The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2010, 00:03
emjot ja bym nie byl tak radykalny w sadach odnosnie naszej druzyny. Zbytnie uproszczenie calosci wydaje mi sie teraz nastapilo a troche emocje przyslaniaja nam obraz calego meczu. Azerowie zaczeli dominowac dopiero gdy my gralismy w 10. Po straconej bramce cos w naszych peklo i przypomnial im sie horror sprzed roku dlatego tak grali. Fakt jest taki ze wiekszosc meczu to my prowadzilismy gre, oni nas kontrowali. Wyjatkowo skutecznie. Wygrala tutaj prosta pilka w tym meczu. Przygotowanie fizyczne, gra na szybki atak(w doslownym tego slowa znaczeniu).

Teraz do meritum. Gdybysmy to my byli tak przygotowani jak oni, nie tylko fizycznie ale rowniez mentalnie z mysla by zagryzc przeciwnikow to oni nie widzieliby dzisiaj jak sie nazywaja. Potencjal tego zespolu jest w tej chwili naprawde ogromny i ja przyznam szczerze nie przypominam sobie tak silnej Wisly pod tym wzgledem. Problemem jest tylko to ze trzeba ten potencjal wydobyc z zawodnikow, nie tylko pod wzgledem czysto sportowym ale rowniez mentalnym.

Od dawien dawna mamy problem z w polskiej pilce z mentalnoscia zwyciezcy. Dopoki nie wyzbedziemy sie tego, albo moze raczej dopoki do kazdego meczu nie bedziemy podchodzic z pelna swiadomoscia zwyciestwa niewazne kim bylby przeciwnik, dopoty nie bedziemy odnosic sukcesow na arenie miedzynarodowej. Niewazne czy to chodzi o kluby czy chodzi o reprezentacje Polski.

Amen.
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2010, 00:35
koyoot napisał(a):Wyświetl post
emjot ja bym nie byl tak radykalny w sadach odnosnie naszej druzyny. Zbytnie uproszczenie calosci wydaje mi sie teraz nastapilo a troche emocje przyslaniaja nam obraz calego meczu. Azerowie zaczeli dominowac dopiero gdy my gralismy w 10. Po straconej bramce cos w naszych peklo i przypomnial im sie horror sprzed roku dlatego tak grali. Fakt jest taki ze wiekszosc meczu to my prowadzilismy gre, oni nas kontrowali. Wyjatkowo skutecznie. Wygrala tutaj prosta pilka w tym meczu. Przygotowanie fizyczne, gra na szybki atak(w doslownym tego slowa znaczeniu).

Teraz do meritum. Gdybysmy to my byli tak przygotowani jak oni, nie tylko fizycznie ale rowniez mentalnie z mysla by zagryzc przeciwnikow to oni nie widzieliby dzisiaj jak sie nazywaja. Potencjal tego zespolu jest w tej chwili naprawde ogromny i ja przyznam szczerze nie przypominam sobie tak silnej Wisly pod tym wzgledem. Problemem jest tylko to ze trzeba ten potencjal wydobyc z zawodnikow, nie tylko pod wzgledem czysto sportowym ale rowniez mentalnym.

Od dawien dawna mamy problem z w polskiej pilce z mentalnoscia zwyciezcy. Dopoki nie wyzbedziemy sie tego, albo moze raczej dopoki do kazdego meczu nie bedziemy podchodzic z pelna swiadomoscia zwyciestwa niewazne kim bylby przeciwnik, dopoty nie bedziemy odnosic sukcesow na arenie miedzynarodowej. Niewazne czy to chodzi o kluby czy chodzi o reprezentacje Polski.

Amen.
cała II połowa to było czekanie na gola dla Azerów
bo pierwsza była rozpoznawcza
w drugiej już wiedzieli jak nas ugryźć
na szczęście Jovanić wyciągnął dwie sytuacje sam na sam bo byłoby 0-3

nasi biegali po boisku bez ładu i składu, w jednostajnym marszowym tempie
tamcie wiedzieli gdzie się ustawić, jak zagrać, gdzie podać
i kiedy biegać
dla mnie to jest różnica klasy
być może tylko w tym meczu
być może tylko w tej połowie
niemniej jednak tak było

ps. pozostaje liczyć na... cud? że to się odmieni w Baku. Tylko czy się odmieni i to nasi wystąpią w roli profesorów.
W czwartek się okaże.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.07.2010, 00:59
Cytat:
Fakt jest taki ze wiekszosc meczu to my prowadzilismy gre, oni nas kontrowali.
Tylko co z tego naszego prowadzenia gry wyniklo? Nic. JEDNA sytuacja w meczu. I to po stalym fragmencie.

Nie zauwazyliscie tego, ze my nie potrafimy prowadzic gry? Pokazaly to mecze z Levadią, Arką, Bełchatowem, Koroną, Cracovią...

Ktos tu slusznie napisal - przez caly poprzedni sezon liczylismy na stale fragmenty, a konkretniej na Marcelo. Jesli Marcelo nic nie ustrzelil, to zazwyczaj konczylo to sie tak, jak w wyzej wymienionych spotkaniach.
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 31.07.2010, 11:19
koyoot napisał(a):Wyświetl post
(...)

Amen.
Świetny post. Można mówić ze nie mamy systemu szkolenia, milionów € na transfery, czy wciąż jeszcze stadionów, ale to nie zmienia faktu, że potencjał i tak jest olbrzymi.

Pamiętacie jak Benhaker zaczynał u nas pracę? Nie od razu wszystko zadziałało, ale po dość niedługim czasie ogrywaliśmy Portugalię, i to nie był przypadek bo w rewanżu nas nie rozstrzelali.
Czy mieliśmy wtedy lepszych piłkarzy? Nie sądzę, ilu z nich zrobiło wielką karierę?
Benhaker niestety się wypalił... za szybko co niektórzy okrzyknęli go bohaterem.

Nasza obecna kadra spokojnie pozwala walczyć o Champions League, trzeba tylko charyzmatycznego trenera, z jakimś pomysłem na grę. No i stadionu, ale to do następnych eliminacji CL powinniśmy już mieć.

Pozostaje mieć nadzieję, że znajdą takiego trenera zagranicą.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów