|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Niestety masz rację, co więcej uważam, że to jak gra Kirm czy Jirsak, którzy są bardziej skryci to w dużej mierze zasługa Małeckiego.. Niestety postawa Małeckiego i jego zachowanie wplywa na cala druzyne, jedni lepiej sobie z tym radzą, inni gorzej dlatego uwazam ze takie zachowania powinny byc tepione.
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zachowania oczywiscie nie pochwalam, ale bylbym daleki od wyrzucania zawodnika z klubu czy wysylania go do ME. Kara finansowa, nagana i przeprosiny. W najsilniejszych ligach az roi sie od podobnych zachowan, a to zawodnik nie poda reki trenerowi, a to sprowadzi prostytutke do hotelu, obrazi trenera itp. I co ? I ci pilkarze graja nadal, w kazdej druzynie na boisku tacy zawodnicy sa potrzebni. Nikt tego nie usprawiedliwia i nie chce aby takie zdarzenia sie powtarzaly, ale w takim swiecie, z takimi pieniedzmi, presja, emocjami gdzie czesto pilkarze wychowani sami, omamieni ogromnymi zarobkami, sa one nie do unikniecia. Dlatego trzeba z Maleckim porozmawiac, wytlumaczyc co i jak, jakie sa zasady, uswiadomic, ze najwieksza krzywde w ten sposob robi sobie, swojej karierze. Gdyby za kazdy taki wybryk wyrzucac z druzyny to w wielu klubach bylyby problemy ze skompletowaniem kadry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
PS Sytuacja sprzed 5 min. Obok mojego bloku ocieplają inny, żar leje się z nieba i jeden z młodych pomocników-"szefie może przerwa?", a sze:"chcesz to idź na przerwę,ale z tej przerwy możesz już nie wracać", oczywiście okrasił wypowiedź paroma k... Dedykuję tą sytuację Patryczkowi i jego wielbicielom. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
(bez urazy ale stawiam orzechy przeciw kasztanom że jesteś nauczycielem )Masz ważne zlecenie, jak go nie wykonasz to dużo stracisz. Widzisz gościa który ma siano w głowie i obraził się że dałeś podwyżkę Jaśkowi a nie jemu. On uważa że też powinien dostać, może i słusznie. Ale w okolicy nie ma innych spawaczy. A jeśli są to chcą kasy że hej! Masz problem wyjebać go i jak ktoś napisał "niech moja teściowa spawa" czy przymknąć oko, dokończyć zlecenie i potem wyjebać? Wychowawczo może to i dobre od razu wyjebać, ale po pierwsze to nie szkoła tylko firma, a po drugie szkoda tego zlecenia i innych które stracisz jeśli tego nie wykonasz. Myślę że taki dylemat ma nasz Zarząd i trener. Ponadto Józka czy Zdzisia łatwo wyjebać bo ma on 1 miesiąc albo 3 miesiące wypowiedzenie. Piłkarz ma kontrakt i tu jest trochę inaczej. Dodatkowo piłkarz jest wartością niematerialną i prawną dla swojego klubu. On jest coś wart. yoda79 - wyjeb swój samochód bo się raz zepsuł i nie mogłeś pojechać? Lepiej go sprzedać, szkoda kasy marnować ![]() Patryk powinien dostać karę a nie wolną rękę w szukaniu klubu. To już z dwojga złego wolałbym go na kilka miesięcy do ME zesłać. Albo i dłużej w razie potrzeby.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.07.2010 o godz. 10:55.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Ogryzku, nikt nie twierdzi, żeby go od razu wywalać z klubu, nie mniej 2 miechy w ME należą mu się jak nic.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Dla mnie w poniedziałek powinnien usłyszeć że ma dwa wyjścia. Jego menago przynosi ofertę na 2 mln i jest wolny, albo zesłanie do ME na miesiąc, dwa, pół roku, a później się zobaczy, jaką postawę przyjmie. I nie porównójmy sprowadzenia *****i do hotelu, czy nie podania ręki do teog co zrobił Małecki. Chłopak odpływa w swoją krainę z miesiąca na miesiąc i potrzebuje wstrząsu. Jak mu to przejdzie bez echa, możecie zacząć liczyć czas do kolejnego ekscesu w jego wykonaniu ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ogryzek pozwól, że nawiąże do twojego przykładu.
A co jeśli ten spawacz swoim podejściem przeszkadza innym pracownikom i przez to wykonanie zlecenia się jeszcze bardziej opóźni? Lepiej dać spawać gorszemu Jaśkowi czy pozwolić brygadzie aby się rozpadła od wewnątrz? Moim zdaniem lepiej dać się wykazać Jaśkowi. Co do drugiej sprawy, z panem Patryczkiem można rozwiązać kontrakt bez żadnego problemu powołująć się na odmowę wykonania zapisanych w umowie obowiązków. Natomiast co do tej wartości niematerialnej, jaka może być ta wartość piłkarza, o którym całą Polska mówi, że jest niezrównoważonym psychicznie prostaczkiem? Który poważny klub go ściągnie? Weźmy przykład testowanego przez nas Augustiena (chyba tak się to pisze). Koleś kilka lat temu był widziany w Holandii jako świetnie zapowiadający się gracz, ale przez swoje nieprofesjonalne zachowanie został zmuszony do odbywania testów na piłkarskiej prowincji. Działacze jego poprzedniego klubu jakoś nie mieli wątpliwości czy opłaca się zrezygnować z potencjalnej gwiazdy. Chcemy być profesjonalni? Róbmy tak jak oni i bez skrupułów pozbywajmy się najsłabszych ogniw. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Był taki idol tłumów Nikola.M.....wielki "Wiślak"...chłop który kocha Wisłe, nie chleje i jeżdzi po pijanemu, bo jeśli ma krztę rozumu wie, że szkodzi Wiśle...To niestety puste frazesy naszych grajków o miłości do Klubu, gesty na pokaz, "pod publikę" A moim zdaniem "z niewolnika nie ma pracownika"...Idąc Twoim rozumowaniem zostawisz spawacza a on po prostu sp...li robotę, bo wie że jest bezkarny i i tak nic mu się nie stanie. Jrego kumpel cieśla popatrzy i powie "po h.... mam zap...lać, jak spawacz olewa i nikt mu nic nie zrobi, zrobię byle jak" |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ile jest wart Małecki? Myślę że gdzieś w przedziale 500 tysięcy do 1 mln euro. Z tą formą i z tą grą. To jest ta wartość niematerialna wg mnie minimum 500 tysięcy euro ![]() Jakby chłopak pograł w kadrze a nie stroił fochy do Smudy może i ta wartość byłaby większa. Ja uważam ze nie można działać na szkodę Wisły i wyjebać ot tak 500 tysięcy euro. Owszem, czasami trzeba pozbyć się piłkarza nawet za zaniżoną cenę jak Legia pozbyła się Grosickiego, ale nawet za mniejszą kasę lepiej sprzedać niż wyrzucić w błoto. Jest inny aspekt - z drugiej strony (jak kilka osób pisało) - może to być zły przykład - zawodnicy mogą w przyszłości to wykorzystywać. Chce odejść z klubu... więc odwalę komedię. Klub mnie wywali a ja mam już nowy nagrany klub. A ja się pytam gdzie kasa dla Wisły! Ty ją dasz? Więc trochę zbastuj, bo łatwo w klawiaturę walić, ale to Zarząd musi podjąć decyzję która tak czy inaczej będzie nasz klub kosztować. Albo sportowo, albo finansowo. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Trafiłeś Ogryzku,heh ![]() Pozdrawiam. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
ok, teraz się zgadzam, myślałem, iz pisząc o "niematerialnych" masz na myśli jego "wiślackie wertości duchowe " |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zachowanie tego kajtka jest karygodne. Chciałbym - lecz pewnie się zawiodę - zesłania Małeckiego przez zarząd do ME i poważne zredukowanie zarobków. Jeśli znajdzie się chętny i wyłoży 500-700 tys. Euro sprzedać i pozbyć się tego przynoszącego klubowi wstyd piłkarzyka. Wiem, że sportowo stracimy. Myślę jednak, że w dalszej perspektywie nie likwidując teraz problemu rozkapryszony Patryczek zmąci i tak kiepską już atmosferę w zespole. Zostawiajac go w drużynie wyjdziemy na tym jeszcze gorzej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
No własnie nie wiem czy to akurat dobre.
I co, będzie się "gwiazdorek jednego dośrodkowania" darł co akcja na młodych chłopaków? I wyklinał i psuł atmosferę w kolejnej szatni? Moje zdanie, poczekac na przesłuchanie stron. Jesli sie okaże że świadomie i bez powodu ( np:obraza za brak gry w pierwszym składzie ) odmówił gry w naszej Wiśle - wypierdalać. ![]()
semprini, klancyk i części niesforne....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja myślę, że sprawa skończy się (na dziś) na karze finansowej i przeprosinach. Tyle że problem, obawiam się, powróci za kilka miesięcy i wtedy będzie koniec Małego w Wiśle.
On niestety nie ma tyle rozumu co Franiu, żeby się na błędach uczyć - obawiam się że przeprosi, żeby się cwanie (w swoim pojęciu) wymigać od kłopotów i tyle nauki. A że u Kaspra krechę ma, jak stąd do Szczecina to pewien jestem -> w pierwszej 11 to on sobie za prędko nie zagra. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przecież trener Kulawik wcale nie musi go widzieć w wyjściowym składzie, prawda?
I pomachać łapkami będzie mógł co najwyżej na komary latające mu koło głowy... Jakoś poza tym nie wyobrażam sobie innego powodu nie wyjścia jaśnie pana Małeckiego na drugą połowę sparingu niż właśnie obraza za brak gry w pierwszym składzie. Poza tym z jakiej racji od razu wypierdalać? Dlaczego tracąca już sportowo Wisła ma tracić jeszcze finansowo zrywając kontrakt i oddając gracza za free? Sprzedaż tak, rozwiązanie umowy nie. A jak się kupiec nie znajdzie to w ME sporo pewnie Patryczek nie zarobi, więc dużo na tym nie stracimy jakby co. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Pieknie to Dave ujął "gwiazdorek jednego dośrodkowania". Czesc osob pisze, zeby go wywalic do ME , ale po co? Czy bedzie gral czy go Kulawik bedzie wystawial to nieważne. Za takie zachowanie? Ludzie przeciez jak zostaznie powtórzy to nie raz( zapewne).Pocisnac go w okolicach 1 mln euro, piekna sprawa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
a ja przy calej sympatii dla Małego uwazam ze podobne ekscesy powinny być karane surowo. nie jestem pewien dokladnie jaka kara byłaby odpowiednia, bo nie znam kulis, może są jakieś okolicznośc łagodzące (jak miesiączka u kobiet
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przecież każdy wie, że tyle ile Ruch chce za swoich piłkarzy nikt nie zapłaci. Ja jednak chciałbym, żeby Małeckiego się pozbyć, a realna kwota, jaką można za niego wziąć na szybkiego to nieco ponad 500 tys Euro. Chociaż... Negocjatorów w klubie mamy zacnych, więc może uda się wziąć nieco więcej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
niech skuli ogon, przeprosi, jakas kara finansowa i tyle.. i mysle ze tak Basalaj postapi , wie ze to bylby blad wyrzucac tak mlodego, perspektywicznego i co najwazniejsze kosztownego (z perspektywy czasu) pilkarza.. majac na uwadze ze i tak mamy szczupla kadre .. nie zachowal sie fair, ale wiadomo jaki jest Maly.. mam nadzieje ze Basalaj przeprowadzi konkretna rozmowe i nie raz uderzy w stol i powinno byc dobrze, bo jakby nie bylo Malecki jeszcze nigdy nie byl wzywany na tego typu spotkania do najwazniejszych osob w klubie.. co najwyzej trener mu cos powiedzial, ale to za malo i za maly autorytet, najlepiej jakby Boss z nim pogadal, bo z nim nie ma zartow i jest gadka krotka, on musi miec przed soba osobe ktora steruje tym klubem i pilkarzami i od jego widzimisie zalezy czy bedzie mial co zryc i czy mu nie zabrudzi papierow tak ze nie znajdzie nowego klubu.. Boss bylby najlepsza opcja, ale znajac go raczej nie bedzie brudzil rak tym bardziej wzgledem "gowniarza..", ale Basalaj (bedzie tez pare innych waznych osob) tez powinien go tam dobrze utemperowac, jesli to sie powtorzy to z bolem serca.. do widzenia co do Smudy on ma tak czy owak uprzedzenie do Maleckiego, w ogole ostatnio do pilkarzy Wisly... jak Smuda zniknie to wtedy miedzy innymi Maly moze zaistniec, dopoki bedzie Smuda nic sie raczej nie zmieni..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.07.2010 o godz. 16:23.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Też tak myślę,ale uważam że Basałaj mu sprezentuje solidną karę,tak żeby zapamiętał (karę i jego...) .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciekawe, czy jest jakiś wewnętrzny regulamin klubu o zachowaniu zawodnika, dyscyplinie i wykonywaniu poleceń przełożonych , jak w każdej pracy. I który to regulamin jest załącznikiem do kontraktu piłkarza.
By w takich przypadkach klub mógł zareagować tak, jak wcześniej lojalnie ostrzegł i z czym się delikwent podpisem pod umową zgodził. Lepiej, żeby taki zapis był. Inaczej cholera wie, jak klub zareaguje, czy da grzywnę, czy 2 mecze w ME, a to dla świętego spokoju i zatkania buzi pismakom i kibicom lub przyłoży z grubej rury by wszyscy się na zapas bali. Jedno i drugie wychowawczo wątpliwe. Kara ma być adekwatna do winy, nic więcej nic mniej. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Obrazil sie bo Pawel ogral go na Playu
![]()
Say it right
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tak offtopując tematy Małeckiego to niektórzy z naszych kopaczy zmienili numery. Tutaj lista z oficjalnej:
1. Milan Jovanić 6. Gordan Bunoza 7. Radosław Sobolewski 8. Piotr Brożek 9. Rafał Boguski 10. Łukasz Garguła 11. Wojciech Łobodziński 12. Filip Kurto 15. Junior Diaz 16. Tomas Jirsak 17. Andraż Kirm 19. Patryk Małecki 20. Peter Singlar 22. Erik Čikoš 23. Paweł Brożek 24. Mateusz Kowalski 25. Cleber 29. Krzysztof Mączyński 30. Łukasz Burliga 79. Maciej Żurawski 81. Mariusz Pawełek Jak widać Patryk jest na liście . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Łobo się do 11 dorwał ;d
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Z niektórych kibiców to niezłe świętoszki , szkoda że tylko na powierzchni bo z wnętrza aż się wylewa wszelkie gówno .
Są jakieś nowe informacje na temat tej całej historii ? Wydaje się że jego najwiekszym przestepstwem , jest to że nie radzi sobie z emocjami . Fak że złamał pewną zasadę ale.... Cytat:
Są naprawde wieksze problemy i wybryki . Chłopak musi to przeżywać i jeszcze długo będzie żałował bo łatka trudnego charakteru już na dobre się do niego przyczepi . Mam nadzieje że sprawa zostanie rozwiązana polubownie Cytat:
Na szczęście mimo to, że zdarzają się piłkarzom wybryki , ogólnie w zdecydowanej większości są oni dojrzalsi od kibiców . Co byście o nich nie mówili , sądzili ....
Ostatnio edytowane przez jachting : 10.07.2010 o godz. 23:00.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |