The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
suchyTSW
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2010, 20:37
Ja co do jutrzejszego składu postawił bym na Diaza na LO a Piotra Brożka na LP, a Riosa dał na OP a Sobol DP i w ataku Brożek z Żurawiem, a reszta bez zmian
Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.08.2010, 20:40
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem optymistą przed tym meczem. Gramy taki badziew z tyłu i środku że aż strach. A z przodu nie lepiej. Jakiekolwiek 1-0 biorę w ciemno
Pewnie jakokolwiek drużyna I czy II-ligowa, tylko zgrana drużyna, wygląda od nas lepiej w tym momencie.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.08.2010, 20:47
junior1906tsw napisał(a):Wyświetl post
Co z Chavezem? Przestraszył się i uciekł po naszym 2meczu?
dalej nie doszły wyniki testów medycznych a poważnie to myślę, że skoro nie wiadomo o co chodzi..
uważam, że należy dać Bunozie jeszcze jedną szansę, a Arka po sprzedaży Trytki i 3bamby nie ma w ataku siły, wiec duet Kowalski-Bunoza da im radę.
Nie sadzicie ze ten sklad jest najbardziej optymalny na Arke? Jovanic - Cikos, Bunoza, Kowalski, Diaz - Malecki, Sobol, Zurawski, Piotr Brozek - Pawel Brozek, Rios.

Moim zdaniem promocja Sobola na kapitana sprawila, ze "nie wypada" trenerowi go odsuwac od 1. skladu. Troche to zenujace.

Edit: Rios jest typem wysunietego napastnika czy cofnietego?
Powód: Pospiech
Ostatnio edytowane przez filemon : 07.08.2010 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując
tomek9
Member

Od: 06.2010

Stary 07.08.2010, 20:54
Rios, wejdzie w drugiej tak jak Rudnevs w Lechu.
Oby tak jak Łotysz dzisiaj.

główna napisał(a):
Dziewiętnastka zawodników Białej Gwiazdy, którzy wyjechali na zgrupowanie przed meczem z Arką:
bramkarze: Milan Jovanić, Mariusz Pawełek
obrońcy: Piotr Brożek, Gordan Bunoza, Erik Cikos, Junior Diaz, Mateusz Kowalski
pomocnicy: Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Wojciech Łobodziński, Dragan Paljić, Kamil Rado, Radosław Sobolewski, Cezary Wilk
napastnicy: Rafał Boguski, Paweł Brożek, Patryk Małecki, Andres Rios, Maciej Żurawski
nie ma dużego manewru w obronie. tak, więc Kowalski i Bunoza (w sumie dobrze, dajmy mu jeszcze jedną szansę). Cikos, Kowalski, Bunoza, Brożek
widać, że szansę dostał Rado, choć możesz jeszcze wypaść, bo 1 zawodnik odpadnie. postawił bym jednak na Kirm, Wilk, Jirsak, Paljić co niestety wątpię, że dojdzie do skutku.
w ataku chciałbym zobaczyć Małeckiego z Brożkiem, ale pewnie tego pierwszego zastąpi ktoś z dwójki Żuraw-Boguś.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.08.2010, 21:05
przeciez Chavez trenuje z zespolem, przeciez na wczorajszym treningu był,
wladze czekaja na jakies papiery ktore chyba umozliwa zgloszenie go do ligi

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 07.08.2010, 21:08
tomek9 napisał(a):Wyświetl post
nie ma dużego manewru w obronie. tak, więc Kowalski i Bunoza (w sumie dobrze, dajmy mu jeszcze jedną szansę). Cikos, Kowalski, Bunoza, Brożek
widać, że szansę dostał Rado, choć możesz jeszcze wypaść, bo 1 zawodnik odpadnie. postawił bym jednak na Kirm, Wilk, Jirsak, Paljić co niestety wątpię, że dojdzie do skutku.
w ataku chciałbym zobaczyć Małeckiego z Brożkiem, ale pewnie tego pierwszego zastąpi ktoś z dwójki Żuraw-Boguś.
samobójca? ich wszystkich razem nawet sam Maciej Skorza by takimi asami ligi nie wojowal

Rios, wejdzie w drugiej tak jak Rudnevs w Lechu.
Oby tak jak Łotysz dzisiaj.
Oby jeszcze lepiej!
Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez filemon : 07.08.2010 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
tomek9
Member

Stary 07.08.2010, 21:25
filemon napisał(a):Wyświetl post
samobójca? ich wszystkich razem nawet sam Maciej Skorza by takimi asami ligi nie wojowal

Oby jeszcze lepiej!
dlatego napisałem, że pomoc taka jest niemożliwa, choć taką bym chciał zobaczyć.
chociażby przez jedną połówkę.
Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.08.2010, 21:28

Widzę, że forumowi malkontenci już skreślili Bunozę po jednym meczu. Po meczu, w którym nie było szans na to, żeby dobrze się rozumiał z kolegami z zespołu. Po meczu, w którym wszyscy zagrali na tym poziomie co on... Po meczu, w którym bądź co bądź mógł odczuwać tremę.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.08.2010, 21:33
pablo92TSW napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że forumowi malkontenci już skreślili Bunozę po jednym meczu. Po meczu, w którym nie było szans na to, żeby dobrze się rozumiał z kolegami z zespołu. Po meczu, w którym wszyscy zagrali na tym poziomie co on... Po meczu, w którym bądź co bądź mógł odczuwać tremę.
Nikt go nie skreśla po pierwszym meczu, ale Ty też nie pisz nieprawdy w żywe oczy (cytuje) "Po meczu, w którym wszyscy zagrali na tym poziomie co on" - gówno prawda. Zagrał dużo gorzej od większości kolegów w pierwszym meczu i do tego dostał czerwień. Zagrał wyjątkowo badziewnie z Karabachem i powinien pokazać w meczu z Arką i w następnych, że pieniądze wydanie na niego nie są pieniędzmi wywalonymi w błoto. Będzie miał jutro okazje.

PS
Gdybym nie wiedział że Bunoza gra w młodzieżówce Bośniackiej i kosztował 400 tysięcy euro po tym meczu pomyśłałbym że to junior z ME. Jop przy nim to mistrz Takie miałem wrażenie, pewnie niestety nie tylko ja. Dlatego jak coś gość potrafi, musi to pokazać. Ja go nie skreślam, ale wejście miał najgorsze z możliwych.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 07.08.2010 o godz. 21:40.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 07.08.2010, 21:39
a chwile wczesniej napisalem...

uważam, że należy dać Bunozie jeszcze jedną szansę, a Arka po sprzedaży Trytki i 3bamby nie ma w ataku siły, wiec duet Kowalski-Bunoza da im radę.
czytaj dokladniej koleżko, a pozniej wysuwaj (mam nadzieję, że w przyszlości takie będą) dobre wnioski

dlatego napisałem, że pomoc taka jest niemożliwa, choć taką bym chciał zobaczyć.
chociażby przez jedną połówkę.
rozumiem Cię, ale nie uważasz chyba że liga to czas na eksperymenty? mieliśmy ładnych parę sparingów.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.08.2010, 21:55
Kulawik dawaj Kirma zamiast Paljica
Odpowiedz cytując
Barocco
Member

Od: 06.2009

Stary 07.08.2010, 22:01
skeba napisał(a):Wyświetl post
Na Arkę Gdynia to mogliby mnie wystawić...
Jeśli tego meczu nie wygramy to już na prawdę czas na łzy. Najgorsza druzyna obecnie, więc 2-0 i pozamiatane, ale z formą naszych zawodników to i 1-0 będzie rewelacją.
popieram - jak na te chwile Arka to wg mnie najgorszy kadrowo zespół w Ekstraklasie, jak z nimi będą problemy to :/. Ale zakładam że wygramy bo to jednak cieniasy - o ile postrzelamy coś - bo że zagramy na zero z tyłu... ciężko w to uwierzyć.Trzymać kciuki za Chaveza bo nasz środek obrony to w tym momencie środek ligi a z takim o mistrzostwo walczyć się po prostu nie da.
Odpowiedz cytując
tomek9
Member

Stary 07.08.2010, 22:15
a chwile wczesniej napisalem...
czytaj dokladniej koleżko, a pozniej wysuwaj (mam nadzieję, że w przyszlości takie będą) dobre wnioski
rozumiem Cię, ale nie uważasz chyba że liga to czas na eksperymenty? mieliśmy ładnych parę sparingów.
szkoda, że w tych sparingach Kirm, Paljić, Wilk nie brali udziału w tych najważniejszych przygotowaniach, sparingach..
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.08.2010, 22:58
Zapominacie, że na stoperze może grać Sobol. Moim zdaniem fizycznie nie jest on w stanie robić za defensywnego pomocnika dłużej niż przez 60 minut a i to z rozsądnym wsparciem. Poza tym ja bym ustawiał Wisłę 4-3-3.
Jovanic-
Cikos, Kowalski, Sobolewski, Diaz-
Kirm, Wilk, Brożek-
Brożek, Rios, Małecki.
Jutro trzeba wygrać, bo za dużo jest w lidze drużyn, z którymi można wtopić. Kto nie ogra ogórków zaprzepaści szanse na mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 07.08.2010, 23:40
Sobolewski? Przyznam, że nie pamiętam kiedy ostatni raz grał na stoperze.
Szkoda że Kulawik nie wziął z ME jakiegoś środkowego obrońcy...
Odpowiedz cytując
ostach1906aka
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.08.2010, 23:50
ja chyba w ogolę nigdy go na stoperze nie widziałem, grał wgl kiedyś Sobol na obronie? :O
' Tylko Ty, w moim sercu Ty...'
Odpowiedz cytując
zloto
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.08.2010, 23:51

Zgodze się, chłopak miał pecha, wystawić go w obronie, która jest kompletnie nie zgrana, mało tego, to był bardzo ważny mecz Wisły nom i do tego jego debiut, wiele kwesti się złożyło, że zagrał słabo, ale ja w niego wierze.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.08.2010, 00:18
Musza to wygrac bo jest szansa odskoczyc juz.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
ostach1906aka
Senior Member

Stary 08.08.2010, 00:27
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Musza to wygrac bo jest szansa odskoczyc juz.
w pierwszej kolejce raczej się słabo odskakuje
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.08.2010, 00:49
ostach1906aka napisał(a):Wyświetl post
w pierwszej kolejce raczej się słabo odskakuje
No dwa punkty nad lechem moga sie przydac np. w 29 kolejce. Nigdy niewiadomo jaki jop bedzie u nas grał.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
ostach1906aka
Senior Member

Stary 08.08.2010, 01:02
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
No dwa punkty nad lechem moga sie przydac np. w 29 kolejce. Nigdy niewiadomo jaki jop bedzie u nas grał.
z Twojego rozumowania można wywnioskować, ze Wisła wygrywa 1 kolejkę, a od 2 Wisła z amica wygrywają wszystko do 29 kolejki, co jest mało prawdopodobne, ale ok, odskoczymy...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.08.2010, 01:11
Ogólnie rzecz biorąc na wymioty mnie zbiera przed tym meczem.Na tych gości nie da się po prostu patrzeć.Gdyby oni zarabiali tyle ile są warci, nie było by problemu.Latami oglądało się Wisłę czy to broniącą się przed spadkiem, czy to w drugiej lidze i nie było z tym problemu.
Nie lubie zaglądać ludziom do kieszeni ale ****ica mnie strzela widząc ile te nieudaczniki zarabiają bo oni zasługują co najwyżej na 1/10 tej sumy

Pytanie pozostaje, do kogo mieć pretensje, do nich że są tak nieudolni czy do działaczy że dali im taką kasę.
Wygrają,zremisują przegrają...na dziś to jest jeden ch.To co mieli pokazać to pokazali i jakoś jestem spokojny że dostarczą nam jeszcze wielu 'wspaniałych' wrażeń.
Wisła pany - coś mi się wydaje że na to poczekamy sobie trochę.
Odpowiedz cytując
junior1906tsw
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 08.08.2010, 01:34
Chciałbym się spytać jak można odskoczyć rywalom w I kolejce Ekstraklasy ? Raczej można dobrze zacząć sezon nie?
` Tylko jeden Klub kocham aż po grób... `
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.08.2010, 08:04
Nie ma to jak sprzedać cały blok defensywny, a później trzęść portkami przed Arka. Eh skandal i tyle.Chavez oczywiście nie podpisany. Ciekawe, czy po ew transferze będzie musiał latać do Hondurasu załatwiać wizę. Wtedy zdążymy go zarejestrować na koniec rundy pewnie.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 08.08.2010, 08:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie rzecz biorąc na wymioty mnie zbiera przed tym meczem.Na tych gości nie da się po prostu patrzeć.Gdyby oni zarabiali tyle ile są warci, nie było by problemu.Latami oglądało się Wisłę czy to broniącą się przed spadkiem, czy to w drugiej lidze i nie było z tym problemu.
Nie lubie zaglądać ludziom do kieszeni ale ****ica mnie strzela widząc ile te nieudaczniki zarabiają bo oni zasługują co najwyżej na 1/10 tej sumy

Pytanie pozostaje, do kogo mieć pretensje, do nich że są tak nieudolni czy do działaczy że dali im taką kasę.
Wygrają,zremisują przegrają...na dziś to jest jeden ch.To co mieli pokazać to pokazali i jakoś jestem spokojny że dostarczą nam jeszcze wielu 'wspaniałych' wrażeń.
Wisła pany - coś mi się wydaje że na to poczekamy sobie trochę.
Mam podobne odczucia jednak będę oglądał z ciekawością. Z prostej przyczyny. Jestem ciekaw w jaki sposób wybrną z sytuacji w jaką sami się wmanewrowali. No bo jeśli są fatalnie przygotowani to nie powinni zagrac olśniewająco, jeśli tak zagrają to pojawi się uzasadnione pytanie czy w meczach z Azerami nie grali przeciw Kasperczakowi ( który im namieszał dymisją/zwolnieniem bo tak na jego konto można by było jeszcze potruchtać). Do tego ciekawi mnie reakcja kibiców ( czy wycieczka fundowana przez Sobola wystarczy )
Krótko mówiąc fascynująco zapowiadające się widowisko mniej piłkarsko bardziej z gatunku tragedia grecka 11 kopaczy w 2 aktach po 45 minut.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2010, 08:20
A to, że Chavez jeszcze nie zakontraktowany to wina działaczy. Jakos w kazdym dobrym klubie sprawy wizowskie i inne sprawy są załatwiane raz dwa, u nas zawsze miesiącami.
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.08.2010, 08:25
Jovanić-Cikos, Kowalski, Bunoza, Brożek-Boguski, Wilk, Jirsak, Małecki-Żurawski, Brożek

Z ławki Diaz, Łobo, Rios.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 08.08.2010, 08:26
Bron Boze tylko nie Boguski.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.08.2010, 08:29
A Chavez to a Chavez tamto...Wy napewno ejstescie calkiem normalni
Brakuje dokumnetow dlatego ca;y czas na nie czekaja,jak go mieli podpisac
Kontrakt Chaveza jest dziwnie skonstuowany ze przez ten rok on nie jest zawodnikiem klubu z ktorym ma podpisany kontrakt i Wisla na tym korzysta zatrudniajac go wlasnie na ten rok.

Po roku on musi wrocic do swojego klubu wtedy my musimy go wykupic.
Wiec pzrestancie *******ic ze to wina dzialaczy itd....
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Stary 08.08.2010, 08:54
A po za tym zachowujecie się jak ten Chavez miał zbawić Wisłę i dimienić obraz drużyny .A tak naprawde nawet nie wiecie jak on gra .O Bunozie też pisało się wiele dobrego a teraz po jednym meczu chcecie go wywalać .Moim zdaniem Bunoza będzie dobry ale potrzebuje czasu . Marcelo też nie od pierwszego meczu był najlepszy . A jak będzie z Chawezem to nikt nie wie .wieć spokojnie . To że grał na mistrzostwach w ekipie Hondurasu to tez nie jest jakas super recenzja .Przypominam że Kirm też grał na MS a chcecie go zlinczować mimo że Kasperczak konsekwentnie odstawiał go od skłądu a fundował nam słabego Palica . A moim zdaniem Kirm to jeden z lepszych zawodników naszej druzyny tylko trzeba na niego postawić i tyle . ZIeńczuk był słabszy niż Kirm ale grał .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów