The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2010, 10:23
Działacze chcą nam wzmocnić zespół na IV rundę. W klubie panuje atmosfera, że przy pełnej koncentracji i dobrym zaangażowaniu powinniśmy przejść z marszu azerów, ale oczywiście ich nie lekceważyć. Rios, Chavez, Wilk i "wielkie nazwisko" ma być gotowe na IV rundę.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Od: 12.2006

Stary 22.07.2010, 10:25
Rios podpisał
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.07.2010, 10:27
maci0s napisał(a):Wyświetl post
Rios podpisał
skąd takie info? telefoniczne?
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.07.2010, 10:27
Na ile? 1 rok+2
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.07.2010, 10:28
Rios podpisał
Z całym szacunkiem ale jak nie zobacze na oficjalnej to nie uwierze
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.07.2010, 10:28
Onet o wislackiej ofensywie transferowej

Cytat:
Osman Chavez, Andres Rios i Cezary Wilk - to trzy główne opcje transferowe władz krakowskiej Wisły. Jeśli uda się domknąć transakcje i sprowadzić tych piłkarzy, to przy Reymonta uznają, że w letnim okienku dokonane zostały pożądane wzmocnienia.

Główny problem z pozyskaniem Honduranina to według naszych informacji prowizja menedżerska. Tłumaczyłoby to, dlaczego dyrektor sportowy CD Platense Roger Martinez ogłosił już, że Chavez będzie zawodnikiem Wisły, podczas gdy 26-letni uczestnik mundialu ciągle nie podpisał kontraktu i może w ogóle nie trafić pod Wawel. W każdym razie to on jest pierwszy na liście życzeń krakowian jeśli chodzi o defensorów.

Wczoraj odbyła się do kolejna tura rozmów z Riosem, napastnikiem River Plate i jego przedstawicielami. Ponoć doszło do zbliżenia stanowisk, ale menedżer Martin Guastadisegno był ostrożny. - Negocjujemy. Jeśli rozmowy zakończą się powodzeniem, to klub to ogłosi - stwierdził.

Takiego komunikatu nie było, a zatem trzeba poczekać.

W zawieszeniu pozostaje sprawa Christiana Tiboniego z Atalanty Bergamo, traktowanego przez krakowian jako transferowa opcja numer dwa wśród napastników. Wisła wyżej ceni bowiem Riosa.

Natomiast Wilk nadal trenuje w Kielcach z drugą drużyną Korony. Podjął już decyzję, gdzie będzie grał, ale pod żadnym pozorem nie chciał wyjawić, czy chodzi właśnie o Wisłę (mówiło się również o zainteresowaniu nim ze strony Lecha i Herthy Berlin). - Na razie sprawa jest w toku. Należę do ludzi cierpliwych i nawet kilka kolejnych dni zwłoki nie wytrąci mnie z równowagi. To tyle, w tej chwili najlepiej będzie uniknąć spekulacji - powiedział pomocnik Korony, którego w Krakowie chcieliby uczynić następcą Radosława Sobolewskiego.

Pozyskanie Chaveza, Riosa i Wilka zwiększyłoby liczbę letnich transferów Wisły do ośmiu. Tak bogatego okienka na Reymonta dawno nie było, ale trzeba pamiętać, że Białą Gwiazdę po zakończeniu sezonu 2009/10 opuściło wielu zawodników, w tym trzech podstawowych - Marcelo, Arkadiusz Głowacki i Pablo Alvarez, oraz często grający Issa Ba.

Jeśli nawet Chavez i Rios zostaną pozyskani do jutra, to nie wystąpią w meczach III rundy eliminacji do LE. Żadnych ograniczeń nie ma natomiast w przypadku Wilka.
oraz Małeckim

Cytat:
Być może mecz z FK Szawle będzie ostatnim w barwach Wisły Kraków dla Patryka Małeckiego. "Fakt" informuje, że ofertę za niesfornego piłkarza wicemistrzów Polski szykuje już turecki Trabzonspor, a Wisła nie będzie blokowała tego transferu.

Były klub Mirosława Szymkowiaka jest zdecydowany wyłożyć 1,5 mln euro. Dla Wisły to dobra oferta, gdyż Małecki jest od pewnego czasu na cenzurowanym w ekipie z Reymonta. Niedawno odmówił gry w sparingu z Hannoverem 96.

Innym klubem zainteresowanym Małeckim jest Kayserispor.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.07.2010, 10:29
Robil duze problemy odnosnie finansow.. cos jak Milinkovic? bo takiego w Wisle co tylko na kase leci nie chcialbym widziec

z tym Maleckim to kiepski zart.. takiego ruchu nigdy bym nie wybaczyl, chlopak ma 21 lat i przed soba najlepsze lata, a oni chca sie go pozbywac za marne 1,5 mln euro, brakowaloby mi go w meczach z Cracovia..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.07.2010 o godz. 10:31.
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2010, 10:30
Rios podpisał
Takie pytanie - on jest wolnym zawodnikiem i miałby podpisać na rok z opcją przedłużenia czy to będzie wypożyczenie z River?
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.07.2010, 10:32
Cytat:
Co do Rios na dzień dzisiejszy szanse na jego pozyskanie oceniam na 5%
Maci0s jest znany na forum (wraz z zbymak'iem) z podawania informacji, natomiast kolega wyzej chyba podal jedynie subiektywna opinie - pesymistyczna, ale wlasna. Nie doszukujmy sie u kazdego super newsow
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.07.2010, 10:33
Rios podpisał
Hehe zbyt piękne aby było prawdziwe, bo te negocjacje się pzedłużają w nieskonczoność, a 3/4 forumowiczów odchodzi od zmysłów ...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2010, 10:34
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Robil duze problemy odnosnie finansow.. cos jak Milinkovic? bo takiego w Wisle co tylko na kase leci nie chcialbym widziec
No to muszę cię rozczarować, ale takich jest w każdej drużynie po 11 w pierwszym składzie, również w Wiśle. Może jeszcze nie wiesz, ale piłkarz to też zawód.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 22.07.2010, 10:37
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
No to muszę cię rozczarować, ale takich jest w każdej drużynie po 11 w pierwszym składzie, również w Wiśle. Może jeszcze nie wiesz, ale piłkarz to też zawód.
zle mnie zrozumiales.. Milinkovic mial w glowie TYLKO pieniadze.. nie zeby sie wybic, gdzies indziej zagrac, podwyzszyc swoj poziom.. skad mu sie to wzielo? prawdopodobnie uznal ze jest Bog wie jaka gwiazda.. po prostu nie lubie jak ktos TYLKO i wylacznie leci na pieniadze, a gdzie chec zdobycia doswiadczenia, podniesienia poziomu? ja to tak odbieram ze ma wy.. na dany klub, w tym przypadku Wisly i prawdopodobnie odmowilby gry w Wisle, ale chwila... Basalaj dal mu 100 tys euro wiecej i zostal po czym podczas sesji zdjeciowej caluje herb Wisly i pokazuje "W" z palcow u dloni.. a potem sztucznie bedzie sie cieszyl np. po strzelonej bramce w strone Wislackich trybun, jakos tak mnie skreca i na rzyganie zbiera
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

SĘDZIA ZGRED napisał(a):Wyświetl post
Hehe zbyt piękne aby było prawdziwe, bo te negocjacje się pzedłużają w nieskonczoność, a 3/4 forumowiczów odchodzi od zmysłów ...
Dlaczego odchodzi od zmysłów? Jeszcze nikt się nie nauczył co to znaczy być o krok od Wisły? Tak jak tutaj ktoś trafnie napisał. Być o krok od Wisły znaczy mniej więcej stać za fosą pełną krokodyli.
Jak podpisał to podpisał i będzie oficjalne stanowisko klubu jak nie podpisał to nie i tyle. Wisła dalej będzie funkcjonowała niezależnie czy Rios przyjdzie czy też nie.
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Z Wilkiem mogą być problemy , bo tu i uwdzie podają że kuchenki się nim zainteresowały, więc jak się nie pośpieszymy w negocjacjach to będzie klapa
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.07.2010, 10:38
Z Wilkiem mogą być problemy , bo tu i uwdzie podają że kuchenki się nim zainteresowały, więc jak się nie pośpieszymy w negocjacjach to będzie klapa
Ale podobno w tej chwili najbardziej mu pasuje oferta Wisły.
Choć to wszystko spekulacje pewnie ...

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 22.07.2010, 10:39
Wilk już podono wybral gdzie bedzie grał..
Mysle ze Maci0sowi moza wierzyc
Ostatnio edytowane przez Donki : 22.07.2010 o godz. 10:41.
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2010, 10:42
też tak słyszałam. zreszta chodza słuchy, ze nie chce do Lecha, bo zglosil sie do niego, jak kontuzji doznał Bandrowski..a Wisla sie stara od dawna o niego..jedyny problem o Kołakowski..a dobrze wiemy, że nie za dobrze sie z nim wspolpracuje..przynajmniej naszym działaczom...
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2010, 10:44
zle mnie zrozumiales.. Milinkovic mial w glowie TYLKO pieniadze.. nie zeby sie wybic, gdzies indziej zagrac, podwyzszyc swoj poziom.. skad mu sie to wzielo? prawdopodobnie uznal ze jest Bog wie jaka gwiazda.. po prostu nie lubie jak ktos TYLKO i wylacznie leci na pieniadze, a gdzie chec zdobycia doswiadczenia, podniesienia poziomu? ja to tak odbieram ze ma wy.. na dany klub, w tym przypadku Wisly i prawdopodobnie odmowilby gry w Wisle, ale chwila... Basalaj dal mu 100 tys euro wiecej i zostal po czym podczas sesji zdjeciowej caluje herb Wisly i pokazuje "W" z palcow u dloni.. a potem sztucznie bedzie sie cieszyl np. po strzelonej bramce w strone Wislackich trybun, jakos tak mnie skreca i na rzyganie zbiera
bez przesady... zbytnio demonizujesz chlopaka. Podlapales defensywny PR Wisly i tlumaczenie dlaczego go nie ma. Dla mnie dziwne jest, ze on juz 3.(?) tydzien siedzi w rezerwach Koszyc. Wiem, ze zaraz powiecie, ze jakby byl taki dobry juz by go wzieli do bundesligi...W mediach slowackich nie ma plotek na jego temat moze czeka na decyzje roznych klubow, moze teraz jak sie Wisla zgodzi to potulnie przyjdzie? I tu Malecki na ktorego wyzywacie szybko by go utemperowal Wybaczcie mi ale jak sie dalo w Lechu ogarnac Stilica to, bedzie sie dalo Milinko... chociaz nie uwazam by w jego osobie to bylo potrzebne
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 22.07.2010, 10:47
Rios podpisał wczoraj wieczorem, wypożyczony. Dzis jest ktos na testach medycznych, ale nie wiem czy Wilk... Wiem tylko ze jesli wszystko pojdzie ok to on moze zagrac juz w nastepnej rundzie ligi europy. Rios nie zagra bo załatwianie jego papierow potrwa ok 3 tygodni
Odpowiedz cytując
XavierSS
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 22.07.2010, 10:47
Nie wiem czemu,ale jestem spokojny ze maciOs podaje prawdziwą informację.
Co do transferów.
Uważam iż sprzedaż Głowackiego i Marcelo to był świetny interes - 5 mln euro + w przypadku Marcelo dodatkowy % od przyszlego transferu.
Odejscie Issa Ba , Alvareza - według mnie drużyna tak naprawdę nie straciła wiele. Gdyby Singlar był zdrowy nie mamy pewności czy Pablo grałby w pierwszej jedenastce. Natomiast Issa Ba sie do tej 11 nie łapał.
Transfery przychodzące Jovanica, Bunozy i Cikosa oceniam bardzo pozytywnie. Zakontraktowanie Zurawskiego jest rowniez pomimo jego wieku według mnie wzmocnieniem. Wiele klubów rowniez na stare lata sprowadza dobrych krajowych pilkarzy. Nie patrzac daleko Sparta Praga czy Dinamo Zagrzeb.
Transfer Paljic - jest jedynym ktory nie wiem jak oceniac, wstrzymam sie do zobaczenia go w akcji.
Transfery bardzo prawdopodobne Riosa, Chaveza i obwodowe Wilka i Tiboniego rowniez oceniam pozytywnie.
Rios to talent pierwszej wody, Chaveza to reprezentant kraju ktory gral na MŚ. Wilk nie jest superwyrózniającym się talentem - ale Sobolewski jakby nie patrzec swoje lata ma i odwód na tej pozycji byłby mile widziany. Tiboni to dobre uzupełnienie składu o również dużym potencjale.
Chciałbym zauważyć iz przy dopięciu tych wszystkich transferów nasza kadra przedstawiałaby się następujaco
BR
Jovanic
Pawełek
Kurto
LO
Piotr Brozek
Junior Diaz
PO
Cikos
Singlar
SO
Chavez
Bunoza
Cleber
Kowalski
DP
Sobolewski
Wilk
SP
Gargula
Jirsak
Burliga
LP/PP
Malecki
Boguski
Kirm
Paljic
Łobodzinski
N
Rios
Brożek
Zurawski
Tiboni

Dla mnie ta kadra byłaby w stanie grac rotacyjnie i w lidze i w pucharach krajowych i europejskich. Bylbym dumny iż nie martwie sie już jak w niektórych meczach ligowych za trenera Skorzy iz nie ma kogo z ławki posłac.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.07.2010, 10:48
Macios - skoro podpisał wczoraj wieczorem, to dlaczego jeszcze nie pojawiła się informacja?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Stary 22.07.2010, 10:51
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Macios - skoro podpisał wczoraj wieczorem, to dlaczego jeszcze nie pojawiła się informacja?
TAk samo się nad tym zastanawiam, chyba nie chcą nam powiedzieć że przedstawią nam go po meczu z Szawle jeśli przejdziemy..
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Stary 22.07.2010, 10:53
Nie atakuje Cie maci0s ale malo wiarygodne jest to co piszesz bo jaki interes maja w ukrywaniu ze sciagneli zawodnika? Do tej pory chwalili sie nawet jak nie bylo jeszcze na 100% zalatwione.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.07.2010, 10:53
Bo czekaja na drugiego zawodnika zeby zrobic jedna konferencje ...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Stary 22.07.2010, 10:56
zle mnie zrozumiales.. Milinkovic mial w glowie TYLKO pieniadze..
A skąd ty wiesz co on miał w głowie? Wódkę z nim piłeś, czy z fusów wywróżyłeś?
To jest jakaś zależność, że jak ambitny to zarabiać już nie musi!? Zupełnie nie rozumiem... Łączysz dwie oddzielne sprawy, i na dodatek obrażasz kolesia nie mając o nim zielonego pojęcia...
Nie pomyślałeś o tym że piłkarz to też zawód? Że kolesiowi dobrze jest tam gdzie jest, bo okolica znana, rodzina blisko, pieniądze nie małe, język znany. Przeprowadzka do innego kraju to trudna decyzja, tym bardziej że nie mówimy o Anglii czy Hiszpanii, tylko 'jakiejś biedaczkowej' Polsce, i klubie który mimo że gra co roku w pucharach to wygrane w nich zna tylko z legend. To chyba oczywiste że skusić go mogą tylko znacznie lepsze zarobki, nie widzę w tym nic dziwnego.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.07.2010, 11:06
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie atakuje Cie maci0s ale malo wiarygodne jest to co piszesz bo jaki interes maja w ukrywaniu ze sciagneli zawodnika? Do tej pory chwalili sie nawet jak nie bylo jeszcze na 100% zalatwione.

Jovanic tez chyba byl z dzien wczesniej podpisany niz o tym napisano
Odpowiedz cytując
maci0s
Banita

Stary 22.07.2010, 11:10
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Nie takie to wszystko proste...
Z zawodnikiem i managerem wszystko ustalone, złożył wczoraj podpis...
Wisła teraz musi wpłacić kase za jego wypożyczenie... Wysłać potwierdzenie przelewu do River Plate i takie tam...

Nie wiem czemu nie ma oficjalnego info jeszcze... Info z najbardziej zainteresowanego zródła jakie w tym wypadku może być.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Trudno się dziwić nastrojom wśród kibiców skoro działacze mają trudności negocjacyjne nawet w przypadku wypożyczeń zawodników, którzy nie mieszczą się w składach swoich macierzystych klubów...
Takie postępowanie prowadzi do wniosku, że nasze władze nie potrafią sprowadzić nikogo tak naprawdę wartościowego do klubu pomijam już nazwiska piłkarzy, którymi byliśmy zainteresowani i przebywali u nas na testach po czym okazywało się że z transferów wyszły nici...

W Wiśle potrzeba fachowców a nie ludzi, którzy swoim działaniem w przeszłości chluby temu klubowi nie przynosili...
Odpowiedz cytując
wajefel
Member

Od: 07.2010

Jak Żurawski będzie grał na takim poziomie jak wczoraj Wichniarek to będzie najlepszym napastnikiem Wisły, strasznie go Borek z Kołtoniem chwalili ale przynajmniej było przy tym trochę obiektywizmu,bo słusznie po Durdeviciu jeździli.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 22.07.2010, 11:14
Myślę, że jak zaklepią tego Riosa, to Tiboniego pewnie już nie - takie jest moje zdanie. Co do Wilka - on jest zawodnikiem przyzwoitym, całkiem dobrze gra na swojej pozycji, zwykle nie zauważa się na boisku defensywnych pomocników, tylko strzelców bramek. A Paljic - myślę, że ten piłkarz przyniesie nam więcej radości niż Rios, bo to Rios jest większą niewiadomą niż Paljic.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów