|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Kiedys mnie ta gra wciagla. Potrafilem grac jeden sezon tygodniami.Ale calosc polityki transferowej sprowadza sie do kupowania graczy z wysokimi atrybutami pracowitosc i determinacja. Bierzesz na ilu ci starczy kasy po sezonie albo 2 sprzedajesz za 10x wiecej niz kupiles.Aha od samego poczatku trzeba prosic o rozbudowe bazy treningowej.Gralem we wszystkie wersje CM-a od 1998, pozniej FM od 2006 do 2010 wlacznie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
![]() Sam grałem kiedyś na tej taktyce Wisłą (dopóki nie padł save), a potem Realem i wystarczyło robic dobre transfery i to wszystko. Przykładem jest chocby to, że Realem wygrałem wszystkie możliwe puchary przez 4 lata, a 15-letni zawodnik potrafił trafiac gole Barcelonie z połowy boiska z rzutu wolnego (choc to chyba z taktyka ma niewiele wspólnego) nie mówiąc już chocby o CR, który rokrocznie strzelał po ok.70 bramek w 50-60 meczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To chyba każdy musi przejść fascynacje łatwego sukcesu
używajac gotowych taktyk Dopiero po pewnym czasie sie dochodzi do wniosku, że frajdy z takiego działnia to nie ma prawie wcale W CM 2001/2002 była taktyka Glory Days Wisłą dało sie wygrać LM w pierwszym sezonie pracy przy dobrych transferach |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Ostatnio na nowo zarazilem sie ta gra.
Sciagnalem patche, zainstalowalem mod dodajacy 2,3 i 4 lige Polska. I zagralem sobie Hutnikiem Krakow. Poczatek sezonu -porazka gonila porazke, nagle zmienilem taktyke na defensywna (4-1-3-2 kontra) i wszystko samo zaczelo grac. Wygralem praktycznei wszystko do konca sezonu. i oczywiscie awansowalem do 2 ligi wschodniej. Tutaj dostalem wpierw info od asystenta - ze we wszystkim jestesmy lepsi od przeciwnikow, nastepnie prezes dal mi mozliwosc gorna czesc tabeli lub walka o awans. Gdy jeszcze okazalo sie, ze prasa uwaza mnie za jednego z kandydatow do awansu - pomyslalem, ze sezon bedzie latwy. No coz mam za soba bodajze 10 kolejek i zajmuje 16 miejsce :O O ile czesto remisuje to zwyciestw wywalczylem tylko 2 :( Bramek w ogole nie strzelam. A trzeba przyznac, ze bardzo mocno wzmocnilem druzyne. W kazdym razie - juz przypomnialem sobie dlaczego nie lubie tej gry ![]() ![]()
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
— Benjamin Franklin |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Taktyke robi sie samemu, lub uzywa standardowej. Wszystkie zrobione przez kogos to nieporozumienie. Po co psuc sobie zabawe ?
Na takiej Celta Killer wstawia sie Pomocnika 15 letniego i po sezonie koles debiutuje w reprezentacji plus jego wartosc jest zawyzona bo ma ponad 20 bramek i 45 asyst... Dajcie spokoj ludzie ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Miałem Fotball Manager 2006, ale gdzieś przepadł. Teraz od czasu do czasu pocinam w Championship Manager 5 mając pod opieką Wisełkę.
No i niepokoi mnie pewna sytuacja. Wszystkie mecze przedsezonowe (zacząłem niedawno) wygrałem wynikami około 6-0 itd. Teraz zaczął się sezon i prawie wszystkie ligowe mecze przegrałem lub zremisowałem. Jedynie dobrze idzie mi w Pucharze Polski i Pucharze Europy. Macie jakieś taktyki do CM? Gram taktyką 4-4-2 nakazując skrzydłowym podania do napastników. Gram na Ofensywie, a gdy strzelę bramkę przerzucam się na ultradefensywę. Wydaje mi się to jednak niewystarczające. Macie jakieś propozycje? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Może w Europie takie coś by zdalo egzamin ale od 75 minuty conajmniej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Atletico. Piłkarze bardzo perspektywiczni. Polecam, z tym że nie w każdej rozgrywce chcą do Wisły przejść. Raz mi się udało i miałem nawet obu, ale coś się porobiło z save'ami i straciłem. Jednym słowem POLECAM!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Może jakoś zmienić ustawienie? Bo Frankowski znowu kontuzjowany i odpadł na miesiąc z gry... (przypominam, że gra z roku 2005, stąd Franek w Wiśle ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A ja do Wisły polecam Gianmarco Zigoniego , w 1 sezonie do wyciągnięcia z rezerw Milanu
![]() Edit : screeny : http://www.bankfotek.pl/image/688924.jpeg http://www.bankfotek.pl/image/688923.jpeg
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 07.07.2010 o godz. 22:14.
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam małe pytanie: jak dodać słabsze polskie ligi, skąd je pobrać i gdzie je wgrać?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Tylko_Wisła! jak sie nazywa ta skórka, która masz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Skin nazywa sie Rd4 Tyle , że ja zmieniłem sobie tło na inne.Jakbyś chciał ten obrazek co mam w tle to masz linka: http://11gunners.com/wp-content/uplo...-Stadium-1.jpg ![]()
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 08.07.2010 o godz. 00:15.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
http://[http://www.cmrev.com/filepla...pdate-v09.html o ile sie nie myle uzywalem tego dodatku - aczkolwiek slyszalem tez, ze jest jakis inny dodajacy takze lige V Uzywam na wersji 10.3 (o ile pamietam) i narazie nie bylo problemu ![]()
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
— Benjamin Franklin |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wypakowywujemy
gram 2 sezon i narazie nie bylo zadnych krzakow ![]() Cytat:
![]()
— Benjamin Franklin |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
zainstalowałem tego patcha z Polskimi ligami i jak zmienic tą baze danych? gdzie to jest ;p
![]() na wyjazdach byłeś ilu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
na samym początku jak zaczynasz grę to masz wybór bazy danych
![]() ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
tak myślałem, bo miałem tak w fm09. W tym niestety nie mam czegoś takiego, odrazu mam wersje 10.1
![]() na wyjazdach byłeś ilu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Witam. Mam problem z tą grą i może ktoś mi pomoże. Chodzi o to, że mój zespół bardzo mało utrzymuje się przy piłce. Gdy gram np. z Legią u siebie stosunek posiadania piłki jest około 35-65 % na korzyść Legii dodatkowo moi zawodnicy oddają tylko 5 strzałów przy około 20 przeciwnika. Czy jest jakiś sposób żeby to zmienić? Gram 4-4-2 Dziękuje z góry.
![]()
WISŁA TO MY
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
MOze sporobuj ustawic tempo rozgrywania akcji - wolno
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
albo po prostu zagraj bardziej defensywnie i zachowawczo. Moze np masz zbyt slabych pilkarzy czy cos zeby zagrac np kontrolujac mecz
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No właśnie ja gram bezpośrednimi podaniami i tempo mam ustawione na szybkie. Spróbuje tak jak napisaliście. Dzięki
![]()
WISŁA TO MY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
możecie wymienić kilku zawodników o profilu przywódca potrzebuje dobrego zawodnika na kapitana do mej drużyny zawodnika który był kapitanem sprzedałem bo pilnie potrzebowałem kasy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po I Nie napisałeś jaki klub prowadzisz.
Po II Który masz rok w grze. Po III Zdanie zaczynamy z wielkiej litery, a kończymy kropką. Jak chcesz znaleźć dobrego kapitana to patrz na atrybut "Znaczenie".Ja tak robię. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
po I najbogatszy średniak w Austrii RB Sallzburg który w fazie grupowej LM ma okazje być kopany przez CSKA,PSG,Valencia
II Sezon 2009/2010 III intersują mnie znane nazwiska mogą być byli gracze znanych klubów szukam i nic ciekawego nie moge znaleść wszelkie propozycje mile widziane |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Po 1 proponuje wejsc w 'transfery', 'wyszukiwanie' i tam sobie ustawic parametry zawodnikow jakich chcesz.
Po 2 nie wiem czy dobrym pomyslem jest obsadzenie w roli kapitana nowo kupionego pilkarza ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam taki komunikat:
"Wisła prowadzi rozmowy w sprawie przejęcia klubu" (...) Marek Wilczek jest gotów zapłacić 28 mln euro za pakiet kontrolny klubowych akcji" I teraz mam pytanie.Jakby doszło to do skutku, to czy mój budżet będzie wynosił właśnie 28 mln czy tyle ile sobie uzbierałem(48 mln)? |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|