The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2010, 21:45
dobra , dobra puchary pucharami ale co z Chavezem ?! podpisze on czy nie !? bo z Arką to chyba nie zagra ;/ A cleber i Garguła co z nimi ?
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Stary 05.08.2010, 21:47
Wprowadzić do składu takich piłkarzy jak Michał Czekaj,Michał Chrapek czy Kamil Rado.Tego Nalepę tęż można by wprowadzić.I niech zagrają może 4-5 meczy w sezonie.Nawet te 5-10 minut.Bo nasi juniorzy po prostu nie mają wiary w to,że zagrają w I zespole.Niech utożsamiają się z klubem.Wtedy będą bardziej waleczni.Nam teraz trzeba dobrych piłkarzy i przede wszystkim WIŚLAKÓW a nie gwiazdeczki.Wiem wiem to mało realne,ale pomażyć można
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 05.08.2010, 21:48
Teraz jest odpowiedni moment na pozytywna reakcje naszych sternikow i pokazanie kibica ze to byl tylko wypadek przy pracy, co to za pozytywna reakcja? zmiana trenera (na lepszego), kupno Chaweza i kopacza z glosnym nazwiskiem.Amen.
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 05.08.2010, 21:51
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Teraz jest odpowiedni moment na pozytywna reakcje naszych sternikow i pokazanie kibica ze to byl tylko wypadek przy pracy, co to za pozytywna reakcja? zmiana trenera (na lepszego), kupno Chaweza i kopacza z glosnym nazwiskiem.Amen.
hahaha myślisz że piłkarz z głośnym nazwiskiem przyjdzie do klubu który nie umie przejść Azerów ?
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 05.08.2010, 21:58
Co wy się tak boicie że Chavez gdzieś ucieknie? Jakby jeszcze miał gdzieś uciekać. Facet połowę poprzedniego sezonu spędził na testach w europejskich zespołach i nikt go nie wziął nawet na wypożyczenie. Tak więc on nie ma gdzie uciekać, raczej może z powrotem wrócić do Platense, które jest przeciętnym klubem nawet w Hondurasie.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 05.08.2010, 21:59
Wiecie jak jest prawdziwy problem i co najbardziej boli? Że od lat trzon zespołu stanowili tacy gracze jak Głowacki, Sobolewski, Brożki,Zieńczuk, Baszczu, można powiedzieć że Boguski. I o to ci gracze są coraz starsi, gorsi lub odchodzą. Oni swym doświadczeniem pchali nas do Mistrzostw w ostatnich latach. Teraz się wykruszają....a nie widać następców!!! Tylko nie takich jak przeciętni Kowalski czy jeszcze inni...tylko takich ktorzy przez następne lata wykonają taką robotę jak poprzednicy. Też będą pchali zespół do przodu.
Kiedyś mieliśmy kapitalną pake, jak grał Szymek, Uche, Franek. Spójrzcie ze my od tamtego czasu nie mielismy tak dobrego rozgrywającego, a na miejsce Kalu przez dwa lata Błaszczu grał. A potem ciągle w dół. I tu wychodzi na to ze 85 % niepowodzeń to zła polityka transferowa, personalna i tak jest wniosek....
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.08.2010, 22:07
Może wiecie czy Don Petrescu jest powiązany z jakimś klubem?
Sprzydał by się taki transfer nam, bardzo..

*nam tzn. piłkarzom.
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.08.2010, 22:10
Cinek1906 napisał(a):Wyświetl post

*nam tzn. piłkarzom.
Dan pracuje w 2 ligowym rosyjskim Kubanie i zarabie coś koło 3 mln euro rocznie A poza tym, piłkarze by sie obrazili
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Stary 05.08.2010, 22:10
Cinek1906 napisał(a):Wyświetl post

*nam tzn. piłkarzom.
tak jest powiązany z liderem 2 ligi rosyjskiej Kubaniem Krasnodarsk
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.08.2010, 22:12
Mnie dziwi jedno wszyscy (prawie) w momencie objęcia stanowiska przez Basałaja - głosili hymny pochwalne jaki to profesjonalista, że z nim ogólnie będzie lepiej - a ja po przeczytaniu dwóch ostatnich wywiadów twierdzę że ten człowiek w ten sam sposób "śmierdzi" profesjonalizmem jak nasi byli prezesi etc...

Na dzień dzisiejszy nie ma tematu rozwoju marketingu to jasne jak słońce przy takich wpadkach, nie ma szans na bazę treningową bo Cupiał się nie zgodził na łożenie kasy na nią - ogólnie jesteśmy w punkcie wyjścia...

Niestety ale doświadczenie uczy że nie będzie lepiej...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2010, 22:23
kibicwisły1906 napisał(a):Wyświetl post
nie ma szans na bazę treningową bo Cupiał się nie zgodził na łożenie kasy na nią - ogólnie jesteśmy w punkcie wyjścia...
Skąd wiesz?
Ja słyszałem co innego...
Oczywiście to, że BC nie da kasy na bazę, to nieprofesjonalizm Basałaja.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 06.08.2010, 06:48
azjatycka kompromitacja powinna sie zakonczyc w jedyny mozliwy sposob, czyli rozpierdzielenie na 4 wiatry tych parapilkarzy, w zimie.
Z druzyny natomiast, w trybue ekspresowym powinni zostac odsunieci panowie: Piotr Brozek, Jirsak, Lobodzinski, Boguski, Kowalski. W zimie pozostale wietrzenie skladu.

I WZMOCNIENIA - a nie wymiania kamienia na drewno.

To co robil Piotrek Brozek w obu meczach to sabotaz.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Cannavaro
Member

Stary 06.08.2010, 06:58
Ale jak z Szawlami grał zaj**** na pomocy to było OK... A teraz go Kasperczak źle ustawił to "papa"?
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 06.08.2010, 07:06
Cannavaro napisał(a):Wyświetl post
Ale jak z Szawlami grał zaj**** na pomocy to było OK... A teraz go Kasperczak źle ustawił to "papa"?
Smiem twierdzic, ze Brozek zagral tak specjalnie.
Zeby pokazac: “Bede gral w pomocy lub a ataku, albo radzicie sobie sami”

Mecz z Litwinami to juz prehistoria.
“Jestes tak dobry, jak twoj ostatni mecz” .

Brozek to sabotazysta. I tylko jego dyscyplinarnie bym usunal.
Reszta do wylotu bo prezentuje katastrofalny poziom.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.08.2010, 07:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale o co Ci chodzi? Od czasów Levadii zatoczyliśmy pełne koło...
I chcesz je zataczac znowu
Niektorzy chyba nie rozumieja zwrotu "zmienic o 180 stopni"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.08.2010, 07:17
Zdaniem wielu fachowców Piotr Brożek jest obecnie najlepszym lewym obrońcą w kraju

Wczoraj nie zachowal sie jak najlepszy. Wszechstronny pilkarz jednak na obronie nie za bardzo mu idzie. Skoro jest taki dobry na lewej pomocy to niech tam gra ale jak moze to zrobic jak nie ma kto w obronie grac. Chavez jak podpisze to niech lepiej od razu biora kolejnego stopera bo z Kowalskim po 4 kolejkach mozemy byc rozczarowani. Zreszta wczoraj cała obrona zagrała do d... nawet chwalony wczesniej Cikos. Tak mialo byc widocznie - zobaczymy co liga pokaze. Ma nadzieje, ze Bunoza nie bedzie jechał z czerwonymi kartkami w lidze tak jak Felipe Melo w Serie A.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 06.08.2010 o godz. 07:20.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.08.2010, 07:25
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
azjatycka kompromitacja powinna sie zakonczyc w jedyny mozliwy sposob, czyli rozpierdzielenie na 4 wiatry tych parapilkarzy, w zimie.
Z druzyny natomiast, w trybue ekspresowym powinni zostac odsunieci panowie: Piotr Brozek, Jirsak, Lobodzinski, Boguski, Kowalski. W zimie pozostale wietrzenie skladu.

Pełna zgoda.
Ja do tego grona dodałbym jeszcze jego brata i Sobolewskiego.
Bez urazy ale to są dla mnie synonimy wiecznych porażek.
Brożki i Sobolewski. Byłe jeszcze Głowacki ale jego już w Wiśle nie ma.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.08.2010, 07:27
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Wiecie jak jest prawdziwy problem i co najbardziej boli? Że od lat trzon zespołu stanowili tacy gracze jak Głowacki, Sobolewski, Brożki,Zieńczuk, Baszczu, można powiedzieć że Boguski. I o to ci gracze są coraz starsi, gorsi lub odchodzą. Oni swym doświadczeniem pchali nas do Mistrzostw w ostatnich latach. Teraz się wykruszają....a nie widać następców!!! Tylko nie takich jak przeciętni Kowalski czy jeszcze inni...tylko takich ktorzy przez następne lata wykonają taką robotę jak poprzednicy. Też będą pchali zespół do przodu.
Kiedyś mieliśmy kapitalną pake, jak grał Szymek, Uche, Franek. Spójrzcie ze my od tamtego czasu nie mielismy tak dobrego rozgrywającego, a na miejsce Kalu przez dwa lata Błaszczu grał. A potem ciągle w dół. I tu wychodzi na to ze 85 % niepowodzeń to zła polityka transferowa, personalna i tak jest wniosek....

Zła polityka personalna tylko gdzie znaleźć piłkarzy na miarę tych z Wisły 2002-2003 !!!

Takich w Polsce nie ma bo wyszkolono same pseudo talenty . Odważnie trzeba powiedzieć to jest bagno !!!
Na zagranicznych o klasie tych co mieliśmy z kontraktami potrzeba by jakieś 10-17 milionów euro !!!! . Skąd taką kasę wziąść!!!! Po prostu takie pokolenie jest co coś tam ugrało kiedyś w naszej lidze i myślało że na tak zwanej opinii będzie lać na luzie Azerów Estończyków to się skończyło !!!!!!!!!.
Polska liga nigdy nie będzie mieć kasy na dobrych graczy z zagranicy ... Można od przypadku trafić jednego dwóch ale przede wszystkim trzeba umieć w kraju wyszkolić dużą ilość piłkarzy . Niestety przegonił nas już Azerbejdżan każdy widział jak klepią piłką to nie jest przypadek oni nauczyli się ładnej kombinacyjnej gry popartej dobrą taktyką i dobrym przygotowaniem kondycyjnym.
Borinho
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.08.2010, 07:27
Jak tam wasz duet środkowych obrońców...wczoraj Kowalski pokazał klasę...pytam się od miesiąca gdzie są prawdziwe transfery? Lepiej było mnie krytykować...teraz z nas się śmieją po raz kolejny...tego chcecie...popierajcie dalej nieudolność zarządu...ja na to patrzeć od zeszłego roku nie mogłem...szkoda że nikt mnie nie poparł...spokojnie na Karabach wystarczy...w jakiej rzeczywistości żyjecie Wisły z lat 2001-2005 już nie ma!....ciekawe kto zagra z Arką...Kowalski?...brawo mistrzostwo mamy zagwarantowane!....rozumiem że z Chavezem czekamy na puchary
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 06.08.2010 o godz. 07:32.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.08.2010, 07:32
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Ciekawe co na to SKWK i słynny juz artykuł "Kiedy wreszcie zostanie doceniony Piotr Brożek?"

Zaraz sobie wszystko opiszę tu na forum na chłodno i chce żeby wszyscy znawcy z tego forum posypali głowe popiołem. Jak pisałem, że azerowie sa lepsi technicznie to mnie wyśmialiście. Jak pisalem, że sa lepsi piłkarsko to według niektórych nie byłem już kibicem Wisły. W piłce nożnej jak w życiu jest pewna logika. Jeśli chu*a grasz przez poprzedni sezon w żenującej lidze, chu*a grasz w sparingach i przegrywasz niemal z kazdym to jak na miłość boską pilkarze nagle maja zacząć wygrywać Te wasze teksty w stylu "dla mogą sparing przegrać byleby w lidze wygrywali...." Ja nie widzę w naszej grze żadnych schematów, nie widzę żadnego automatyzmu. Przepraszam, ale co oni ternuja na treningach?

Rafał Boguski jeśli jeszcze raz wyjdzie w pierwszym składzie to Kasperczak przed trybunał stanu...Nie ma co oceniać piłkarzy po takim meczu bo wszyscy zagrali dramatycznie ale to co robił Sobolewski...dreptanie w miejscu i co podanie to strata. To jest paranoja że mając w składzie 2 DEFENSYWNYCH pomocników piłkarz rywala zagrywa 60metrowa piłke po ziemi przez środek pola i ta dochodzi...brak słów
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 06.08.2010, 07:39
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe co na to SKWK i słynny juz artykuł "Kiedy wreszcie zostanie doceniony Piotr Brożek?"

Zaraz sobie wszystko opiszę tu na forum na chłodno i chce żeby wszyscy znawcy z tego forum posypali głowe popiołem. Jak pisałem, że azerowie sa lepsi technicznie to mnie wyśmialiście. Jak pisalem, że sa lepsi piłkarsko to według niektórych nie byłem już kibicem Wisły. W piłce nożnej jak w życiu jest pewna logika. Jeśli chu*a grasz przez poprzedni sezon w żenującej lidze, chu*a grasz w sparingach i przegrywasz niemal z kazdym to jak na miłość boską pilkarze nagle maja zacząć wygrywać Te wasze teksty w stylu "dla mogą sparing przegrać byleby w lidze wygrywali...." Ja nie widzę w naszej grze żadnych schematów, nie widzę żadnego automatyzmu. Przepraszam, ale co oni ternuja na treningach?

Rafał Boguski jeśli jeszcze raz wyjdzie w pierwszym składzie to Kasperczak przed trybunał stanu...Nie ma co oceniać piłkarzy po takim meczu bo wszyscy zagrali dramatycznie ale to co robił Sobolewski...dreptanie w miejscu i co podanie to strata. To jest paranoja że mając w składzie 2 DEFENSYWNYCH pomocników piłkarz rywala zagrywa 60metrowa piłke po ziemi przez środek pola i ta dochodzi...brak słów
Kolego, oni nic nie trenują na treningu, pobiegają pośmieją się, pożartują, a jak zwiększysz im obciążenia to nóżka zaczyna boleć, oddechu nie można złapać...nieeeee to nie dla naszych kopaczy....wypowiadałem się w podobnym tonie jak Ty, zostałem oskarżony jakbym normalnie kibicem Wisły nie był, teraz się was pytam po co te lamenty skoro i tak wiecie lepiej i wszystko jest ok Dalej wierzycie w te panienki?. Chyba logiczne jest to że jak na obronie gra chłop co spadł z drużyna z ekstraklasy to nie da rady w pucharach bo jest za cienki, ale co tam trzeba dać im czas, najlepiej do końca sezonu aby mogli za "ciężko" zarobioną kasę na Karaiby pojechać...
Odpowiedz cytując
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 06.08.2010, 07:42
Brożek to się aż odsuwał żeby tylko piłka go nie dotkła,jego brat Paweł znowu jak zobaczył widmo ławki rezerwowej to po wejściu na murawę w końcu wziął się za robotę,okienko transferowe wciaz otwarte,znaleźć frajera jak tylko się da na braci Brożków,Diaza,Jirsaka i Sobolewskiego,kapitan co dobry mecz rozgrywa raz na pół roku.Wilk wcale gorzej nie zagrał,przynajmniej nie bał się zablokować strzału na bramkę,Jirsak myślałem że to Skorża nic z Niego przy taktyce'na dzide 'zrobić nie potrafił tak teraz wiem że on już tak gra,o chaotycznym Diazie nie wspominając.Paru gwiazdorów pobierający pieniądze z klubowej kasy od paru lat,pierw Petrescu,Okuka,Skorża,teraz prawdopodobnie Kasperczak będą tak kolejnych zwalniać,do reszty pretensji nie mam,nowi potrzebują czasu.Ciekaw jestem jak wygląda sprawa z Chevezem,coś temat upadł,i czy potrzebne dokumenty załatwił już Rios z Bunoza,by w niedziele żadnego z Brożków na murawie nie zobaczyć.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.08.2010, 07:45
Co Wy się treningów czepiacie
Wiadomo, treningi teraz są z samego rana, bo po pierwsze później za gorąco a po drugie dzięki temu od 11 cały dzień do dyspozycji. No, dzisiaj wyjątkowo trening o 14 ale wiadomo, po podróży.
A generalnie to 9:30.
A o takiej godzinie to czego można od W.Cz. P. Piłkarzy wymagać - człowiek niewyspany, ledwo z baby zszedł i co, jakaś taktyka, schematy?
No bez przesady. Gdyby jeszcze zarabiali tak jak na Zachodzie to możnaby rozmawiać ale to?
Dobrze, potruchtać, wymiana piłek w miejscu ewentualnie próby dośrodkowań, oczywiście zawodnicy nieatakowani, potem prysznic, kawka i do domku.
Kto by do tej Wisły nie przyszedł, to jak zobaczy jak tu się pracuje to nie będzie się wychylał, bo nowy.
Marcelo jak chciał dodatkowo trenować to Skorża z Janasem zdębieli. Z powodu tego, że któryś z nich musiał poświęcać dodatkowo swój wolny czas. I w końcu wymyślili żeby chłop chodził na siłownię.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 06.08.2010, 07:58
- Jednym z nieszczęść polskiej ligi są sport-testery, które w założeniu miały pomóc. Tymczasem piłkarze zasłaniają się nimi. Ustalono im tętno progowe, powyżej którego nie wychodzą, bo by im zaszkodziło. A przecież w meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek! Naprawdę zdarzało się panu wymiotować po meczu?
- Pewnie, nawet podczas meczu. Skoro takie tłumy przychodziły na stadion, to nie po to, żeby oglądać, jak człowiek spaceruje po murawie i schodzi do szatni w nieskazitelnie czystych koszulkach i spodenkach.
- Monitoring treningu powinien być stosowany, ale jako narzędzie przyspieszające regenerację zawodnika między meczami czy zapobiegające "zajechaniu" piłkarza na treningu, a nie jako alibi dla słabej gry, odpuszczania podczas spotkania. Jak słyszę tłumaczenia piłkarzy, że oni nie mogą dużo biegać, bo są szybkościowcami, to mnie rozsadza.
- Nas nikt nie monitorował i jakoś zdrowi byliśmy. Teraz słyszę, że piłkarzom nie wytrzymują pachwiny, Achillesy (ścięgna - przyp. red.). Nic dziwnego, skoro w okresach przygotowawczych pracują w komfortowych warunkach w ciepłych krajach, a potem wracają i trenują na błotach w marcu i lutym, bo przecież rzadko który klub ma profesjonalną bazę treningową. Myśmy trenowali w zimie, w kopnym śniegu. Podczas takich gierek wszystkie partie mięśni pracowały, wzmacniając się w ten sposób.

Trafne podsumowanie, polscy piłkarze to patałachy!....dziwić się potem że przychodzi piłkarz z innej ligi i mówi że w Niemczech na treningach się więcej biega...śmiech na sali, komentarze że lepiej stać niż biegać bez sensu należy włożyć do szuflady
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 06.08.2010 o godz. 08:03.
Odpowiedz cytując
Dekiel
Member

Od: 08.2006

Stary 06.08.2010, 08:59
Ja nowych piłkarzy bym nie skreślał, bo za pół roku może się okazać, że to wasi najlepsi gracze. Natomiast uważam, że dopóki polskie zespoły - niezależnie czy mówimy o Wiśle, Lechu, Legii czy jakimkolwiek innym klubie - nie zrozumieją, że nowi zawodnicy potrzebują czasu by wejść w drużynę, dopóty będziemy przegrywać z zespołami z trzeciej ligi europejskiej. Niestety, ale nie da się zbudować dobrej linii defensywnej w miesiąc. Włodarzom Wisły kolejny raz zabrakło wyobraźni, bo to że Marcelo w końcu odejdzie i że nastąpi to raczej prędzej niż później było jasne chyba dla każdego kto ogląda polską "ekstra"klasę. Do tego wszystkiego odszedł jeszcze Głowacki, drugi z filarów defensywy Wisły, trochę graczy połapało kontuzji i nagle okazało się, że w ważnym meczu zespół gra w eksperymentalnym ustawieniu.

Co zaś do polskich piłkarzy i przepłacania za nich to na szczęście coraz więcej klubów dochodzi do tego wniosku. Mam nadzieję, że problemy z znalezieniem pracy B. Grzelaka są zapowiedzią stałego trendu, a nie jednostkowym przypadkiem. Tak samo jak mam nadzieję, że trener Kasperczak zakończy przygodę z polską piłką.

A że da się dobrze przygotować drużynę, tak by przynajmniej walczyła i napędziła strachu lepszej drużynie pokazała Jagiellonia. IMHO: wszystkie kontrakty waszych gwiazdeczek powinny zostać obniżone do średniej tego co płaci Jagiellonia. Może wtedy łaskawcy zaczęli by biegać.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 06.08.2010, 09:07
Szukanie winnych jest po każdym przegranym meczu. Różnie to bywa - raz słusznie - raz nie.Wczoraj jednak wyczyny Piotra Brożka to było coś za co nie powinien już wrócić do do klubu. Zachowal sie identycznie jak Uche z Panathinaikosem. Z premedytacją oddalał sie od piłki ani razu nie wszedł w pole karne Azerów, każdą piłkę momentalnie oddawał najbliższemu zawodnikowi (nie zawsze Wiślakowi). To co pisali przedmówcy - mozna to nazwać z jego strony sabotażem.Obraził się gwiazdorek że na obronie gra a nie w pomocy czy ataku.Tacy ludzi nie powinni mieć prawa ubierać koszulki z Biała Gwiazdą.
Już nawet Boguśka (upsss Boguski) który stracił chyba wszystkie piłki jakie otrzymał i nie miał ani jednego udanego zagrania w meczu nie wyprowadził mnie tak z równowagi.
Swoją drogą Kasperczak który wymienia Maleckiego który coś tam szarpał zamiast Boguśki pokazał że ma katastroficzne problemy ze wzrokiem i fachem trenerskim
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.08.2010, 09:19
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
S
Już nawet Boguśka (upsss Boguski) który stracił chyba wszystkie piłki jakie otrzymał i nie miał ani jednego udanego zagrania w meczu nie wyprowadził mnie tak z równowagi.
asysta i gol to co? nieudane zagrania?

Mi osobiście Rafał działa na nerwy swoją miękkością w grze. Przydałaby się Mu siłownia.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.08.2010, 09:21
Dekiel napisał(a):Wyświetl post
A że da się dobrze przygotować drużynę, tak by przynajmniej walczyła i napędziła strachu lepszej drużynie pokazała Jagiellonia. IMHO: wszystkie kontrakty waszych gwiazdeczek powinny zostać obniżone do średniej tego co płaci Jagiellonia. Może wtedy łaskawcy zaczęli by biegać.
Jagiellonia ma w miarę stabilny skład, tak jak Azerowie, z którymi graliśmy. Wisła została rozmontowana i trzeba zmontować ją na nowo. Są już jakieś nowe części, ale jeszcze nie wiadomo czy będą pasowały. Poza tym wygląda na to, że wielu z zawodników z podstawowego składu nie zanotowało progresu w przerwie letniej. Łobo nie odzyskał formy na miarę oczekiwań. Kirm na razie to samo. Garguła ciągle ma problemy. Paweł gra jak pół roku temu. Można tak wyliczać długo. Pierwsze pytanie, na które należy sobie odpowiedzieć brzmi: Czy w naszych starych zawodnikach drzemie potencjał, którego ani Skorża ani Kasperczak nie potrafili wydobyć, czy go tam nie ma? Kolejne: Czy kryzys wielu piłkarzy, trwiający przecież przez całą wiosnę, a w niektórych przypadkach dłużej, to efekt złego treningu, czy minimalizmu, wypalenia, miernoty.

Łaskawcy nie graliby w Wiśle za takie pieniądze jakie płaci Jagiellonia. Sytuacja płacowa nie zależy od jednego klubu. Na naszym rynku przepłacają wszyscy...
Odpowiedz cytując
xiondz77
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 06.08.2010, 09:23
czera84 napisał(a):Wyświetl post
Wprowadzić do składu takich piłkarzy jak Michał Czekaj,Michał Chrapek czy Kamil Rado.Tego Nalepę tęż można by wprowadzić.I niech zagrają może 4-5 meczy w sezonie.Nawet te 5-10 minut.Bo nasi juniorzy po prostu nie mają wiary w to,że zagrają w I zespole.Niech utożsamiają się z klubem.Wtedy będą bardziej waleczni.Nam teraz trzeba dobrych piłkarzy i przede wszystkim WIŚLAKÓW a nie gwiazdeczki.Wiem wiem to mało realne,ale pomażyć można
Racja...i podejrzewam ze taki Czekaj zagralby lepiej od Kowalskiego, ktorego za przeproszeniem z jego zwrotnoscia i szybkoscia a zwlaszcza "czytaniem gry"...objezdzali by zawodnicy z A-klasy.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.08.2010, 09:33
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Marcelo jak chciał dodatkowo trenować to Skorża z Janasem zdębieli. Z powodu tego, że któryś z nich musiał poświęcać dodatkowo swój wolny czas. I w końcu wymyślili żeby chłop chodził na siłownię.

a nie czasem sam trenował?, czasem miał do treningów Cebanu

Palijić jak do nas przyszedł to sam stwierdził że w niemczech są o wiele cięższe treningi
to samo powiedział jeden z byłych młodzieżowców Polonii W. bodaj francuz

a wczoraj pojedynków 1 na 1 było jak na lekarstwo, rzadko kto przez pierwszą godzien brał grę na siebie, oddawali piłkę kiedy tylko niebezpieczny Azer się zbliżał
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów