy mecz to połowa z Was będzie zachwycona, że w końcu stawiamy na młodzież.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.08.2010, 17:45
zestawienie ciekawe. Co do Rado to ok ze chlopak gra, zobaczymy jak sie sprawdzi. Dziwi natomiast Pawelek, co zlego zrobil Jovanic, ze go odstawil od skladu? To wyglada jak potwarz dla Serba, ot tak sie bramkarza nie wywala, jak nie popelnil bledu.

Szkoda, ze nie ma Riosa, bo bgym go poogladal, no ale zobaczymy jak bedzie.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.08.2010, 17:45
Mam nadzieję, że występ Pawełka w pierwszym składzie to efekt jakiejś kontuzji Jovanicia. Bo jeśli to niewymuszona decyzja trenera to pana Kulawika należy wysłać do okulisty, a jeśli ten nic nie znajdzie to należy rozważyć wizytę u psychiatry.
Czy Diaz grając u nas na boku obrony kiedyś zagrał naprawdę dobry mecz? Nie przypominam sobie.
Oby Bunoza wypadł lepiej niż za pierwszym razem, bo gorzej chyba się nie da.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.08.2010, 17:46
Kulawik ma u mnie plusa za ten skład. Nawet jak przegramy.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Stary 08.08.2010, 17:46
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Marsjanin!

Przyleciał zwiedzać planetę Ziemia i padło na Suche Stawy

Litości....

a ja myślałem że to ten zapowiadany przez Basałaja grajek z głośnym nazwiskiem
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.08.2010, 17:47
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Te pierwsze 2 bramki no nie wiem czy tak ladnie wyciagnal, jak sien awet nie ruszyl... Pawelek da rade
Błagam tylko nie Pawełek bo znowu jak zaczną na niego stawiać to znowu będzie bronił cały sezon... i wpuści pare baboli w decydujących meczach...Ten gość na zieloną trawke powinien iść...Co do składu to Kulawik nieźle namieszał zobaczymy z jakim skutkiem... ale że Riosa w pierwszym składzie nie ma... to tylko pokazuje że się chlop nie zna na robocie...bo Rios w sparingach wymiatał , widział więcej niż pozostali podawał dokładniej niż pozostali i lepszy technicznie niż pozostali...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2010, 17:48
Ehh z Wami to jak z ... tu z grzecznosci nie dokoncze.
Tez jestem troche zaskoczony skladem, ale w sumie co tu miec pretensje? Joavnic jakos mega sie nie zaprezentowal w swoich 4 meczach, chociaz np z Karabachem wiele do powiedzenia nie mial skoro mu pakowali siatki z 5 metrow. Ale np na lawce dzis:
Boguski- raz zagra poprawnie raz jak cienias. Ogolnie jak to sie mowi panienka. Walczak to z niego nie jest, chyba nikt tu pretensji nie ma ze on nie gra w pierwszej 11?
Łobo- wiadomo umiejetnosci nieproporcjonalne do zarobkow
Jirsak w ostatnim meczu zupelnie niewidoczny. Powraca koszma z tamtego sezonu. Jak sie nie zobaczy na papierze ze Jirsak gra w 1 skladzie to ciezko w meczu sie polapac ze jest na boisku.
Zurawski- nic specjalnego. CHyba nadal musi szukac formy. W meczach pucharowych niezachwycal. Karny z Karabachem masakra
Wilk- zastepca Sobola. Jak ga Sobol to iejsca dla Wilka nie ma w 1 jedenastce
Rios- jeszcze nie zagral ani minuty w Wisle w oficjalnym meczu. Wielka niewiadoma, do tego po podrozy wiec moze zmeczony?

CO wyscie ****a chcieli zeby dzisiaj na bramce zagral Casillas a w ataku Messi z Ronaldo? Jednak moze mamy chujowszy sklad niz sie wydawalo?
W 1 jedenastce gra tak samo slaby jak ZUraw i Bogus Brozio. W ataku jeszcze Maly ktory moze cos namieszac. W pomocy rownie niepozyteczny jak Lobo Kirm (wiec czego tu zalowac?). Do tego Piotrek Brozek czyli moim zdaniem wreszcie znowu na odpowiedniej pozycji wystawiony. Sobol wiadomo no i mlody Rado. Czemu juz po nim jedziecie? Moze akurat takie ustawienie wypali? Co wtedy powiecie? Obrona to wiadomo, zbyt wiele manewrow to na niej nie bylo mozliwych.
Czyli wychodzi na to ze w tym skladzie jedynie moze zaskoczyc Rado na ktorego nikt nie stawial ale generalnie to nie dziwi bo w formie nie sa Boguski, Lobo, Zuraw a Rios to wielka niewiadoma. Ale oczywiscie tutaj jak zawsze w dniu meczu musi panowac kompletny chaos i pokemoniarska strona forum Niech gra Rado, Kirm itd ostatnio gral Jirsak i Paljic i jakos chujowo zapamietalem ten mecz ze czwartku...

A MOJE ZYCZENIE NA DZIS TO MNIEJ GLUPICH POSTOW w tym temacie podczas meczu, np takich ktore juz sie pojaiwly przed meczem hehe. Lepiej sie skupic na meczu. Przezywac w 4 scianach wszystko niz plodzic posty typu "Kirm do dupy" i dopiero po meczu jak sie ochlonie napisac swoje merytoryczne podsumowanie a nie "jest 1:0!!! gool", "kur.. gramy jak cioty". Trzymajcie poziom
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Kulawik ma u mnie plusa za ten skład. Nawet jak przegramy.
przy takim podejciu to mozna wystawic kogo badz bo i tak mozemy "nawet przegrac". I plus za sklad jak przegramy? no tak, zawsze mozna przegrac o 1 wiecej
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
zestawienie ciekawe. Co do Rado to ok ze chlopak gra, zobaczymy jak sie sprawdzi. Dziwi natomiast Pawelek, co zlego zrobil Jovanic, ze go odstawil od skladu? To wyglada jak potwarz dla Serba, ot tak sie bramkarza nie wywala, jak nie popelnil bledu.

Szkoda, ze nie ma Riosa, bo bgym go poogladal, no ale zobaczymy jak bedzie.
A co powiesz na to że Kotorowski zagrał świetne mecze, a w Łodzi bronił mimo to Burić?

Z tym świetnym Jovanićem to byłbym ostrożny, gość ma straszny lęk żeby wyjść z bramki. Przykładem mecz z Karabachem przy dośrodkowaniach po których padały bramki. Stał na linii i się nie ruszył.

W końcu ma być w zespole rywalizacja?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.08.2010, 17:49
Czekałem na taki ruch od dawno aby wrzucić młodego na głęboką wodę. Miejmy nadzieje że trener Kulawik wie co robi.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.08.2010, 17:50
JEST! Optymistyczna wiadomość: Gramy w końcu w normalnych strojach Czyli czerwono-białych...
Cóż...małe rzeczy a cieszą...będzie szczęście
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
). Mnie martwi, że jedyny facet który się w meczach z Karabachem nie skompromitował siada w nagrodę na ławie a gra Sobol bez formy i tragiczny wręcz Kowalski unikając konsekwencji swoich marnych występów...
Tylko, ze akurat nie za bardzo jest kogo wystawic za tego Kowalskiego. Sytuacje w obronie mamy naprawde kiepska. Za Sobola mozna by Wilka wstawic, ale mysle, ze trener juz nie chcial przesadzac. Za decyzje z Rado - duzy plus. Mam nadzieje, ze wystrzeli, on sie akurat niezle w ME sprawuje.
Odpowiedz cytując
=Metatron=
Senior Member

Od: 11.2003

Jovanic to chyba nie był główny winowajca błyskotliwych występów Wisły w pucharach. Ale z Arką, to powinniśmy wygrać, nawet grając bez bramkarza... Rado - skoro sprowadza się Wilka, po to żeby grał debiutant z ME to żadnej logiki w tym postępowaniu nie ma.
450 km od R22

Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 08.08.2010, 17:51
Zadziałało kolesiostwo. Już nie chodzi mi o Rado bo chłopak młody, a po pięknym występie naszych gwiazd można go wprowadzić do pierwszego składu, ale wpuszczanie Pawełka to już jawna kpina.
Tyle meczów nam zawalił, ale przecież lepiej wpuścić znajomego Polaka niż nowego bramkarza.
Wydaje mi się, że Jovanic był jednym z tych zawodników, którzy pokazali jakikolwiek poziom w meczach pucharowych.
Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2010, 17:51
gdyby w Krakowie nie wycinal w ostatnich minutach to bysmy tam bez zadnej nadziei jechali
Ostatnio edytowane przez kondzio7 : 08.08.2010 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Stary 08.08.2010, 17:52
Ogryzek -- na Kuchenki sie zapatrujesz Co mnie oni obchodza.. Jovanic nie zawalil nam meczu, a tutaj odsuwa sie go od gry. Akurat na pozycji bramkarza stabilizacja to podstawa. Rotacja moze byc napadzie etc.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 08.08.2010, 17:53
A, ustawienie zmieniliśmy. Trener Kulawik jest hardkorem i bez żadnych sparingów wprowadza całkiem nowe ustawienie, w którym Wisła nie grała nigdy.
To dlatego ten Rado, pewnie jedyny, który wie o co chodzi i będzie podpowiadał reszcie )
Nie płaczę, to tak dla humoru.
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 08.08.2010, 17:54
moze lepiej mecz oddać walkowerem
co to za pomysł ze skladem
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Stary 08.08.2010, 17:55
to jest to super ofensywne ustawienie, z Rado jako takim diamentem
po 20 minutach bedziemy wygrywać 3:0 jak na ostatnim wyjezdzie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2010, 17:55
Cytat:
moze lepiej mecz oddać walkowerem
Mysle ze to dobry pomysl. Jebac lige, oddajmy wszystkie mecze walkowerem i spadnijmy do 1 ligi! Po co WY placzecie?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.08.2010, 17:56
Niektórzy z Was są naprawdę debilami. Oceniajcie skład Kulawika po meczu, a nie przed nim.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek -- na Kuchenki sie zapatrujesz Co mnie oni obchodza.. Jovanic nie zawalil nam meczu, a tutaj odsuwa sie go od gry. Akurat na pozycji bramkarza stabilizacja to podstawa. Rotacja moze byc napadzie etc.
Popełnił błąd w 1 meczu z Karabachem - starta bramki - owszem później uratował kilka 100.
W drugim meczu nie wychodził żeby wypiąstkować dośrodkowania tylko stał na linii...

Nie zawalił dwumeczu ale nie był tak mocnym punktem jakbym chciał.

PS
Ja wstawiłbym Jovanića w tym meczu, jeśli o mnie chodzi, ale nie dziwie się Kulawikowi że stawia na Pawełka.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

tofik napisał(a):Wyświetl post
A, ustawienie zmieniliśmy. Trener Kulawik jest hardkorem i bez żadnych sparingów wprowadza całkiem nowe ustawienie, w którym Wisła nie grała nigdy.
na pewno nie zagra gorzej, niż ostatnio w tym trenowanym latami.
głupio chyba, ze brak obrońców na rezerwie?
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Stary 08.08.2010, 17:58
Przecież nawet w sparingach Pawełek bronił do bani , mijał się z piłką - poprostu to jest nasz Pawełek od baboli więc nie rozumiem dlaczego go Kula wstawił do 1 jedenastki, chyba tylko po znajomości- i tak było za Skorży że cały czas on i on-aż do znudzenia...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.08.2010, 17:59
Ogólnie nie mam zastrzeżeń jednak skandalem jest wstawianie Pawełka.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Stary 08.08.2010, 17:59
Ogryzek -- dla mie nie bylo podstawy by mieszac na tej pozycji. Nawet w wielkich klubach rzadko miesza sie na bramce, bo to taka pozycja. Dlatega ta decyzja Kulawika zupelnie mi sie nie podoba, szczegolnie, ze wiekszosc z nas wie na co stac Pawelka..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów