|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
1.Kibicujesz swojemu rywalowi (Azerom, Czechom, Maltanńczykom)...gdy wiesz, ze zostało tylko jedno miejsce w rankingu? 2.Sprzyjasz konkurentom(Czechom) gdy wiesz, że tylko jedna drużyna może "dostać awans"? Polska czy Czechy? 3. Tak, kibicuje Wiśle w Polsce i wiem, że będzie jeszcze lepsza, gdy jeszcze lepsza bedzie polska piłka. Czy może nie? Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Szkoda, ze siedzisz na wsi. Może nie w sensie zamieszkanie, ale z pewnością w sensie "stanu umysłu". Pojmijcie wreszcie CAŁOKSZTAŁT. . Tu nie chodzi o kartony na plecach, czy race rzucane przez patologie, konkurencje na naszym podwórku tylko o konkurencje w Europie. Tutaj liczy się polski ranking. Nie Amika, Wisła, Ruch, JAga jako oddzielne jednostki. Tu nas podliczają jako calość i z tego będziemy rozliczani. A że wy się utożsamiacie z polskim piekiełkiem i sprawami "wojenek domowych" to żal...Miejcie jaja i ambicje, przestańcie srać w gacie na widok Amiki i jej występów! W Europie są do stoczenia wielkie bitwy i wojny z MU, Barceloną i innymi Realami a was zadowala, że Wisła przegrała z Levadią a ulgą na ten stan rzeczy jest męczarnia Amiki z Azerami... Miałem już nie pisać na ten temat, ale jak widze takie brednie... Światopogląd kury z kurnika co świata nie widziała i zadowala ją bitewka (z Amiką) o najwyższą grząskę... Ludzie, poza kurnikiem jest takze inny świat. Jest Europa! Nie bójcie się konkurencji, rywalizacji, większych pieniędzy i większego poziomu.. Czy ktokolwiek zgodzi się z tezą, że jak polskie kluby będą przegrywały w pucharach z leszczami typu kluby z Malty, Azerbejdżanu czy Litwy to Wisła będzie bardziej ceniona w Europie i będzie jej łatwiej rywalizować ze średniakami europejskimi? Każdy normalnie, zdrowo myślący, niezaślepiony nienawiścią człowiek powie, że NIE. Wisła będzie miała trudniej! Ale wg. was łatwiej... Cały czas nienawiść do dziecka z kartonem na plecach jest większa niż miłość do Wisły. Cóż, do uczuć wyższych trzeba dojrzeć. Jak na razie niestety przerabiacie niskie wibracje typu nienawiść...bez odbioru. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Flamengista - Lech gral padake Sparta jeszcze wieksza. Jedni i drudzy cos tak sie starali zagrac...Potem Lech opadl z sil a Sparta miala szanse na jeszcze jedna bramke. W sumie Lech tez mial sytuacje. Ladny debiut tego mlodego w Lechu...zapomnialem nazwiska. Ogolnie mecz na niskim poziomie bez wskazania na nikogo.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
(...)
Co do gry to przed meczem stawiałem 2:0 dla Sparty. Jest 1:0. W Poznaniu jak się Amika zepnie może być dogrywka, no ale zobaczymy. Sparta nic wielkiego nie pokazała.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 27.07.2010 o godz. 22:12.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Za to ty pokazałeś jaki jesteś "miastowy" i jaki masz szeroki horyzont myślowy.
Zrozum mistrzu, że te rankingi w d... sobie będziemy mogli wsadzić, gdy drużyna z Wielkopolski zgarnie 10 czy 15 mln euro.Zrozum, ze to tak napełni ich maszynerię, że kibiców będą mieć w całej Polsce, stworzy się dziesiątki fanklubów, zyskaują nowych sponsorów, zyskają 20 albo 30 tyś sprzedanych karnetów, ogromne pieniądze z praw tv, sławę w Europie i lepszą kartę przetargową u piłkarzy z lepszej półki (niż dotychczasowej).Drużyna z Wielkopolski stanie się hegemonem w Polskie lidze a my będziemy mogli liczyć tylko i wyłącznie na 2 miejsce. W dupie mam to, czy uznasz mnie za zawistnego czy zakompleksionego polaczka.Ja po prostu "nie przepadam za drużyną z Wielkopolski"- nie tylko przez to, że to nasza "kosa" i zrobili sporo złego w stosunku do nas, ale przez te ich wały z licencjami. Ja na drużynę z Wielkopolski patrzę w kontekscie potencjalnego zagrożenie dla Wisły, który może strasznie urosnąć w siłe, tak, że żadne rankingi i punkty nie pomogą.No ale cóż, ty pewnie byś to poczuł po kolejnym 4-1, tylko że tym razem na nowym obiekcie.Ciekawy jestem jaką byś wtedy miał mine. Aha światowcu.Spytaj się fana Chelsea, czy kibicuje ManU w Europie, albo fana Juventusu o Milan. Śmiać się chcę od tej tolerancji. Powód: po co cytować całą wypowiedź? + edit niekulturalnych wyrazów
Ostatnio edytowane przez flamengista : 27.07.2010 o godz. 22:19.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Uwagi typu "horyzont myslowy" czy "zobacz Europe i wyjedz z kurnika" zachowaj dla siebie bo obawiam sie ze w kpnkurencji zwoedzania swiata odpadasz w przedbiegach. Nie potrafisz posta nspisac bez wycieczek personalnych swiatowcu, chyba sie za bardzo ełropą zachlysnales. Slowa nie napisalem o nienawisci, wrecz sie od niej odcialem a ten wy*******il posta na dwie strony o nienawisci jakies bzdury ze "podliczaja nas jakp calosc", ciekawe kto i gdzie. Kolejna teoria ze jak liga bedzie lepsza to Wisla bedzie lepsza, bo dobra gra w pilke pewnie jest zarazliwa jak np. oceny w szkole i gdy usiadziesz w lawce z kujonem to od reki swiadectwo z paskiem. Zbuduj jeszcze portret psychologicznumy paru osob na podstawie wlasnych urojen na ich temat jak zrobiles to powyzej smecac cos o "zadowoleniu po Levadi"i, uswiadamianiu ze jest swiat wielkiej pilki do ktprego drzwi Wisle otworzy sukces Lecha (pewnie tak samo jak dobra gra Wisly w pucharach pomogla pozniejszym MP Legii czy Zaglebiu) i koniecznie, koniecznie nie zapomnij dodac ze to co mowisz powie "kazdy normalnie myslacy" nie zapomibajac przy tym obrazic rozmowce i wsadzic go do kurnika, na wies i w waski horyzont. Bez kitu, jeden z wiekszych wynalazkow na forum. Jak taki jestes swiatowy to z checia dam ci swoje mile z m&m na bilet w jedna strone bylebys juz nas nie raczyl tu swoimi madrosciami. Kreseq moze nie pouczaj nas odnosnie tego co tu sie dzieje. Postow jest duzo bo ludzi duzo i kazdy chce cos napisac. W transferowym ludzie potrafia nastrzelac 10 stron dziennie czyli jakies 200 postow. Na innych forach ruch mniejszy to i o nas mniej pisza. U nas ruch duzy i pilka sie interesujemy to i Amice dluga rozmowa.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 27.07.2010 o godz. 22:26.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Boicie się Lecha nawet po tym co pokazał w meczach z Interem i Spartą?Te 10 mln nic im nie da w kontekście tego sezonu z taką grą jaką prezentują. Rywalizacja to normalna rzecz. Chcielibyście żeby Wisła grała dalej w lidze, która niczego nie wymaga,bez konkurencji i żeby każdy mecz kończył się wynikiem 5-0?Jaki to ma wpływ na rozwój klubu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Jeszcze tydzień i skończy się to *******enie o wzmacnianiu polskiej piłki przez awans Lecha/Amiki do LM, po prostu pyry same o to się postarają. Zaś jeśli jakimś cudem Lech/Amica odprawi Spartę(na co daję 10-15% szans) to nie wchodzę więcej w ten wątek bowiem liczba Mojżeszy polskiej piłki i obrońców honoru piłki klubowej jest tak przerażająca że wolę nie ryzykować. Jeszcze tydzień i się skończy czego sobie i wam życzę.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Pablo84, ja także nie chcę, żeby Amika trafiła do LM już teraz. JAk pisałem wcześnie Wisła ma tam trafić pierwsza, zarobić 15mln, później załóżmy niech tam trafi Amika czy Legia także zarobi 15mln i mamy fajną konkurencję, a Cupiał miał by motywację by wydać te 15mln na transfery, bo bał by się zbrojenia Amiki, która także by miała kase. Ale wy wolicie w LM Czechów...?
Co się komu złego stanie jak Amika gładko by wygrała z Azerami dwa razy i ze Spartą dwa razy? Mieli byśmy dodatkowe pkt. w rankingu, a w Europie zachodniej patrzyli by na nas jako państwo z dość dobrymi klubami, które pykają niezłą Spartę...a nie męczą z Maltańczykami. Amika ma przegrać dopiero w następnej rundzie. Na razie niech zbiera pkt. do rankingu i buduje prestiż polskiej piłki w oczach zachodu a nie pośmiewisko z naszej kopanej na Malcie czy Azerbejdżanie. Teraz już naprawdę bez odbioru ![]() |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Dobra, ciśnienie mi tak skoczyło że jednak powycinałem trochę. Poleciały posty:
- chamskie - potyczki słowne nadające się na pw - dywagacje o facjacie Arboledy i innych grajków - niewybredne komentarze dotyczące oprawy Amiki (wielkie odkrycie, obrażają Nas - czy to po raz pierwszy? Na pewno nie ostatni...) - dyskusje co lepiej - kibicować wszystkim polskim klubom w pucharach, czy tylko Wiśle (pomijając, że to forum kibiców Wisły Kraków - ta dyskusja ciągnie się już zbyt długo). Co do ostatniego punktu - zostawiłem parę postów dla świętego spokoju, ale tylko te które cokolwiek do ww. dyskusji wnoszą. Moim zdaniem ta dyskusja jest bez sensu, ale jak chcecie to możecie ją ciągnąć. Ad meritum - czy Bandrowski zagra w rewanżu? Jak wyglądała gra defensywna Spartan, bo to będzie miało decydujące znaczenie w Poznaniu? ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zapytajcie się np kibica Interu we Włoszech czy w LM kibicuje Juventusowi i Milanowi i odwrotnie.Ja wiem że to różne światy ale tak jest wszędzie.Takie analizy czy jestem za przeciwnikiem w Europejskich Pucharach czy nie są pozbawione sensu bo to prywatna sprawa każdego z nas.Ja mam gdzieś Lecha po prostu choćby dziś za tą flagę ale mogę podawać jeszcze miliony przykładów dlaczego.A bycie już za Cracovią gdyby dostałą się do LM jak tu ktoś napisał rozwaliło mnie!Na moje argumenty ktoś znajdzie znów inne więc najlepiej skupmy się na czwartkowym meczu i wtedy sami dostarczajmy punktów do tego śmiesznego rankingu i to my ożywmy Polską piłkę.Bo tylko jeden klub się dla mnie liczy.Pozdro
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Porównanie Interu i Juve z Wisłą i Lechem to gruba przesada.
Gdy polskie kluby znajdą się w fazie grupowej LM czy LE to rośnie prestiż ligi. Polska liga to nie włoska czy hiszpańska i my akurat powinniśmy trzymać kciuki za resztę ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najpierw haslo dekady. Cupial na wiesc ze Lech zainkasowal 15mln euro ochoczo wyciaga z kieszeni taka sama kwote bo chce im dorownac. Pewnie sam Cupial dzis trzymal kciuki za Poznaniakow zeby miec motywacje!
![]() Na deser argument tysiaclecia. Kibicujmy Lechowi bo beda o nas dobrze mowic w Europie! Kibic pierwszej brzegu Crveny na podobny tekst o kibicowaniu Partizanowi zsikaliby sie ze smiechu. Powoedz tez kibicom Cracovii zeby nas wspierali we czwartek bo dzieki nam Europa bedzie z podziwem na Krakow spogladac i podniesiemy prestiz ligi! A tutaj taki tekst na powaznie. Naprawde nie do wiary skad sie tacy goscie urywaja
Ostatnio edytowane przez orzeu : 27.07.2010 o godz. 22:44.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
1:0 to w sumie dla Amiki wynik i tak nie najgorszy bo w rewanzu przeciez wszytsko sie moze zdarzyc.
Dlatego w Pucharach nie bez znaczenia jest gdzie sie gra pierwszy mecz,bo rewanz u siebie to zawsze jest okazja zeby jakims cudem odrobic straty itd. Kuchenki jed dla mnie cienko,Sparta tez,pisanie o Amice i Lm to taki dobry zarcik . A tym ktorym kibicuja Amice bo Polska ,bo wypada,bo punkty do rankingu ,proponuje sie leczyć . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A mnie nic nie obchodzi ranking krajowy! Tzn moze troche inaczej, niech go zdobywaja inne druzyny, a jesli juz musi Amica to niech to robi w Lidze Europejskiej a nie w Lidze mistrzow!!!
Niektorzy sa tutaj naprawde zaslepieni! Wydaje im sie, ze jesli Amica wejdzie do Ligi mistrzów pomoze Polskiej piłce Mam wam przypomniec jakie są obyczaje w Poznaniu? Co robi pasom kolejorz wciąż? i ze potem jest zmiana? ![]()
Ostatnio edytowane przez flamengista : 28.07.2010 o godz. 08:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ciekawe też kiedy będą mogli grać na pełnym stadionie, tzn kiedy będzie mógł przyjść komplet, bo jak na rewanż to wszystko jest możliwe i Leszek może wymęczyć 1:0 ewentualnie 2:0 , bo ta Sparta to grała padaczke totalną...A jeśli będą grali jak z Interem to myślę że za tydzień mogą się już spokojnie na lige przygotowywać.
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Były już kłótnie odnośnie kibicowania polskim drużynom w pucharach. Ja już swoje zdanie przedstawiałem i wracać do tego nie będę. Jedno, ale:
Lech Poznań regularnie wywiesza flagi Cracovii, jude gangu, na każdym meczu można znaleźć kogoś w szaliku AW. Że nie wspomnę o wywieszonych naszych flagach do góry kołami, które nam żydki buchnęły z magazynu... Dlatego jeśli ktoś kibicuje Lechowi, to tak jakby cieszył się z nowe mercedesa sąsiada, który nas nienawidzi.... No, bo przecież nowy merc wpływa pozytywnie na polską gospodarkę, a więc pośrednio na każdego z nas... Za takich ludzi naprawdę mi wstyd... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Brak sukcesow polskich klubow w europejskich pucharach, to smierc polskiej pilki...i juz stoimy nad trumna(jestesmy na poziomie Malty, Estonii i Azerbejdzanu). Co oznaczaja sukcesy? Naplyw gotowki(wielkich i moznych sponsorow), kibicow(stadiony zaczna sie wypelniac), naplyw dobrych pilkarzy(a nie grajkow nie mieszczacych sie w skladzie druzyny z II Bundesligii). Bedzie mozna jako tako ogladac mecze polskiej ligi(podniesie sie poziom), a w dalszej perspektywie nie bedzie co roku kompromitacji(bo pilkarze beda przyzwyczajeni do europejskiej gry, a nie gry z Odra czy z Polonia Bytom). Nie mowie juz o tym, jak skorzysta reprezentacja Polski. Sukcesy niosa za soba rozwoj i takie sa fakty. Jesli wszystko bedzie tak, jak teraz, to niedlugo bedziemy zaczynac kwalifikacje od I rundy
.P.S - Nie bede sprzyjal(kibicowanie to za duze slowo) polskim druzynom wowczas, kiedy bedziemy mieli zapewnione 1-2 miejsca w fazie grupowej LM. Jesli chodzi o mecz Lecha, to tylko potwierdzaja sie moje slowa...polskie druzyny nie maja pilkarzy, ktorzy moga rywalizowac przez 90 minut ze sredniakiem europejskim(bo w lidze nikt nie stawia takich wymagan), a co dopiero mowic z lepsza ekipa czy potega. Cwianctwo, przygotowanie fizyczne byly na korzysc Sparty i chyba zasluzenie wygrali. W rewanzu pewnie ustrzela bramke, wiec juz w sierpniu cala Polska bedzie miala puchary z glowy. P.S 2 - Jak moglismy przegapic Krivetsa? I to za marne 400 tys. euro. P. S 3 - Slaba liga, to slaba Wisla...(i kolejne sezony raczej potwierdzaja ta teze)
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 27.07.2010 o godz. 23:02.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Czy ktoś w Polsce kojarzy Inverness, Kilmarnock, Dundee, Hibernian? Wątpie. Podobnie jak sponsorzy do tych klubów się nie garną. I nikogo nie obchodzi, że w tej samej lidze grają dwa świetne kluby - Celtic i Rangers. One mają prestiż, ale cała liga już nie... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Z tymi kibicami i występami polskich klubów w pucharach europejskich jest tak jak w tym starym kawale o piekle , diable i kotle z Polakami ("a tam nie potrzeba nikogo do pilnowania bo jak się jeden wychyli to reszta go wciągnie z powrotem do środka"). Nie wiem czy kibice Wisły mają jakiś wielki powód do obśmiewania słabości Lecha Poznań w eliminacjach do LM. Raczej powinniśmy się martwić gdyż na rzecz tak żenującej drużyny Wisła Kraków utraciła tytuł Mistrza Polski. Osobiście uważam ,że Lech już nawet na przejście Azerów nie zasługiwał bo był piłkarsko gorszy. Karne to loteria i jakoś się im udało. Moim zdaniem Lech Poznań powiela niestety stare błędy Wisły Kraków. Jak przychodzi do ważnych ,kluczowych meczów to też drużyna jest rozsprzedawana bez napływu wartościowych zmienników. Lech ,od momentu całkiem przyzwoitych występów w fazie grupowej UEFA , stale słabnie (brak Murawskiego, Rengifo, Lewandowskiego...miał odejść Stilić , Arboleda, Peszko ). Do tego kluczowym mankamentem jest przedstawiciel PMS , Jacek Zieliński. Sparta była cholernie słaba ale awans już mają w kieszeni.
PS. To że polska piłka ligowa jest za Bostwaną nie jest wcale rzeczą daną nam na wieki wieków. Ten stan można i trzeba systematycznie zmieniać jednak właściciele klubów powinni pójść po rozum do głowy i wyjść z piaskownicy - system i "twórcy" zamiast "tworzywa" na tym powinno się koncentrować środki , zapał i uwagę.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 27.07.2010 o godz. 23:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
?).Powinnismy isc droga obrana przez Turcje i Grecje kilkanascie lat temu(to do mlodszych forumowiczow), bo jak widac przynioslo to wymierne efekty(bardzo mocne ligi i reprezentacje, naplyw naprawde swietnych pilkarzy). Pamietam jaka szokujaca wiadomoscia bylo pozyskanie przez Olympiakos Rivaldo . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Czyli kiedy ma być niby prościej? Za 4 lata? Bo nie bardzo nadązam. Żeby było prościej to musielibyśmy się znaleźć na 13 miejscu w rankingu co i tak nie daje pewności że zagralibyśmy w LM. A jak byś się chciał znaleźć na tym 13 miejscu? Za sprawą jednego Lecha który musiałby co roku zdobywać średnio 5 pkt na cały kraj (czyli kolo 20), czyli samemu musiałby wychodzić co roku z grupy LE i grać w jakimś półfinale i to przez 5 lat z rzedu. Niby w jaki sposób Amica miałaby ułatwić awans Wiśle w el. LM? Jestem bardzo ciekawy. Piszesz o tym w każdym poście więc przedstaw jakby to ułatwienie ze strony Lecha miałoby wyglądac
Powód: słownictwo
Ostatnio edytowane przez flamengista : 28.07.2010 o godz. 08:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Klub piłkarski trzeba budować od podstaw a liczyć na innych (o czym przekonała się m.in Wisła),w innym wypadku t będzie budowanie zamku z piasku.Trzeba przede wszystkim pójść drogą naszych południowych sąsiadów czy Holendrów, a nie drżeć o wyniki innych polskich drużyn. Powiem szczerze, że w dupie mam to jaka polska liga będzie w Europie, jak będą nas postrzegać Niemcy, Holendrzy czy Hipszanie.Ja jestem kibicem Wisły Kraków i tylko ona tylko mnie interesuje. Chcecie kibicować drużynie z Wielkopolski w imię wyższych celów? Robcie to, nie przeszkadza mi to, ale róbcie to zaciszu swoich domostw.Nie wychylajcie się z tym, bo sporo osób uważa jest to obrzydliwe lub uważa za dewiacje. Czujecie pewną analogię? ![]()
Ostatnio edytowane przez flamengista : 28.07.2010 o godz. 08:15.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Reksio ja sobie chyba w podpisie dam, że ja nie chcę, żeby Amika weszła do LM pisze to już piąty raz..Crazykaro prosi mnie o rzeczy które podawałem trzy razy. Ta dyskusja nie ma sensu. ..
Z początku mnie także się wydawało jak to można chcieć by Amika wygrywała i zdobywała pkt. do rankingu? Ale trzeba wziąć wszystkie za i przeciw, odrzucić infantylne zachcianki, nienawiść i odsłania się perspektywa silniejszej polskiej ligi na którą pracować ma nie tylko Wisła, ale także inne polskie kluby.JAk nie będzie wygrywała polska liga to będzie wygrywała liga Łotewska, Azerska, Ukraińska i inne. My się będziemy cofać i obudzimy się w sytuacji gdy po remisie z ekipą ze Słowenii będziemy się cieszyć jak ze zwycięstwa z Realem. Wszyscy chcecie, by polskie ekipy przegrywały, więc wszyscy chcecie swojej zguby. Z usmiechem na ustach bo w tłumie. Szkoda tylko, że tłum ma wiele głów lecz nie ma rozumu. Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 28.07.2010 o godz. 00:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jakie to proste, że ja na to wcześnie nie wpadłem. Wygrywać ma Wisła, a nie Polska liga. Od tego mamy drużynę narodową. I dziś przegrała drużyna z Poznania, a nie Polska. Skończcie mylić dwie różne bajki. Balon to klubowa drużyna reprezentująca własny klub. Nie Polskę i nie Legię czy Wisłę. Więc jak oni dostają w dupę od Azerów to metr szydery i śmiechów spada na ich głowy. Nie Wisły. I żadnej innej drużyny. Chyba że się mylę i jednak jakiś Brożek czy Żurawski wystąpił w barwach balonu przeciwko Sparcie? A może znalazła się jakaś grupka kibiców Wisły w sektorze gości? Co do tematu to jak już pisałem Azerowie powinni to skończyć od razu. A tak nerwówka do końca. Rezultat nie jest zły, ale w tym Poznaniu różne cuda mogą się zdarzyć. Byłby ból głowy gdyby jakimś cudem w 2005485734876 minucie gola na wagę awansu strzelił Kotorowski bo w następnej rundzie mogą trafić na dużo słabszy zespół od Sparty. A jeśli to wszystko na co Spartę stać to pozostaje mi sobie wyobrazić z kim mogliby rywalizować w następnej rundzie. Kurewsko łatwo dostać się teraz do LM. Nie może im się to udać. Tym bardziej że od następnej edycji bodaj ma wrócić wszystko do porządku dziennego. Czyli Barcelony i Manchestery. I nie byłoby ich jak dogonić. Zastrzyk gotówki niesamowity. Zarząd mają nie głupi. Marketing najlepszy w Polsce. Cała Wielkopolska za jednym klubem. Nowy stadion. I z pewnością dobrze wykorzystaliby tą szansę i odskoczyć mogliby na dłużej niż my od wejścia TF po dziś dzień. Z drugiej jednak strony możemy dostać zadośćuczynienie, które wynosiłoby pół punktu do rankingu. To pozwoliłoby nam się zrównać z balonem. Więc może tak źle by nie było.
Ostatnio edytowane przez element : 28.07.2010 o godz. 00:39.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Dobrze że tego nie oglądałem bo bym się stresował że Lech strzeli gola
Ale skoro potrafili przegrać z Azerami u siebie to czemuż mieli by tego nie powtórzyć. Tylko żeby Pepiki się nie zmeczyły w weekend w lidze i nie ma problemu. Lech znowau zaatakuje przez pierwsze 15 minuta a poźniej spokój. Nie ma co liczyć na to że Lech strzeli wiecej niż jedną bramkę, do tego knedliki będą grały z kontry. Mam nadzieje żę tym razem zobaczę już białe chusteczki i usłysze gwizdy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Lech tego nie wygra, bo tam nie ma kto strzelac bramek.
Jesli sie nie myle to ich bilans bramkowy z ostatnich meczow wyglada tak: Slavia (0), Inter (1), Inter (0), jakis tam sparing, z gornikiem chyba (0), Sparta (0). I dobrze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle tylko że Ty LM porównujesz do jakiejś gierki typu pasjans w starcie. Cupiał awansuje do LM jako pierwszy. A potem niech Legia awansuje. Ok, już się robi. Chyba że nam Legia na złość zrobi i celowo nie awansuje, a Cupiał nakaże swoim podopiecznym zakończyć wojaże na 3 rundzie. Nie jest to takie proste jak Tobie się wydaje dlatego odpuść sobie z takimi wyliczankami bo stawką tego nie jest przejście Odry Wodzisław i zdobycie 100 tyś złotych. Chodzi o grube miliony euro, sponsorów, frekwencję, reklamę, promocję i lepszych graczy - a wszystko to trafi do Poznania i z czego ja jako kibic Wisły mam się cieszyć? że jedna z największych kos na boisku i poza nim rośnie w siłę? Dlatego ja nie potrafię pojąć jak można inaczej to rozumować.
Wisła nic z tego nie ma, poza jakimiś jebanymi punkcikami, które nic nie dają. Już ktoś wyliczył że żeby mogło coś się zmienić to Polska musiałaby zając minimum 13 miejsce. A nam do 13 miejsca brakuje 5 półfinałów LM z udziałem Polskich ekip. I nawet przy takim rozrachunku nie ma pewności że da nam to gwarancje awansu do LM ot tak bez potrzeby rozgrywania rund wstępnych.
Ostatnio edytowane przez element : 28.07.2010 o godz. 01:15.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Miałem się już w ogóle nie wpisywać ale dla Ciebie jeden wyjątek.Wiesz jaki jest problem?Że Ty nie jesteś Wiślakiem, oczywiście nikt Ci nie karze nim być ale trzeba się po prostu przyznać do tego i tyle.
A Wiślakiem nie jesteś dla tego że Twoja teoria (po części słuszna) tak na prawdę stawia Wisłę w kompletnie niewiadomej sytuacji.Ten teks o Cupiale co nerwowo kibicuje Amice by za chwilę rzucić ze swojej kieszeni 15 mln euro najlepiej obrazuje naszą sytuację oraz niepewną przyszłość. Tobie chodzi o podniesienie poziomu ligi, o grę w LM itp, natomiast nie ma tu żadnej troski o Wisłę - nie ma u Ciebie myślenia że być może za kilka lat poziom będzie wyższy, będą jakieś sukcesy a my będziemy zwykłym ligowym tłem do tego. Będziemy tak pasjonować się sukcesami Amiki czy Legii jak się pasjonujemy sukcesami Szachtara czy Dinama Kijów - 'my' to nie o Tobie bo Ty będziesz się podniecał i Ty dobrze sobie zdajesz sprawę że dzisiejsza Wisła przy zbyt dużym sukcesie konkurencji, może wylecieć z obiegu. Tylko Ciebie to jebie bo jesteś zwykłym kibicem piłki który na fali sukcesu zaczął kibicować Wiśle, Ty nie podążasz za Wisłą tylko za sukcesem i dla tego go bronisz jak niepodległości. A sukces może być niezależnie od tego czy 'dziś' Amica zgarnie kilkadziesiąt mln złotych. Trzeba za wszelką cenę odzyskać mistrza w tym sezonie i samemu do LM awansować...Oba te cele powinny być absolutnym priorytetem kibica Wisły, natomiast ugranie za chwilę tak gigantycznej sumy przez Amikę ,może nam w tym tylko i wyłącznie grubo przeszkodzić. Tak więc zrzuć szaty kibica Wisły którym nie jesteś i wszystko będzie ok - ciśnienia nikomu nie będziesz podnosił a nawet Twoja teoria może wzbudzi zrozumienie. ps a co do samego meczu.Nie otwierał bym szampana ![]() Jak przed nim było 50/50 tak teraz jest może 60/40 dla Sparty, tyle że ten mecz przypominał mi nasz mecz w Jerozolimie.Tam też przegraliśmy grając przyzwoicie a przez większość meczu lepiej niż rywal - U nas była miazga. Oczywiście Sparta jest w komfortowej sytuacji ale wg mnie to jest na tyle słaba drużyna że wszystko się w rewanżu może zdarzyć.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 28.07.2010 o godz. 01:36.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Obojetnie kto przejdzie z pary Sparta/Lech do nastepnej rundy to i tak odpadnie w drodze do grupy LM, obie druzyny sa megacienkie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|