|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ntibazonkiza według statystyk ma papiery na grę kilkakrotnie przewyższające Paljica.To tylko w kwestii uzupełnienia.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 19.07.2010 o godz. 19:35.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No i kto się ma tu kajać? Kolejny fantazjujący... (Resztę punktów przypomnę w odpowiednim czasie.)
Że jak? Ja nie widzę ani ilości ani jakości... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
1 czy mi sie wydaje czy Wisła wytacza działa przeciw Lechowi Poloni i Legii Warszawa która zapoczątkowała wyścig zbrojeń w ilości sprowadzonych nowych zawodników w tym okienku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Co do naszego "ogóra" to Ba przychodził w podobnej sytuacji, a i tak był prawie gwiazdą ligi, więc nawet taki odpad może na polskich boiskach zrobić karierę. Powiem Ci Lukinho, że jestem nieco zaślepiony blaskiem Białej Gwiazdy, ale staram się oceniać transfery ligowe obiektywnie i nasze wyglądają na robione z głową. Legii również, choć wyrzucają zbyt dużą kasę. Lecha to już bezradność co raz większa. Wracając do gościa z NEC to z tego co wiem to był taki Łobodziński u nich, czyli łudzili się, że dostaną sporą kasę za gościa, który potrafi wypracować gola, ale jego straty też często powodowały bramki i czekali na jakiegoś frajera, który wyłoży za niego sporą kasę i trafiła się Cracovia. Tak słyszałem od kolegi, który obserwuje Eredivisie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Argumentacja niektorych powala...jak inny polski zespol sprowadza ciekawego zawodnika(np. tego z Eredivisie), to odrazu pojawiaja sie glosy, ze jest cos z nim nie tak. Natomiast, jesli Wisla sprowadza kopacza z III bundesligi, ktory nie poradzil sobie w II, to jest to ogromny talent, ktory napewno wybuchnie w Polsce i ktory zje wszystkich na sniadanie
.P.S - Polecam zimne oklady na glowki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Powód: Rewelacje Zbymaka tym razem potwierdza Gazeta Krakowska (link - w którymś z postów poniżej) - więc post zostawiam
Ostatnio edytowane przez flamengista : 19.07.2010 o godz. 19:16.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Wisla sie wzmacnia z głową, Legia to samo ( mim ze dali 1 banke za Vrdoljaka , ktory mimo wszystko prezentuje sie swietnie i za cholere nie odstawia nogi
Wiadomo ( przynajmniej u Nas ) ze nie beda to gorsi zawodnicy, od tych ktorzy grali lub nadal graja u Nas. W Wisle powinno byc tak samo. Przeraza mnie tylko ilosc obcokrajowcow, ale coz... skoro moga grac ![]() Smieszy mnie natomiast pisanie " Ten lepszy od tego, ten bedzie gwiazda, ten bedzie niewypalem " - Ludzie poczekajcie chociaz do 10 kolejki zeby takie wyroki ferowac. Zawodnik moze byc gwiazda z innej ligi, moze byc gwiazda mlodziezowej reprezentacji, ale nie znaczy to ze u Nas sie sprawdzi. Moze tez byc malo znanym zawodnikiem z 2-3 ligi, ktory swoja gra zadziwi wszystkich i bedzie najwiekszym wzmocnieniem. Wiekszosc z Was wrozy z fusow lub kieruje sie sympatia do danego klubu, nie tedy droga. Zespoly robia duze ruchy transferowe i to cieszy, oby ilosc ktora w tej chwili jest ogromna, przeszla w jakosc. Duzy ruch ze strony klubu X powoduje ze kluby Y i Z musza tez siegnac do kieszeni. To cieszy i mam nadzieje ze bedzie tak juz zawsze. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zabawne Rios według słów Jarosza jutro, najpóźniej pojutrze podpisze. Reszta zobaczymy ... z tym, że ja będę trzymał kciuki żeby przyszli a ty chyba odwrotnie .Oczywiście jeśli to o czym piszę okaże się zbytnią naiwnością/optymizmem to odszczekam co do słówka(...i kto wie może przyłączę się do grupy wyjących ze łzami w oczach do księżyca), bo biorę odpowiedzialność za to co piszę. Ale tak bardzo się tego nie boję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no ale Wisła z nowymi zawodnikami podpisała kontrakty góra na sezon a nie wieloletnie.Jak sie nie sprawdzi to odejdzie i na jego miejsce przyjdzie kolejny.Tak to działa od jakiegoś czasu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Niech zgadnę - jednym z klubów, z których ma ofertę jest Lech? A co do Jarosza - nie takie kwiatki w naszej lidze były, już nie wspominając o "Lech to nie muzeum, Wichniarka nie bierzemy" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Po drugie wszystkie nasze dotychczasowe transfery były realizowane po cichu. Bez żadnych przecieków ze strony klubu, menadżera czy samego zainteresowanego. No może w przypadku Jovanica były jakieś wzmianki a co do reszty to same króliki z kapelusza. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No z czym do ludzi właśnie z czym !!!
Co mamy zrobić na krajowym podwórku nie urodzaj . Mamy najgorsze pokolenie piłkarzy w Polsce chyba w Historii . Przede wszystkim ja bym wolał 5-10 lat bez sukcesów ale stworzyć jakieś struktury od trenerów odpowiednio wyszkolonych bo bazę , i po 3 po zachęcenie młodych do Piłki . Robimy praktycznie sam zaciąg zagraniczny bo cóż nam pozostało . Ciekawi mnie ta nasza polityka ogólnie klubów. Wszystkie kluby czołowe u nas praktycznie tylko w zagranicznych inwestują ... Wciąż są tą jedna piłkarze przeciętni raz na jakiś czas zdarza się tylko solidny gracz lub mega talent jak Marcelo. ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jedyna dobra droga ( na skróty już próbowaliśmy i mamy 10 lat w plecy ) Z tym że z sukcesami bym nie przesadzał bo do jakiejś gupy LE wejdziemy (nie mówię że w tym roku) i jakiś fajny mecz zagramy ... ato przecież będzie sukces (niestety). Praca u podstaw + cierpliwość ( w tym nie miauczenie ciągle jak jest źle ) + trochę szczęścia i będzie coś się powoli tworzyło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ciekawe co Ty powiesz jak nie przyjdzie....-nic,bo sobie zostawiłes inteligentnie furtkę,ze ma 2 inne propozycje jak by nie wypaliło.Jarosz raczej sobie ta wypowiedzia nie zostawił,ale myśle ,ze też jest inteligentny i sam sobie w kolano by nie strzelał....takze skłaniam sie ku Jego wypowiedzi.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Uważam, że wcale nie jest tak źle z naszymi transferami. Nawet jeśli okażą się to tylko uzupełnienia składu - mówię oczywiście o nowych pomocnikach i napastniku, to wzmocnią konkurencję w drużynie, co wpłynie na jakość. Nasi grajkowie teraz nie mają ambicji by grać, bo był zbyt wąski skład, a teraz, jeśli nadal kontraktują na zasadzie, która została przyjęta za Skorży, to taka rywalizacja wewnątrz składu będzie. Miejmy nadzieję, że pozytywna (choć w przypadku dzieciaka Małeckiego niestety było inaczej).
Cytat:
Żarty żartami, dla mnie nie musi być to dobre nazwisko, byleby to był zawodnik skuteczny, a nie jakiś "stary ogór"...Powód: post pod postem
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 19.07.2010 o godz. 19:09.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Brozek,Boguski,Zurawski, Rios.....i jeszcze jeden napastnik ? Chyba zarzad stawia na to ,że druzyna bedzie musiala "reagować pozytywnie" ,bo nie mamy obrony ,wiec napastnicy beda musieli strzelac bardzo duzo goli
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Marcelo już grywał jako snajper, zasięg Juszczyka obejmował grę przy linii autu, Jop strzelał jak rasowy napastnik, Diaz grał już na każdej pozycji poza napadem, starszy z Brożków to samo - więc pewne doświadczenie w tej materii drużyna już ma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Wypowiedź Onyszki o Kołakowskim
Cytat:
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
(...)
Zeby było na temat,myślę,ze skoro zostało trzy dni do zakontraktowania stopera(deklarowali,ze chcą zdązyc przed 23),to może pokuszą się o kogoś z naszej ligi,tylko kto(poza Arboledą) mogłby byc na odpowiednim poziomie? Powód: Wytłumaczyłem to przy usuwaniu. Wiarygodność zbymaka nie jest tematem tego wątka. Chyba proste?
Ostatnio edytowane przez flamengista : 19.07.2010 o godz. 19:43.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ty mylisz konferencje z przesłuchaniem. Na konferencji nie mają mówić prawdy tylko mają mówić to co jest w danej sytuacji potrzebne. Dla polepszenia sytuacji w negocacjach jak i również dla polepszenia wizerunku klubu. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Może po prostu dlatego, że w każdej normalnej firmie, a nie tylko klubie sportowym, należy "pilnować" konkurencji? I nie zostawać w tyle? W tym nie ma nic zdrożnego, a podobne postępowanie nie jest kwestią mentalności, lecz zwykłego rozsądku. Takie czasy mój drogi. Ignorowanie tego, co robi konkurencja to jakiś kibicowski żart.
![]()
Tępiciel inkwizycji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() W Wiśle będzie miał najmniejszą konkurencję na swojej pozycji. Praktycznie tylko Sobol został, bo nawet jeśli Diaza nie sprzedamy, to i tak musi łatać lewą obronę/stoper. A wiadomo, że bez obrony nikt nie zaryzykuje gry bez DM w środku pola... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|