The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2010, 10:52
Zgadzam się. Nie za bardzo jest na czym opierać stwierdzenie, że jest wzmocnieniem. Nie wiem, po meczu z Przebojem Wolbrom?
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.08.2010, 10:54
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Widziołeś go chocioż ? Nie widziałeś pewnie "live", skoro uważasz Riosa za talent to ciekawe jak określisz Cabrala, który rozegrał więcej meczy w młodzieżówce Argentyny, to Cabral będzie pewnie lepszym transferem od Riosa. Zobaczymy co z tego Riosa będzie
Z całego tego zaciągu Legii podobno to właśnie Cabral robi najlepsze wrażenie.
Odpowiedz cytując
ostach1906aka
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.08.2010, 10:59
taka ciekawostka
przebój wolbrom zaczynał w klasie 'a' lub 'b' olkusz a jest juz II lidze
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.08.2010, 11:01
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Widziołeś go chocioż ? Nie widziałeś pewnie "live", skoro uważasz Riosa za talent to ciekawe jak określisz Cabrala, który rozegrał więcej meczy w młodzieżówce Argentyny, to Cabral będzie pewnie lepszym transferem od Riosa. Zobaczymy co z tego Riosa będzie
junior1906tsw napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się. Nie za bardzo jest na czym opierać stwierdzenie, że jest wzmocnieniem. Nie wiem, po meczu z Przebojem Wolbrom?
Tak sie akurat składa, ze ogladam mecze ligi argentynskiej na zywo i widzialem poczynania Riosa jak grał w River Plate. Moze nie strzela duzo bramek ale ten zawodnik po prostu lubi wspomagac innych, chetnie sie cofa do tylu i wypracowywuje akcje. W River Plate jak gral mial kto strzelac gole, byla duza konkurencja dlatego nie miał zbyt duzo bramek na koncie.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 07.08.2010 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Stary 07.08.2010, 11:08
Cieszę się, jednakże bardzo chciałbym go zobaczyć z dobrej strony jutro : )
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 07.08.2010, 11:15
A właśnie pany - co z Chavezem
wydaje się na bardzo obiecującego zawodnika , z jakimś doświadczeniem z mundialu. Jedna gazeta już dawno pisała o jego transferze do nas , mówiąc tylko o formalności testów medycznych. I z tego co wiem to miał już je Honduranin odbyć dawno. Co się z nim dzieję tak naprawdę Wie ktoś , bo myślę , że tako piłkarz byłyby realnym wzmocnieniem naszej słabej ostatnio defensywy
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.08.2010, 11:46
W klubie maja nadzieje ,że w Poniedzialek Chavez zostanie zaprezentowany jako nowy gracz Wisly
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2010, 12:07
W ogóle Andres ma już te wszystkie papiery i pozowlenia na grę....?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2010, 13:12
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ile można ****a powtarzać, że jest Chavez w Wiśle
Pablo, za przeproszeniem, nie pieprz. Dopóki piłkarz nie podpisze kontraktu NIE JEST W Wiśle. Samo trenowanie z drużyną jeszcze go nie czyni Wiślakiem. Dopiero gdy podpisze, od tego momentu można powtarzać, że jest naszym zawodnikiem.

Póki co Chavez kontraktu nie podpisał, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jeszcze się różne rzeczy moga zdarzyć.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Stary 07.08.2010, 13:51
Lepiej nie wychodzić przed orkiestrę. Dziwnie mi to wygląda, że tak długo jeszcze nie został zaprezentowany jako nasz piłkarz
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2010, 21:22
Markus napisał(a):Wyświetl post
Pablo, za przeproszeniem, nie pieprz. Dopóki piłkarz nie podpisze kontraktu NIE JEST W Wiśle. Samo trenowanie z drużyną jeszcze go nie czyni Wiślakiem. Dopiero gdy podpisze, od tego momentu można powtarzać, że jest naszym zawodnikiem.

Póki co Chavez kontraktu nie podpisał, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jeszcze się różne rzeczy moga zdarzyć.
Pomijam już oczywisty ( dla każdego poza Pablo ) fakt, że dopóki nie podpisze - nie zagra i na Arkę wyjdziemy przez to z niesamowitą linią obrony Bunoza/Diaz - Kowalski.

I niech mi żaden mitoman nie śmie nawet napisać, że Arkę powinniśmy pojechać 10-0 bez wzmocnień.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2010, 00:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pomijam już oczywisty ( dla każdego poza Pablo ) fakt, że dopóki nie podpisze - nie zagra i na Arkę wyjdziemy przez to z niesamowitą linią obrony Bunoza/Diaz - Kowalski.

I niech mi żaden mitoman nie śmie nawet napisać, że Arkę powinniśmy pojechać 10-0 bez wzmocnień.
Jeszcze z moją babcią/teściową/starą jako trenerem - to też często powtarzany argument : ) Chociaż z drugiej strony, jak możesz oceniać Bunozę po jednym meczu?! To klasowy stoper, z wielkim potencjałem. Inaczej prezes Basałaj nie zaangażowałby go do naszego zespołu!

A tak na poważnie - jeśli na lewej wystąpi dodatkowo Piotrek Pan Brożek, to wystarczy, że Arka będzie grać lewą stroną i wrzucać na długi słupek w pole karne. To będzie holocaust.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2010, 17:21
Z Ruchu odszedł Sobiech więc może udałoby się za jakieś rozsądne pieniądze spróbować wyciągnąć Sadloka? Przydałby się...
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.08.2010, 19:07
Według mnie Bunoza solidnie zagrał w tej 1 połowie
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.08.2010, 19:16
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
Tej? Czyli której, z Karabachem?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 08.08.2010, 19:16
Ogólnie nawet nie jest źle ale do ideału daleko. Obrona zdecydowanie najsłabsza. Mam nadzieje że rios wejdzie chce zobaczyć jak gra
UNIA Tarnów- Odradzamy się jak feniks z popiołu
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 08.08.2010, 19:17
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
Przez niego o mały włos nie byłoby 1:1, jak minął się z piłką jak uczniak.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
rafguz
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 08.08.2010, 21:14
Tak jak powiedział zbymak, już jutro może dojść do prezentacji Chaveza. Na OrangeSport po meczu był z nim wywiad w którym powiedział, że chciałby walczyć z Wisłą o punkty od następnego meczu
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 08.08.2010, 22:00
Czy mi się wydaje,ze Kowalski przy Bunozie to profesor czy nie?

Po tych 5ciu meczach mozna powiedziec, ze z transferami jestesmy grubo w tyle.

Nie pojmuje tego, jak można kupić zawodnika, który jest gorszy od tych ktorych wywalilismy czyt. JOP :]

Na czym opierała się Wisła sprowadzając grajkow typu: Bunoza Paljic czy Cikos ( w sumie on najlepiej prezentuje sie z obcokrajowcow, ale i tak duzo slabiej w obronie od Alvareza).

Głowacki--> Bunoza
Marcelo--> Chavez (OBY)
Alvarez--> Cikos
Jop--> Kowalski
Ba--> Wilk
Christov--> Żurawski
Juszczyk--> Jovanic

+Rios

Mógłby ktoś przypomnieć jak wygląda sprawa z transferami definitywnymi/wypożyczeniami powyzszych grajkow i ile kasy wyłozyliśmy?

Wiem że Żuraw jest na rok + ewentualne przedłużenie, Wilk definitywny, Rios wypożyczenie...

jak z reszta i jaka kasa? (przyznam się, że nie chce mi się grzebać w tysiącach stron tego tematu, z góry dziękuję)
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.08.2010, 22:11
Z tym Bunozą to gruby wał musiał pójść. Albo Edek, albo Zdzisiek przytulili sumkę od menedżera. A my frajerzy bez dyr sportowego i scutingu to łyknęliśmy.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.08.2010, 22:19
Darujcie sobie juz tego Bunoze. Kolejny koziol ofiarny sie znalazl. Chlopak zagral dopiero dwa mecze (przy czym dzisiejszy byl znacznie lepszy niz poprzedni - katastrofalny), w druzynie, ktora jest fatalnie przygotowana, a kazdy pilkarz sprawia wrazenie kaleki. Poczekajcie az zawodnicy sie rozkreca (jesli to sie kiedykolwiek stanie).

Mam nadzieje, ze jutro zaprezentuja Chaveza i rozjasni sie cos w sprawie trenera. Burdel trzeba sukcesywnie sprzatac, a wszystko wroci na wlasciwe tory.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2010, 22:19
Ale co wy macie do tego Bunozy - przecież dzisiaj zagrał całkiem przyzwoicie. Zresztą grał u boku tragicznego Kowalskiego. Dajmy mu jeszcze trochę czasu - myślę, że warto.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.08.2010, 22:22
Rafał Boguski to mily i sympatyczny chlopiec ale pilkarzem jest marnym. Sprzedac w zimie !!
Mial juz swoje 5 minut w Wisle ale z taką techniką to on powinien co najwyzej grac w druzynach walczacych o utrzymanie, a nie o tytul. A pamietacie co wyprawial na Legii w maju Toz juz Lobodzinskiemu pilka mniej przeszkadza w grze.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2010, 22:25
jakby za Bunoze zagrał chłopak z MEsy to nie wypadłby gorzej, szkoda tych 400 tyś € .Ja różnicy między Kowalskim a Bunozą wielkiej nie widze
Odpowiedz cytując
konrad123
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.08.2010, 22:29
Według mnie Chavez będzie podporą naszej defensywny, widać po zdjęciach że jest on dobrze zbudowany (coś jak Arboleda ) i godnie może zastąpić Marcelo. Ja widzę taki skład gdy będzie nowy trener, bo z Kulawikiem to nie wypali, tak sądzę po dzisiejszym meczu.

----------------------------Jovanić------------------------------
-------------------------------------------------------------------
Cikos------------Chavez---------------Cleber------------Diaz
Małecki-------Sobolewski-------Wilk--------Paljić/Brożek Pi.
-------------Żurawski/Brożek Pa.------------------------------
------------------------------------------Rios--------------------

Gdy jest dwóch na 1 pozycji to znaczy, że gra ten który jest w lepszej formie
Bunoza narazie na ławkę, niech trenuje a jak za pół roku odejdzie Cleber to on w jego miejsce wejdzie.
Najlepiej żeby wszystkie piłki szły na Riosa, bo niewątpliwie jest dobry
Takie ustawienie byłoby chyba najlepsze, ew. Rios jako drugi napastnik a Brożek lub Żuraw na pierwszego.

To tylko moje zdanie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.08.2010, 22:29
tofik napisał(a):Wyświetl post
Z tym Bunozą to gruby wał musiał pójść. Albo Edek, albo Zdzisiek przytulili sumkę od menedżera. A my frajerzy bez dyr sportowego i scutingu to łyknęliśmy.

Bunoza ponoc byl obserwowany przez pol roku.....

moze ten co go obserwowowal byl niewidomy

tak sie zastanawiam jaki by to bedzie smiech jak gosc utrzyma obecna dyspozcje ...w A klasie ponoc poszukuja i skupuja drewianych stoperow.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.08.2010, 22:34
Z Bunoza to jest tak, ze ja i pewnie wiele innych osob wybaczylo mu bledy jakie popelnia w ramach polrocznego okresu ochronnego jaki powinien otrzymac kazdy nowy zawodnik przychodzacy do Polski z innej ligi.
Problem w tym ze bledy to jedno, a koordynacja ruchowa niczym u slonia w skladzie porcelany to drugie. Koles ma 195 cm wzrostu, ale do glowki nie potrafi wyskoczyc wyzej niz dziesiec centymetrow powyzej ziemi, a do tego ma problem zeby dobrze obliczyc moment wyskoku i wlasciwie trafic. Mowiac w skrocie, tzw.fitness w jego przypadku lezy i kwiczy.

Kowalski jest nieco sprawniejszy, za to w swoich interwencjach zazwyczaj idzie na dzika, czesto faulujac i wskakujac rywalowi na plecy. Chlop w jego wieku juz od dawna powinien wiedziec jak sie ustawiac, kiedy wychodzic do pilki a kiedy nie, itd.

Reasumujac : Mario Jop wracaj na ratunek!!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2010, 22:39
konrad wszystko fajnie, ale ty tego Riosa chociaż raz widziałeś na żywo w meczu?
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.08.2010, 22:40
Chavez na rok w Wiśle

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_rok_w_wisle/
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2010, 22:41
Czyli z tego co rozumiem to został wykupiony na rok, a nie wypożyczony tak?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów