The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2010, 17:16
Co sądzicie na temat Nissana Primery P12 2006 rok? Mam okazje kupić go po b. dobrej cenie i z przebiegiem 65000. Ktoś ma to auto, ktoś miał z nim styczność?

Napiszcie coś
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.07.2010, 18:20
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Co sądzicie na temat Nissana Primery P12 2006 rok? Mam okazje kupić go po b. dobrej cenie i z przebiegiem 65000. Ktoś ma to auto, ktoś miał z nim styczność?

Napiszcie coś
Ja mam p12 od kilku misiecy 2.0 benzyna. Osobiscie nie narzekam, pali 11, ale zawieszenie miekkie strasznie, wysoka pozycja za kierownica. Co kto lubi, silnik w sam raz do tego auta, w 1.6 albo 1.8 to chyba nie jedzie. Diesel jedynie 2.2 bo to produkcja Nissana tak jak i moje 2.0.za to 1.9 to francuskie dci ktore nie cieszy sie zbytnia renoma.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 08.07.2010, 18:41
Ten samochód ma wlasnie 1.8 silnik, nie wiem jak on sie sprawuje... wie ktoś?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.07.2010, 18:54
panowie co myślicie o Hondzie Civic VI rocznik 1998 Hatchback ten krótki... Silnik 1.4 - ps90

Chodzi mi o to jak to jeździ ile pali i czy warto to brać i czy nie jest zbyt awaryjne

Ewentualnie Golf 4 1.9 TDI (110km)
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
jurand83
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 08.07.2010, 19:30
Witam,
potrzebuje pilnie zakupi maskę do toyoty corolli e11 z rocznika 1999 w kolorze srebrnym, orientuje się może ktoś gdzie ewentualnie można taka część karoserii kupić w Krakowie?
dziękuje za odp.
Odpowiedz cytując
jurand83
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 08.07.2010, 19:31
Witam,
potrzebuje pilnie zakupi maskę do toyoty corolli e11 z rocznika 1999 w kolorze srebrnym, orientuje się może ktoś gdzie ewentualnie można taka część karoserii kupić w Krakowie?
dziękuje za odp.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 08.07.2010, 19:49
dziękuję , wszystkim za rady . będę się zastanawiał w najbliższym czasie i wezmę pod uwagę wszystkie wasze jakże cenne rady.pozdrawiam.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 10.07.2010, 16:25
Zapytam tu bo pytanie związane z motoryzacją:
Wybiera się ktoś z Was na Rajd Krakowski 17 lipca? a jeżeli tak to które miejsca polecacie do obejrzenia tego rajdu?Muszę przyznać że oba odcinki są mi obce, dlatego proszę o radę.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.07.2010, 20:57
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Hmmm... z tego co wiem, to I gen. ale mogę się mylić. Jak to sprawdzić?
Na pewno Monotronic, jedenwtrysk. Większość części Tomasetto.
Masz papiery do instalki ?
Ale raczej napewno będzie to reduktor TOMASETTO, taki jak ten :

http://moto.allegro.pl/item112885438...erik_nowy.html

http://moto.allegro.pl/item113400180...to_100_hp.html

Kupując reduktor, musisz zwrócić uwagę do ilu KW/KM obsługuje dany reduktor
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 10.07.2010 o godz. 21:00.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 11.07.2010, 20:08
Czy warto przerabiać Nissana Primere 2005 1.8 benzynka na gaz? Ile kosztowałaby cała instalacja wraz z robocizną itp. Czy nie ma problemu w tym samochodzie? Jaka jest najlepsza butla?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.07.2010, 20:23
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Czy warto przerabiać Nissana Primere 2005 1.8 benzynka na gaz? Ile kosztowałaby cała instalacja wraz z robocizną itp. Czy nie ma problemu w tym samochodzie? Jaka jest najlepsza butla?
jeżeli jeździsz bardzo dużo,to byc może warto,ale jak w roku zrobisz koło 10 tyś km,to moim zdaniem nie opłaca sie to,tak w nissanie jak i w każdym innym samochodzie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.07.2010, 18:47
Mam możliwość zakupu focusa I 1.8tddi w kombi za 15 tys. z 2001 sprowadzonego z belgii. Sporo dodatkow, typu kurtyny boczne itd. Jakies opinie na temat tego modelu, silnika?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.07.2010, 19:38
Serwatkus napisał(a):Wyświetl post
Mam możliwość zakupu focusa I 1.8tddi w kombi za 15 tys. z 2001 sprowadzonego z belgii. Sporo dodatkow, typu kurtyny boczne itd. Jakies opinie na temat tego modelu, silnika?
ja jeżdżę focusem 1.8 tdci.od października zrobiłem 70 tyś km.zadnych zastrzeżeń.komfort super,zawieszenie rewelacja.teraz chyba koło zamachowe sie odzywa ,ale w nowoczesnych dieslach to norma.często czytam w prasie motoryzacyjnej,że silniki takie jak w twoim focusie,a wiec tddi są trwalsze od tdci.jezeli znasz przeszlośc samochodu,przebieg i nie masz zadnych zastrzeżen,to jest to moim zdaniem samochód wart uwagi.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.07.2010, 15:15
picasso napisał(a):Wyświetl post
ja jeżdżę focusem 1.8 tdci.od października zrobiłem 70 tyś km.zadnych zastrzeżeń.komfort super,zawieszenie rewelacja.teraz chyba koło zamachowe sie odzywa ,ale w nowoczesnych dieslach to norma.często czytam w prasie motoryzacyjnej,że silniki takie jak w twoim focusie,a wiec tddi są trwalsze od tdci.jezeli znasz przeszlośc samochodu,przebieg i nie masz zadnych zastrzeżen,to jest to moim zdaniem samochód wart uwagi.
Warto dodać że TDDI głośniej pracuje i słabiej reaguje na gaz w stosunku do TDCI. Natomiast na korzyść przemawia większa trwałość, oszczędność z racji prostszej konstrukcji silnika,większa tolerancja paliwowa tzn. można lać tańsze=gorsze paliwo (nie chodzi mi tutaj o jakieś stacje na wsiach itd 2zł za litr i chrzczone jak browar w pubie). Oczywiście warto polecić tą jednostkę napędową ponieważ jest przede wszystkim trwała i bardzo oszczędna (również naprawy tańsze). Kupując fordy warto zwrócić baczną uwagę na blacharkę bo chodzą ogłoszenia na otomoto lub motoallegro typu "Igła, śniegu nie widziała" a wóz cały był malowany prócz dachu
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.07.2010, 16:30
Focus bardzo solidne auto. Co prawda używam ale w benzynie więc o silniku TDDI nie wiem nic, natomiast trakcja, zawieszenie i komfort na wysokim poziomie jak na takie auto. Problemem jest korozja, przychodzi czas, że drzwi, klapa potrafi zardzewieć. Taki urok już "foczek".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.07.2010, 11:55
Potrzebuje kupić przewód klimatyzacji do Audi A4 Kombi 1.9 Tdi (110KM) z 97r. Chodzi dokładni o ten przewód gumowy. Słyszałem ze na alejach 29 listopada robią na zamówienie węże hydrauliczne, wiecie może gdzie ki dokładnie ? Chyba ze macie kogoś kto ma taki wąz do sprzedania
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.07.2010, 23:10
Jakiś zakład, gdzie dobrze i tanio założę gaz sekwencyjny do auto poleci ktoś ? Pilne.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 17.07.2010, 09:12
Garbaż1906

Gazik ul. Hamernia - sprawdź dokładny adres w google. Warsztat założyli fachowcy z kilkunastoletnim stażem przygodą z LPG. Kozystałem z usług i polecam jak i wielu ludzi w KRK i nie tylko !
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 17.07.2010, 16:33
Małopolska: Fotoradary przestaną straszyć.

Fotoradary - tak, oszukiwanie kierowców - nie - twierdzą posłowie z sejmowej komisji infrastruktury. Chcą, by urządzenia mierzące prędkość stanęły przy drogach faktycznie tam, gdzie jest niebezpiecznie, a nie, tak jak dziś, gdzie popadnie.

więcej:
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...szyc,id,t.html
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 18.07.2010, 15:51
Polecam także zakład LPG :

http://moto.gratka.pl/katalog_uslug/firma/3876-id.html

Auto Gaz JOANNA Oktawiusz Ficek

ul. Beskidzka 7
30-662 Kraków

SPRZEDAM KOMPLET KÓŁ LETNICH I ZIMOWYCH : Felgi stalowe 14" 6J 5x100 na oponach 175/80 - Opony letnie wystarcza na 2-3 sezony podobnie zimowe. Fotki na PW

Pasują do :

SKODA OCTAVIA 1

VW GOLF IV

, BORA , NEW BEETLE

AUDI A3

SEAT TOLEDO do 2000r. , LEON

i innych modeli, w których jest 5 śrub i otworze centującym 57mm !

Jeden komplet tylko 250 zl !
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 18.07.2010 o godz. 15:59.
Odpowiedz cytując
madziaTS
Member

Od: 10.2005

Stary 24.07.2010, 08:42
Ostatnio zakupiony:

Seat Toledo 1.9 TDI 1999r, 110 KM, przyjechał z Belgii
Spalanie ok 5 litrów
Jestem bardzo zadowolona

Przy okazji:
Sprzedam Opla Astre ,1.7 TDS 1996r Kombi
http://moto.allegro.pl/item113934045...estrowany.html
Na dworze jest mrok,w tramwaju jest tłok,kibice na WISŁE jadą.Wtem nagle ktoś wstał,zaśpiewam ja wam o WIŚLE mej ukochanej " HEJ NASZ TS DO BOJU WISEŁKA KRAKÓW.."
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.07.2010, 12:08
Dobry wybór
Odpowiedz cytując
Soul_reaper
Junior Member

Od: 02.2004

Stary 24.07.2010, 12:39
Spalanie jest rzecza bardzo wzgledna, strasznie duzo zalezy od stylu jazdy. Ja sie mecze uprawiajac ecodriving, dletego nie zamierzam specjalnie przejmowac sie wysokoscia spalania. 1.9TDI, wersja 110KM to bardzo dobry wybor do pokonywania dlugich tras pod warunkiem, ze nie oczekuje sie specjalnej dynamiki od samochodu a jedynie ekonomicznej jazdy.

Tak zeby bylo bardziej na temat, to ostatnio mialem przyjemnosc zrobic kilka tysiecy km Seatem Leonem 1.4TSI (120KM) i o ile bylem zawsze przeciwnikiem downsizingu, to samochod z takim silnikiem naprawde moge polecic. Oczywiscie raczej jako samochod do miasta ale taki, w ktorym okazjonalny wypad w dluzsza trase nie bedzie bolesny.
Spalanie wyszlo mniej wiecej tak: miasto (dynamicznie) 8.3, poza miastem (dynamicznie) 9.1, poza miastem (ecodriving) 4.8, autostrada (srednia 127) 7.6, autostrada (srednia 163) 14.8
**********************Open Minds Will Dominate**********************
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Stary 24.07.2010, 13:12
Witajcie,
Czy znajdą się tu posiadacze Renault Clio(2001,2002), zwłaszcza z silnikiem 1,5 dCi?
prosił bym o opinie, bo przymierzam się do tego auta.

z góry dzięki!
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Stary 24.07.2010, 13:19
Witajcie,
Czy znajdą się tu posiadacze Renault Clio(2001,2002), zwłaszcza z silnikiem 1,5 dCi?

z góry dzięki!

WiselkaMLP
Ty posiadasz to autko z tym motorem?
No właśnie zbyt sporo przeczytałem o tych wtryskach w necie, dlatego chciałbym spytać czy ktoś z posiadaczy może to potwierdzić.
Tych Clio (1,5 dCi), jest cała masa na naszych drogach. Gdyby te wtryski padały tak jak o tym piszą to chyba ludzie by nie jeździli nimi, bo wymiana wtrysków to finansowo b. gruba impreza.
Powód: post niżej.
Ostatnio edytowane przez bondTSW : 24.07.2010 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.07.2010, 14:25
Silnik 1,5 dCi stosowany w Clio, Thalii, Berlingo, Megane itp itd.
Jednostka bardzo ekonomiczna, lecz awaryjna ze względu częstego padania wtrysków "commonrail"
Wiadomo zdarzają się takie rzeczy ale napewno nie w każdym aucie !
Odpowiedz cytując
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.07.2010, 16:58
[QUOTE=madziaTS;943114]Ostatnio zakupiony:

Seat Toledo 1.9 TDI 1999r, 110 KM, przyjechał z Belgii
Spalanie ok 5 litrów
Jestem bardzo zadowolona

Świetny silnik niepowinnaś mieć żadnych problemów , spalanie świetne mają a i poszaleć tez można troszku . 200 km/h pójdzie ....
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.07.2010, 17:58
bondTSW napisał(a):Wyświetl post
Witajcie,

z góry dzięki!

WiselkaMLP
Ty posiadasz to autko z tym motorem?
No właśnie zbyt sporo przeczytałem o tych wtryskach w necie, dlatego chciałbym spytać czy ktoś z posiadaczy może to potwierdzić.
Tych Clio (1,5 dCi), jest cała masa na naszych drogach. Gdyby te wtryski padały tak jak o tym piszą to chyba ludzie by nie jeździli nimi, bo wymiana wtrysków to finansowo b. gruba impreza.
Prywatnie mam Golfa IV,ale jeździłem Cliówką... nic złego się nie działo poza rzeczami czysto eksploatacyjnymi, poszło tylko łożysko (miało prawo).
W KRK spaliło mi to 5,1 l ON w trybie mieszanym 4,5 to żaden problem.

Jeżeli tak się boisz tych wtrysków. To za te same pieniadze lub mniejsze polecam Golfa 3 1.9 TDi
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 24.07.2010 o godz. 18:04.
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Stary 24.07.2010, 18:18
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
Prywatnie mam Golfa IV,ale jeździłem Cliówką... nic złego się nie działo poza rzeczami czysto eksploatacyjnymi, poszło tylko łożysko (miało prawo).
W KRK spaliło mi to 5,1 l ON w trybie mieszanym 4,5 to żaden problem.

Jeżeli tak się boisz tych wtrysków. To za te same pieniadze lub mniejsze polecam Golfa 3 1.9 TDi
Uparłem się na to Clio ale dzięki za odp. i rade.

P.S. ten mój "double post" wyżej, to nie moja sprawka
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.07.2010, 18:45
Hmm... W sumie Renówki bywają kapryśne i wtryski wcale nie muszą okazać się największym problemem. Oczywiście trzeba pilnować zasad użytkowania auta z turbosprężarką, serwisować raczej w firmach, które choć z nazwy zajmują się dieslami. Warto też pomyśleć o jakimś dodatku do paliwa np. STP, lany co około 5tys, km. do pełnego baku. Tankowanie tylko na Shellu, Statoil albo BP i to najlepiej V-powery, Ultimate'y itp. Uwaga na pompę paliwa robioną bodaj przez Delphi, choć jej awaria nie jest regułą, to się zdarza częściej niż w innych samochodach. Klimatyzacja automatyczna także miewa kaprysy, a i żyje własnym życiem.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 24.07.2010 o godz. 18:49.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów