|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No i Cikos wypożyczony na rok - potwierdził w wywiadzie na TWSD. Ale jak zwykle było szydzenie z PS czy bodaj z 90minut.pl.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
ale z opcja przedluzenia o 2 nastepne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
100% poparcia |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
||||
|
Ja napiszę krótko: Sadloka obserwuje dokładnie w lidze od ponad roku i według mnie zmiejsca byłby wzmocnieniem.
Jako ciekawostak kilka wypowiedzi o Bunozie: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Nie pamiętacie co się działo np. po meczu z Barceloną (za czasów Smudy)? Do Rivaldo to praktycznie kolejka się ustawiła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
no właśnie to samo było z alvarezem chłop grał zajebiscie .. a tu dupa z transferu a na dodatek jakieś marne wypożyczenia... ja mysle ze nawet sadlok moze nie pomóc odszedł marcelo głowa jop podobno jest 5 milionów z tych transferów a działacze dalej swoje robią i sciagaja gosci za friko.. oby piotr b. jeszcze nie odszedł ... mam pytanie walczymy o odzyskanie mistrza czy o utrzymanie bo ja juz sam nie wiem .....
![]()
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Czyli jednak nikt nie ogladal Slowaka
. Ktory klub wypozycza podobno swietnego obronce, ktory w dodatku jest do wziecia za mala sumke |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
gosc moze byc bardzo dobry i radzic sobie w lidze a po przejsciu do nowego klubu sie w nim nie odnalezc. Przyklad? Zachowujac skale - Ibrahimovic w Barcelonie. Alvarez wcale nie byl taki zajebisty. 400k euro za sezon gry obroncy ktory pilki nie potrafi dosrodkowac to tak ze 3-4 razy za duzo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Hehe, jak tu wszyscy psioczą na 1 MLN Euro i Sadloka, pamiętam podobne komentarze na temat Jelenia jak w Płocku grał, że Wisła Płock oszalała itd
No ale cóż, niektórzy nie uczą się na błędach. Dwadzieścia lat, kadra, nienaganna technika, jeśli tylko Wisłę stać na Sadloka (jak i Sobiecha) to powinna ich kupić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Właśnie o to mi chodziło. Rozmawiałem ze znajomym, który śledzi ligę słowacką. Powiedział mi, że cena nie mogła przekroczyć 75 tys euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Dla swojego dobra Sobiech powinien pozostać w Ruchu, żeby nabrać szlifu, nadrobić swoje braki fizyczno-techniczne i wtedy w następnym sezonie miałby szansę odejść z Ruchu z innym statusem, trochę podobna sytuacja do Lewandowskiego, chociaż trochę w mniejszej skali. Potencjał Sobiech ma spory, być może nawet porównywalny z Lewandowskim, ale czy tak jest, to się okaże pewnie za sezon, dwa, w zależności jakie postępy zrobi w tym czasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Za Sadloka i Sobiecha Cracovia dwala 1.5 mln euro i ta oferta zostala odrzucona. Dzialacze Ruchu oczekuja 1.5 mln euro za Sadloka i 2 mln euro za Sobiecha. Nie przeleje zaden klub takiej kasy to wedlug dotychczasowych wypowiedzi szefostwea zaden klub nie powacha ani jednego ani drugiego. Oczywiscie wszystko moze potoczyc sie inaczej.
Sobiech swoja droga jest w tej chwili trzecim naszym napastnikiem do gry, wiec kazdy z kibicow pozegnalby go raczej bez zalu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mam gorącą nadzieje.To kwoty z kosmosu
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
|
Reser napisał(a):
O cholera…Reser, faktycznie miażdżysz. Nigdzie na świecie żaden klub nie ma obowiązku dbać o interes piłkarzy bardziej niż swój, czy kierować się ich interesem, a nie swoim. Nigdzie na świecie klub nie ma obowiązku opierać swojej polityki kadrowej na życzeniach i widzimisię piłkarzy, podporządkowywać ją im. Bo to gotowy przepis na katastrofę. Ba, na świecie żadna firma nie funkcjonuje po to, by przede wszystkim zadowalać swoich pracowników i nie układa pod ich marzenia polityki finansowej i kadrowej. Może poza Koreą Północną. Tam chciałbyś wysłać Wisłę? radek2323 napisał(a):
Jeśli jeszcze nie rozumiesz, zobrazuję Ci to w inny sposób: Żadna firma na świecie nie oddaje rynku konkurencji, nie wycofuje się z walki o liderowanie w branży, o nowych sponsorów, nowe fundusze, lepsze wyniki, nie osłabia się, nie zanie..... inwestycji w swoją linię produkcyjną i fachowców z obawy, że czasem coś może się nie udać i w ten sposób straci więcej niż nie robiąc nic! Żadna firma ze strachu przed czasowymi problemami nie rozwala swojego marketingu, długo nie ma prezesa, olewa sprawę własnej bazy, zadowolenie własnych klientów, długofalową strategię działania, nie zatrudnia do roboty obieżyświatów o wątpliwych kwalifikacjach zamiast potrafiących cokolwiek fachowców itd. itp.. Jeśli nadal nie nadążasz, Wolfy pewnie wytłumaczy Ci to jeszcze zwięźlej. Bo Kot, co mnie nie dziwi, chyba już stracił cierpliwość.
Ostatnio edytowane przez Markus : 05.07.2010 o godz. 14:26.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
1.5 mln EURO + 2 mln EURO LOOOOL. kazdy ma 'swoja cene' i nikt na sile nikogo nie bedzie zatrzymywal i uszczesliwial z niewolnika nie ma pracownika
Ostatnio edytowane przez sportnh : 05.07.2010 o godz. 14:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Wycena pilkarzy to nie tylko jego umiejetnosci, ale takze potencjalne straty za zajecie gorszegio miejsca w lidze. Ruch zajmujac 3 miejsce zarobil 2 mln euro. Ruch wycenil strate Sadloka i Sobiecha na kwote 3.5 mln euro i ma do tego pelne prawo.
Zreszta nikt nie kazal wam sprzedawac Glowackiego i Marcelo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Trzeba zrozumieć kibiców i włodarzy Ruchu.
Przykładem niech będzie Glik... Oczywiście, że mogą sobie na tyle wyceniać swoich zawodników, bo a nuż widelec trafi się jakiś frajer z zagranicy, który wyłoży taką kasę. W takiej sytuacji nie pali im się do sprzedaży teraz bo i po co? To ile ktoś jest obiektywnie warty to zupełnie inna para kaloszy. Czy Gorawski był wart 1,7 mln (notabene też wychowanek Ruchu) ? Dlatego też trzeba szukać za granicą. Ewentualnie nacisk samego piłkarza mógłby tu coś zdziałać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Prawo ma każdy,ale w związku z tym że nasza buraczana liga jest jaka jest to zawodnik jest warty tyle ile za niego chcą zapłacić potencjalni kupcy.Natomiast to że kluby chcą zdzierać z siebie jak najwięcej,a w szczególności z Wisły to inna para kaloszy. |
|
|

|
||||||
![]() |
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|